Cast change na Broadwayi, únor 2015

Jak víme, současný Fantom, Norm Lewis, 7. 2. 2015 opustí obsazení na Broadwayi. Fanoušci už proto dlouho netrpělivě očekávali oznámení nového Fantoma. Toto jméno bylo zveřejněno minulý týden a šťastným novým nositelem masky se stává James Barbour. Tím se manažeři broadwayské produkce zasloužili o nejkontroverznější možnou volbu, která vyvolala jak nadšené, tak i velmi záporné odezvy.
James se nové role ujme 9. 2. 2015.

Svůj debut na Broadwayi zažil v roce 1993 v Cyrano - The Musical a také se objevil v národní tour The Secret Garden a v Camelotu.
James dále účinkoval v broadwayských muzikálech Carousel, Kráska a Zvíře, Jana Eyrová (nominace na Drama League), Urinetown, Assassins a A Tale of Two Cities, za což obdržel Drama Desk, Drama League a nominaci na Outer Critics Award za nejlepšího herce v muzikálu a nedávno obdržel LA Ovation Best Actor Award za roli Jeana Valjeana v Bídnících.
James má za sebou rovněž filmovou a televizní kariéru, mimo to vydal i album The Gift of Christmas.

Rok 2008 byl pro Jamese už ovšem horší. Byl obviněn a následně i odsouzen za sex s patnáctiletou dívkou, což je v New Yorku trestné. Dívka navíc s přiznáním se k onomu incidentu čekala dlouhých sedm let. Ve vězení strávil šedesát dní.
Vlna fanouškovského protestu proti muži s takovou minulostí byla tak obrovská, že i jinak nečinná (upřímné omluvy, ale je to tak :D) oficiální stránka FO vydala toto prohlášení:
Fantom Opery má ty nejlepší fanoušky na světě a my hluboce oceňujeme každého jednoho z vás a čteme vaše komentáře. Samozřejmě jsme si vědomi vašich reakcí na oznámení našeho nejnovějšího Fantoma a chceme reagovat. James na konkurzu předvedl skvělý výkon a my jsme přesvědčeni, že bude vynikající Fantom. James plně přijal odpovědnost za to, co se stalo před čtrnácti lety. Na základě jeho výroku z roku 2008, James obnovil svoji kariéru a účinkoval v A Tale Of Two Cities na Broadwayi. V následujících sedmi letech se objevil v mnoha muzikálových produkcí v New Yorku a napříč zemí a obdržel skvělé ohlasy a vybudoval si skvělou reputaci bez poskvrnky. Dále byl aktivním členem broadwayské komunity a podporoval mnoho charitativních akcí.
Ačkoliv víme, že někteří z vás nebudou souhlasit věříme, že James si druhé šance kterou dostal před sedmi lety váží, a my jsme šťastní, že se příští měsíc přidá k naší produkci.

Sources:
http://www.thephantomoftheopera.com/news/latest-news/the-phantom-of-the-opera-to-welcome-james-barbour-as-broadways-new-phantom
https://www.facebook.com/phantombroadway?fref=ts

Komentáře

Oblíbené příspěvky