Mistr a Markétka míří na Broadway


Při otevírání Mistra a Markétky v Petrohradě se spekulovalo o případném otevření produkce v londýnském West Endu. Nyní ovšem bylo oznámeno - jak víte z titulku, že Mistr a Markétka, jakožto historicky první ruský muzikál, se bude hrát na Broadwayi a to už v příštím roce, neboť přípravy na uvedení díla už se daly do pohybu.
Konkurzy se spustí již brzy, přesto víme, že probíhají domluvy s Kevinem Spaceym pro roli Wolanda, Ryan Gosling je předpokládaný Mistr a co mě nejvíc překvapilo: pro roli Hely se zvažuje Catherine Zeta-Jones.
Jak vidíte, všechna potencionální jména jsou hollywoodské hvězdy, což je jakýsi nový broadwayský trend, ale připomínám: nic není ještě oficiáně dáno a věci v divadle se mění závratně rychle. :)

Komentáře

  1. Panejo to jsou ale veliké plány a že zrovna na Broadway? To je tedy něco. Nu jsem zvědavá jak to dopadne jen doufám že ne jako Tanz na Broadwayi

    OdpovědětVymazat
  2. No....evropské muzikály + Broadway = a disaster beyond your imagination, já vím. Doufám, že Mistr a Markétka nebude ten případ. :D

    OdpovědětVymazat
  3. OMG!!!
    Tak nevím, jestli se mám radovat nebo začít brečet... nechci to dopředu odsuzovat, ale... tohle obsazení, no: Catherine má úžasný hlas a je to skvělá herečka, to bez debat, ale u pánů, nevím, nevím.
    Ani jednoho jsem neslyšela, tak těžko říct. Hollywoodská jména nejsou vše a po zkušenosti s TdV na Broadwayi se vážně docela bojím.
    Informace jsou však přece jen předběžné a kdo ví, co přinese čas (aby to nakonec nedopadlo stejně jak s Rebecou)
    Vstřebám informaci a nechám se překvapit (třeba to bude milé překvapení :-) )

    OdpovědětVymazat
  4. Právě jsem na internetu četla, že se na Wolanda zvažuje i....Ivan sám. Wohoooho. To by ale musel hodně zapracovat na své anglině...nechci být zlá, ale pojďme se na věc podívat realisticky. :D

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: Náhodou to není blbý nápad - bylo by znát ten přízvuk a uznej že v některých pasážích by se přízvuk přímo nabízel :D ale to je vedlejší spíš by mě tam Ivan uklidnil v tom smyslu že by snad nedopustil zpackání produkce v podobě bláznivin viz tanz :D
    vím že herci do toho těžko zasáhnou a mohu do toho kecat ale třebas kdo ví :D

    OdpovědětVymazat
  6. Pohlížíš na to z uměleckého hlediska, to je hezké...:)
    Ano v knize má Woland přízvuk, plus je to ruské dílo, takže Ivanův přízvuk by se mohl zdát jako výhra, že?
    Já se na to dívám z hlediska praktického - americké publikum by to podle mého názoru takhle nevidělo a Ivan by ve výsledku na svém přízvuku musel tak jako tak pracovat. Ale to jsem jen já, samozřejmě.

    OdpovědětVymazat
  7. (Respektive knižní Woland přízvuk nezávisle na sobě získává a ztrácí, jak se mu to hodí, mám-li být přesná.)

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: Ano právě proto jsem zdůraznila že v NĚKTERÝCH  pasážích :D by se mu to hodilo
    myslím si že Ivan by si je získal na svou stranu i německé publikum si získal přízvuk nepřízvuk :D

    OdpovědětVymazat
  9. Já tě pochopila, Caps Lock vskutku není potřeba. ;)
    Se vší úctou k Německu, na Broadwayi mají trochu vyšší požadavky a dostat se na Broadway je mnohem těžší.
    Ivan ostatně sám řekl, že jediný požadavek co po něm v Berlíně měli bylo, aby Němcům zněl srozumitelně...neočekávám, že na Broadwayi by jim tohle stačilo. (Stále se vší úctou k Německu.)

    OdpovědětVymazat
  10. S tím americkým publikem naprosto souhlasím :-)
    No jo, v Německu, tam jsou muzikáloví nadšenci (stačí si poslechnout ty hřmotný potlesky doprovázené nadšenými výkřiky) :D
    Přesně jsi vyjádřila: "evropa" + Broadway je vážně katatrofa na entou (trefné, velice trefné). Požadavky asi budou mít velmi vysoké - teď jde jen o to, aby to oni nepodělali (při vzpomínce na nešťastný Tanz se ve mě i teď vaří krev). Snažím se to vstřebat, ale mé pochybnosti o jejich přístupu jen a jen rostou (pardon).A já si říkala, že bych byla asi vážně moc náročná ohledně Ivanovy účasti :-)
    (Please, please, PLEASE!!!)
    Já bych Ivanovi věřila, vzhledem k jeho workoholismu (je to neskutečný pracant)
    Ale toto mi zní jen jako zbožné přání :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Já už  se bála, že to vysvětluju nesrozumitelně, ano, ano, přesně mé myšlenky, Adele. :) Ano, Američani jsou prostě...trochu jiná sorta publika. Nechci aby to k nim vyznělo ošklivě, ale já to tak vnímám.
    Nesmíme na ten Tanz vůbec myslet....:D protože....tahle produkce si to ani nezaslouží. :D :DJá věřím, že kdyby se do toho opřel, tak by ten přízvuk schoval, to zase ano. Jestli zním, že ho podceňuju...never :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky