Březnový blok Mistra a Markétky III. (Moskva, Petrohrad)

A další zásoba videjí z Mistra a Markétky za březen. Jej. :)
*Teoreticky* by to měl být za březen poslední článek, protože tento blok minulý týden skončil, aaale, jeden nikdy neví. :)
V předcházejícím článku jsem dávala odkaz na první jednání moskevské premiéry s tím, že druhé se zatím neobjevilo, ale doufám, že se ještě objeví. Dobrá zpráva je, že už je vskutku na světě, takže jsem strašně ráda, že mohu říci, že máme k dispozici další nahrávku celé show a to ne jen tak ledajaké show, ale té premiérové. :) Pro přehlednost sem dám i první jednání, i když na to už jsem odkazovala už v onom minulém článku. :)

Láska a strach, Wolandovo arioso (Ivan Ozhogin), 18. 3. 2015, Petrohrad - Ivan je cool. Co víc dodat, Ivan je prostě cool. *.* :D
Woland se setkává s Berliozem a Bezprizorným, 18. 3. 2015, Petrohrad - konkrétně druhá část té scény, tedy po výletu do minulosti za Ješuou a Pilátem, tedy když Woland má bílý oblek. :D Dobré orientační body, já vím. :D
Wolandovo první setkání s Markétkou (Ivan Ozhogin, Natalia Martynova, Igor Krol), 18. 3. 2015, Petrohrad - co říct, miluju tuhle scénu a to, jak ji Ivan podává. Jeho dikce je úžasná, díky němu jsem si ruštinu zamilovala bez toho, abych jí rozuměla, no to už je něco, ne? :D
Chvíle štěstí, duet Mistra a Markétky (Victoria Zhukova, Anton Avdeev), 4. 3. 2015, Moskva - vážně bych si přála vědět co Anton na začátku řekl, že tím rozesmál Victorii i publikum, která následně i začalo tleskat (což není zvykem, protože je žádáno, aby se během představení vůbec netleskalo, jedině až na konci u děkovačky).
Chvíle štěstí, duet Mistra a Markétky (Natalia Martynova, Igor Krol), 18. 3. 2015, Petrohrad - zajímalo by mě, proč Natalia pasáž zpívanou spolu s Mistrem zpívá najednou tak vysoko. Tedy, "najednou" je špatné slovo, poprvé jsem to u ní postřehla už v únoru, ale i tak. Zajímavé. Někdy jí ty výšky znějí moc pěkně, někdy občas lehce ujíždí, ale obecně vzato je to hezká změna/improvizace.

Kritika, Mistr pálí svůj román (Igor Krol), 18. 3. 2015, Petrohrad - je vidět, že po vokální stránce se možná Igor ještě trochu hledá, ale nepochybuji, že se všechno vystříbří, protože hlas má opravdu krásný a co se actingu týče, vnáší něco nového a rozhodně kvalitního. :)
Mistr se v blázinci setkává s Bezprizorným (Igor Krol, Boris Malevsky), 18. 3. 2015, Petrohrad - hleďme, tohohle básníka Ivana ještě neznám. Je trochu umírněnější a děsně milý. :)
Vzpomínka na Markétku (Igor Krol, Natalia Martynova), 18. 3. 2015, Petrohrad - Igor má v téhle scéně trochu jinou choreografii než Anton, což je zajímavé...ale už si začínám zvykat, že v Mistrovi a Markétce se může stát, že dva herci stejné role mají lehce jinou choreografii. Buď je to volnou rukou svěřenou od režiséra, nebo jiné pokyny pro jiné herce...
No, každopádně Mistr zpívá zatímco Markétce sedí po boku, což se mi líbí, je to takové přirozené a přesto je jasné, že jeden vedle druhého ve skutečnosti nesedí. :) (Dávám ještě smysl? :D)
Ukřižování (Igor Krol), 18. 3. 2015, Petrohrad - Igor mi po herecké stránce přijde kapánek lepší, než z jeho únorové premiéry, tudíž jsem měla pravdu, když jsem říkala, že má ještě velký potenciál k vývoji. :)
Azazelův krém (Vera Sveshnikova), 19. 3. 2015, Petrohrad - jej, bylo tak milé konečně vidět někoho tu scénu nepřehrávat! :D Ach, nechci znít jedovatě, ale zkrátka Vera po herecké stránce nasadila docela novou laťku a byla jsem nadšená. :)
Globus, duet Wolanda a Markétky (Natalia Martynova, Ivan Ozhogin), 18. 3. 2015, Petrohrad - sledovat vývoj Nataliiny Markétky a Ivanova Wolanda je prostě fascinující. Každý jejich duet co vidím je jen víc a víc intenzivní, ti dva jsou v mých očích zkrátka dokonalá jevištní dvojice. :)
Poslední hřích (Anna Kovalchuk, Roman Nikitin, Oleg Kabaev, Dmitri Chikunov), 18. 3. 2015, Petrohrad - hádejte co! :D Oleg Kabaev aka Korovjev/Fagot je zpět v obsazení! JEEEEEEEEEJ! :D Vím, že ho z obsazení propustili za docela ošklivých okolností, takže jsem nečekala, že ho ještě uvidíme zpět. Ale tady je! Mám radost. :)
A hádejte co podruhé! Anna už konečně začala nosit stejnou paruku jako ostatní Hely. JEEEEEJ! :D Strašně jí sluší a řekla bych, že je i lichotivější než ta předcházející. :)
Tango, Ukolébavka pro vášeň (Ivan Ozhogin, Natalia Martynova, Anna Kovalchuk), 18. 3. 2015, Petrohrad - Ivan si v únorovém bloku osvojil docela se na svoji Markétku během tance ušklibovat, což mu herečky většinou oplácely takovými chladnými pohledy a...no, v mých očích to kazilo atmosféru. Takže jsem byla hrozně ráda, že se nic z toho v tomto představení už nedělo, právě naopak. Na konci tance, když mu ještě neutíkala pryč, se na Natalii tak usmál...spokojeně, že ji má po svém boku a ve chvíli, kdy se mu vytrhne, mu ten výraz tak dojemně ztuhne...byla jsem vážně nadšená, jak to tentokrát pojali. :)
Tango (Kirill Gordeev, Vera Sveshnikova), 19. 3. 2015, Petrohrad - premiérové Tango Very a Kirilla, good stuff! :D Kirillovi to v kostýmu a make-upu Wolanda ohromně sluší. Člověku připadne na mysl to známé, "ďábel je padlý anděl". :D
Jinak jsem byla nadšená z toho, jaký je tanečník. Na to, že to byla jeho premiéra mi přišel ze všech našich Wolandů nejladnější. :)
Je vidět, že Vera a Kirill už spolu pracovali mnohokrát předtím (minimálně na Broadway Hits se pravidělně schází co měsíc), takže si spolu sedli hned a docela automaticky, takže je radost ty dva sledovat. :) Plus mají opět trošku jinou choreografii. :)
Tango (Kirill Gordeev, Vera Sveshnikova), 19. 3. 2015, Petrohrad - trochu méně přiblížené než video výše, ale taky moc pěkný záznam. :)
Žár Jeruzaléma, Pilátova aria (Vyacheslav Shtyps), 18. 3. 2015, Petrohrad - Vyacheslav se zdál být obzvláště zoufalý, tohle vystoupení na mě silně zapůsobilo a dojalo mě. :)
Markétčino přání, Sbohem Markétce (Ivan Ozhogin, Natalia Martynova), 18. 3. 2015, Petrohrad - Ivan ve chvíli, kdy k němu Markétka Natalia přiběhne nepoklekne, jako to má obvykle ve zvyku, takže se místo toho docela vášnivě objímají a Ivan se k Natalii sklání, aby se jejich obličeje dotýkaly...awwwwww. Vážně, párovat Wolanda a Markétku...ne-e, to by se moc nemělo, ale s tímhle muzikálem je to tak těžké. :D
Mistr osvobozuje Piláta (Igor Krol, Vyacheslav Shtyps), 18. 3. 2015, Petrohrad - Igor a Natalia spolu rovněž mají obdivuhodnou chemii, takhle nějak bych si spolu představovala knižního Mistra a Markétku a to je velká pochvala. :)
Finale, 18. 3. 2015, Petrohrad - já tu mini verzi Tanga při děkovačce tak miluju! :D Tohle je obvzláště miloučké.
Ale ten výškový rozdíl je hodně znát při té pasáži, kdy jdou Natalia a Ivan do záklonu, že? Natalia aby si ruku div nevykroutila a Ivan ji má přitom ohnutou jen tak decentně. Z nějakého důvodu jsou spolu ti dva prostě extrémné roztomilí, omlouvám se za své výlevy, ale je to tak. :D

Komentáře

  1. Ach já tě žeru, další úžasný seznam :-) miluju ty tvé seznamy :-) hlavně abys je i nadále dělala jsou vážně potřebný a užitečný :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem ráda, že mé seznamy považuješ za užitečné. Já se těmi videi probírám děsně ráda, takže jistě budou vycházet dál. :) :)

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: tím lépe, protože jen díky otbě mám takovou překrásnou zásobu Wolanda :D

    OdpovědětVymazat
  4. Ach, tak to jsem ráda. :) Taková krása a dokonalost se musí šířit dál. :D :)

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: no a ještě aby ne :D není nad Wolanda :-)

    OdpovědětVymazat
  6. No, já myslela obecně Mistra a Markétku, ale tak samozřejmě, to zahrnuje i Wolanda. :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky