Dubnový blok Mistra a Markétky III. (Moskva, Petrohrad)


Čas neúprosně letí a tak je za námi další blok Mistra a Markétky.
Materiálu na ohlédnutí se za právě uplynulým dubnovým blokem však máme víc než dost a věřím, že se ještě objeví i další videa. :)

Woland se setkává s Berliozem a Bezprizorným (Rostislav Kolpakov), 3. 4. 2015, Moskva - koukám, že vcelku "přitvrdili" s tím, jak Woland trápí Berlioze...o to větší legrace, protože Rostik má u toho geniální výrazy. :D :)
Herec Ivana Bezprizorného je brilantní. Ten pohled s jakým se podíval na Wolandův poněkud neobvyklý oděv...:D tomu se uculuji jen když to teď píšu. :D "Tady máme co dočinění s bláznem, Míšo." Jeden pohled občas řekne vše. :D Plus to, jak mu přeskočí hlas, když vykřikne "My jsme ateisté!" - ještě jsem se tou scénou tak neprohihňala jako dnes, bravo. :)

Woland se setkává s Markétkou (Ivan Ozhogin), 6. 4. 2015, Moskva - jaká podivuhodná Ivanova reakce na objevení se Mistra! On každý blok vždycky hraje trošku jinak a to je na tom to geniální. :)
Chvíle štěstí, duet Mistra a Markétky (Anton Avdeev, Anastasia Makeeva), 10. 4. 2015, Petrohrad - parádní video sestavené z dvou videjí z moc pěkných úhlů. Člověk si pak vážně vychutná skvělé výkony Antona a Any.
Pamatuju, že v knize byla pasáž, kde se říkalo, že první věc co Mistra na Markétce zaujala, nebyla krása nebo něco podobného, ale zvláštní pohled jejích očí. Ani nevím proč, ale při sledování tohoto duetu mi to vytanulo na mysli. Snad že Anastasia tak dokonale vystihuje ten úpěnlivý, ale zbožňující pohled, jakým by se knižní Markétka na svého Mistra dívala. :)
Divadlo Varieté, 3. 4. 2015, Moskva - docela mě fascinuje, jak si někteří diváci začnou trochu ublíženě zastiňovat oči, když se mezi ně namíří reflektor, jak herci prochází kolem nich. Já bych byla v pokušení jím říct "A to si představte, že herci jsou takhle oslepení céééélou dobu. To je co?" :D
Ukřižování, Ješuova aria (Anton Avdeev), 1. 4. 2015, Moskva - taková poznámka fangirl od věci ale...(Anton asi poslední dobou posiloval, že? :D :D)
Ukřižování, Ješuova aria (Igor Krol), 18. 4. 2015, Petrohrad - koukám, že duben byl štědrý ohledně Mistrů a vystřídali se všichni. To se zase tak často nestává, tak máme aspoň šanci všechny posoudit. :)
Tvůj svět je prázdný (Ivan Ozhogin, Natalia Martynova), 1. 4. 2015, Moskva - zajímalo by mě, copak to Natalia říká těsně předtím, než Ivan začne zpívat...ach ta ruská tajemství. :D
A hurá - z tohohohle videa už je krásně vidět, kde se v moskevském divadle nachází "Wolandův balkonek". :D Z pohledu Natalie po pravé ruce. Jej. :D To mnohé vysvětluje. :D
Líbí se mi, jak Natalia zpívá přímo k Ivanovi, oči i ruce upřené směrem k němu. (Teď už to mohu posoudit :D).
Tvůj svět je prázdný (Rostislav Kolpakov, Vera Sveshnikova), 12. 4. 2015, Petrohrad - (že on se Rostik na konci na chvíli podíval do kamery? :D)
Azazelův krém (Natalia Martynova), 18. 4. 2015, Petrohrad - obdivuju jak tak tak Natalii a té dámě v zrcadle vyšlo načasování jejich zjevení. Natalii totiž zdrželo předávání skřipce Kňourovi, ale nakonec jí to načasovaly perfektně. :D
A vím, že jsem to už říkala, ale stejně obdivuju v jak krkolomných pozicích dokáží naše Markétky pořád krásně zpívat. :)
Globus, duet Wolanda a Markétky (Ivan Ozhogin, Natalia Martynova), 1. 4. 2015, Moskva - je hrozně milé, jak se Natalia vždycky na začátku tváří tak rozpačitě, jak z ní očividně pomalu vyprchává ta rozjařenost, kterou Markétka pociťuje při předcházející písně, tedy Azazelově krému.
Miluju ten moment, když Markétka a Woland stojí nad globusem a jejich ruce se na chvilku dotknou...:)
No a když jsme u rukou, ten druhý moment, kdy se drží za ruce si krapítek protáhli. Aww. :)
Tango (Rostislav Kolpakov, Vera Sveshnikova), 12. 4. 2015, Petrohrad - mám pocit, že zpočátku jsem k těm novým šatům Very byla taková skeptičtější, ale vlastně jsou z geniální látky. Během pohybu za ní tak hezky vlají, jako by se Vera snad vznášela...vypadá to magicky. :)
Je pozoruhodné, jak jsou spolu Rostik a Vera od první vteřinky dokonale sehraní. To obvykle vyžaduje víc času a společných představení. Well, good job. :)
A je zajímavá novinka, jak Markétce...ehm..."magickým pohybem" pomůže vstát. Já osobně sázím na to, že to byla Rostikova momentální improvizace a hodně povedená. :)
Dalším zajímavým faktem je, že v určitou pasáž tance jako dominantní postava vystupuje Markétka, čemuž se Rostik s takovým pobaveným úsměvem sice jen na chvilku ale podvolí. Jej. :) Mluvím o chvíli, kdy mu odstrčí ruku, jen pro přesnost. :D Schválně jsem se vrátila k videu s Ivanem a jemu to udělala taky, načež se i on lehce uculil. Nevím co to, ale tam jsem to nějak nepostřehla. :D

Komentáře

  1. Ano, Rostíkovy výrazy jsou dokonalé (miluju ironické úšklebky)
    Tvůj svět je prázdný - proč se mi vždycky u této písně nahrnou slzy do očí?
    S Glebem jsem ještě žádné video neviděla, docela by mě zajímal jeho deut s Markétkou :-)Ach, Glóbus!!!
    Taky se mi líbí Nataliina "rozpačitá Markétka".
    Je to jen chvilinenka, co se jejich ruce dotkly nad globusem, ale máš pravdu, je to úžasný moment :-D
    Ivanovy ruce!!! Chtěla jsem napsat, že se mi líbí, "jak hraje rukama", ale asi bych spíš měla říct, že se mi líbí jeho práce rukou. Dá se říct, že někdo hraje dobře rukama? Myslím, že v Ivanově případě by se to říct dalo (a taky v Raminově - docela mi chybí jeho "fantomovské ruce").
    Ten Ivanův výraz, když Woland stojí za Markétčinými zády a hýbe s ní pomocí svých magických schopností...
    Oni to fakt prodloužili!!!! Jejich ruce se dotýkají déle, Ivan dokonce udělá pár kroků!!! :D (mám druhý Vánoce :D )
    A zase Ivanovy ruce... a hledáček kamery to přiblížil ve správnou dobu :-)
    Skoro polibek, skoro polibek - odbije zvon a Kňour do toho... asi jsem divná, ale ten skoro polibek je pro mě víc intenzivnější než kdyby se skutečně políbili :D (to by byl docela šok, kdyby místo skoro polibku ji Woland skutečně políbil :-) )

    OdpovědětVymazat
  2. Tak jestli chceš vidět duet Markétky a Mistra s Glebem, doporučuji toto video. :)
    https://www.youtube.com/watch?v=_XEPFwdBsZQ
    S Anastasií mají skvělou chemii...jistě proto, že jsou manželé. :)Ta chvíle, kdy se dotknou rukama je taková kratičká, ale o to je lepší. Navíc ne všechny páry to dělají, což je zajímavé. :)
    Naprosto chápu, jak to s Ivanovými rukami myslíš. :D On prostě umí dělat tak strašně efektivní gesta aniž by u toho vypadal teatrálně, nebo tak něco. Plus on má takové elegantní ruce, takové umělecké, takže toho asi využívá. :D
    Jej, taky jsem z prodloužení držení Wolanda a Markétky měla radost... teď jen aby to už pěkně dělali v každém představení. :)
    Se skoro polibkem to mám asi stejně. To jak se Markétka na poslední chvíli vzpamatuje a procitne pak tu situaci víc graduje, řekla bych. A Ivanův výraz když od něj uteče...aw. :( Je prostě zlatý. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky