Podzimní pohádka o Barbaře Jane: Kapitola 23: Odhalení

Lotte byla nucena chtě nechtě souhlasit s Barbařinou teorií, kterou razila už od samého začátku. Ano, bílá čarodějnice z Narnie byla Rosamunda.
"Když pomyslím, že jsme spolu chodili..." nakrčil Hadley znechuceně nos.
"Hádám, že to je ta příčina téhle psychopatické hry!" ozvala se tónem detektiva, který právě dospěl na konec svého velkého případu Barbara.
"Eh, eheh, ehm, uhm!" upozorňoval na sebe Ramin, který je právě dohnal.
"Ano?" zašveholila Lotte s večerníčkovským výrazem.
"To není všechno, co to tornádo přineslo." ozvalo se to božské stvoření známé tako jako Ramin Karimloo.
"Šmankot, drž se ode mě dál, příšero!" zapištěla Elphie a schovala se za Glindu plnou modřin a boulí, ale jinak v pořádku. "A naval boty mé sestry!" dodala výhružně.
"Pozooor! Odlož ten kbelík, Dorotko!" zajíkla se Lotte a taky se postavila před Elphie.
Dorotka na ně nechápavě vykulila velké oči. Potom se otočila k Rosamundě a vychrstla na ni plnou dávku obsahu svého kbelíku. Ta ani nestačila vysvětlit příčiny, důsledky a postup svého geniálního však zvráceného plánu, jak už to většinou lapení zloduši dělají a roztekla se jako zmrzlina na sluníčku.
"Já ji viděl hodněkrát sprchovat se, jak je tohle možný?" ujelo Hadleymu, načež po něm všichni vrhli znechucený pohled.
"Já s ní chodil!" bránil se dotyčný znovu.
Dorotka se pyšně blýskla širokým úsměvem. "Když to nebyla voda, ale kyselina."
Všichni, především Elphie, nevěřícně vytřeštili oči.
"Abyste věděli, tak musím jít s dobou, voda už prostě nestačí." bránila se ukřivděně. "Právě jsem vám vyhrála bitvu, jestli jste si nevšimli…"
"To oceníme, až mi navalíš Nessiny boty!" zavrčela Elphie. Kyle a Simon ji museli zadržet, aby se po ní nevrhla.


Tři dny a tři noci probíhali v Oz a Narnii bouřlivé oslavy na počest pádu bílé čarodějnice, kterou museli ze země seškrabávat.
Naši pozemští přátelé to střídali a přebíhali z jednoho světa na druhý, aby si dostatečně vyhodili z kopýtka. A že to bylo zasloužené!
Podávali se ty nejneobvyklejší speciality, omamné drinky, které nebylo radno míchat, tančilo se na parketě, na stole, pod stolem, na židli a pod židlí a všichni byli prostě strašlivě šťastní. Po neskutečném strachu a teroru zavládla vlna euforie, které se nikdo rozhodně nebránil, naopak.
Přesto čtvrtý den nastala chvíle odchodu. Kvůli enormnímu množství lidí, kteří se museli za pomoci již funkční skříně dostat zpět do svých domovů se sepsal rozvrh, podle kterého se loučili jednotlivé skupinky.

Glinda, Elphie, Fiyero a Aslan stáli před skříní společně s Barbarou, Hadleym a Lotte.
"Bude se mi stýskat! Bylo mi ctí být na chvíli tebou!" popotáhla Lotte a objala Glindu.
"Tak gratuluji k zasnoubení. Škoda, že už neuvidíme vaši svatbu." sdělovala právě Barbara pohnutě Elphii.
"Skoro jsme se ani nepotkali, ale stejně jsem z toho naměkko." poplácal Hadley Aslana po hřívě. Fiyero se k Hadleymu naklonil a něco mu zašeptal do ucha. Hadley se zatvářil přemýšlivě. "No, to víš, že svatba je stres. Ale vy tu máte tu výhodu, že umíte kouzlit, tím se řeší hned několik zádrhelů…"
"Jako například?" nechápal Fiyero.
"No, to si třeba vezmi, když se tvoje nastávající zblázní - ehm, dostane předsvatební stres a milionkrát reklamuje barvu šatů pro družičky. No to u vás prostě stačí mávnout nějakou srandovní hůlkou, nebo koštětem…" vysvětloval Hadley.
"Už opravdu musíme vyrazit." sdělila Lotte do prostoru.
"Achjo." broukla Barbara. "Tak poslední společné objetí a high five?"

Po průchodu skříní se všichni ocitli, přesně tam kde měli být, jako by si ani nikdy neudělali mezigalaktický výlet. Lotte, aby se vyhnula průšvihu, vylezla sama ve svém pokoji, aniž by se ta historka s odletem do Francie bez vědomí rodičů kdy stala.
Barbara a Hadley mohli dál nerušeně pokračovat ve své svatební cestě po Francii.
Kyle a Trista se konečně dali dohromady. Jejich All I Ask Of You bylo od té doby ještě zamilovanější a to je co říct, vážení!
Killian se vrátil do londýnského obsazení jako Raoul a ani po hrůzách prožitých v Narnii ho neopustil jeho jedinečný smysl pro humor, který všichni milují.
V Narnii převzal vládu Aslan, který se tím stal králem nejen zvířat. Zimu vystřídalo nekonečné jaro a léto a Narnie se tak i přes traumatizující zážitky stala oblíbeným rekreačním místem muzikálových herců.
V Oz Čaroděj abdikoval a jeho místo převzala další v linii - tudíž jeho nalezená dcera Elphie, která za manžela pojala Fiyera.
Glinda i nadále zůstala národní hrdinkou a celebritou. I přes to, že se nedostala do čela Oz na sebe strhávala většinu pozornosti, takže byla naprosto spokojená.
A jen pro úplnost - Dorotka nakonec fakticky vrátila Elphie červené střevíčky. Hned potom se mohla vrátit zpátky domů, protože protentokrát se jí to celé nezdálo. Být to sen, tak bitva o Smaragdové město zuří do dnes.

A žili šťastně až do smrti.

Komentáře

  1. Ách božínku! Ono už je to vážně u konce? Fňuk! Zbožňovala jsem váš smysl pro humor... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jo a... uchm... není úsměvné, že teprve píšete podzimní pohádku, když už je léto? :D Jaksi zpoždění, ne? :D

    OdpovědětVymazat
  3. Inu, BJ u konce asi ještě není, nějakou tu pohádku mi ještě dluží...:DNad tím jsem se pozastavovala už i v zimě, tehee. ^^

    OdpovědětVymazat
  4. Fňuk, to je dojááák! A všichni jsou živí a zdraví, to je báječné! Vida, sama jsem měla v plánu Rosamundu. Inu, aspoň že nemáme dvě královny :D

    OdpovědětVymazat
  5. Galaktický! :D Toť fajn, žádný zmatky. :D

    OdpovědětVymazat
  6. To není fér, já to začala číst teprve nedávno a už to končí! (ale za to si můžu sama, žeano :))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky