Final Lair - Thomas Borchert, Anne Gorner, Nikolaj A. Bruckner

A zase jeden Final Lair!
Tohle video, přiznám se vám, jsem si zvolila čistě kvůli Thomasovi. Znám ho samozřejmě z Tanz der Vampire, Drákuly a z pár letmých ukázek z Artuše a věděla jsem, že hrál i Fantoma. A tak jsem se rozhodla, že je nejvyšší čas se na něj v roli Anděla hudby podívat. A podle mého názoru se hercovo ztvárnění nejlépe odhalí právě v této scéně takže se vracím k úvodu článku: a zase jeden Final Lair! :D
Anne se mi také nějak vybavuje...mlhavě vybavuje :D a tuším, že jsem s ní už něco viděla.
Její vysoké tóny mi upřímně řečeno moc nesedí a hned zezačátku mě poněkud tahala za uši.
Co se týče Thomase....já si na jeho hlas nikdy tak úplně nezvykla, čímž neříkám, že má špatný hlas. Jde o to, že má takovou pro mě unikátní temnou barvu a celkově zajímavou dikci, když zpívá. Vždycky když od něj něco slyším, přijde mi to jako bych tu píseň poslouchala poprvé v životě, což je vtipné, protože takového Fantoma už znám jako své boty. :D
Z toho mála, v čem jsem zatím Thomase viděla, za sebe říkám, že Fantom mu sedl nejlépe. Vlastně mě svým herectvím tak trochu překvapil, protože jestli jsem si občas postěžovala, že mi přijde lehce pasivní (což je věc názoru), tak ve FO mi taková myšlenka vůbec nepřipadla.
Osobnost jeho Fantoma je rozhodně velká emoční jízda. Velmi rychle přechází z melancholického smutku do zběsilého pobíhání plného prudkých pohybů, přijde mi, že jeho Fantom se na Christine i trochu zlobí.
Velmi mě překvapilo jak zahrál Raoulův příchod - ve chvíli kdy se herci buď rozběsní, nebo jsou sarkastičtí se Thomas najednou zklidnil, přivítal Raoula velmi uhlazeným způsobem, jako by vítal nově příchozího hosta k večeři, což jsem nečekala. Proto působilo ještě víc děsivě, když najednou obrátil, zvýšil hlas, shodil figurínu z křesla atd.
Hrozně se mi líbil ten způsob, jakým se plížil Raoulovi za zády a našlapoval téměř jako kočka. Vlastně jsem tak obecně za takový záběr vděčná, lidé spíš v tuhle chvíli natáčí jen Christine a Raoula.
Anne mi připadala taková nepřesvědčivá, ale ani vám nedovedu říct proč. Dělala všechno co měla, tvářila se tak by se tvářit měla...ale asi nic víc.
Bylo galaktické jak Thomas pasáž "You try my patience *in german*" tichounce zašeptal s brilantním hrozivým výrazem.
Další moment k vypíchnutí je chvíle těsně před polibkem, když Anne přijde k Thomasovi a vezme ho za rameno, aby se otočil - on tak učinil velmi prudce, v obličeji měl vepsáno že od ní očekává nějaký výpad a tvářil se téměř nepřátelsky....jaký tedy přišel šok, když ho políbila! Tohle na mě udělalo velký dojem a nemyslím, že jsem něco takového viděla někdy předtím. Při prvním polibku je tedy očividně nesvůj, neví jak si se situací poradit, když ho objímá, tak zmateně lapá po dechu a vylekaně těká očima a při druhém polibku...no, to už je docela v Christinině moci. I tady jsem byla jeho projevem velice ohromená.
Jak už u jeho Fantoma bývá zvykem po chvíli klidu přichází jistá míra hektičnosti, takže po velmi dlouhém polibku se od Christine prudce odstrčí a hned od ní uteče pryč, namísto obvyklé chvilky rozpačitého postávání v její blízkosti, což k jeho Fantomovi hádám dokonale sedí. Je vidět, že Thomas nad vším co na jevišti dělá hodně přemýšlí.
Musím říct, že bych i oželela ty Nikolajovy hekavé zvuky po polibku, ale tak budiž, zkusil něco nového. :D
A pak zase přichází chvíle překvapení, protože Thomas není ani trochu rozčilený, když vybízí Raoula a Christine aby utekli, spíš je....nejvhodnější se mi zdá slovo vyřízený. Jako by ještě pořád zpracovával co se vlastně stalo a vyháněl je napůl nepřítomně, jako něco co musí vykonat, ale nemá sílu o tom víc přemýšlet.
Když se Christine vrátila s jeho prstenem, tak zvolal její jméno, což mám ten pocit, jsem taky viděla prvně. Thomas tuhle pasáž zahrál skutečně velmi dojímavě, ze strany Anne mi bohužel přišlo, že její Christine za ním přišla spíš z povinnosti než soucitu a trochu pro mě tímto tenhle moment zabila.
Thomas po jejím útěku doslova ztuhne, dívá se jak mu mizí z očí a trvá dlouhé vteřiny, než se z toho smutného tranzu probouzí....

A s tím už vám přeji hezký nový týden. :)





Komentáře

Oblíbené příspěvky