Pořád na cestách

A máme tu další rozhovor s Ivanem, je jich teď najednou nějak plno, což je dobře. :)
Už z jeho názvu vidíme, že tentokrát je zaměřený na cestování. :)
Tentokrát se jednalo o rozhovor v angličtině, jehož originál můžete najít ZDE a ZDE.


Tenor Ivan Ozhogin je skutečný světák. Neustále cestující umělec vystupuje na různých místech světa. Je to také velmi kreativní osobnost. Má rád objevování nových měst a zemí, poznávání nových lidí a kultur.

Jak důležité je pro vás cestování a výlety?
Současně je to pro mě velmi důležité. Občas už ani nevím, kde vlastně jsem. (Směje se). Města a země se mění velmi rychle - Moskva, Petrohrad, Vladivostok, Paříž, Berlín, Vídeň...
Není divu, že se říká, že je umělec pořád na cestách. Nejčastěji je to kvůli různým tour, vystoupeních a koncertech, ale mám rád i cestování jen tak, pro objevování nových míst, setkávání se s různými lidmi a kulturami.


Kam byste chtěl jet?
Sním o mnoha místech, kupříkladu o New Yorku. Chci navštívit divadla na Broadwayi, vidět Brooklynský most, všechna ta světla v noci, udělat si tradiční fotku na Times Square, nalodit se trajektem na Ellis Island, slyšet šumění listů v Central Parku...
Také bych rozhodně jel do Říma. Je to město plné historie a mýtů.
Pokud hovoříme o bližších místech, rád bych zase navštívil Krym. Jezdil bych krajinou, znovu bych navštívil Vlaštovčí hnízdo, Vorontsov palác, majestání horský výběžek Ai-Petri a ukázal ta místa přátelům a rodině.

Zdáte se být zkušeným cestovatelem. Můžete se podělit o nějakou zajímavou historku s našimi čtenáři?
Jednou jsem cestoval autem do Evropy s mojí rodinou. Na cestě z Německa do Rakouska nás dostihl déšť, který nepřestával celé hodiny. Bez přemýšlení jsme zatočili na jižní silnici a během tří hodin jsme nebyli daleko od Benátek. Potom jsem se procházeli tímto nejromantičtějším městem světa a večer jsme se vrátili do Rakouska. Zastavili jsme na pobřeží horského jezera nedaleko Salzburku a strávili jsme tam víkend. Bylo to skvělé. Tak krásnou krajinu jsem nikdy předtím neviděl! A vzduch byl tak čistý! Na tuhle cestu doteď vzpomínáme.
K mé radě - občas byste měli odbočit z hlavní cesty. Můžete začít dobrodružství!

Co pro vás znamená oblíbené město?
Narodil jsem se v Ulyanovsku na řece Volze a vyrůstal jsem tam, takže to město bude mít v mém srdci už vždycky důležité místo. Když jsem byl mladý, jel jsem do Moskvy, kde jsem studoval a hledal své místo v životě. A našel jsem ho. Jednou jsem se vydal do Petrohradu a zjistil jsem, že tohle místo by mohlo být mým domovem.
Petrohrad je má duše, má inspirace, místo kde nabírám síly a čerpám energii zdejší atmosférou, jestli se to tak dá říci. Zmocnil se mě svojí romantikou, poetikou padacích mostů, parků a náměstí. Samozřejmě jsem ho ještě neobjevil celý a pokaždé se se o něm dozvídám něco nového, vzrušujícího. Jsem si jistý, že mé město (už ho mohu nazývat svým) a já se navzájem doplňujeme a že mi pomůže odhalit mé další talenty.

Ivan Ozhogin
Ruský divadelní muzikálový herec, jazzový a operní zpěvák.

Narodil se 1. září 1978 v Ulyanovsku. Když byly Ivanovy tři roky, maminka ho vzala do chlapeckého sboru v místním kulturním centru. Když byl ve školním věku, chodil do různých zájmových kroužků, do zpěvu, recitace, hrál na různé hudební nástroje. Mimo to byl sólistou školního sboru.

V šestnácti letech začal chodit do pobočky jaroslavského divadelního institutu. Po druhém roce odešel do Moskvy, kde začal chodit na Gnesins univerzitu. V roce 1997 začal studovat muzikálové herectví na Ruské univerzitě Divadelních umění a úspěšně absolvoval v roce 2002.

Účinkoval ve většině ruských muzikálů jako Chicago, Wedding of Jays, Nord-Ost, Cats, Kráska a Zvířee, Tanz der Vampire a Pola Negri.

Slávu umělci přinesla role hraběte Krolocka z Tanz der Vampire od Romana Polanského. Ivan Ozhogin tuto roli získal v roce 2011 po třech stádiech obsazování. V dubnu 2013 získal nejvyšší ruské divadelní ocenění, Zlatou masku a v prosinci 2012 Muzikální srdce divadla za tuto roli.


Na konci roku 2012 byl pozván, aby Krolocka hrál v Německu, v Theater des Westens v Berlíně. Od kritiků získal velmi pochvalné recenze, stejně tak jako od diváků a kolegů, včetně Michaela Kunzeho, autora textu. Ivan je jediný herec, který roli hrál ve dvou zemích a dvou jazycích zároveň.

Source:
https://www.facebook.com/ivan.ozhogin.fanbase?fref=ts

Komentáře

  1. Zajímavá historka z cestování - nebýt toho deště, tak by neměli takové krásné vzpomínky :-) No kdybych já odbočila z "hlavní cesty" tak bych asi měla problém ji zase najít :-D
    To o Ulyanovsku řekl tak krásně :-D hlavně o Petrohradu - stále se musím blahem rozplývat nad jeho vyjadřovacími schopnostmi :-)Díky Lotte za další překlad :-D (je to radost číst)

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně tato poznámka mě taky napadla. Mám strašně zlý orientační smysl. :)
    Když jsem překládala tu část o Petrohradu, tak mě napadlo, že žít Ivan v 19. století, tak by mimo zpěváka jistě byl i uznávaným básníkem. :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky