Fotky z finské produkce Fantoma Opery

V článku, ve kterém jsem informovala o otevření finské produkce POTO jsem ještě nemohla uvést žádné fotky z tého non-replica produkce, která je tím pádem velkým vizuálním otazníkem už jen kvůli časovému posunu děje o nějakých třicet let nazpět oproti knize.
No tak dnes, v den premiéry už to můžu napravit s kratičkým videem navrch!
Finská produkce je...jsem na kostýmy těžký laik, ale když jsem si tak prohlížela především Erika a jeho podzemní obydlí, hlodal ve mě zvláštní pocit, jako by na té produkci spolupracoval Tim Burton, což je...velmi nereplikové, indeed. A zajímavé!
Co myslíte vy? :)






image host


image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host

image host



Source:
https://www.facebook.com/oopperabaletti/photos/np.1441191191036684.100004403410167/10153138773746716/?type=1&permPage=1

Komentáře

  1. V traileru mě zaujaly kamenné schody vedoucí do podzemí Opery. Připomělo mi to film s Lonem Chaneym a Mary Philbin.
    Fantomovo království ve stylu Tima Burtona? Dobré přirovnání. (Já jsem si zase říkala, že to vypadá jako doupě Zvířete v jeho začarovaném zámku.)
    Ten Anděl na střeše Opery působí strašidelně (děsivý cherubín vystřídal Apollónovu lyru). Dokonce i schodiště/foyer Opery vypadá temně. (Jejda kostým Raoula na Maškarádě je... ehm... moc mu nelichotí.)
    Jů, scéna hřbitova se mi líbí :-) Á, po vzoru filmu se tu šermuje (že by se Raoul "znovu" šlechetně slitoval nad Fantomem?)
    Kulisy ve scéně PONR vyadají zvláštně. To je poprvé, kdy v této scéně vidím Fantoma s kloboukem.
    Někdo se tu slitoval nad Christine a nenutil ji do hektického costume change na Final Lair. :-) Tak tomu říkám inovace: místo panžábského lasa tu máme s ďábelskými chapadly (Co to vůbec je? vypadá to jako větve, ale zdá se, že je to vyrobeno ze stejného materiálu jako mříž - že by důmyslná Fantomaova past?)
    Hihi, Raoul musí Christine od Fantoma odtáhnout - tady to vypadá na Team Phantom (hm, nějak se to šíří :D).Celkově na mě finská produkce působí jako mix Sweeneyho Todda (to bude asi kvůle tvé poznámce ohledně Tima Burtona), Tanz der Vampire (zvláštní, že zrovna Tanz, ale okamžitě mě to napadlo u fotky Christine na hřbitově - v tu chvíli vypadá jako by na sobě měla slovanský kroj) a Zorra (to ten klobouk).
    Ve Finsku je POTO pěkně temný - skoro až hororový. (byla bych zvědavá i na záznam ze samotné show).
    Zlatá maska se mi líbí, navíc ty černé kožené rukavice, Fantom ve Finsku má styl (a Christine ala Leroux style :-) )

    OdpovědětVymazat
  2. Vida jaké asociace ta produkce probouzí! To se jí zase musí přidat k dobru! :D
    Ta Masquerade mě zarazila nejen kostýmy, ale i kulisami. Moje nejoblíbenější scéna se v této produkci změnila na zřejmě nejméně oblíbenou...vypadá to jaksi studeně, kovově...
    To šermování si mohli odpustit, ale jinak souhlasím, že hřbitovní scéna vypadá fantasticky. :)
    Fanoušci o tom záhadném něčem co drží Raoula tvrdí, že je to nějaká větev, či kořen...já sama ani nevím, za co to považovat, na tom obrázku mi to podivně splývá s tou mříží brány a nejsem schopná říct rozdíl...:D
    Jupíjej, team Phantom! :DTo je hodně dobrý popis! :D Vidím, že jsem tě trošku nakazila Timem Burtonem, ale ty jsi moji poznámku dovedla k dokonalosti. Ano, přesně tak.
    Ohledně Wishing kostýmu Christine mi čteš myšlenky...já si nevzpomněla na Tanz ale na Nastěnku z Mrazíka, ale věřím, že Sarah je lepší asociace. :D :D :D
    Jen na té masce se neshodneme...ta se mi silně nelíbí, protože ta černá ozdoba okolo oka mi připomněla Mimoňe a ve chvíli, kdy mi tato asociace proplula mozkem, bylo pro mě nemožné brát tu masku vážně. Lidská mysl je divná věc. :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  3. Týjo. Finský FO je... temnětemný. Sám fantom mi kdovíproč připomíná "fantoma" z Phantom of the Paradise. Ale jsem trochu zmatená. Neměla být tahle produkce posunutá hloub do historie? Možná si to pletu, ale přijde mi to spíš modernější. Ale to by nám spíš pověděla Ellanor. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Možná kvůli té zvláštní masce? :D
    Ano, tahle produkce měla být historičtější a přitom má - podle mého laického názoru - zvláštně moderní ráz. Toť nečekané, ale o tom už asi jsou non-replica produkce. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky