Březnový blok Mistra a Markétky II. (Moskva, Petrohrad)

A je tu další článek o nových videjkách z Mistra a Markétky! :D Mohu vás uklidnit - tentokrát to není nekonečný seznam jako tomu bylo v minulém článku. :D
A můžu vás nalákat na jeden záznam celé show. :)
1. jednání (2. 3. 2015), Moskva - začneme záznamem prvního jednání z premiéry v Moskvě. Druhé jednání bohužel na světě neví a ač doufám, že se třeba dodatečně ještě objeví, zatím se musíme spokojit s tímto. Je to velmi slušná nahrávka s hezkými zoomy. V hlavních rolích Ivan Ozhogin, Anastasia Makeeva a Anton Avdeev.
Celá show, part 1 (6. 3. 2015) - na tomto záznamu můžeme v plné kráse prozkoumat moskevskou produkci a všechny změny, které provedli v Petrohradě a do hlavního města Ruska převezli. V hlavních rolích Rostislav Kolpakov, Natalia Martynova a Anton Avdeev. Velmi dobrý záznam, natáčený z oné boční strany hlediště, která je propojená s jevištěm, takže herci vám prochází před nosem. :)) Nahrávka má ovšem pár slepých bodů, kdy divák očividně pořádně neviděl ukřižování Ješuovo a Markétčina levitace není k spatření vůbec, pouze k slyšení. :) Ale na některé scény je to naopak velmi dobrý úhel - kupříkladu duet Wolanda a Markétky. Celkově velmi, velmi dobrá nahrávka. (Btw, přísahala bych, že při scéně Divadla Varieté je vidět, že mezi diváky sedí Polina Kuzovkova, ale nejsem si stoprocentně jistá :D).
Blázinec, 13. 3. 2015 - mám pocit, že sekvenci této scény o něco zkrátili a poněkud umírnili choreografii. Tanečníci na těch postelích postavených nastojato už se po sobě tak dvojsmyslně neplazí. :D
Ukřižování, 13. 3. 2015 (Anton Avdeev) - Anton jako vždy podává více než dobrý výkon, já s ním ještě nikdy neviděla video, při kterém bych si říkala "dnes nemá den".
Poslední hřích, 13. 3. 2015 - nemohla jsem si pomoci, ale s největším zájmem jsem sledovala Polinu, která je pro mě zkrátka neokoukaná tvář. Byla v tom videu velmi milá. Její Hela je vůči zbytku svity taková přátelštější, více se na ně usmívá a nevybočuje z jejich řady - naopak jsou to partners in crime. :D Milé, to mě potěšilo. :)
Ukolébavka pro vášeň (Ivan Ozhogin, Polina Kuzovkova), 13. 3. 2015 - tak tu máme konečně video třetí Hely Poliny a Ivana! :) Vlastně je překvapivé, že Polina měla na březnový blok v Petrohradě vypsáno víc představení než Anna Kovalchuk a Maria Lagastkaya, to se stalo poprvé.
Tak k Polině - hlas na Helu má, to ano. Jen je ještě nejistá, kdy ubrat či přibrat s intenzitou, takže má své ještě nevypilované chvilky. Ale do toho se rychle vžije. Co se jejího actingu týče, obličejem to uhrála bravurně, ale řeč těla byla...přespříliš dramatická. Podle mého skromného názoru dělala až moc velká gesta, která působila, že přehrává. Přišlo mi, že i Ivan to zpozoroval a dost se vedle ní umírnil, snad aby to vyrovnal? :D Ale chemii spolu měli pěknou, ne že ne. Nechci znít negativně, protože jako celek jsem se po tomto videu usmála s pomyšlením, že má v sobě velký potenciál. :)
Ukolébavka pro vášeň (Ivan Ozhogin, Polina Kuzovkova), 13. 3. 2015 - u tohoto videa sice nebylo uvedené datum, ale když to srovnávám s tím předcházejícím, tak zjišťuji, že je to určitě to samé představení, jenom tohle video je natáčené z první řady, to jde vidět.
Finale, 13. 3. 2015 - já Finale tohoto muzikálu miluju, vážně. To jak přes spojené ruce Mistra a Markétky prochází celé obsazení, jen Woland zůstane stát za nimi...dnes mě napadlo, jestli v tom není symbolika z knihy?
Jde o to, že osudy všech postav se na konci knihy nějakým způsobem vyřeší - zle či špatně, či něco mezitím, to už je vedlejší, ale každý si nakonec nějakého konce došel.
A jak ze scény mizí knižní Woland?
"Černý Woland si pro sebe nezvolil žádnou cestu, jednoduše se vrhl do propasti a za ním se sykotem i jeho svita. "
Já vím, že v muzikálu sice Wolandova svita mezi Mistrem a Markétkou prochází, ale tak...muzikálová svita má se svým pánem trošku jiný vztah než ta knižní.

Komentáře

Oblíbené příspěvky