Únorový blok Mistra a Markétky III.


Pokud jste shovívavě přemýšleli co stojí za mojí neaktivitou posledních pár dnů a napadlo vás, že už zase ležím zahrabaná ve videjích Mistra a Markétky...ANO. :D Únorový blok = filmovaný blok. A to je dobře, to je skvělé! :D
Většina videjí je z posledního dne únorových představení, tedy 23. 2. 2015, ale jsou tu i videa ze staršího data. Hurá do nich. :)
Wolandovo arioso: Láska a strach (Ivan Ozhogin), 23. 2. 2015 - Ivan si zase zkusil něco nového a úvod písně zpěvavě zašeptal....jak jinak to popsat? Mě osobně překvapilo, že jde zpívat a šeptat zároveň, ale Ivan asi svede všechno. ;D
Woland se setkává s Berliozem a Bezprizorným, Lítost za pravdu, 23. 2. 2015 - v minulém článku této rubriky jsem zkoumala jak je možné, že má na sobě v této písni Ivan jiný kostým než obvykle, tedy místo bílého obleku kostým z Lásky a strachu. Tak odpověď je prostá. Vzhledem ke škrtům v prvním jednání už prostě není čas se převlékat. Z muzikálu zmizela úvodní scéna snového Wolanda a Matouše, zrovna tak i výjev z ulic Moskvy, kdy si Woland a jeho svita hledají oběť (fňuk, fňuk, já bych to teda neškrtala). Muzikál teď začíná rovnou Wolandovým sólem Láska a Strach, na kterou hned navazuje ono setkání s dvěma literáty, tudíž...opravdu není čas měnit kostým. Záhada vyřešena, hurá. :D
Woland se setkává s Berliozem a Bezprizorným, 23. 2. 2015 - stejné video jako to výše, jen bez následující scény. Ale i tak doporučuju. Nahrávající totiž seděla z našeho pohledu v pravé části, kde se ona scéna odehrává, takže je to skutečně velmi dobrý pohled na všechny tři pány a skvělá příležitost, jak docenit Ivanův královský sarkasmus. :D
Chyťte konzultanta, Kytice smutku (Natalia Martynov, Ivan Ozhogin), 23. 2. 2015 - Ivan skutečně zjevně začíná přehodnocovat svůj způsob hraní Wolanda. Vidíme tu, jak se svou svitou jedná tak nějak více...jak to říci....lidsky, méně chladně, ovšem stále vzbuzuje respekt. Ono vybalancovat knižního Wolanda a toho "polidštěnějšího" muzikálového je asi oříšek, ale Ivan dokáže zahrát jakoukoliv "ďáblovu verzi". :) :) :)
Wolandovo první setkání s Markétkou (Ivan Ozhogin), 23. 2. 2015 - jak vidíme, tak Ivan na tuto scénu opět nosí bílý oblek. No, jsem ráda, že ho nevyřadili, navíc ten kostým z Lásky a strachu by sem nešel. No jinak...Ivan dokonalý jako vždy, ta role je jeho hlasu jako šitá na míru, to ani jinak než výborně nejde. :)

