Ples upírov

Mí drazí, musím se vás vážně zeptat: věděli jste, že existovala slovenská produce Tanz der Vampire? A pokud ano: proč jste mi to neřekli a musela jsem se to dozvědět od zahraničních fanoušků?? :D
Samozřejmě je nutno dodat, že je to "pouze" studentská produkce, ale v čem jsou Slováci jistě unikátní je to, že je to první oficiální studentská produkce Tanzu.
Kostýmy a kulisy jsou očividně nízkorozpočtové, ale to se samozřejmě dalo čekat a proto se taky nehodlám bavit o nich, jako spíš o tom pojetí.
Na té produkci vidíme, že tvůrci byli obeznámeni s originálem, ale pak se nějak rozhodli vdechnout mu takový modernější námět. Dovolila jsem si shrnout pár věcí, co mě tak zaujalo:
  • Chagal twerkuje?!?
  • máme jedinečnou příležitost sledovat Chagala a Magdu v akci live (you know what I mean)
  • Magda je Chagalova milenka ještě předtím, než se ti dva změní na upíry
  • Totale Finsternis - romantičtěji podanou verzi té písně asi neuvidíte, svým způsobem je to milé :)
  • při Gieru se za Krolockem promítají určité "flashbacky" z toho o čem zpívá, což je strašně pěkné
  • Tanzsaal je...pokud se nepletu...podaná jako svatba hraběte a Sáry? Sára přijde se závojem a kyticí černých růží v ruce (asi jsou to černé růže, špatný záznam). Momentu kousnutí předchází....no to prostě uvidíte sami, zkrátka Sára a hrabě mají svůj velmi vášnivý okamžik.
  • Krolock se po kousnutí Sáry líbá se všemi okolostojícími aby ochutnali její krev xD xD xD
Bohužel z toho nemáme celý záznam, ale jsou tu dvě videa s úryvky z prvního a druhého jednání a svou představu si uděláte. :)



Komentáře

  1. Bože to je boží :-) co na to jen říct byla jsem absolutně unesená. Krásně vyřešili absenci svého Herbího. Nebudu lhát, stýskalo se mi po něm, ale na druhou stranu se tam ani nehodil :D

    OdpovědětVymazat
  2. Podle všeho tam vystřihli i ten intenzivní moment mezi hrabětem a Alfredem na konci prvního jednání, takže Herbert by se tam asi skutečně pak už nehodil. :)

    OdpovědětVymazat
  3. O tom jsem četla, že běžela studentská produkce na Slovensku, ale videa jsem neviděla. Kdybys mi to nepřipomněla tímto článkem, ani bych si na tuto produkci sama nevzpomněla :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky