Lottin (ne)divadelní deníček: Duben

Říkala jsem si, že využiju toho ne v závorce ke skutečně nedivadelnímu deníčku bez závorky.
Jak jste si asi všimli, začal nový měsíc. (Tyjo, nekecej!) To je pro mě vždycky kritické období. Možná, že virtuálně působím jako pozitivní člověk, no ve skutečnosti se mě zmocňuje ohromný pesimismus pokaždé, když začíná nový měsíc. S hrůzou si představuji co mě čeká (a květen fakt nebude moc zábavný), s hrůzou rekapituluji co jsem za minulý měsíc nestihla, zkrátka mi tak nějak všechno přijde na nic.
A tak jsem usoudila, že to zkusím trošku jinak: co takhle se po vzoru jistého trendu na Youtube ohlédnout za uplynulým měsícem a vypíchnout hezké věci, takové monthly favourites, ale bez makeupu. :D :D :D
No nic, tak bez odkladu začněme. :)

1. Audrey!

imgbox

Na tento rok mám suprčupr retro kalendář a právě na duben vyšla má nejoblíbenější fotografie s Audrey Hepburn a Anthonym Perkinsem. Nutno ovšem podotknout, že všechny fotky z toho kalendáře jsou nádherné a já nejsem v tomto moc objektivní protože Audrey! :D


2. Výhled z okna na intru



imgbox

Aaach, není jaro nádherné? Ale přiznávám se vám, že jsem si to trochu přikrášlila. Natočila jem objektiv tak, aby v pzadí nebyla vidět benzínová pumpa, na kterou mám z okna výhled taky. Studentský život není vůbec glamorous.

3. Jaro a město

imgbox

Kontrast kvetoucího jara a rušného města mi přijde přímo fascinující. Momentka před Moravskou zemskou knihovnou. :)

3. Narcisy

imgbox

Přijela jsem domů na víkend a v zahradě poprvé našla narcisy. Jaro pro mě vždycky začíná až ve chvíli, kdy nám vykvetou narcisy. Btw, na té zahradě je jako malý kluk vysázel můj tatínek a rostou doteď, přijde mi to strašně roztomilé. :)

4. Zvířátka

imgbox

imgbox

Květiny a zvířátka, o čem jiném by mělo být jaro? :D

5. Plachetka

imgbox

V magazínu Práva vyšel rozhovor s Adamem Plachetkou. Moji rodiče Právo čítavají vcelku pravidelně, ale jako na potvoru zrovna ten den si Právo nekoupili a já z toho byla načuřená, protože už jsem ho sama nestihla sehnat, a fňukala jsem i ve škole a další týden mi spolužačka to Právo donesla, že to čte její děda. Awwww! :D

6. Procházky s Alíkem & mé nejoblíbenější místo

imgbox

imgbox

imgbox

7. Kafe a cigárko a nejvíc stylová záložka na světě. :)

imgbox

8. Poprvé v Redutě!!! :)

imgbox

9. Jedno moc krásně strávené dopoledne v brněnské hvězdárně. Všem vřele doporučuji návštěvu. :)

imgbox

10. U hvězdárny kvetla má další oblíbená května - šeřík! :)

imgbox

11. Lízátko co jsem dostala od Barbary Jane k svátku. :)))

imgbox

12. Národní divadlo Brno už má katalogy na příští sezonu. Tři - jeden na přebalu s činohrou, operou a baletem. Informace jsou uvnitř všech tří stejné, ale hádejte co: já je prostě musela mít všechny! :D

imgbox

imgbox

imgbox


Divadelní zážitek měsíce: Listování Lukáše Hejlíka. Sice vyhrává na základě monopolu, protože to byl za duben má jediná návštěva divadla, ale tak i tak jsem byla nadšená. :))
Kniha měsíce: Kafe a cigárko od Marie Doležalové. Částečně i proto, že jsem byla na jejím Listování viz výše, ale i proto, že je to moc mile napsaná kniha s mým oblíbeným lehce sebeioronickým smyslem pro humor. Navíc historky z divadelního zákulisí jsou pro mě ty nejlepší možné historky! :)
Seriál měsíce: Dickensian. Jsem někde v polovině tohoto počinu a moc nadšená nejsem. Začalo to vcelku pomalu, potom to vypadalo dobře, ale teď už moc nadšená nejsem, abych pravdu řekla. Určité věci mi tam přijdou až znepokojující. Ale co, aspoň si přestanu tak romantizovat viktoriánskou éru, hehe. :D
Dubnový playlist: Jsem nudná a bez obecného rozhledu, ale v tomhle bodu bude vždycky divadelní hudba. Prostě vždycky. :D
Jelikož poslední dobou v jenom kuse chodím na opery, tak je tohle čistě operní seznam.....:)


Jak jste si možnááá všimli, vcelku seznamu dominuje Adam Plachetka. :D Mým operním oblíbencem stále zůstává Svatopluk Sem, to ano, ale problém je, že s ním je strašně těžké na internetu něco najít a nová videa se objevují závratnou rychlostí jednou za dva roky. Když si chce člověk vychutnat talent pana Sema, musí na něj zkrátka do divadla. Jelikož já se ráda potěším dobrou hudbou i v mezičase kdy v divadle zrovna nejsem, tak jsem náhodou narazila zde na pana Plachetku a vcelku mi vyrazil dech. On je úžasnýýý! A první Čech, který do třiceti let stihl zpívat ve všech čtyřech nejvýznamnějších operních domech (Vídeňská státní opera, Metropolitní opera, La Scala, Covent Garden) a ve Vídni, kam kmenově spadá a kterou nazývá uměleckým domovem, má na kontě dva další rekordy: titul nejmladšího Dona Giovanniho a je to jediný člověk, který v jedné sezoně hrál jak Dona Giovanniho, tak Figara tak Gugliema v Cosi Fan Tutte - no asi není náhodou, že jej nazývají mozartovským pěvcem.
A jeho žena je Kateřina Kněžíková, kterou na tom seznamu mám taky a je taky úžasná a o tak talentovaném manželském páru už jsem dlouho neslyšela! :)
Btw, ti dva spolu měli koncert plný mozartových árií a duetů nazvaný Mozart gala a můžete se na něj podívat tady na webu České televize a kdybyste někdo náhodou věděli, jak se to video dá stáhnout, tak mi prosím, prosím, prosíííím dejte vědět!!! :D

A to byl duben! :D

Komentáře

  1. Hezký nápad. Myslím, že většina lidí si více všímá toho, co nestihli a jaksi se zapomíná na spousta hezkýc chvil. Really good idea. :-)
    Ta fotka s Audrey a Tonym je fakt nádherná. (To mi připomíná, že jsem ještě tent film neviděla.)
    Jak já miluju jaro! Tu ddobu kdy je teplo -  ne vedro až k zalknutí - a všechno kolem jen kvete. Proč mám pocit, že zrovna mé nejoblíbenější roční období trvá njkratší dobu?
    Fakt? Ta historie s narcisy je přímo kouzelná! :-)
    Hi, a přesto si ten výtisk k tobě našel cestu.
    Alík je rozkošnýýýýýý. (Když vidím byť jen v TV nějakého pejska, hned se z něj rozplývám. - Když je to štěně nebo kotě, tak je se mnou ještě horší.)
    Haha, ta záložka je fakt dobrá. :-) (Já mám tuhle "plechárničku s Audrey.)
    Jé, v té hvězdárně jsem byla na školním výletě, když jsem byla na základce.
    Tak to chápu - taky bych si vzala všechny 3. :D
    Jaký to paradox, že Dickensian je seriálem měsíce, když s ním moc spokojená nejsi. Podle tvého názoru vidím, že se na něm shodneme - začátek ni moc, pak to ušlo a konec šel do kytek.
    Jééé, díky za odkazy! :D Adama Plachetku jsem si ještě nepouštěla, takže díky, díky! :D (A vzhledem k tomu, jaká je to kapacita v operním světě, tak bych to měla napravit. A ještě k tomu z našich končin!)

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, snažím se tím stát trochu větším optimistou. Třeba to zabere. :DDD
    Jaro je taky moje nejoblíbenější doba! Ideální teplota venku, nádherné příroda a je v něm cosi nadějného, když po zimě znovu vykoukne sluníčko. :)
    NOjéje, narcisy pro mě díky tomu mají jistou sentimentální hodnotu, vždycky když je vidím pookřeju. :)
    Dickensian je seriál roku vyloženě proto, že žádný jiný seriál jsem za uplynulý měsíc nesledovala. :D Kdyby měl nějakou konkurenci, tak předpokládám, že by se tímhle titulem nepyšnil. :D Už se těším, až to dokoukám. :D :D :D Mám ráda Emilii Havishamovou a inspektora Bucketa, ale ti dva mi to nevytrhnou. Navíc vím jak to s Emilií skončím a musím nad tím vzdychat.
    A proboha, ta scéna, kdy Compeyson zpráskal Arthura tím opaskem mi asi zůstane už navždy vypálená do mozku, to bylo velice disturbing.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky