Oznámení Fantoma v Liebe Stirbt Nie

Po dlouhém napínání jsme se dozvěděli, kdo se stává Fantomem v německé produkci Love Never Dies a je jím Gardar Thór Cortes.
Gardar má svoji fantomovskou historii, hrál Raoula v Londýně v roce 1999 a byl i součástí company při pětadvacítkovém výročním koncertě v Royal Albert Hall.

Gardar pochází z Islandu, jeho tatínek Gardar Cortes Snr byl světově uznávaným tenorem, který založil Islandskou operu, Školu zpěvu v Reykjavíku a rovněž orchestr v Reykjavíku.
Jeho anglická maminka Krystyna byla koncertní pianistka, která vystudovala Royal Academy of Music v Londýně.
Jeho sestra Nanna Maria je operní soprán, jeho bratr Aron Axel zase baryton.
Aneb jak vidíme, v jeho rodině hudba vždy hrála hlavní roli.
Ve třinácti letech hrál hlavní roli v islandské televizní sérii Nonni and Manni, která byla velmi úspěšná v Evropě.
V osmnácti letech se rozhodl, že se chce stát zpěvákem, čtyři roky studoval na škole jeho otce v Reykjavíku a poté získal stipendium na Univerzitě hudebních a dramatických umění ve Vídni, ale po šesti měsících odešel, aby studoval soukromě s profesorem Andrejem Orlowitzem v Kodani.
V roce 1999 působil ve West Endu v roli Raoula, kde podle vlastních slov docela náhodou objevil rozsah svého rejstříku, když jeden večer zazpíval ostré c, ani sám nevěděl jak (říká se tomu ostré c? Překladám z angličtiny a nerozumím těmto věcem, opravte mě :D), čímž šokoval i svoji Christine, která mu dokonce prý zašeptala: "To jsi vážně zpíval ty?"
Když mu poté nabídli ve FO prodloužit smlouvu, zamítl, protože si uvědomil, že se chce věnovat opeře a začal studovat na Royal Academy of Music, kde v té době studovaly i jeho sestra a Katherine Jenkins.
Po absolvování pracoval všude napříč Evropou, hrál hlavní tenorové role v operách od Verdiho, Rossiniho a Donizettiho, ale působil třeba i v Oklahomě! od Rodgerse a Hammersteina.
Gardar rovněž hojně koncertuje s mnoha hvězdnými kolegy a v roce 2011 hrál Passarina ve výročním představení na počest pětadvaceti let Fantoma Opery v Royal Albert Hall a má dvě alba pod názvy Cortes (2005), When You Say You Love Me (2008).

Gardar natočil promo video, kde zpívá So sehr felt mir dein Gesang (Till I hear you sing), které jak si jistě všimnete, je velmi podobné tomu, které svého času před londýnskou premiérou natočil Ramin Karimloo. (ZDE)
V klipu se objevuje i silueta Christine, ale jestli je to skutečně ta herečka, která ji bude hrát, to nevíme, protože Gardar je zatím jediný oficiálně oznámený člen obsazení. :)

Komentáře

  1. Nebudu skrývat své lehké zklamání, protože jsem fandila Drewovi ale to nevadí, protože když jsem si tohoto pána poslechla, dámy mě se až podlomily kolena :D zněl skoro stejně jako Ramin navíc máš pravdu, co se týče vzhledu onoho videa, první věc co mi bleskla hlavou bylo, je to ve stejném duchu jako to Raminovo videjko :D

    OdpovědětVymazat
  2. phantom-love-never-dies11. července 2015 v 1:00

    No, já taky tajně přála roli Drewovi, ale zase je fajn poznat novou tvář. :)
    Nu, u Gardara jde slyšet ten operní trénink, čímž se od Ramina odlišuje.:)

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: Ještě není všem nům konec a třebas bude Drew jenom alternace nebo bude hrát Rockyho ve Sttuttgardu nebo kam se ted na podzim stěhuje, také může být Rockym na Broadwayi to by jeho fanoušci za mořem uvítali

    OdpovědětVymazat
  4. Ani jedno ani druhé ani třetí. Drew má hrát v Evitě. :)

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Wau páni a co tam bude hrát???

    OdpovědětVymazat
  6. Páni, Fantom se silně operním hlasem! Já jsem z něho nadšená! Toto jméno čtu poprvé, takže jsem ráda, že ho obsadili a já jej tak vůbec zaregistrovala (a hlavně díky tobě, Lotte, bez tvého článku bych ho dodteď neznala)
    Jj, řekla bych, že jo - vysoké nebo ostré c, asi se používá obojí poznačení :-) (tak vysoko? no teda...)
    Drew by byl bezva, ale zase, jak jsi napsala, je hezké, poznat novou tvář :-)
    [5]: To by mě taky zajímalo :-) buďto bude Peron nebo Che (nakonec jsem se vyhnula skloňování jména "Che")

    OdpovědětVymazat
  7. Já se špatně formulovala. Bere se jako taková tutovka, že Drew bude v Evitě, ale na druhou stranu se nic oficiálně neoznámilo (zatím), takže se taky klidně může stát, že v Evitě nebude. Ale z nějakého důvodu se obecně předpokládá, že bude. :D Jestli Peron nebo Che? Obávám se, že nevím. Ale zahrát by dokázal obojí, to je bez pochyb. :)No a když se vrátím ke Gardarovi - čím víc se k tomu videu vracím, tím uchvácenější se stávám. Ten hlas! Goddamn. Po hlasové stránce můj nejoblíbenější Fantom z LND. A taky je velmi pohledný, óano. Věk mužů, které shledávám pohlednými se postupně jen stává vyšší a vyšší, Gardar je čtyřicátník. :D
    A zatraceně charismatický - sotva se na něj to video na začátku konečně nazoomovalo, hned to u mě bylo jako jako bum! - to je Fantom!! :D Až dokončí LND, musí okamžitě! hrát Fantoma v originále, trvám na tom. Sakra ten hlas, to je něco ohromného. Jsem z něj až moc nadšená, omlouvám se. :D Jestli jsem si něco nikdy neosvojila, tak je to střídmé fandění. :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky