Oněgin (14. 5. 2016)


A máme tu i Ivanovo druhé představení v titulní roli muzikálu Oněgin! Díky štědrým fanouškům. :)



Intriky s city, Věřitelé (Ivan Ozhogin, Ensemble) - já hrozně miluju tu valčíkovou melodii a choreografii. :) A Ivan je velice elegantní Oněgin. :)
Teprve druhé představení a Ivan už mi přijde o dost víc suverénní v roli, jak on to dělá...:)
Zpívám z lásky (Anton Avdeev, Anastasia Azeyeva-Shvedova) - s každou změnou, kterou mají pro Olgu mi přijde, že se z ní jen snaží udělat "I'm just a silly girl". Ona má být pošetilá, mládím opilá a bezstarostná postava, ale není tohle už trochu moc "na sílu"? No aspoň že je Anastasia tak roztomilá a umí to podat, nu. :D
To jak strašně rychle si vedle sebe Anton a Ivan sedli je kouzelné. Antonův Lenský má z Ivanova Oněgina zrovna takovou legraci jako naopak a je strašně roztomilé to sledovat. Ještě u žádné dvojice Oněgin&Lenský mi to přátelství mezi nimi nepřišlo kouzelnější. :)
Vysvětlení (Ivan Ozhogin, Vera Sveshnikova, Sergej Khudyakov) - mě přijde, že je Ivanovi představení od představení víc líto dát Taťáně košem....:)
Výzva, Motlitba (Anton Avdeev, Ivan Ozhogin, Vera Sveshnikova) - potěšil mě záběr i na Yaroslava během Motlitby. Ten láskyplný, soucitný a zároveň provinilý pohled jakým se na Taťánu dívá mě dojal.
Oněginův dopis, Sbohem (Ivan Ozhogin, Vera Sveshnikova) - ta choreografie se mi nelíbí, ale výkony Ivana a Very to bezpečně zastínili. To bylo něco neuvěřitelného! Oba dali do rolí duši a téměř jako by se sotva drželi na nohou.
Ta zádumčivá ruská duše....:)
Finale, Děkovačka (Full Cast) - tak je fajn, že si Ivan rád zatancuje :D

Komentáře

  1. Celkově je úvodní scéna a následná Oněginova árie velkým plusem v tomhle muzikálu. No a s Ivanem je to sktečná pastva pro oči. :-)
    Jen lituji, že Ivan nehrál Oněgina už od samého začátku. Vůči klukům to nemyslím vůbec zle, ale moc ráda bych sledovala Ivanův vývoj v této roli. (Podobně jako tomu bylo u Wolanda.)
    Zpívám z lásky - WTF!!! Co to prováděli za psí kusy v této scéně?!? Nenene, prosím, ať se tato nová "choreografie" neujme. To si postava Olgy - ani sama Anastasia - nezaslouží. (Teda nevím, jestli s tím nepřišla ona sama. Pokud ano, tak doufám, že jí to zatrhnou.) Ne a ne a ne, tohle je asi nejstrašnější změna, co jsem v tomhuzikálu viděla. (Už z minulého dne jsem nebyla dvakrát nadšená z Olžina brebentění na začátku této písně, ale tohle je už moc.)
    Jj, to s tím obilím se mi líbilo už ve videích ze 13. Ale jak hezky se jim Ivan směje. :-)
    Je škoda, že v muzikálu nemá přátelství Oněgina s Lenským větší prostor. (Ale jsem vděčná alespon za to malé prodloužení jejich dialogu.)
    V tom Vysvětlení mi to taky tak přijde, že je mu Táni líto. Za to má Ivan u mě další plusové body.
    Moskva - jé, Ivan s kytičkou. :D
    Jj, asi jsem směšná, ale ta taneční Ivanova taneční vložka v děkovačce mě pobavila.
    Ivan je i na druhém představení skvělý. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Máš pravdu, úvod je jeden z nejsilnějších momentů muzikálu, nastavuje laťku hodně vysoko, no ne vždy tomu pak muzikál tak úplně stačí.Já mám teorii, že Ivan by Oněgina dřív nestíhal a prostě čekal, až skončí Fantom v Moskvě a až potom Oněgina přijal.No mě Zpívám z lásky přišlo jako nějaká parodie z americké komedie, tam se takovéhle věci stávají běžně - no v Oněginovi bych se toho nenadála. :DJá mám k té lítosti ve Vysvětlení asi neutrální vztah. Dojímá mě, jak to Ivan hraje, ale nekoresponduje to s knihou a to mi asi kapánek vadí. Ale jen kapánek! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Jj, taky si myslím, že za to může Ivanova pracovní vytíženost - i když si myslím, že i ta "snaha" o navýšení návštěvnosti tu taky má své opodstatnění. :-) Jak jsi napsala - na Ivana lidi prostě chodí :-) (já bych nebyla výjimkou :D)
    Jo parodie, to je trefné přirovnání, fakt nechci, aby se to uchytilo.
    To ani ten závěr se nedrží knihy, knižní Táňa je ve finále prostě jiná - takže v tomhle si obě scény mohou podat ruce :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ó, to já také ne! :D
    Hmm, máš samozřejmě pravdu. Ale když ve Vysvětlení méně dává smysl, aby byl víc něžný vzhledem k tomu, co v té scéně dělá, tak možná proto mi to tam překáželo víc než závěr. Nebo nevím, co mě přimělo, že se ohledně toho takhle cítím. Pocity jsou občas nevysvětlitelné anyway. :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky