West End Live 2016

Rok se s rokem sešel a za námi je další West End Live. Fantom Opery poprvé po dlouhé době zkusil něco nového, takže tentokrát tu máme úryvek z Masquerade (což je hodně dobrý počin, protože nádherné kostýmy Marie Björnson tvoří snad polovinu úspěchu FO, tak proč je v plné parádě neukázat) a ono provedení titulní písně s jednou Christine (Lisou-Anne Wood) a čtyřmi Fantomy (Ben Forster - současný Fantom v Londýně, Scott Davies - jeho cover, Peter Lockyer a Jeremy Secomb - Fantomové bývalí). Otázkou je, proč jednou nezkusí třeba i více Christine...ale třeba příští rok. :D Musím tedy ale říci, že tohle provedení "čyř Fantomů" se mi zatím snad líbilo nejvíc, možná díky Lise - uměla to velmi dobře podat a navázala kontakt s každým z pánů a to v kombinaci s docela chytrou choreografií, která nepůsobila tak, že Christine pořád jen freneticky otáčí hlavou sem a tam.
Navíc mě nadchnul Lisin hlas - naposledy jsem ji Christine slyšela zpívat na koncertu před několika lety, když ještě hrála Cosette v Bídnících a její hlas od té doby dost vyzrál a prohloubil se. Navíc je jedna z mála Christine u kterých se mi líbí střední poloha hlasu v této písni (ono se to zdá jako ta lehčí část tohoto duetu, ale z poslechu často shledávám, že možná ani není). Po herecké stránce se Lisa trochu rozjela, což si při téhle příležitosti mohla dovolit - narážím tím na to, že si docela užívala, že ji obletují hned čtyři Fantomové, takže dost ubrala na obvyklé bázlivosti, ale jak říkám, při této příležitosti je to povoleno a kdy se jí tohle ještě poštěstí, že ano? :D


Komentáře

  1. Je super, že se rozhodli pro změnu. :-) No, na druhou stranu mi přijde zbytečné, protože company je na jevišti okolo 1 minuty a pak už nic. Fakt mi přijde zbytečné líčit a oblékat do kostýmů tolik lidí kvůli tak krátké stopáži. :-)
    Choreografie u title songu se mi moc líbila. :-)
    Škoda, že u Scotta vypadl mikrofon. Stane se, ale hlavní je, že ten výpadek trval jen chviličku. :-)
    U Lisy... když jsem si video pouštěla poprvé, tak se mi hlasově nelíbila. Na 3. nebo 4. poslech už se mi i začal líbit. :-) Poprvé jsem slyšela její audio u WYWSHA a tam se mi vůbec nelíbila (místy přehnaná intonace a popový nádech), ale uznávám, že tady se jí ten zpěv povedl a finální vokalíza se mi líbila hned napoprvé.
    Takže na Lisu jsem si po několika přehrávání "zvykla", ale na Bena ne a ne. Nechtěla jsem dělat ukvapené závěry ohledně jeho Fantoma, protože jsem s ním viděla jen koncertní videa. Jenže jeho hlasové zabarvení mi na Fantoma moc nesedí a ani jeho herecké kreace na těchto koncertech - bohužel. Třeba změním názor, jak s ním uvidím nějaké uniklé video přímo z show. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. No tak oni stejně měli určitě jen za pár hodin představení, takže makeup se určitě neztratil a na neustálé převlékání kostýmů v show jako Fantom asi musí být zvyklí. :D Navíc vypadalo, že se dobře baví. A Meg a Raoul spolu byli super sladcí. Kde jinde člověk uvidí jak Meg zabírá místo Christine. :D
    U toho mikrofonu mě to taky mrzelo. A že zrovna Scottovi se to stalo.
    Hm, u Lisy jsem se vypsala v článku, u Bena jsem taková neutrální - herecky mi přišlo že to přeháněl s gestikulací, ale to mohlo být v zápalu toho boje čtyř Fantomů :D. Pěvecky snad ani nemám názor - neoslovil mě, ale ani mi nevadí.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky