Ivan Ozhogin

//Asi ani nemusím psát žádný úvod, že? Není žádným překvapením, že se objevuje tahle rubrika. ;D Omluvte, že se jako obvykle nejvíc zaobírám Tanzem. :D//

Ivan Ozhogin ( Иван Геннадьевич Ожогин, Ivan Gennadievich Ozhogin) se narodil 1. září 1789 v Ulyanovsku. Je to ruský herec, muzikálový a operní zpěvák.
Zpěvu a hře na různé hudební nástroje se začal učit už od tří let na múzické a divadelní škole Ulyanovsk.
V roce 2002 absolvoval jako muzikálový herec a operní zpěvák Russian Academy of Theatre Arts v Moskvě.
Od roku 2002 do roku 2003 působil v muzikálu Chicago (Mary Sunshine), období od roku 2003 až 2004 strávil v muzikálu Jays Wedding (Zakharia a Nightingale). V roce 2004 hrál Romashova v muzikálu Nord-Ost, z čehož existuje i proshot.
Roky 2005 a 2006 věnoval Cats (Munkustrap).
Od roku 2006 se stal hlavním zpěvákem sboru v Nikolo-Ughershky Monastery (to si snad ani netroufám překládat).
V letech 2006 až 2008 si dal dočasnou pauzu od muzikálů a hrál v divadelní hře The Black Bridle of a White Mare (Agiz-in-parovoz).
Rok 2008 přinesl muzikálový návrat, když si Ivan zahrál vévodu Yusupova v Rasputinovi.
V roce 2009-2010 si zahrál o něco veselejší part a to monsieura D'Arqueho v Krásce a Zvířeti.
Všechny do této doby zmíněné role Ivan hrál v Moskvě. Rok 2009 ovšem přinesl účinkování se slavným ruským sborem Bolshoi Don Cossacks Choir se kterým vystupoval i v zahraničí. S BDCC (ať žijí zkratky z nouze) spolupracuje do současnosti.

Od roku 2010 do roku 2011 byl členem Russian Broadway Stars Show, opět v Moskvě. V roce 2010 se rovněž stal členem Bravissimo Group, kterou opustil roku 2011.
Ivana, dosud tak věrného Moskvě, vítr roku 2011 odvál do Petrohradu, kde hrál v ruské produkci Tanz der Vampire - Bal Vampirov, hlavní roli hraběte Krolocka. Jak ale podotýká, zpočátku měl s přijetím této role (která ho ironicky nejvíc proslavila) poměrně problém. Je známo, že Ivan je věřící a s ďábelským Krolockem, který během muzikálu vyslovuje takové věci jako "Bůh je mrtvý" si nejprve nevěděl rady. Proto požádal o radu kněze, který ho ale v kariéře podle všeho podpořil, protože jinak by Ivan nebyl tam, kde je. :) Jak Ivan k této otázce sám podotknul "nic se neděje bezdůvodně".
Před ruskou premiérou se Ivan vydal do Německa, aby se podíval na originální produkci, probral svoji roli a podíval se na zkoušky. Především chtěl prodiskutovat své zmatení ohledně temné a světlé stránky jeho charakteru, které ho stále jaksi trápily. Podle jeho slov se tyto poslední pochybnosti vypařily, když sledoval představení s Drewem Sarichem v této roli. Představení, které sledoval označil za "působivé, dechberoucí a zkrátka skvělé".
Když se v Berlíně začali poohlížet po novém hraběti Krolockovi, který by nahradil odcházejícího Thomase Borcherta, hudebnímu řediteli Michaelovi Reedovi byl doporučen právě Ivan, který v roli v ruské produkci skutečně vynikal. Nejprve ale na zkoušku zazpíval německý text, aby se mohlo posoudit, jak bude znít. Pro někoho, kdo se s němčinou nikdy předtím nesetkal je totiž těžké naučit se vyslovovat pokud možno bez přízvuku a především srozumitelně pro německé publikum. Když se Ivan na tento úkol připravoval, vzal si za vzor Kevina Tarteho a Jana Ammanna.
Ivan uspěl a roli v Berlíně získal.
Vzhledem k tomu, že ruská a německá produkce se od sebe lišila, i jeho pojetí hraběte a pokyny režisérů v obou zemích byly rozdílné. Velkou roli rovněž sehrály rozdílné kostýmy a kulisy. Pro Ivana tedy bylo těžké přepínat z "jednoho Krolocka na druhého", vzhledem k tomu, že v ruské a německé produkci hrál současně. Občas musel přejít z jedné řeči i charakterizace ke druhé v rámci několika hodin. Kupříkladu se mu stávalo, že měl double show day v Berlíně v neděli a v pondělí už hrál v Petrohradu.
Na otázku jestli Ivan preferuje ruskou či německou verzi hraběte krčí rameny. Ruský hrabě pro něj byl přirozeně srozumitelnější, protože ačkoliv se naučil německé texty, nikdy se nenaučil v němčině přemýšlet. On sám usuzuje, že to bylo zapříčiněno tím, že měl skutečně velmi málo času na to, aby se německé texty naučil. Abych byla přesná, musel to zvládnout za dva týdny.
Rok 2013 tedy Ivan strávil střídavě v Berlíně a Petrohradu.
V roce 2013 Ivan začal hrát v Broadway Hits, což jsou takové muzikálové koncerty. Zde působí dodnes.
Rok 2014 až 2015, tedy současnost, by se dala shrnout jedním slovem : hektičnost!
Jen považte, že kromě zmiňovaných Broadway Hits Ivan momentálně působí ve čtyřech (!) dalších muzikálech současně (!). A to Pola Negri (Ernst Lubitsch, Princ Mdivani, otec Poly), Mistr a Markétka (Woland), Fantom Opery (titulní role), Jekyll&Hyde (titulní role). Tohle pracovní nasazení znamená neustálé přejíždění z Moskvy do Petrohradu plus nabitý kalendář a fakt, že v některé dny to nejde jinak a hraje ve dvou muzikálech najednou. Nejvíc šílené musí být, když se mu v jeden den sejde Pola Negri a Jekyll&Hyde, když usoudíme, že v prvním zmiňovaném hraje tři role a ve druhém dá se říci dvě. (Kdo se v porovnáním s Ivanem cítí jako nejlínější člověk planety ať zvedne ruku...)
Teď už nezbývá než čekat jakých dalších rolí se Ivan zhostí v budoucnu, případně doufat, že se ještě vrátí do Německa. :)

A nakonec nesmí chybět spam fotek. *fangirl devil laugh*

Source: http://ivanozhogin.com/en/biography/


image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

Komentáře

  1. Hm... tak on měl problém s Krolockem?? hmm... jak sem u tedy asi hraje ďábel sám ala Woland :D chudáček. No každopádně LOTTE UŽ BYLO NAČASE :D aby si nám tu Ivánka představila
    ps. chybí mi tu ty ladys šatečky :D

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Podle mé teorie si už v případě Wolanda asi řekl, že když slevil v roce 2011, může zrovna tak i v roce 2014. Jinak mě nenapadá co to, že přijal roli samotného ďábla. Já vím, já vím. :D[2]: Přesně tak, nezbývá než souhlasit. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ivana mám jako Krolocka hodně ráda. :) Ta role mu rozhodně jde, a především je to po Drewovi Krolock asi nejhezčí. :D Sledovala jsem záznamy z obou Tanzů, ruského i německého, a musím říct, rozhodně se mi víc líbí v té německé verzi. :) Co se týče jeho němčiny, všimla jsem si, že je tam dost slyšet občas, že to neni tak úplně jeho jazyk, jeho výslovnost je občas trochu zvláštní, ale vůbec to nevadí, osobně si myslím, že to jen dělá jeho projev o něco zajímavější. :) Jo a moc pěkné fotečky. :)

    OdpovědětVymazat
  4. I já, i já. Navíc s ním mám jaksi spojené mé začátky a objevování Tanzu. Byl jeden z prvních Krolocků jaké jsem viděla společně s Drewem a Kevinem.
    No, podle mě mu slušel ten německý hrabě. V Rusku měli tendence jim pořád "připlácávat" tu paruku dozadu, což mu podle mě nelichotilo.
    Já si taky občas v jeho němčině všimnu nějaké "nesrovnalosti", ale vždycky je to jen detail. Nu a náhodou mu smekám, že s poradil s písmenem há, což v Rusové nemají plus samozřejmě zákeřné německé er úspěšně porazil. :)

    OdpovědětVymazat
  5. WOW! Páni, tak tenhle článek mě dostal! Takhle hyperaktivní člověk se jen tak nevidí. Jako kde ten čas a hlavně fyzickou a duševní sílu bere?!? Mně by stačil 1 z poloviny takto hektický týden a jsem absolutně grogy. Teď si připadám, že nic nedělám...
    Nic se nemá přehánět, tak snad z toho Ivan nezkolabuje.
    Teda zároveň hrát 2 verze hraběte (a ještě k tomu v 1 z jazyků, kterým nemluví)... WTF! Stále hledím s otevřenou pusou a nevěřícně kroutím hlavou. Stačilo si to jednou přečíst a vážně si připadám jako neskutečný lenoch :D
    Páni, páni - najednou vnímám Ivana v úplně novém světle. Když se neskutečný talent skloubí s přehnaným workoholismem , tak výsledek vážně stojí za to :D

    OdpovědětVymazat
  6. [6]: Bereš mi slova z úst, ano přesně tak. Zaprvé si vedle něj připadám skutečně neproduktivní, zadruhé obdivuju, že se z toho ještě nezhroutil, protože já bych takové nasazení rozhodně nevydržela.
    To že dokázal hrát stejnou roli ve dvou značně vzdálených zemí zároveň....to jsem taky ještě dost dobře nepobrala. Hlavně má můj obdiv, že to nikdy nepopletl a nezamíchal ruské slovíčko do němčiny.
    Je to vskutku obdivuhodný člověk. :)

    OdpovědětVymazat
  7. [7]: To rozhodně stojí za obdiv on je prostě dokonalý :-) a souhlasím s Adele ohledně toho, že je Ivan vážně workoholik, ale asi právě proto ho mám ještě víc ráda, protože to co on dokáže, je skutečně hodno obdivu.
    Dvě role v různých jazycích josu vážně maso, obzvláště když je hraje v podstatě současně.
    Ovšem mě stačí si představit, že hraje 4 muzikály v Rusku v jednom měsíci, to je vážně šílené někdy je jeho týden opravdu smrtící, ještě že ted bude mít chvilku volno.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky