Point Of No Return - Thomas Schulze, Maike Switzer

Tak se zdá, že PONR začíná být scénou pro video týdne více než vděčnou! :D Věřím, že mi to odpustíte. :)
Když už nic, tento týden alespoň prostřídáme jazyk a podíváme se na německou produkci, konkrétně z roku 2004 ve Stuttgartu. Tak hurá na to. :)
Thomas je Fantom s pozoruhodným hlasem, učarující s takovým temným podtónem, kterýžto dojem na mě udělal snad díky tomu, že v některých polohách zní jeho hlas tajemně hluboce.
Kvalita videa, se bohužel značně potýká s reflektory, které ze tváře Maike dělají jen bílý flek, takže projednou musíme spoléhat na emoce spíš v hlase než ve tváři u obou Erika i Christine. :))
Co se mi na Maike líbí je, jaká je v její Amintě skrytá poťouchlost, jak je to spíše Christine, kdo v této dvojici dominuje, pozorovala jsem na ní, jak se vlastně tím flirtováním bavila. Neříkám tím, že by to nějak měnilo podstatu vztahu Erika a Christine, protože ta samozřejmě neměla ponětí s kým to vlastně zpívá a nebyla sama sebou, nýbrž v roli Aminty. Je třeba si samozřejmě tohle všechno uvědomovat. :)
Dále bych vypíchla moment, kdy Christine vezme Fantoma za ruce a přejíždí mu tak dlaněmi po hrudi a nohou...no však víte co mám na mysli, a jak Thomas v tuhle chvíli není pasivní, právě naopak, tulí se s rukama Christine, až to působí dojmem, jako by jí ležel v náručí.....awww. ^^
A ten moment, kdy Christine Fantomovi strhne kápi! Panejo! I to se musí zmínit! Povšimněme si jak se Thomas neodtáhl, právě naopak, naklonil se k Maike velmi blízko, zadíval se jí do očí a až po pár vteřinách se s téměř zklamaným povzdychnutím odvrátil, přičemž zklámání vyjadřuje spíš sám nad sebou než nad Christine. (Ten stalker je tu přece jen on, že. :D Krutě upřímná hodinka. :D)
A ten konec! Jen si počkejte na ten konec!!! Vzhledem k tomu, že se jednalo o poslední představení, tak si Thomas dovolil zaimprovizovat, takže při AIAOY reprise si kleknul! Jak chytré, něžné gesto navíc! Jak moc se tam hodilo! Ani nevíte jak mě potěší, když nějakou podobnou improvizaci vidím...už jen proto, že se něčeho takového zase tak často nedočkáme, protože s choreografií ve FO se zkrátka a dobře nehýbe (vezměme v potaz že touto větou mám na mysli pouze replikové produkce).
Nu a na odmaskování si Maike tím pádem musela rovněž pokleknout, což pak samozřejmě ve výsledku zanechává docela nový pocit z konce scény...
Jak skvělé představení! :)

Přeji krásný nový týden. xxx




Komentáře

  1. Na úvod: docela mě překvapil "sekaný" vstup Fantoma/Dona Juana(Piangiho) na scénu, hm... docela dlouhá pauza Thomas si dává načas :-)
    Líbilo se mi, jak Christine/Amintě přejel rukou po paži než jí sebral jablko. Jé, další inovace, Christine se k Erikovi otočí zády - a zase jeho ruka na její paži a jemně ji pobízí k vypití poháru.
    S tím hlasem máš pravdu, v hloubkách zní vážně tajemně - jinačí pojmenování mě nenapadlo, myslím, že takhle jak si jej popsala, perfektně vystihuje. Místama mi připomíná Thomase Borcherta (zvlášť v čase okolo 2:40).
    A zase přejíždění rukama... to mě neomrzí - intenzivní a přesto zdrženlivý. :-)
    Zdá se, že nahrávající/ho videa Maike naprosto nezajímá - od Christinina partu zapadne za hlavu nějakého diváka. Shame, shame, shame!
    Ale, ale - přece jen se rozhodl/a, že Maike aspoň na chviličku přiblíží. 4:28 - vybavil se mi ten známý pocit rozčarování, když o řadu přede mnou v divadle se nějaký divák předkloní, aby lépe viděl a nebere ohled na řadu za sebe. :-D
    Hlas Maike se mi zamlouvá, z pár kousků bych řekla, že i po herecké stránce. Její Aminta je taková... rozverná - jj, taky mě to zaujalo :-)
    O pasivitě tu vážně nemůže být ani řeč. :D Na mě toho bylo možná trošku moc, neškodilo by krapítek ubrat :-)
    WOW - ten moment prvního odmaskování, to jak jí upřeně hledí do očí a pak se odvrátí - skvěle, skvěle!!! Vážně úžasný moment :-)
    U jeho AIAOY reprise jen lituji, že video není v lepší kvalitě, abych si lépe užila Thomasovo zesilování a zeslabování. To je asi poprvé, co vidím u této scény Erika klečet :D No, přece jen jsem z toho trochu rozpačitá, ale jo, docela to tam sedí (říkám poté, co jsem si tu chvilku pustila ještě třikrát po sobě :-)
    Já bych ještě vyzdvihla druhé odmaskování, tedy Thomasův skřek smísený s bolestí a vztekem - brilantní detail
    Celé představení muselo mít úžasnou atmosféru a jestli udělali

    OdpovědětVymazat
  2. * pokračuji :D
    ... další inovace i v dalších scénách... docela bych na to byla zvědavá :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Možná, že Thomas Borchert tam trochu slyšet jde, ale řekla bych, že spíš v náznacích, Thomas B. už má vyloženě hluboký hlas. Ale ano, v některých polohách, ho trochu připomíná. :)
    Nojo, na přejíždění rukama už prostě tak nějak čekáme, hehe. :) :D
    To nevíme, jak na tom nahrávající byla, třeba se při partu Maike musel/a krýt aby nebyl/a oddalen/a. Ono natáčet v divadle je vždycky risk. :D
    Já bych jim tu vášeň nezazlívala, při posledním představení to tak bývá že herci jedou na maximum a je v tom víc emocí. :)
    Nojo, tak na změny je třeba si chvíli zvykat, já vím. :) Ale mě se to kleknutí zalíbilo proto, že bylo vidět, jak je to impulzivní, ale přitom promyšlené gesto. Nepoklekl před ní tak, že to působilo "tohle bude vypadat dobře, zkusím to" a to je pro mě hlavní. :D :)
    Taky by mě tohle představení moc zajímalo, někde jsem ho na internetu viděla celé, ale než jsem se k němu dostala, bylo už pryč....asi mi osud nepřál. :D

    OdpovědětVymazat
  4. [3]: No vlastně i v Německu jsou na POTO licenční práva (což je kruté, velmi kruté). Jj, třeba se kryla, i kyž já kdybych nahrávala, tak bych si nevšimla, jestli mě někdo pozoruje a chce mě prásknout (je mi jasný, že bych hleděla na jeviště jak přikovaná - a jestli bych se nedívala přes kurzor kamery, tak je docela pravděpodobné, že bych nezaznamenala, že místo jeviště zabírám něčí hlavu :-) )
    Jj, ono je těžké najít "zlatý střed" kdy je to tak akorát, ani moc, ani málo - zase lepší než kdyby toho bylo méně, uznávám. :-)
    Některé změny se mi zalíbí až na druhý pokus (i když to kleknutí je pro mě stále trochu nezvyk :-) )
    No jo, "zlatá třetí strana" se postarala o vymazání z povrchu území YT (nebo jiného portálu?). Ach jo... škoda :-(

    OdpovědětVymazat
  5. No, těžko říct, co natáčející přimělo zabírat ten strop....taky mohl okolo projít uvaděč, prý to někde dost hlídají. Jeden nikdy neví. :)
    Pravda, pravda. Někdy to herec přepískne, byť je to s těmi nejlepšími úmysly. V tomhle videu jsem to ani tak nevnímala, ale samozřejmě se mi vybaví jiní herci, kteří občas přehrávají. Ono je to stejně těžká otázka...co někdo bere za přehrávání, to dokonale vyhovuje  druhému. Je neuvěřitelné, jak se lidé v tomhle mohou různit. :)
    Já to kleknutí beru jako takovou kuriozitu, když vím, že to v žádné produkci není součástí choreografie, tak o tom možná tolik nepřemýšlím...protože jinak si na změny zvykám docela těžko. :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky