Únorový blok Mistra a Markétky

Sedmým únorem 2015 nám začal únorový blog Mistra a Markétky. Jelikož se pořád neobjevovala žádná videa, počítala jsem, že předchozí víkend, kdy muzikál běžel jak v sobotu tak v neděli, prostě nikdo nenatočil a doufala jsem v 19. - 23. únor, což jsou další show days února.
Aaale, zrovna dnes ráno jsem na videa ze sedmého narazila (a málem mi kvůli nim ujel autobus :D). Jej! :D
Obsazení je: Natalia Martynov (Markétka), Anton Avdeev (Mistr) a Ivan Ozhogin (Woland).
Pojďme se na ně mrknout! :D
Videa pochází od pána či dámy, který/á zoomuje výhradně na Ivana bez ohledu na to, kdo právě zpívá, či je v centru dění. I love it. :D :D
Vzpomínka na Markétku (Воспоминание о Маргарита) - líbí se mi, jak je natáčející už dobře seznámený/á s muzikálem, takže už s kamerou vyčkává na uličku mezi sedadly, kudy prochází Markétka s deštníkem. Miluju jak do děje zapojují diváky a miluju jak je na tom deštníku udělaný ten efekt, že vážně vypadá zmáčený. :D Bohužel se tu vyskytují menší technické potíže a jak Markétce, tak Mistrovi na pár vteřin vypadnuly mikrofony, but hey....live theatre. :)
Tahle scéna je vždy neuvěřitelně dojímavá, jak Anton tak Natalia do ní vkládají všechno. :)
Btw, mám pocit, že aby Anton divákům vynahradil zdráhající se techniku, tak podržel ten poslední tón o něco déle? Nejsem si jistá, ovšem tak či tak - má naprosto ohromující hlas! :)

Nit lásky (Нить любви) - jelikož posledních pár dní při cestování autobusem prakticky nonstop jedu jen Mistra a Markétku, tahle písnička se mi čím dál tím víc dostává pod kůži. Vlastně jsem se už dostala do fáze, že každá právě hrající písnička z Mistra a Markétka je ta nejoblíbenější. :D Ten muzikál je perfektní! *.* Mimochodem od ledna (asi od ledna, tam jsem to zaznamenala alespoň poprvé) přidali ten efekt zvuku střelby do rytmu choreografie company, což je cool. Je to utlumený zvuk, takže divákům to žádné infarkty jistě nezpůsobuje, ale je to docela impozantní a oživilo to chvíli. Jak já miluju zkoumat vývoj toho muzikálu, který má ke změnám tolik prostoru vzhledem k tomu, že je to originální produkce, kde ještě zkoušejí co funguje a co ne. A nejvíc mě těší, že každou změnu zatím provedli jen k lepšímu. (No, možná se mi trochu stýská po první Wolandově paruce, ale whatever. Jenom nadšenec jako já vlastně může mezi tou původní a současnou říct rozdíl. :D :D)
Tvůj svět je prázdný (Мир твой пуст) - natáčející už rovnou číhá na balkonek, kde stojí Ivan, hehe. :D Zajímalo by mě, co jim tam spadlo na začátku videa, docela nepřjemný hluk když zrovna zpíváte takovou melancholickou tichou písničku. :/
Ivanovy ruce! Mám něco vůbec dodávat? Ivanovy ruce! :D
Sbohem Markétce (Прощание с Маргаритой) - !!! a ještě!!! Koukněte se na ta zlatíčka!!! A proto říkám, že Natalia (pakliže mi Google její jméno z azbuky převedl správně, upřímně doufám, že ano, protože už jsem se na ni tak naučila :D) má s Ivanem ze všech Markétek nejlepší chemii. Ugh, vždyť oni se tam prakticky objímají! (Přesně kvůli neustálému vracení tohoto okamžiku mi málem ujel zmiňovaný autobus :D.) Snad se z toho dne objeví i scénka Markétčina přání, protože očividně musela být damn intense! Ivan proto vypadá obvzláště zoufale, když začne zpívat. Awww. Dokonce má na začátku i takový lámavý hlas, což mě prozatím přišlo, že on spíš v téhle písni emoce vyjadřoval výrazově než hlasově. I když jak kdy, štěstí tohoto muzikálu je, že je k dispozici docela hodně materiálu. A šel s hlasem i o něco hlouběji, což je zajímavá obměna. Od něj ta písnička stejně nikdy nezní dvakrát stejně, všimli jste si?
Napjatě jsem očekávala, jestli si tam přidá svoje "kudrlinky" navíc - podle toho se pozná, jestli si ten den zrovna šetří hlas nebo ne (vzhledem k jeho šílenému rozvrhu je to třeba, jen uznejte) a...a přidáál. :3 :D Vůbec by mě ani nenapadlo, že si tam ty tóny navíc přidává sám, kdybych tu píseň neslyšela ještě z: a) z oficiální soundtracku, b) ve zmiňované dny, kdy si šetří hlas, c) od jeho alternace Rostislava Kolpakova.
Perfektní verze! Začínám mít dojem, že moje oblíbená, ale musím ji ještě porovnat s listopadovým blokem, to je velký rival. :D :D :D
Finale (Финал) - nojéje, tady jsem obvzláště ocenila to výhradní zabírání Ivana, protože se na všech ostatních videjích postupně nějak vytratí ze záběru, ale tady to nehrozilo. :D ;) Je smutné, jak se tam plouží sám vzadu, zatímco všichni ostatní jsou...ne veselí, to rozhodně ne, ale oproti němu šťastnější. A omg, nová paruka Hely v akci. Miluju ji, miluju a miluju. Nechápu proč ji nenosí i Anna Kovalchuk, protože druhé dvě Hely ji nosí, ale tak nevadí. Tady ji na Marii vidíme v plné kráse. :)
Stejně - není to smutný kontrast? Woland je celý muzikál suverénní, sarkastický, sebejistý a tady na konci prostě...tak bez sil, odevzdaný a frustrovaný. Achjej. :'( A jak se podívá na spojené ruce Mistra a Markétky a pak na Markétku...to vhání slzy do očí. :'( :'( :'( A Natalia to hraje tak, že Markétka ten jeho pohled i smutek cítí a...proč jsou konce muzikálů vždycky takové brečáky? Duh. :D
Pak se rozsvítí světla, začíná děkovačka a je konec představení. Ivan se sice usměje, ale pořád je jaksi v módu Wolanda, je to na něm vidět, že ještě docela nepřepnul "zpět na Ivana" a pořád vypadá zasmušile. No, tak jediné štěstí, že mu pak Natalia při závěrečném tanci vykouzlí na rtech úsměv. :)

Komentáře

Oblíbené příspěvky