Chvíle štěstí, Reakce kritiky na Mistrův román (Natalia Martynov, Igor Krol), 23. 2. 2015 - toho dne měl premiéru nový Mistr/Ješua Igor Krol (pokud můžu věřit Googlu). Zprvu to byl nezvyk, protože já v té roli zatím neviděla ani neslyšela nikoho než Antona Avdeeva, ale Igor je ohromný sympaťák, takže si ho ani nejde neoblíbit. :) S hlasem pracuje o dost jinak, než Anton, ale tu těžkou roli perfektně zvládá. :)
Mistr vzpomíná na Markétku (Natalia Martynov, Igor Krol), 23. 2. 2015 - unikátní věc na tomto videu je fakt, že jsou tu záběry jak z obecenstva, tak i úhel pohledu pořízený jedině přímo ze zákulisí. Takové záběry se muzikálofilům obecně moc často do rukou nedostanou. :)
Mistr vzpomíná na Markétku (Natalia Martynov, Igor Krol), 23. 2. 2015 - stejné záběry jako ty výše jen s tím rozdílem, že nejsou doplněné o onen zákulisní pohled.
Mistr vzpomíná na Markétku (Natalia Martynov, Igor Krol), 23. 2. 2015 - no páni. Až díky tomuto článku si uvědomuju, kolikrát už jsem viděla tu samou písničku jen z jiných úhlů. :D
Dávný spor, 23. 2. 2015 - další malá změna. Původně se na konci scény Jeruzalém sesypal v písek, který zaslepil Piláta, teď to místo něj schytá Mistr, který se tím okamžikem vlastně stává Ješuou. Občas je to komplikované. :D
Ukřižování, Ješuova árie (Igor Krol), 23. 2. 2015 - tady se asi nejvíc prověřil náš nový Mistr. A samozřejmě je výborný. :) Herecky zvolil takový lehce pasivnější přístup, kdy je jeho Ješua odevzdaný se vším utrpením, které pro něj připravili, čímž opravdu láme srdce.
Nit lásky (Natalia Martynov), 23. 2. 2015 - já totálně obdivuju Natalii, a vy to víte. Ale přece jen...už delší dobu mám pocit, že tuhle scénu začíná nějak přehrávat. Nebo to jen Anastasia Makeeva v mých očích nastavila tak vysokou laťku. Ale stále obdivuhodný výkon. :)
Nit lásky, Uzavření smlouvy s Varieté, 23. 2. 2015 - dřív jsem dumala, proč Markétka na konci své písně schází z pódia dřív, než dozpívá, teď už vidím, že je to proto, aby se mezi obecenstvem mohla setkat s Wolandem (ač ona o tom neví). Hezký detail. :)
Azazelův krém, Globus (Natalia Martynov, Ivan Ozhogin), 23. 2. 2015 - co se první písně týče, tak mne docela mrzí, že vystřihli choreografii Markétky v zrcadle. Já to zbožňovala. Herečka Markétky takto celý konec písně odzpívá aniž by byla vidět na jevišti. Sice se tím pádem pozornost obecenstva už netříští mezi Markétku a její taneční dvojnici, ani to kvůli tomu zrcadlu už nezavání Fantomem ale...je to škoda, přece jen.
Globus (Natalia Martynov, Ivan Ozhogin), 23. 2. 2015 - když se na jevišti sejdou Natalia a Ivan, je duet Markétky a Wolanda zatraceně intenzivní. Osobně mi přijde, že Nataliina Markétka na Wolanda reaguje mnohem silněji, kdy to není jen o Wolandových schopnostech manipulovat s ní jako s loutkou, ale i o určité přitažlivosti. A líbí se mi, jak podala ten začátek...rozpačitá ze svého okolí, zpočátku plachá a klopící oči...sice to není vyloženě obraz odpovídající knize, ale v tom muzikálu víc věcí knize neodpovídá a tohle pojetí se mi líbilo. :)
Divadlo Varieté, 23. 2. 2015 - opět bohužel bez pudlíka. Tahle scéna je zlatá. Ten Wolandův proslov, to jak se směje nad uvaděčem...všechno perfektní. Z Ivana jako Wolanda se nedají spustit oči. :)
Poslední hřích (árie Wolandovy svity), 20. 2. 2015 - na tomto videu se můžeme pokochat novým Korovjevem, Fagotem, či jak jen libo, kterého jsem si hrozně oblíbila. :)
Poslední hřích (árie Wolandovy svity), 23. 2. 2015 - video je pořízené z prvních řad, tudíž sami "zažíváme" to přetahování černé látky přes hlavy divákům.
Mistr a Markétka je asi jediný důvod, proč bych si klidně nechala dobrovolně rozcuchat vlasy. :))
Kapesník, Frídina árie (Elena Romanova), 23. 2. 2015 - koukám, že v zákulisí asi došlo k nějaké kolizi s Eleniným kostýmem, protože ho má úpně rozepnutý a improvizovaně čímsi přepásaný aby držel? Ale Elena je skvělá, nevědět o tom, tak z jejího výkonu byste žádný rozdíl nepoznali. :)
Tango (Anastasia Makeeva, Ivan Ozhogin), 20. 2. 2015 - to už, jestli si vzpomínáte, jednou (a v krapet lepší kvalitě) zfilmováno bylo a odkaz jsem na něj dávala v TOMTO článku.
Tango (Natalia Martynov, Ivan Ozhogin), 23. 2. 2015 - a jak není Tango zase tolik filmovaná scéna, tu ji máme podruhé, jej! :) :) Tohle je navíc velmi kvalitní video a přiblížené ve správný okamžik, takže poprvé pořádně vidím do obličeje Hele (Maria Lagatskaya) přihlížející tomu, jak ji Woland vyměňuje za Markétku. Čekala jsem, že se bude tvářit vztekle, či propalovat Markétku nenávistným pohledem a ona je přitom...dočista zoufalá. Maria to zahrála geniálně!
Ukolébavka pro vášeň (Ivan Ozhogin, Anna Kovalchuk), 20. 2. 2015 - opět video již známé, jen z jiného úhlu. V lehce lepší kvalitě je na seznamu v přecházejícím článku.
Markétčino přání (Natalia Martynov, Ivan Ozhogin), 23. 2. 2015 - video se od toho uvedeného níže odlišuje tím, že scéna Markétčina přání je natáčena už od začátku, tudíž je úplná. Shlédnutí obou videjí podává takový úplný obraz té scény. Když se podíváte na tohle video, uvidíte onu důvěrnou chvíli Wolanda a Markétky s lepším záběrem na Natalii, video níže naopak zabírá Ivanovu tvář.
Markétčino přání, Sbohem Markétce (Natalia Martynov, Ivan Ozhogin), 23. 2. 2015 - myslím, že zatím žádná verze Markétčina odmítnutí Wolanda mě ještě tak nedostala. To jak Natalia k Ivanovi přišla dřív než obvykle, pohladila po tváři, on se zatvářil tak zničeně, to jak se k sobě přitiskli a jeho výraz, když od něj utekla...ufff. Nemám slov. Galakticky garnierózní.
Sbohem Markétce (Ivan Ozhogin), 23. 2. 2015 - záznam trochu víc přiblížený na Ivanovu tvář. Podle mě zatím jedna z nejdojímavějších verzí této písně.
Setkání Mistra a Piláta (Natalia Martynov, Igor Krol, Ivan Ozhogin, Vyacheslav Shtyps), 23. 2. 2015 - ohromně se mi líbí, jak to tu Ivan zahrál. Jak se očividně přemáhal, aby na Mistra vůbec mluvil. Dojímavý je i způsob, jakým se Natalia na Ivana dívala...se soucitem, ale bez toho, že by litovala svého rozhodnutí.
Otrava Mistra a Markétky (Natalia Martynov, Igor Krol, Ivan Ozhogin), 23. 2. 2015 - miluju, jakou k tomu udělali choreografii (tak se jen modlím, že ji nezmění). Člověka zasáhne když vidí, jak Woland podrží Markétku naživu o pár vteřin déle, než ji nechá padnout ke svému Mistrovi...to jak se na sebe v tu chvíli dívají...
Nějak mě z toho vždycky mrazí.
Finale, 23. 2. 2015 - Natalia a Igor jsou spolu strašně roztomilí. Ti dva se musejí znát už delší dobu, nebo si skvěle rozumí, nebo jsou ještě pořád myšlenkami svými postavami, ale to jak se k sobě tulí je milé. :)

Komentáře

  1. Mohla bych poprosit o opravu odkazu k otravě Mistra a Markétky?Jinak moc děkuju, že si dáváš tu práci a přidáváš sem odkazy na videa, jsi perfektní :)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za upozornění, opravím. :)Jéé. Děkuju moc. :) :)

    OdpovědětVymazat
  3. A jestli se ta změna na blogu nezobrazí hned (jak se stává), tak to video najdeš tady. :)https://www.youtube.com/watch?v=4GE_DFwAUnw

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky