Totale Finsternis - Florian Soyka, Myrthes Monteiro

Na Youtube se relativně nově (před měsícem) objevila videa s Florianem jako Krolockem. A způsobila mi hluboké namáhání šedých buněk mozkových jestli jsem někdy viděla nebo slyšela něco s Myrthes jako Sárou. Její jméno mi zní povědomně, ale usoudila jsem, že je mi tato herečka neznámá. Takže o ní asi budu psát jako bych ji viděla prvně a jestli už tu o ní nějakou zmínku v nějakém článku mám, klidně se mi můžete smát. Ale už jsem se dostala do bodu, kdy mám v hlavě moc jmen, moc verzí těch samých rolí....:D
Jinak kromě tady Totale Finsternis tento hodný uživatel YT nahrál ještě Unstillbare Gier a Tanzsaal.

Myrthes strašně sluší líčení a paruka Sáry - ta paruka mi přijde trochu méně sčesaná do obličeje než obvykle, ale možná už jsem se jen dlouho nedívala na Tanz a proto mi to přijde. :D Hlasově je úžasná - má krásnou barvu hlasu, trochu hlubší zabarvení, ale pořád zní mladistvě a především velice příjemně. Její vztah ke Krolockovi se mi strašně líbí, protože je páruju a ona asi očividně taky. Od začátku je to vyloženě adorace, přímo visí na každém jeho slově, hledí vzhůru na schody kde hrabě stojí přímo s dychtivostí v očích. V pasáži, kdy jde blíž ke Krolockovi, tak jako jediná Sára co jsem snad kdy viděla, to hraje, jako by se ho snad chystala políbit a až potom se odvrátí a choreografie pokračuje normálně. Awwwww! A Florian jako by jí tu něžnost navíc oplatil, když jí pak pohladil/přejel dvěma prsty po tváři a zadíval se na ni ani ne tak s tím krvelačným chtíčem jako spíš laskavostí...to je jedno z nejromantičtějších TF s původní "předpařížskou" choreografií, řekla bych. :)
O Florianovi už jsem v Lottelandu psala a asi nejednou, ale tak pro úplnost: mám moc ráda jeho hlas, zpívá part hraběte trochu výš než je zvykem, ale právě i to je mi tou svěžestí sympatické, jeho hlas je stabilní, ale zní velmi lehce. Na jeho ztvárnění se mi líbí, jak má vždycky vepsané v očích něco navíc - emoci, kterou jako hrabě skrývá, nebo už kvůli své dlouhé existenci není schopen cítit naplno. Zde je to i jistá dávka lítosti kterou cítí k Sáře, má ponurý výraz, jako by si představoval co ji čeká.
Btw, úplně trhlá poznámka na okraj: zjistila jsem, že mám nečekaně silný citový vztah ke Krolockovým černým krajkovým rukávům a tyhle mi přišly nějak zvláště pěkné, i když se vsadím, že jsou prostě úplně normální jako x dalších co jsem viděla předtím, ale dnes mě nějak dostaly. :D :D :D Jak rychle může článek sklouznout k šílenosti...:D
Závěru duetu byl opět takový něžný a Sára úplně okouzlená a já z nich měla hroznou radost. :D :D Jestli si vzpomenete, tak Roberta D. Marxe jsem překřtila na "Dreamy Count" takže u Floriana mě napadá "Count Gentleman" protože jeho podání je velký kontrast k jiným hercům, kteří jsou chladní, nebo vyloženě krvelační bez nějakého citu pro Sáru.
Hezký, už nastartovaný, týden. :)

Komentáře

  1. Tak s Myrthes jsem určitě žádné video neviděla a vlastně ani její jméno mi není povědomé. To Florian ano, ale nepamatuji si, jaké písně jsem s ním viděla. To bude hodně dávno. :-)
    Jů, její hlas se mi tuze líbí, opravdu příjemný na poslech. Jj, i na mě to působí tak, že kope za tým Sara+Krolock. :-)
    Hihi, tvoje poznámka o rukávech mě pobavila. :-) A proč ne? Něžné pohlaví má přece cit pro módu. V tomhle případě oceňuješ módní vkus hraběte. :-)
    Florianův hlas mi "na Krolocka" přijde takový něžnější než u většiny představitelů této postavy bývá zvykem, ale on jej dokáže skvěle využít. Myslím, že je to i Florianovým hlasovým projevem, že mi toto TF přijde víc romantické a... no zkrátka něžnější. :-) (A samozřejmě ty detaily v choregrafii a v jejich herectví, které jsi tu vypíchla. Of course. :-) )

    OdpovědětVymazat
  2. Jo kostýmy hraběte u mě skutečně zahrály na správnou strunu. :D :D
    Florian a Myrthes jsou vzácná kombinace - předpokládám, že oba byli understudies, coveři nebo prostě tak něco a že se spolu setkali v jeden den je pozoruhodné a fakt, že jejich podání něžnějšího hraběte a zamilované Sáry se k sobě takhle dobře sešlo....no wow! Teď bych fakt chtěla mít s nimi celé představení. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky