Dubnový blok Mistra a Markétky II. (Moskva, Petrohrad)

Tak tu máme další shrnutí dubnového bloku Mistra a Markétky, které se mezitím stihlo přestěhovat z Moskvy do Petrohradu, kde se od čtvrtka show po velikonoční pauze opět hraje.
A jak tak sleduju své komentáře k některým videjím, zase jsem nejvíc nadšená Ivanem a Verou, hehe. :)
Chvíle štěstí, duet Mistra a Markétky (Anton Avdeev, Vera Sveshnikova), 17. 4. 2015, Petrohrad - Anton a Vera jsou spolu naprosto rozkošní :) Zatím mi ti dva nejvíc připomínají knižního Mistra a Markétku. To jak jsou na sebe něžní, jak se na sebe usmívají, jak se neustále dotýkají a docela přirozeně reagují...jejich chemie je poklad. :)
A strašně se mi líbí, jak Vera neslyšeně opakuje Mistrův text, to je galaktický nápad!

Vzpomínka na Markétku (Anton Avdeev, Anastasia Makeeva), 10. 4. 2015, Petrohrad - musím říci, že začínám být zase nadšená z Antona. Rozumějte - já ho zbožňuju vždycky, ale posledních pár týdnů mi přišlo, že už v roli nepřekvapuje. Je excelentní, ale tak nějak stále stejný. Teď asi dostal novou inspiraci a v jeho projevu je docela nová a svěží energie a vášeň. Bravo! :)
Nit lásky (Vera Sveshnikova), 17. 4. 2015, Petrohrad - Veřin projev je tak čistý a upřímný, žádné přehrávání ani melodramatický smutek. Je radost sledovat ji hrát. :)
Divadlo Varieté (Maria Lagatskaya, Roman Nikitin, Dmitri Chikunov, Yaroslav Shvarev, Ivan Ozhogin, Ensemble), 6. 4. 2015, Moskva - jak vidíme, muzikál se nepřestává, byť je to v detailech, neustále měnit. Upozornila bych vás na Wolanda, který v této scéně nově pokuřuje doutník. Chybí mi pudlík Zimta, ovšem z nějakých důvodu v show už není. Myslím, že Ivan ve skutečnosti nekouří -
stačí se podívat, jak ten doutník drží...hihi, drahoušek. :D
Ale abych byla i pozitivní - je strašně milé, jak Maria v jednu chvíli Ivanovi pošle vzdušnou pusu. D'aww. :D
Azazelův krém (Vera Sveshnikova), 17. 4. 2015, Petrohrad - je vtipné, jak Kňour na Markétku vrčí a div se netváří, že by ji nejraději rozsápal, když je k němu otočená zády, ale jakmile si čelí tváří v tvář, je to služebníček a nejtulivější kočička na světě. Hehe. :D Toho jsem si buď předtím nevšimla, nebo je to hodně dobrá improvizace. On ostatně Dmitri Chikunov jako Kňour odvádí naprosto geniální práci, stejně jako zbytek Wolandovy svity. :)
Tango (Ivan Ozhogin, Vera Sveshnikova), 14. 4. 2015, Petrohrad - všimněte si, jak se Ivan na Veru už od začátku culí. To je tedy předtím neviděná věc! Panejo! Ti dva spolu během toho tance rovněž mají snad nejvíc očního kontaktu, což je fantastické - přidává to na intenzitě. Ta by se mezi nimi snad dala i krájet. Jejich teprve třetí společné vystoupení a už taková bomba! Wohoho. :D
Miluju Veřiny výrazy! Ona opravdu prožívá každou část toho tance odlišně a ani na okamžik ji na tváři nezamrzne stejná emoce. Ona je úžasná, já jsem tak ráda, že je v obsazení. :)
Domnívám se, že Vera by měla Markétku po boku Ivana hrát co nejčastěji. Probouzí v něm úplně novou, nanejvýš fascinující stránku jeho Wolanda.
Markétčino přání (Ivan Ozhogin, Natalia Martynova), 2. 4. 2015, Moskva - líbí se mi, jak Wolandova svita s Markétkou tak napůl tančí, když ji přesvědčují, aby si své přání rozmyslela. Hádám, že si to člověk musí pustit, pak uvidíte co myslím. :D Jak já na té show miluju, že si na každém představení můžu najít něco nového!
Vím, že vyzním divně, ale....asi mi to nedá a zmíním to i tak. Natalia to "plazení" po Wolandovi v tomto představení vytáhla na docela nový level. :D Eh, nevím, jestli je to vyloženě její improvizace, či něco domluveného, ale...páni. :D
I Ivan trochu měnil. Už Markétku nehladí po vlasech, ale...drží nad její hlavou ruku jako by se jí snažil ovládnout myšlenky a čím víc se snaží, tím zničeněji vypadá. No, zase říkám, že tohle si musíte spíš pustit, než číst zprostředkovaně. :D
Já osobně jsem z chemie Wolanda a Markétky ještě nebyla nadšenější než v tomhle videu, Ivan a Natalia zase jednou přesadili laťku o stupínek výš. :)
Proto mě mrzí, že je utnutý ten konec, kdy Markétka vyřkne přání získat zpět Mistra. Markétčino přání, Sbohem Markétce (Ivan Ozhogin, Anastasia Makeeva), 6. 4. 2015, Moskva
Markétčino přání, Sbohem Markétce (Rostislav Kolpakov, Anastasia Makeeva), 11. 4. 2015, Petrohrad - jak já miluju ten okamžik, kdy Rostik přejde k "zmrzlé" Markétce, a vezme ji za ruku a pohladí po tváři, aniž by o tom věděla. Awwwww.
Sbohem Markétce je bombové v tom, že Rostik se do toho hlasově vážně opřel. Asi nejvíc, co mi zatím paměť vybavuje. Bravo. :)
Sbohem Markétce (Ivan Ozhogin), 17. 4. 2015, Petrohrad - to bylo zatím nejvášnivější znovu shledání Mistra a Markétky, jaké jsem viděla. O to zoufaleji zněl Ivan, fňuk.
Mimochodem může být divné rozebírat Wolandův šílený smích, ale v tomhle představení Ivan zněl zbídačeně i když se zrovna smál. Ach. :(
Konec písně mě vážně dojal, Ivanova tvář (obdivuhodně právě během toho, když zpíval nejtěžší tón písně) se najednou stáhla takovou bolestí, která se zdála až fyzickou, dočista mi z toho vhrkly slzy do očí. On je pozoruhodný herec. :)
Finale (Full cast), 2. 4. 2015, Moskva - všimla jsem si toho už dřív, ale až teď mě napadlo zmínit, že Natalia toho dne nenosila paruku. Tedy, zdá se, že jsou to její vlasy. Délka i odstín sedí a ty vlasy vůbec nevypadají...parukovitě. :D Asi je to tím, že je to moskevské představení. Jen tak pro zajímavost. Já se ráda nimrám v detailech. :D
Tance při děkovačce (Full cast), 17. 4. 2015, Petrohrad - zajímalo by mě, co Maria řekla Ivanovi poté, co k němu došla, protože je vzácené vidět Ivana v tenhle moment tak rozesmátého. Hehe, jsou zlatí. :)

Komentáře

Oblíbené příspěvky