O Christine a peroxidu


Jak víte, současné dvě Christine v Londýně - Harriet Jones a Emmi Christensson nosí odlišné paruky. Odstín Harrietiny paruky je takový světlejší kaštanový, kdežto Emmi jako první londýnská Christine vůbec, nosí lerouxovsky blond vlasy, zčásti proto, že takové vlasy má i ve skutečnosti, debatuje se i o tom, že londýnskou kancelář tak okouzlilo, že je skutečně Švédka stejně jako Christine a on přece existuje takový ten "švédský stereotyp" - blond vlasy, modré oči, světlá pleť a plus samozřejmě "Leroux faktor".
Minulý týden se stala nemilá věc. Harriet těsně před začátkem show chytila ošklivý záchvat nevolnosti - takový, že bylo jisté, že nezvládne show. Její alternace Emmi byla mimo divadlo, ale snažila se dochvátat do Her Majesty's jak rychle to šlo. Understudy Lisa-Anne Wood byla mimo na dovolené.
Jelikož Emmi nestihla dorazit do začátku show, Harriet se musela překonat a jít odehrát první jednání (to všechna čest). Když Emmi dorazila, rychle ji převlékli, nalíčili a šup s ní na jeviště. O přestávce změnu náležitě ohlásili, ale dovedete si představit zmatení publika, kteří nejsou informováni a současné parukové situaci v této produkci? Emmi totiž nedali Harrietinu paruku, nýbrž tu její, blond. Takže někteří lidé v publiku se prý doslova divili, co to "ta baletka" vyvádí v Il Mutovi.
Nu, v rámci děje se musí dojít k jedinému řešení: Christine mezi prvním a druhým jednáním objevila kouzlo peroxidu. :)
Snad se v divadle z tohoto incidentu poučí a připraví si nějaký záložní plán pro obdobné příležitosti. :)

Komentáře

  1. Panejo nemilá to záležitost to je lehce děsivé, asi tam bude muset vždy někdo být v záloze, člověk nikdy neví, co se může přihodit, třebas si přišlápne šaty a zlomí nohu, to už pak těžko odehraně nějaký part :-(

    OdpovědětVymazat
  2. No, většinou tam někdo do zálohy bývá, ale jako na potvoru, když to bylo tolik potřeba, tak nebyl...
    Vybavuje se mi historka, jak Sofia Escobar musela hrát Final Lair s vyvrknutým kotníkem, au, au...nemají to lehké.

    OdpovědětVymazat
  3. oh my god, blonďatá Christine, tak to vidím v reálu poprvé. že by se inspirovali? :D *ehm, ehm*

    OdpovědětVymazat
  4. Žjůva. Když je mi v práci zle, tvářím se adekvátně ke svému stavu a snažím se co nejdřív uklidit domů. Když je zle herci, vyběhne na jeviště a ještě se usmívá. To je něco!
    Tak jako tak si dovedu představit zmatení diváků. Přece nepasuje paruka jen na jednu hlavu, none? Mohli použít stejnou pro obě představitelky Christine.

    OdpovědětVymazat
  5. [3]: Nojo, trochu si zaexperimentovali. :) Je to nezvyk, ale sluší jí to. :)[4]: Právě, to obdivuju.  Já když jsem nemocná, tak se mnou prostě nic není, nic mě nezajímá a basta. A Harriet jde odezpívat první půlku Fantoma, kde má tu těžkou árii TOM. Jediné štěstí, že titulní písnička je na playback. :D
    Taky si myslím, že si s tím mohli poradit líp a dát Emmi paruku Harriet. Ale tak...nevidíme jim do zákulisí, no. :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky