Cast change na Broadwayi, červen 2016


Zítra, tedy 13. června 2016 se obmění obsazení broadwayského Fantoma Opery, konkrétně v rolích Raoula a Christine. Tato změna vzbudila zvláštní pozitivní pozornost už proto, že otřásla stereotypem výběru herců do rolí, stejně jako svého času Norm Lewis.
Roli Christine po Julii Udine přebere Ali Ewoldt, která je poloviční Filipínka a první ženou "of colour" (vážně nevím, jak se tohle korektně překládá do češtiny, klidně mi v komentářích pomozte), která bude Christine na Broadwayi hrát. Ali je z toho přirozeně nadšená a vyjádřila se, že chce být inspirací pro všechny holčičky, které sní o roli Christine. Na roli se prý připravuje poctivým sledováním videí na YT, zejména vlogů Sierry Boggess ze zákulisí FO "Daaé Days".
V tomto vlogu bývalá Christine Sara Jean Ford řekla, že když si člověk během titulní písně, těsně předtím, než v loďce vypluje na scénu, pohlídá ten správný okamžik, může v zrcadle s děsivou nevěstou, které též přijíždí na jeviště, zahlédnout vlastní odraz sama sebe ve Fantomově loďce, což je prý skutečně magický okamžik a přesně tohle je chvíle, které se Ali už nemůže dočkat.
Své místo opustila i Rachel Zatcoff, která v Majestic Theatre působila jako Christine alternace. Její roli ale neobsazuje žádná nová tvář, ale "povýšila" Christine understudy, Rachel-Eskenazi Gold.
Novým Raoulem se stane Jordan Donica, což znamená, že se rozloučíme s Jeremym Haysem. Jordan doposud hrál v Jesus Christ Superstar, Dames at Sea a South Pacific, na univerzitě si zahrál i Jeana Valjeana a tak mu držím palce, aby se k roli později vrátil i profesionálně. :)
Jordan už si roli Raoula vyzkoušel už teď, když s Julií Udine zazpívali All I Ask Of You na akci "Stars in Alley", z čehož je i video. :)

Komentáře

  1. Oba vypadají sympaticky, takže jsem na ně zvědavá (věřím, že narazím aspoň na audio ukázky). Ali vypadá roztomile a Jordan hlasově rozhodně nezní špatně. :-)PS: Jé... tu momentku během TPOTO od Sarah Jean si nepamatuji. Jakto?! Vždyť je to táák kouzelný moment - který je fakt hoden zapamatování. Takže díky za připomenutí. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já bych na ten moment zmiňovaný Sarou Jean taky málem zapomněla nebýt toho, že to Ali připomněla - je fajn, když je někdo nadšený fanoušek a zároveň herec. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky