Červnový blok Mistra a Markétky III

A máme tu třetí nahlédnutí do červnového bloku Mistra a Markétky. Fanoušci byli tentokrát kreativní a máme tu spustu krásně setříhaných videjí. :)
Láska a strach, Wolandovo arioso (Kirill Gordeev), 14. 6. 2015 - tohle video sice není o moc lepší než to co už jsme viděli, ale aspoň po audio stránce je to o něco lepší.
Chvíle štěstí, duet Mistra a Markétky (Vera Sveshnikova, Anton Avdeev), 14. 6. 2015 - co na Veřině Markétce zbožňuju asi nejvíc je, jak geniální kompromis mezi knižní a muzikálovou verzí svého charakteru vytvořila.
Dále bych podotkla, že spolu s Antonem mají asi nejlepší chemii co se páru Mistra a Markétky týče. Jsou spolu velmi důvěrní a jejich láska se zdá tak přirozená. :)
Vzpomínka na Markétku (Anton Avdeev, Vera Sveshnikova), 14. 6. 2015 - wooow. Anton! To že změnil v téhle scéně způsob hraní mě vcelku potěšilo. Místo natažených rukou směrem k Markétce, jako by je od nich oddělovala neviditelná stěna jí teď přejíždí po ruce (nebo pár milimetrů nad rukou, je-li tu nějaký puntičkář), v jednu chvíli dokonce téměř pláče...ach. :(
Nit lásky (Vera Sveshnikova), 14. 6. 2015 - za sebe můžu říct, že Vera je už po hlasové stránce mojí nejoblíbenější Markétkou - ale to už jsem asi říkala, že? No, tímhle videem se mi to jen potvrdilo. :)
Vždycky se usměju nad tím, jak se Veře opakovaně nedaří načasovat ten moment kdy vstát, zatímco se ensemble za jejími zády formuje do té řady, co odděluje ji a Antona. Vždycky se mezi ně nějak připlete, hihi. Ale je to milé, nic zásadního. :D
No a zdá se že odhazování bot a balancování na okraji jeviště je asi nazkoušená novota, spíš než improvizace, protože už to vidíme u Very i Natalie Martynove....tak si počkejme, jestli s tím přijde i Anastasia Makeeva. :)
Ukřižování, Ješuova aria (Igor Krol), 13. 6. 2015 - jéje, to je galaktické vidět zase Igora! :D Hrozně se mi líbí jak pojal ten začátek...jako by nemohl dýchat a sotva ze sebe mohl vydat hlásku...a přitom zní tak pěkně! Well, umění muzikálového herectví. :)
Musím říci, že tohle je podle mého názoru Igorovo nejlepší vystoupení coby Ješui. :)
Plus je vidět, že i po hlasové stránce už se cítí mnohem jistější...já říkala, že se k tomu dopracuje, já to věděla. :)

Azazelův krém (Vera Sveshnikova), 14. 6. 2015 - je hrozně milé jak se Vera točí směrem k tomu zrcadlu...co všechno mi neudělá radost. :D (Ale on ji ten smích brzy přejde. :D)
A dvojnička v zrcadle zpívá taky! Lépe řečeno otevírá pusu naprázdno, no. :D To je hezké, že už doladili i tohle. Ne že by mi to předtím nějak vadilo, ale takto je to lepší. :)
A bylo úsměvné, jak se natáhla po krému a Kňour jí uhl. :D :D So in character. :D
Globus, duet Wolanda a Markétky (Ivan Ozhogin, Natalia Martynova), 13. 6. 2015 - ráda bych podotkla, že Ivan je nejgeniálnější nad Kňourem otrávený Woland. Nikdo v mých očích nepřekoná ten způsob jakým říká "Ach ty sketo, tak vzdáváš se nebo ne?" (myslím si že říká tohle, usoudila jsem tak po poradě s knihou a snad zhruuuba správně. Zhruba. :D)
A líbí se mi jak Maria Ivanovi upravuje župan když vstane. :)
Dále bych vypíchla, že když Woland Markétce ukazuje válečné hrůzy, Natalia se tváří spíš než vyděšeně tak rozčileně, téměř jako by její očí říkaly "a proč tomu všemu nezabráníš, když můžeš?", což je moc hezký nový náhled na věc.
Je hezounké, jak se Natalia zapomene rozeběhnout k Ivanovi a učiní tak, teprve když se on otočí a tak nějak ji pohledem vybídne. :D (Nad tím jeho pohledem jsem se v první chvilce uculila, to bylo tak trochu jako "kde je?" :D).
Jinak nikdy nepřestanu vyzdvihovat jak jsou spolu Ivan a Naty sehraní. V té chvíli na konci, kdy Woland ovládá Markétku, Ivan jen něco naznačí a Natalia už na to zareaguje a úžasně se doplňují. Zbožňuju je za to. :) Jinak tohle je po dlouhé době video z nejlepšího možného úhlu na natoční skoro-polibku - pěkně uprostřed se záběrem na oba, aby ani jeden nebyl v záběru zády. Galaktické. :)
Jinak ten konec mě dostal - jak se Natalia odtrhla a vypadala to, že by se mu i vytrhla, ale Ivan si ji přidržel a ona mu pak ležela v rukou...no, vlastně ruce :) docela bezvládně. A pak jako bonus ji během svého monologu na konci navíc pohladil po tváři, což on obyčejně nedělá...no z tohoto představení mám jako vždy velkou radost. :)
Tango (Ivan Ozhogin, Natalia Martynova), 13. 6. 2015 - vždycky mi láme srdce sledovat Marii. Ona je rozhodně zlomenější Hela poté, co ji Woland odmítne, jde vidět jak se sotva drží na nohou, v některých představeních jsem ji viděla i složit se na zem...ach nebohá Hela.
Mimochodem, Natalia chodí do takových hlubších záklonů, nepřijde vám? Mě se to hrozně líbí, vypadá to ladněji. :)
Mě se vždycky ohromně líbilo - ale až teď jsem si uvědomila zmínit to - jak při té zvedačce s otočkou uprostřed jeviště, se drobná Natalia v Ivanově náručí vždycky schoulí tak perfektně, že mají obličeje prakticky přitisknuté k sobě. V tomhle Tangu je to obzvlášť vidět a je to prostě krásné.
Jinak - moc se mi líbí, jak Natalii na plesovou scénu upravili vlasy. Vzhledem k tomu, že nenosí paruku, tak ji v téhle části show už ty nakulmované vlasy docela "spadnou" a tohle je moc hezké řešení. Jen jí příště musí lépe sepnout vlasy z obličeje, ten jeden pramínek ji tam pořád zlobil a lezl do očí. :)
Tango (Kirill Gordeev, Vera Sveshnikova), 14. 6. 2015 - já jsem tak ráda, že jsme se dočkali kvalitního Tanga Kirilla a Very. :)
Já nemůžu z toho Mickey Mouse co má Anna na ruce. :D :D Proč. :D Nějaký před-narozeninový žertík? :D Hela s tetováním Mickeyho Mouse se zakrvácenou pusou. :D A já myslela, že už jsem viděla všechno. :D (Bylo pro mě těžké brát začátek videa vážně :D).
Z lepšího záznamu skutečně mohu potvrdit svá prvotní slova z tohoto Kirillova představení a totiž, že je to skutečně hrozivý Woland, čemuž se uzpůsobovali i ostatní herci. Hodně mi tím připomíná knižního Wolanda. On tím ostatně i tak celkově vztah Wolanda a Markétky nabírá trochu víc knižního rázu, i když tohle prohlašuju jen velmi opatrně - pravda se jistě vyjevila zejména v Makétčině přání a to právě bohužel nemáme.
Ale vážně by mě zajímalo, proč Vera nemá boty. Je vedle Kirilla taková až moc maličká, což je co říct, protože na značné výškové rozdíly mezi Wolandem a Markétkou už jsem zvyklá. :) Ale jen vezměme v potaz, že v té "MOTN póze" (já neodolala) ho místo po tváři hladí po rameni...:D
Btw, Vera to svoje škobrtnutí vážně zamaskovala hodně dobře, z tohoto úhlu jsem to ani tak nepoznala, jako v minulém článku.
No a nakonec je zajímavé, jak se Anna nevrhla po Wolandovi ale vyběhla za Markétkou...:)

Komentáře

  1. Tak Igor je mladý kluk :-)
    Ivan s Naty měli nového kocoura byl pro mě dost netypický takový nezvyk :D
    Jop s tou Helou a Mickeym máš pravdu vážně jsem si hlavně už u fotek říkala co to sakra má na té ruce dělají si srandu??? :D
    co se týče Very bez bot moje teorie je všude stejná asi měla padací den a bála se, že by na těh super podpatcích upadla, tak se raději zula (ona navíc má podle mě ty nejvyšší podpatky všiml si toho taky někdo??? tak je to nejmenší Markétka tak se není čemu divit :-) -) taky se mi líbilo jak se na začátku snažila stát na špičkách, jakoby tu absenci bot maskovala ale pak to vzdala :D
    mimochodem také sis při té epické zvedačce (alias ti dva v kroužku démonů) všimla jak ji Kirill chytil málem mu přepadla :) ach ta gravitace Veru pěkně potrápila :D ale to bylo zlatééé :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tenhle herec už ale Kňoura hrál vícekrát. :)
    Podle mě se jí spíš tančilo hůř bez bot, než s nimi...alespoň to tak na mě působilo.
    Všimla, vskutku. Problém byl, že se zaklonila moc dozadu a ztratila tím rovnováhu málem nejen ona, ale strhla by i Kirilla...no on to ovšem zachránil.

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: jop tak to je možné ale dneska mě asi rušil víc než obvykle nějako mi neseděl :D asi dlouho nehrál že jsme si odvykla :D
    no tančilo se jí hůř páč ty šaty jsou šíleně dlouhý :D tím to bylo ale ty botky má vážně nejvyšší ze všech :-)
    Kirill je prostě drahoušek vůbec ho při tangu žeru a ted nemyslím jeho pohybovou stránku to by bylo víc na dlouho mluvím spíš o tom jak s jí krásně přizpůsobuje co se výšky týče :D často pak na sebe hodně naráží pravda ta jeho následně trčící kolena prostě musí dloubat ale je to tak rozkošné :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky