Červnový blok Mistra a Markétky IV

S jistým zpožděním přináším poslední shrnutí videjí červnového bloku Mistra a Markétky, která mi utekla v posledním dílu. Já si pak dala menší pauzu od této show (to je čas od času zdravé i u věcí co zbožňujete, věřte či ne :D), takže jsem je nechávala bez povšimnutí déle než bylo fér, takže teď se k nim zpětně vracím, jednoznačně stojí za to. :) (Ačkoliv pro vás asi už nejsou nová). :)

Ukřižování; Ješuova aria (Igor Krol), 13. 6. 2015 - co na Igorovi vždycky budu oceňovat je jeho velký růst v té roli, to že žádné jeho představení není stejné, ale pořád zkouší něco nového a posouvá se. Jeho projev je čím dál tím víc niterní, přirozený...jak se říká od srdce. Vidím to na něm a co je podstatnější, cítím to z něj. :)
Čistě po hlasové stránce tuhle video silně kandiduje na to, aby bylo mým nejoblíbenějším - ono převzít tu roli po Antonu Avdeeovi asi bylo těžké v tom smyslu, že on to zpíval níž a Igor si tudíž musel najít vlastní cestu jak tuto píseň zpívat, ale teď už jasně slyšíme, že už se dávno našel, že si je jistý sám sebou (v dobrém slova smyslu) a jeho projev tomuto odpovídá svojí stabilitou. (Abych jen nechválila, sice mu to na konci trošku přeskočilo, ale to se ztratí v tom, jak dechberoucí byl zbytek. :))
Globus; duet Wolanda a Markétky (Ivan Ozhogin, Natalia Martynova), 13. 6. 2015 - není roztomilé, jak pozdě Natalia naběhla Ivanovi do náruče při pasáži, kdy Markétka prosí za spásu? Ivan se otočil, čekal ji za zády a ona nikde, taková setinka vteřiny zmatení "kde jsi, Naty?" :D
A to jak blizoučko si Ivan Natalii přitáhl při jeho závěrečném monologu...óóó! :D A ještě ji navíc pohladil po tváři!!!

Tango (Ivan Ozhogin, Natalia Martynova), 13. 6. 2015 - omg, já to říkám s každým novým Tangem této zázračné dvojice a už jsem jako kolovrátek, ale vždycky když si říkám, že jejich chemie už nemůže být intenzivnější, přijde nové video a já zjistím, že ono to jde! :D A jak! :D Tentokrát jsou to takové malé detaily navíc, které ovšem dělají obrovský rozdíl - ten způsob, jakým po sobě koukají při té úplně první zvedačce vytváří docela novou tangovou atmosféru, protože hned úvod tance je prostě...sexy. :D Já to slovo tuze nemám ráda, ale ano...je to sexy. :D :D (Nesmějte se mi :D).
Při tom novém prvku choreografie, mnou s láskou přezdívaném MOTN póza, došlo k takovému milému mini zmatku, jsou zlatí. :) :)
Markétčino přání (Ivan Ozhogin, Natalia Martynova), 13. 6. 2015 - líbí se mi jak Ivan pozměnil tu reakci na to Markétčino přání aby Frídě přestali podávat kapesník. Sice preferuju tu rozběsněnou verzi, ale je moc dobře, že taky experimentuje. Tahle jeho reakce je takový šok, iracionální úsměv, protože tohle ani ďábel nečekal zkrátka...zmatek a pod ním i strach. Velmi, velmi dobré! :)
A ten jeho výraz, když Markétku vyzve, aby ještě přehodnotila svou volbu! Ten útrpný úsměv a očekávání a naděje v očích...! :'( Jak se dokonce nakloní dopředu, když Markétka formuluje své přání podruhé...geniální řeč těla!
A ten způsob jakým k ní posléze přistoupí! To už není ve stylu, že jí chce vyčíst naivitu jejího přání, pošetilost milosrdenství...Natalia totiž ve chvíli, kdy vyslovuje, že Frídě nechtěně vnukla naději a teď nemá na výběr, přemáhá pláč a, což brilantně zahrála, stěží vysvětluje příčinů svých činů. Na to Ivan reaguje tak, že k ní spěšně přistoupí a skloní se k ní, což působí takovým dojmem....jako by ji přišel utěšit, že? Jako by nechápal co se to v ní děje, což ho, jako ďábla, mátlo a zároveň působí asi nejstarostlivěji, co jsem ho zatím v tento okamžik kdy viděla. Pozoruhodné, fascinující, naše zázračná dvojka opět v akci! :D
A nechybí držení za ruce, to už prostě chybět ani nesmí!!! :D Ale jako novinka (a tentokrát je to Ivan kdo činí okamžik důvěrnější, nikoli Natalia wohooooo) Ivan k ní natáhne i druhou ruku...(tak trochu jsem nejprve přemýšlela jestli nepřijde druhá MOTN póza, ale nakonec to vyřešil jinak).
Líbí se mi, jak se Natalia tiskne k Ivanovu obličeji na samém konci děj se co děj...hihi. :D Ivan při tom klekání k ní trochu zavrávoral (jen lehce) a hádám kvůli tomu pak šel spíš do sedu než kleku, ale no problem, řekla si Natalia a tak šla taky níž, aby diváky nepřipravila na ten okamžik "obličej na obličej" který už v podání Ivana a jejím už neochvějně očekáváme a vyžadujeme. Děkujeme, Naty! :D (Při TOMHLE Markétčině přání mě vážně hněte, že součástí videa není Sbohem Markétce :D).
Sbohem Markétce (Ivan Ozhogin), 7. 6. 2015 - jsem velmi ráda, že jsem dodatečně našla Sbohem Markétce ze sedmého, protože pokud si vzpomenete, tak Markétčino přání ze stejného představení bylo velice intezivní. :)
Začátek je velmi dojemný - Ivan jako by zpíval jen stěží, některá slova vyslovuje velmi těžce a s přemáháním (a přesto zní úchvatně, true acting A+++).
A těsně předtím, než začne zpívat po odmlce, kdy Markétce vrací Mistra, se mu tváří mihne tak tajemný smutný výraz - nedá se říct, že úsměv, ale takový záblesk pokojného míru, jako by si řekl, že i ďábel může udělat správnou věc, jenže pak si zase připomněl jak ho to bolí a ten výraz mu zase spadl....osobně jsem shledala toto Sbohem Markétce za příliš náročné na sledování a musela jsem si odběhnout pro náplast v podobě zmrzliny. :D (True story).
Ta směsice emocí co se v něm pere se dokonale odráží jak na jeho hlase tak v obličeji - bezmocný, nešťastný, ale tu a tam napovrch probublá i frustrace a vztek...
A ten zoufalý výraz s jakým vyrážel ten smích! Jak je vůbec možné tvářit se tak zoufale, když se smeješ, Ivane? Co mi to děláááš. :(

Komentáře

  1. Já to říkám furt, že je Igor můj nej Mistr :D navíc je v tomto videu skutečně dechberoucí já ho žeru :-)
    u toho tanga Lotte spíš než zmatek bych řekla že došlo k drobnému zavrávorání, což se není čemu divit, ale Ivan ji tak krásně zachytil, že se jí nic nestalo :-)
    všimla sis jak Ivna neobyčejně jinak štěknul to jeho Stojtě! tak nějak víc důrazněji jindy to tak odsekne a dnes dává důraz snad na každé písmenko ve slově
    tak sbohem Markétce tma netřeba ani slov :-)

    OdpovědětVymazat
  2. No a podle mě to byl zmatek. :) Ivanovi se podařilo vzít Natalii za ruku až na druhý pokus a proto jsem to nazvala takto. :)
    Jo, celkově Markétčino přání zahrál jinak než obvykle. :)

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: On je prostě Ivan úžasný drahoušek :D

    OdpovědětVymazat
  4. Da, da - souhlas, Igor s každým dalším představením se víc a víc vžívá s rolí Mistra/Ješuy. A přesně tohle na muzikálu miluju, že můžeme být (díky štědré zásobě videí) svědky hereckého růstu jednotlivých aktérů. :-)
    Ano, je to roztomilé, a mě se ještě líbí výraz Naty, když ji Ivan popadne za ruce a zpívá, že spásu má hledat u Boha - ten její výraz: "Cože?! Tak ty tak!!!" a pak prudká změna, kdy si uvědomí, že se ocitla téměř v jeho objetí (I love it!) wohóhó, pokaždé se ve mně zatetelí dušička blahem, když po odbytí zvonu ji Ivan nepustí. Ba co víc, ještě si ji k sobě přibližuje a pohladí tak něžně po tváři a až pak ji pustí (i když se přemáhá). :D
    Že jo, že jo! Ta chemie mezi nimi je obdivuhodná. Mě to spíš přijde, že Naty si nemůže na tu MOTN pózu zvyknout (tato póza nejvíc jde Veře). Jinak je vážně neskutečné, jak ta intenzita mezi nimi sílí. :-)
    Teď vyslovím velmi nepopulární názor, i když Naty zbožňuju jako Markétku, tak poslední dobou (mám pocit, že od dubna) u ní shledávám velmi nevyvážený herecký výkon. V některých místech podle mého jde až do extrému (kdy skoro přehrává) a jinde to zahraje tak brilantně, dokonale a geniálně, že mě to až mate.
    Vážně nechci o ní říct, že přehrává, ale mám dojem, že někdy na pár místech mě její způsob hraní zarazí a já si říkám, co to? Tak nějak balancuje mezi extrémem a genialitou - já vážně nevím, jak jinak to popsat. Navíc je spousta detailů v show, které se ujaly díky ní a mám takový dojem, že její projev hodně ovlivnil i Ivanův způsob, jakým hraje Wolanda. Ne vždy nějaký nápad vyjde, tak jak člověk míní (nobody is perfect!), přesto že jsem ji kapánek zkritizovala, věřte mi, že jí nechci ubírat na úctě, kterou po právu zasluhuje, protože ona do této role vnesla mnoho skvělých nápadů (které se projevily i u jejích kolegyň).
    Nevídáno, že by Naty v této chvíli, kdy dostane od Frídy květiny, byla naštvaná na Wolanda.
    Face to face! Ten okamžik je naprostý vrchol - ach božínku, to že si klekla i s ním byl od ní skvělý nápad (to je naprosto úžasné!)
    Krásně jsi popsala dechberoucí momenty Ivanova Sbohem Markétce, ten jeho trpitelský výraz spojený s ďábelským smíchem (člověk by řekl, že to ani nejde zahrát, a ono jde) :DPS: Omlouvám se, jestli jsi už o tom informována (pravděpodobně ano), ale aspoň v červenci jsou naplánována 3 představení Mistra a Markétky :-) (24.,25. a 26. 7.), viz http://bigbilet.ru/place/musichallspb/afisha/master_i_margarita7?ev=170F3B107567D994E0504B5E01F545B8PS2: fotka Marii je nádherná :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ach, já ti, co se Natalie týče, naprosto rozumím. Myslím, že v nějakém článku jsem sama zmiňovala, že u ní občas sleduju přehrávání, takže já jsem se toho slova narozdíl od tebe ani nevyvarovala. Podle mě totiž občas skutečně přehrává. Já osobně její herectví spatřuju jako takový kolotoč - extrémně dobré nebo přes čáru, nikdy nevíš, jak to zrovna bude. Jak říkáš - udělala pro tu show jako celek asi nejvíc, přinesla nejvíc inovací, udělala show o mnoho lepší a naprosto souhlasím v tom, že ovlivnila i Ivana a to k velice dobrému, dokonce bych řekla, že mu i pomohla objevit i docela novou stránku Wolanda.
    Jenže s Natalií se to má tak, že ona je TAK zapálená pro Markétku, má v sobě takovou vášeň, tak velký cit (jen uvažme, jak se častokrát celá jen třese a utírá slzy ještě během DĚKOVAČKY), jenže občas tu vášeň neudrží na uzdě a její výkon i přes to, že jde stoprocentně od srdce, je poněkud přepísknutý. Ale já vidím, že za tím stojí ty nejkrásnější příčiny a proto to s láskou přehlížím, protože - stejně jako ty - i přes to všechno co jsem vypsala výše, Natalii zbožňuju, strašně moc. :)Ach ano, jsou naplánovaná představení na červenec, na srpen nic a pak ještě něco speciálního na září, nejspíš definitivní rozlučka. Fňuk.

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: Souhlasně přikyvuji, ale to nadšení a zapálenost se cení :-) rozhodně lepší než kdyby tomu bylo naopak)
    Speciál v září! Doufám, že fanoušci ani v těchto termínech nezahálí a pořídí další videa :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky