Únorový blok Mistra a Markétky II.

Z druhé části únorového bloku a to zejména z dvacátého se vynořilo tolik videjí, že ani nejde ke všem přihodit nějaký komentář. V mnoha případech jsou k vidění ty samé scény z toho samého představení ale z jiných úhlů, podle toho, kde seděl natáčející. A že se s nimi onoho dvacátého k mému potěšení roztrhl pytel. Můžu vám říct, že po shlédnutí všech těch videjí mám pocit, že přesnější představu o představení onoho dne bych měla jedině, kdybych tam seděla osobně. :D
Plus na konci malý bonus pro ty, co chtějí muzikál shlédnout jako celek. :)

Láska a strach, Wolandovo arioso (Ivan Ozhogin) - 20. 2. 2015 - nejsem si jistá odkdy je tahle změna aktuální, nicméně během Wolandova sóla jsou tu nově navíc členové company, obyvatelé Moskvy ztuhlí v čase, se kterými si Ďáblovi démoni pohrávají jako s loutkami. A všichni pěkně červeně ostužkování jako správní pionýři. :D Geniální. :D Mezi těmito nebožáky nechybí ani Bezprizorný a Berlioz, nešťastní hrdinové příští scény.
Setkání Wolanda s Berliozem a Bezprizorným - 20. 2. 2015 - a víte co by mě vážně zajímalo? Jestlipak se stala chybička a Ivan se nestihnul převléct, nebo ten bílý oblek nemá záměrně? Hmmm. :D Pro mě osobně se tam ten kostým zdá jaksi nepatřičný. Nehledě na to, že když se pak na scéně zjevuje Markétka, už ten oblek má. To jsou kouzla! :D
Ale líbí se mi, jak Ivan tuhle scénu hraje. Víc si s těma dvěma pohrává a musela jsem se uculovat, nad tím jak s nimi mluvil a špital jim a podobně. Prostě se nad nimi dobře bavil a publikum se muselo bavit též. :D
Kytice smutku (Anastasia Makeeva, Ivan Ozhogin) - 20. 2. 2015 - budiž rozřešeno mé dilema, zda Woland k sobě Mistra a Markétku dostane záměrně, nebo ne. NE. Ale na moji omluvu - Ivan to dřív tak jasně jako teď nehrál. :D Nebo hrál, ale bylo to ještě diskutabilní. Teď už o tom není pochyb. :D (A scházet schody pozpátku bez dívání je zjevně skill, který si v tomhle muzikálu musíte osvojit :D).
Ukřižování, Ješuova árie (Anton Avdeev) - 20. 2. 2015 - role Mistra je podle mě stejně nejtěžší, protože zároveň ještě hraje Ješuu + musí být nejnáročnější i na uzpívání a herec z toho musí být mrtvý i duševně, protože pro jeho charaktery je ten muzikál až na ojedinělé výjimky nekonečné utrpení.
Tvůj svět je prázdný (Ivan Ozhogin, Anastasia Makeeva) - 20. 2. 2015 - někdy mě napadá, že bych si mohla zkusit čárkovat, kolikrát Markétka za jedno představení přerývavě dýchá a vzdychá a tak podobně. To bych se snad nedopočítala. :D
Nicméně k Ivanovi. Protože on je vděčné téma. :D Toho dvacátého bych tam vážně chtěla být, jak jsem už psala výš. Ten způsob jakým ten den Wolanda hrál! Přemýšlím, jesli měl na mysli, že další den hraje double show ve Fantomovi, nebo co ho ovlivnilo. Takhle jsem ho ještě neviděla. A myslím to v dvobrém, víc než v dobrém, v galaktickém. :D
Divadlo Varieté - 20. 2. 2015 - tak se mi zdá, že tam ten den nebyl majitel pudlíka Rostislav, protože žádný pejsek ve Wolandově náručí. Škoda. :) Jinak Woland s Helou se teď mezi diváky zjevují ještě za přítomnosti Markétky, to jsem buď soustavně přehlížela, nebo je to další novota. :)
Globus (Ivan Ozhogin, Anastasia Makeeva) - 20. 2. 2015 - natáčející seděla úžasně blízko, jen škoda, že je konec tak utnutý. Jako bych celou scénu zrovna na tu část nedočkavě nečekala. :)
Globus (Ivan Ozhogin, Anastasia Makeeva) - 20. 2. 2015 - trochu ucelenější pohled na celé jeviště a především neuťatý konec. :D Jej. :D
Wolandova svita - 20. 2. 2015 - hleďme! Do scénky přidaly kočičky. :D To je hezké, oživují to tam a očividně i baví publikum. :D
Kapesník, Frídina árie (Elena Romanova) - 20. 2. 2015 - na tomhle videu je báječné to, že ukazuje herce procházející publikem a mávající nahrávající do kamery (to bylo strašně milé :D).
Tango (Ivan Ozhogin, Anastasia Makeeva) - 20. 2. 2015 - ani nevíte jakou mám radost, tohle není moc často natáčená scéna. A přitom ji tak lúbím! :D A vážně přemýšlím, jestli tohle není má nová nejoblíbenější verze. Ivan a Anastasia spolu hrají teď tak často, že spolu mají zkrátka geniální chemii. Plus si ten těžký tanec už docela zautomatizovali a víc než na kroky už se soustředí na sebe a takhle intenzivní verzi Tanga jsem ještě neviděla. Bravo, bravo. :)
Ukolébavka pro vášeň (Ivan Ozhogin, Anna Kovalchuk) - 20. 2. 2015 - mám takový dojem, že Anna měl ten den nějaký unavený hlas, všimla jsem si, že ji zrazoval v průběhu celého představení. Nicméně po stránce herecké byla vášnivá jako snad nikdy, čemuž se i Ivan zřejmě uzpůsobil, protože se zdá, že jsou k sobě v této scéně důvěrnější než obvykle.
Žár Jeruzaléma, Pilátova árie, Markétčino přání, Sbohem Markétce (Ivan Ozhogin, Anastasia Makeeva) 20. 2. 2015 - není nad to to mít všechno pohromadě v jednom videu. :) Nu, Ivan na Anastasii v tomhle videu reaguje hodně živě, nezdá se vám? Je k ní takový chladný, vlastně se jejímu milosrdenství doslova vysměje, ale je v tom takový zoufalý podtón. No, teď mě začíná mrzet, že ohlásili, že Anastasiino místo hlavní Markétky převezme Victoria Zhukova. Victoria je skvělá, to ano, ale Anastasia za poslední měsíce předváděla neuvěřitelné výkony. :)
Sbohem Markétce (Rostislav Kolpakov) - 8. 2. 2015 - a pro změnu taky jednou Woland alternace. Nejvíc mě zaujala mluvená část před písní, ve chvíli, kdy Markétka Wolandovi vběhne do náručí. Tady je snad nejvíc vidět v čem spočívá rozdíl mezi Ivanovým a Rostikovým Wolandem.
Woland se k Markétce tiskne, spokojeně se usmívá či blaženě přivírá oči, když Markétka vyřkne své přání, prudce ho od sebe odstrčí a Rostik skutečně "odlétne" o pár kroků dozadu. Zkrátka už to není Woland kdo i ve své prohře stále nelidsky dominuje. Docela nové vyznění! :)
Sbohem Markétce (Ivan Ozhogin) - 19. 2. 2015 - a jeden kousek z devatenéctého! :D Začínám mít teorii, že Ivanovi ohromně prospívá, že hraje Fantoma a Jekylla a Hyda. On hrozně dlouho hrál takové chladné či záporné charaktery, až se to začalo promítat na jeho herectví. Ale pak přišly tyhle role, které v tom trochu zamíchaly a jeho projev už je najednou tak...nevím jak to říct. Už je méně rezervovaný, jeho Woland najednou všechno prožívá tak nějak jinak, stále je to ten nelidský ďábel ovšem, ale pro diváka je podle mého názoru najednou lehčí s ním cítit a ronit pro něj při téhle písni slzy (true story).
Ale tím neříkám, že by před tím Ivan nebyl galaktický, Bože chraň! :D Je jiný, v roli se vyvíjí a pouvá dál a tak to přeci má být. :)
Sbohem Markétce (Ivan Ozhogin) 19. 2. 2015 - totéž, ale tentokrát z balkonku. :D
Děkovačka - 19. 2. 2015 - miluju děkovačky!!! :D Je geniální, jak se umělci uklání jak na jevišti, tak přímo mezi diváky. Lidi v publiku se skutečně musí po celou dobu cítit součástí představení a to je na tomto muzikálu unikátní. :) A tanec Wolanda a Markétky. :) :) :)
Finale, děkovačka - 20. 2. 2015 - ani nevíte, jak mě je vždycky Wolanda líto, fňuk! A když se ještě Ivan tváří takhle...duh, love him.

...Teď si asi dovedete představit nad čím jsem strávila většinu víkendu, že? :D
Ale pro ty kdo vytrvali!
Někdo vzal klipy z různých představeních a dal jej dohromady a po jednáních nahrál na YT. Bůh té osobě žehnej. :D Vystřídají se nám tam různé Hely i Markétky, ale Wolandem zůstává Ivan (až na jednu scénu, kde se objeví Rostislav, nicméně to nepočítám, protože je to zrovna ta scéna, kde Woland dělá "křoví" a ani nehlesne :D).

Komentáře

  1. On už je celý muzikál na netu? musím ho vidět HNED!!! :-)
    ANO JÁ OT VĚDĚLA JÁ JSEM TO PROSTĚ VĚDĚLA  že Woland nedal dohromady Mistra a Markétku já ti to psala už ve tvém prvním článečku, mě vždycky přišlo že se je od sebe snaží odstrčit :)
    Tak co se týče Helly tak víš že mojí je Maria a ne Anna ale ráda vidím větší intenzitu jejich vztahu já miluju zhrzené milenky :D kdybych si měla vybrat koho hrát mezi Hellou a Markétkou volím Hellu :D
    Že bych konečně díky videjku mezi Rostislavem a Ivanem konečně přišla na ot co to s nimi mám :D asi mi nerozumíš ale to nevadí :-)
    Anastasia a Ivan můj Dream cast :D - měla jsem silné nutkání napsat Drewcast :D - nééé vůbec ted nemám Drewovské období :-) ale vůbec :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, některé záběry co tam slečna použila jsem nikdy předtím neviděla. Některé jsou hodně dobré a zblízka, jiné ani tak moc ne. Taková směska :D
    Nojoooo. :D
    Já mám ráda obě. :)
    Ne, nerozumím, souhlasí. :D
    Nevidím žádnou spojitost s Drewem, nicméně užij si své drewovské období. :D

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: žádné spojení s Drewem tam ani nehledej to je jen můj chorý mozeček, který se rozhodl že vše co je dokonalé nyní označuje za drewovské :D
    a nedivím se že mi nerozumíš já sama sobě mnohokrát také nerozumím :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky