Obsazení Plesu upírů

Česká produkce Tanz der Vampire pod názvem Ples upírů se blíží a tak už nám tvůrci ukazují více a více ze zákulisí plánované inscenace.
Nejdřív začnu listem obsazení, který mě v mnoha ohledech zároveň překvapil a zároveň nepřekvapil. Určitě jsem čekala Mariana Vojtka jako hraběte Krolocka, ale jeho alternace Bohuš Matuš už je překvapením.
Hlavním trhákem pozornosti jistě bylo obsazení Natálie Grossové jako Sáry, neboť se jedná o teprve třináctiletou slečnu, nejmladší představitelku této role vůbec. Já před ní opravdu smekám, protože disponovat v tam mladém věku tak krásným znělým hlasem je skutečně obdivuhodné. Její věk nejspíš vytvoří trochu jinou dynamiku mezi postavami, ale Sára ostatně má být velmi mladá, naivní a přitom rázná - a tyto kvality jsem v Natálii v jejím podání Úplného zatmění viděla.
Velikánskou radost mi udělal můj oblíbenec, "můj" Raoul Tomáš Vaněk v roli Herberta - to bylo opět překvapení, protože jsem tipovala, že bude hrát Alfreda. :D
Přehlednější list obsazení bez mých komentářů je následující:

Hrabě Krolock: Marian Vojtko, Bohuš Matuš
Sára: Natálie Grossová, Michaela Gemrotová, Veronika Stýblová
Alfred: Michal Bragagnolo, Lukáš Randák, Jakub Hübner
Profesor Abronsius: Pavel Vítek, Petr Matuszek, Jan Urban
Herbert: Tomáš Vaněk, Laco Hudec-Šubrt
Chagal: Jiří Zonyga, Bronislav Kotiš
Magda: Michaela Nosková, Elis Ochmanová
Rebecca: Renáta Podlipská, Magda Malá
Koukol: Tomáš Kobr, Jindřich Nováček

Autorem kostýmů i kulis bude stejně jako v případě Fantoma Opery Roman Šolc.

Na tiskové konferenci k plánované premiéře zazněla i nejznámnější píseň Totale Finsternis/Úplné zatmění v podání Natálie Grossové a Mariana Vojtka.


Komentáře

  1. Z obsazení mám podobné pocity, něco jsem čekala, něco ne. :-)
    Tomáš jako Herbert? Ó, na to jsem zvědavá. :-)
    Vojtka jsem čekala. Spíš než Matuš jsem si myslela, že se s ním v roli hraběte bude střídat Schwab.
    Obsazení Sáry... Natka je strašně talentovaná, fakt moc, ale její obsazení do této role mi "kazí" moji představu o Sářiným vztahu s hrabětem. Přesně jak píšeš, představení s Natkou budou mít tyto postavy ve vztahu jinou dynamiku. (Je moc talentovaná, ale pořád je to 13. letá slečna. A pak, mezi ní a Míšou je docela velký časový skok.)
    Ale nejvíc mě překvapilo obsazení pro roli profesora. Uvidíme, uvidíme. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dámy nevím jak vy ale já se beztak stejně těším na Herberta :D to bude teprve jízda. Jen doufám, že tato postava bude dobře pojatá, jinak za sebe neručím.
    Co se týče Sáry, ano je to mladičká dívenka, ale na to budeme muset během představení zapomenout, silně pochybuji, že by se na tohle mohli nějak ohlížet během hraní ostatně má být přeci před hrabětem "nahá" no ne? a pokud by tohle scénáristi brali nijak zvlášt na zřetel, byl by z toho sakra problém on z toho možná bude sakra problém i tak. Všichni sice víme, že nahá není, ale bude to budit zdání nahoty a známe místní vody české scény. Bude to sakra mazec.

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Tak tak, nejvíc se těším na Tomáše. :D
    Absence Schwaba mě docela mrzí, no.
    No ten Natálčin věk....já se obávám toho, že herci Krolocka i Alfréda budou takoví víc opatrnější než s Míšou v těch romantických scénách. Uvidíme, jak říkáš. :)[2]: Já si právě myslím, že se na její věk při hraní ohlížet bude, byť třeba bezděčně. Můžu se mýlit.  
    A podle rozhovoru s Natálií vyšlo najevo, že speciálně pro ni v těch vanových scénách budou nějaké šaty. Přece jen je to ještě dítě - v očích zákona přinejmenším. Takže bych to zase tak neřešila.

    OdpovědětVymazat
  4. Jj, taky mi tam Radim chybí. Kdyby byl v obsazením, tak bych tu byla napsala, že PU mají s Vojtek možnost mávat pláštěm, jak je jim libo. :D
    Jj, přesně tak. I kdyby měli přesně dáno, ať si toho nevšímají, tak si myslím, že jaksi bezděčně budou hrát své role jinak s Míšou a Verčou a oproti tomu jinak s Natkou. Ale prozatím to jsou pořád spekulace. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to s tím pláštěm je dobrý. :D Ale i u Krolocka by to mělo mít své meze, které ve FO překročili. :D :D
    Přesně o tom mluvím, ano. Ale tak uvidíme. Tanz v sobě sice má romantické duety a momenty, ale není to natolik romanticky založený muzikál jako dejme tomu FO, tak budu věřit v nejlepší a snad se někdy i přesvědčím na vlastní oči. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky