Remember, love never dies! 24. část

"Víš o tom, že dnes platíš ty?" zahalasil Raoul místo pozdravu když vtrhnul do Henriho kanceláře.
Henri se vymrštil ze svého strnulého postoje a tak rychle, jak to jeho noha dovolovala se k němu dobelhal. Hůl nechal zapomenutou v koutě. Žilami mu proudila čirá žluč a vztek mu zatemňoval mysl natolik, že bolest nevnímal. "Ty! Ty!" Nic jiného ze sebe nedokázal vypravit a s očima ze kterých přímo sršely blesky se na něj vrhnul jako divoká šelma. Byl příliš slabý a Raoul by ho přemohl s jednou rukou za zády, ale šok z náhlého výpadu mu nedovolil kloudně uvažovat, natož se bránit. Po Henriho rozmachu se mu z koutku úst spustila krev. Byl stržen do rohu místnosti, kde docela tvrdě narazil na stojací hodiny, po kterých sjel na zem. Zůstal klečet a upřel na něj nechápavý pohled. Henri, který byl na pokraji sil se na poslední chvíli posadil do křesla. Ačkoliv agresorem byl on, vypadal o dost zbídačeněji než Raoul.


Raoul si rukávem otřel ústa a odvrátil pohled od zakrváceného saka. Přemohl pokušení, aby se Henriho zeptal, jestli je v pořádku. Pravděpodobně by se znovu nevypočitatelně rozčílil. Je snad možné, aby se zbláznil? Třeba ta rána do hlavy byla vážnější, než lékaři v nemocnici diagnostikovali. Ostatně, co by se od amerických lékařů dalo očekávat?

Henri se zavřenýma očima pod jazykem drtil bezpočet kleteb na jeho adresu. Když se na něj znovu mrazivě podíval, Raoul se pomalu sbíral ze země. "Nestydatě jsi mi lhal přímo do očí! Div jsi mě neprovolával hrdinou, to ti však nebránilo dělat ze mě celou tu dobu naprostého hlupáka!"
Raoul si oprášil sako a povytáhnul obočí. "Co prosím?"
"Meg!" zahřímal Henri a pouhé vyslovení toho jména v něm probudilo další slabost. Jeho obličej nabral mrtvolného odstínu. "Byla to ona! Vím to! Postřelila ho Meg...a ty? Ty jsi byl u toho! Stejně jako tvá manželka a syn!" Henri se posměšně zarazil a ohrnul ret. "Já bych zapomněl, on to vlastně tvůj syn není, ale jeho! Fantomův! Ano to vím už taky! PAN Y BYL FANTOM, TY UBOŽÁKU, ANI TO JSI PŘEDE MNOU NEDOKÁZAL UTAJIT!" Henri se přestal ovládat a nepokrytě po Raoulovi začal řvát.

Raoul si narozdíl od něj aristokratický klid dokázal zachovat a svírající pocit v útrobách zamaskoval lehce povýšeným výrazem. Přešel těsně k jeho křeslu a prozrazovaly ho jen ruce zaťaté v pěst a celé roztřesené. "Jak je snadné udělat ze sebe mučedníka, že ano? Dívat se na věc jen z vlastního úhlu pohledu a vinu svést na ostatní." mluvil tiše, úsečně každé slovo odsekával zlobnou pauzou. "Ty přede mnou tajíš vlastní rodinu, neřekl jsi mi proč ani nesmím vyslovit jméno tvého bratra, neřekl jsi mi co se stalo tak závažného mezi tebou a Meg...mohl bych ještě dlouze pokračovat." uhladil si záhyb saka a začal po místnosti přecházet sem a tam, na Henriho se ani nepodíval. "Proč bych s tebou měl tedy probírat, že jsem si deset...deset dlouhých let myslel, že Gustave je můj syn a pak jsem jen tak, zjistil, že není. A víš, jak jsem se to dozvěděl? To on mi to vmetl do tváře! Ach, měl jsi vidět jeho výraz, když mi říkal, že to on je otcem Gustava! Jakým právem si tak říkal? Byl jsem Gustavovým otcem víc, než on kdy mohl být!" zhluboka se nadechnul a přezíravě se na něj podíval.

"Zpočátku jsem Meg zkrátka chránil. Jen si přiznej, že jsi byl když jsme se seznámili ten největší parchant jakého tam mohli poslat. Vždyť jsi byl v Americe za trest, tak proč teď ze sebe svatého děláš ty? Říct ti pravdu, nedovedu si ani představit, co by nastalo. To nemůžeš popřít!" upřel na něj spalující pohled a Henri jen naprázdno otevřel pusu, než sklonil pohled. Raoul si odfrknul a zastavil se uprostřed místnosti. "Zamotali jsme se s Christne do lží tolik, že i kdybych opravdu chtěl, nemohl bych ti to říct. Vlastně je to úleva, že jsi na to všechno přišel, i když je mi záhadou, jak jsi to proboha udělal. Ano, Henri, nezachoval jsem se správně ale..." znovu si otřel pusu, ze které nepřestávala téci krev. "...opravdu jsem si tohle všechno zasloužil? Máš právo na to, slyšet moji omluvu a tady ji máš. Je mi to líto, Henri, omlouvám se. Kéž bych měl jiné volby! Vlastní život je noční můra!" zakončil svůj monolog hořce.

Henri ztěžka oddechoval, do očí se mu draly slzy a jejich zahánění mu sebralo poslední síly. Ztrácel se v mohutném křesle a jeho slova zněla jako sten umírajícího. "Jsi to ty, kdo si zaslouží mou omluvu. Raoule...proč? Proč to udělala?" zvrátil hlavu. Pak vytřeštil oči a Raoulův pohřební výraz ho o jeho domněnce jen utvrdil. "Ach ne! Ona ho miluje!" zasténal. "Milovala. Je mrtvý." odvětil Raoul opatrně a obezřetně se posadil naproti němu. "Ach ne, příteli. On je živý."

Komentáře

  1. Uaaaaa, tak ted muzu v klidu umrit! 8-OOOO

    OdpovědětVymazat
  2. Ale no tak. Henri se jen zbláznil, poprvé souhlasím s kraulíkem, chich. :D

    OdpovědětVymazat
  3. BJ, kde jsi?!! honem sem! slysis to ?! VIDIS TO ?!!.. me asi omyjou.. doprcic.. jak "postrelila"??!!!!!....

    OdpovědětVymazat
  4. Co je s tím tak závažně závažného? :D

    OdpovědětVymazat
  5. Hele, ten dnesni dil neni nic moc. Chtelo by to jeste jeden, nejmin dvakrat tak dlouhy.. jinak to ani nema cenu tady cist. Jinak je to proste takove.. nijake.. o nicem, chapes?.. :o)

    OdpovědětVymazat
  6. Mě to neba. Musíš napsat další díl, abys mě přesvědčila, že ti to tu mám vůbec číst.

    OdpovědětVymazat
  7. Sakra, nedokážu dělat Zagorku! Co to sakra bylo za deník, kde to Henri vyčetl? To by měla být povinná četba, ne? Kriste pane, jestli Erik žije... To bude ještě bordel! :D

    OdpovědětVymazat
  8. Po vašich milých komentářích mám strašně chuť psát dál, milé dámy. :)
    Já to upřímně chtěla ještě nafukovat, ale spíš ten děj rychle ukončím, mám toho až nad krk. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ale notak, pozitivne hystericke ctenarky nejsou ono? Udelame tedy mexickou vlnu, chces? :o)..
    Nerikam, ze to mas jeste natahovat jak mydlovou operu, ale predcasne to koncit nemusis.. asi to nejde videt, ale nam se ten pribeh velmi libi :o)..

    OdpovědětVymazat
  10. Jo, to vidět nejde. O:) V životě jsem nevyslyšela tolik kritiky jako posledních pár dní ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Ja jsem to nemyslela zle. Moje povidka neni zadna dokonalost, ale snazim se si to predstavovat realne a jestli by to tak slo provest. Zas tam mam slabe mista jinde.Treba dnes jsem v Tve kapitole nenasla nic, co by me vadilo. Kdyz se v tom zacnu trochu nimrat, tak Ti muzu navrhnout, aby jsi "krev v koutku ust" vymenila za "rozrazeny ret". To prvni je totiz takove moc filmove.. Ve skutenosti by clovek asi krvacel jinak. Mel by treba zlomeny nos nebo vyrazeny zub (coz Raoulovi nikdo neprejeme) a nebo nejpravdepodobnejsi by byl monokl pod okem nebo rozrazeny ret (o zuby) :)..

    OdpovědětVymazat
  12. Néé! Nos nelámat, zuby nechat! Raouléééé! :D :D

    OdpovědětVymazat
  13. Já nikoho nikdy neviděla s krvácející pusou a v televizi je to fakticky vždycky takhle, no. :)

    OdpovědětVymazat
  14. [8]: Bordel? Prave naopak!... Ted se toho vetsina sama vyresi. Meg neni vrah, Christine neni osamnela troska.. akorat co ta policie?, jestli dopadne Fantoma.. No Henri to nejak zaridi, spoleham na neho..Hele, pojd delat tu mexickou vlnu, at si Lotte udobrime :o)...

    OdpovědětVymazat
  15. No, správně. Jen si to žehlete. :P :D

    OdpovědětVymazat
  16. [14]: Ja jsem taky nikoho nevidela nazivo. Televizi never, ve filmech to byva udelane lip.. Lepsi zdroj nemam, ale myslim, ze to je realne :),,

    OdpovědětVymazat
  17. (Aje, kaju se, napsala jsem "aby jsi".. spravne ma byt "abys".. hmm.. vidis Lotte, ti Tvi ctenari jsou teda sebranka neduveryhodna %))..

    OdpovědětVymazat
  18. Zrovna nedávno jsme se s kamarádkou bavily o tom, jak moc nás televize ovlivňuje. Spoustu věcí jsme naživo nikdy neviděli, tak máme zato, že jsou jak v telce. Třeba teď ve škole připravujeme soudní proces - a jelikož jsme opravdový nikdy neviděli, je to ve stylu amerických detektivek. Spolužačka se dokonce děsně divila, že nepotřebujeme u soudu porotu.Vlnáááá!No počkat, počkat! Co Raoul?

    OdpovědětVymazat
  19. A co už. :DAchbožé! A já už jsem tak zaběhlá, že to tak už asi budu psát pořád a smulka. :DCo zas s Raoulem? :D

    OdpovědětVymazat
  20. [19]: No ja si myslim svoje o nemocnicnich serialech, nebo kdyz je v americke filmu ztvarnena nejaka vazna nemoc. Mam s tim sve zkusenosti a rozciluje me, ze by tomu mohli ostatni verit. Nebo treba kdyz nekdo v nejake serialu nebo filmu rodi. Achjo, nikdy jsem u porodu nebyla, ale vetsinou je to takova kravina, ze se mi otvira kudla v kapse :)..No ale to nebudeme odchazet od tematu..[19]: No jo Raoul, ten asi jediny z teto informace stastny nebude..

    OdpovědětVymazat
  21. Moje maminka se filmovým porodům směje. :D[20]: Co co Raoul? Ellanor všem naplánovala "eine bessere Zukunft" a on nic! >:(Hele, Lotte, neříkala jsi, že se ti chce psát? :D

    OdpovědětVymazat
  22. Neboj, Lotte to ma nejak sofistikovane naplanovane.. ja se o Raoula vubec nebojim :o)...

    OdpovědětVymazat
  23. Já už taky ne. Vzpomněla jsem si, že do děje ještě vkročí ona záhadná sympatická blondýnka... :D

    OdpovědětVymazat
  24. Psala jsem, že se mi nechce psát. :P Dala jsem počítači košem a šla za papá do obýváku na hokej. :)
    Měla jsem dnes celý den trucovitou náladu a obávám se, že jste mi ji dovedly k vrcholu, i když věřím nechtěně, tak jsem si šla podřimovat k hokeji - moc nudné a předem jasné zápasy. :))

    OdpovědětVymazat
  25. Trucovitou? Prosím tě, jak jsme tě my vytrucovaly? Alespoń já jsem nic neřekla, tentokrát ne! :D

    OdpovědětVymazat
  26. Trucovitou ze školy, ale tady se to vygradovalo. :D Promiňte dámy, ale je to tak. :D

    OdpovědětVymazat
  27. [27]: V tom pripade delam chybu, ze se orientuji podle smajliku :)..[24]: Blondynky jsou otrepane, chtelo by to nejakou ohnivou zrzku.. nejakou, ktera mu udela trochu vruso, ma moc nudny zivot :o)..

    OdpovědětVymazat
  28. a to předtím... To jsem jen zkoumala, jestli jsem stejně dobrá herečka jako Hadley Ploutvička :D

    OdpovědětVymazat
  29. Oné, ten můj komentář o tom, že to bude bordel možná špatně chápeš, to není myšleno, jak to může vypadat! Já jen přemýšlela nahlas. Volně bych to přeložila jako "Vážně by mě zajímalo, jak na tohle všechno Henri z toho deníku přišel. To není jen tak, to se určitě bude ještě řešit! A jestli Erik vážně žije, potom se to celé ještě dost zkomplikuje, to bude něco!"
    Ale moje formulace nebyla nejšťastnější, přiznávám. :D

    OdpovědětVymazat
  30. Chich. Já vypěnila. Ignorujete mě. Možná jsem nervózní ze Švédska. :DZrzkááá! :D :D

    OdpovědětVymazat
  31. Takže jsem nic neprovedla? Super! :D
    Nezlob se, ale mám ten dojem, že zrovna Raoulovi zrzka moc nepomůže :D

    OdpovědětVymazat
  32. [30]: Tak to musis asi s tou rybou vysvetlit, mimochodem, kdy nam ji ukazes? :)Jedu na vikend do Vidne, tak doufam, ze mi bude fungovat net v mobilu a bude nejaky dalsi dil.. BJ, doslo Ti, ze nas natahovala DVACET CTYRI DILU ? .. achjo :).. Uplne se tresu na dalsi dil :o)..Bohuzel jsem nestihla dopsat svou dalsi kapitolu, tak se neda nic delat, po nedeli :(.. Kdo chcete pohled z Vidne, napiste mi mail s adresou.. Nevim, jestli se letos jeste nekam podivam. (Zatim se rysuji Kosice a mozna Chorvatsko, ani jedno neni zadna originalni destinace.. no ale to ani ta Viden :))..

    OdpovědětVymazat
  33. Já. Ji. Viděla! :DTak brzy to nebude.

    OdpovědětVymazat
  34. [33]: Noné! Já měla zato, že jsem Hadleyho dávala i na blog! Ale asi jsem ho jen posílala Lotte. No tak to se musím pochlubit! :D
    Nojo, čtyřiadvacet. Lotte je sadistka. :DJá, já, já! Já chci pohlééééd! :D[34]: I vyfešákovaného fixou, žejo? :D

    OdpovědětVymazat
  35. [33]: Jinak k tomu herectví - Hadley před časem hrál mrtvého tak dobře, že mě z něj málem klepla pepka :D

    OdpovědětVymazat
  36. Tady byl jeste jeden komentar od Lotte, ze az da dalsi dil, tak se netesi na nase reakce, tak jsem se chtela zeptat co to znamena.. Jenze komentar je pryc a me srotuje predstavivost.. Asi jsme se ted dozvedely, ze Erik zije, aby vzapeti odkrouhla nekoho jineho, pripadne jeho.. Nebo nejaky jiny prusvih... Se bojim bojim..

    OdpovědětVymazat
  37. Já bych v tom radši nerejpala, aby nakonec Lotte neodkrouhla nás :D

    OdpovědětVymazat
  38. [39]: Oje, no nazdar, tak ja mlcim a bojim se potichu :)..

    OdpovědětVymazat
  39. Žejo? :D :D :D
    Já jsem totiž poslouchala Bídníky, když jsem jela do školy, a když jsem dospěla k té chvíli, kdy národní gardista říká "You at the barricade, listen to this: You have no chance,..." (a tak dále, však víme, kdo ne, ať si počká na prosinec a uslyší to v kinech od Hadleyho), došlo mi, že barikádníci nebyli ti, kdo vyhráli... :D

    OdpovědětVymazat
  40. Spíš tvůj rychlejší brácha :D

    OdpovědětVymazat
  41. Zkus říct třikrát rychle za sebou glomerulární filtrát a pak budeš taky zpomalená! :D

    OdpovědětVymazat
  42. Nechtěj vědět. :D Když se to prožene vinutým kanálkem prvního řádu, vznikne primární moč. Učím se biologii :-/ :D

    OdpovědětVymazat
  43. Aha. Tak bez této informace bych se fakticky obešla. :D

    OdpovědětVymazat
  44. Jáááá už nemůůůůžůůůůů! K čemu potřebujeme sakra tolik hormonůůůůůůů?

    OdpovědětVymazat
  45. Nebo přesněji: K čemu se potřebuju učit k čemu je potřebujeme?

    OdpovědětVymazat
  46. Kolik se toho musíš učit, že tak šílíš? :D

    OdpovědětVymazat
  47. KRISTEPANE!!!!
    V diáří mám zapsáno, že píšeme z hormonů, tak se jak blbec učím hormony - a teď jsem zjistila, že jsem zas poslouchala kolenem, protože právě hormony jsou to jediné, z čeho se nepíše!!!!Je toho fůra. I bez hormonů. Ale problém je v tom, že nemám kompletní zápis. :(

    OdpovědětVymazat
  48. Ojé. To naštve. Přímo extrééémně!
    Co to? Nepíšeš si poctivě zápisy? :D

    OdpovědětVymazat
  49. Já si je píšu. Jenže jsem chyběla a řekla jsem si, že si to dopíšu potom, potom, potom... A pak jsem si říkala, že až si to dopíšu, budu pokračovat v zápise, aby tam nebyla díra, žeano. :D

    OdpovědětVymazat
  50. Ach tak. :D Tato metoda se neprojevila jako nejlepší. :D

    OdpovědětVymazat
  51. Není chich parodovat mě a říkat, že to není chich! :D

    OdpovědětVymazat
  52. Je to totiž fest chich! :D

    OdpovědětVymazat
  53. No dobře, máš recht. Je to fest chich. :D

    OdpovědětVymazat
  54. Nech tohó, to není fééér! :'( :D

    OdpovědětVymazat
  55. Bod byl získán spravedlivě. Stejně jako DNEŠNÍ VÍTĚZSTVÍ NAD ŠVÉDY, OHYEAHJUPÍJEJ! :D

    OdpovědětVymazat
  56. To by chtělo oslavit dalším dílem, co říkáš? :D

    OdpovědětVymazat
  57. Ovšemže. To by jinak nebylo ončo. :D

    OdpovědětVymazat
  58. Nemyslíšsižejetohletrošičkuujeté? :D

    OdpovědětVymazat
  59. Zkus si to přečíst česky! Zní to hrozně legračně! :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky