Nepovedlo se....

Nic a nikdy se nepovede perfektně. A taková představení Fantoma nejsou výjimkou, ač by si to nejeden herec dozajista přál.
A tak dochází k přeřeknutím, zakopáváním, nechtěnému kýchnutí či zakašlání...a ještě horší je, když je to technika, která zradí nebohé herce na jevišti. Následné improvizace, těžko potlačované cukání koutků, panikaření či naprostá bezradnost je pro diváky buď zábavné spestření, nebo se cítí špatně i za ty herce.
Někdy vás ani nenapadne, co všechno se může zvrtnout....



Annu O'Byrne v počátcích svého působení v Londýně poměrně trápila velice těžká sukně v Think of Me.
Ironicky není ani taková potíž odtančit choreografii s šálou, jako bez zakopnutí vyjít schůdky do Christininy šatny ve scéně s Meg...

Kyle Barisich se jednou natolik zakoukal do svojí Christine ve scéně Little Lotte, že si při odchodu z její šatny skřípnul sako ve dveřích a totálně roztrhal...


Když už vám odepnou tu těžkou TOM sukni, stejně nemáte vyhráno. O tom ví své Sofia Escobar, které se podařilo přišlápnout si své bílé negližé tak nešťastně, že si ho roztrhala. Vsadím se, že Sofia byla tak docela jedinou Christine, která když se podívala do zrcadla, tak uviděla rozesmátého Fantoma...

Tabitha Webb jednou během přestávky po prvním jednání napsala poměrně matoucí tweet. "Co vlastně Christine zpívá v The Mirror?". V reakci na fanoušky, kteří jí odepsali příslušný text, napsala "No, tak to jsem docela určitě dneska nezpívala..."

Marni Raab stejně jako Tabitha jeden svůj zážitek ze show sdělila i na sociální síti. Jednoho večera jim prostě nejela loďka. Myslíte si, že nejhorší bylo, když museli chodit po jezeře? Taková chybějící loďka má mnohem dalekosáhlejší následky. Jen považte, Christine tím pádem musela spát na zemi a "And on the lake, there was a boat" byla najednou lživá informace!

Všichni milujeme, když si během titulní písně Fantom dramaticky a zároveň elegantně z ramen sejme svůj plášť, že? No, ale někdy to tak dramatické ani elegantní není. A hůř, někdy spolu s pláštěm spadne i sako a píseň jako by najednou dostala dočista jiný ráz...Just WATCH. Osobně trpím nezdravou slabostí pro muže v bílé košili, takže Peter Lockyer má u mě ironicky touhle nepříjemností palec nahoru. :D

Music of the Night je pro každého herce Fantoma vrcholná scéna. Nejvíc obávaný okamžik pak musí být to nekonečné tahání slova "niiiiiiiiiiiight". Anthony Crivello jednou tuhle pasáž neudýchal a tak musel night vzít takzvaně nadvakrát. Což se určitě už stalo více hercům, jen Anthony měl tu smůlu, že se mu to stalo zrovna v televizi. (Příslušné video z YT ale asi "zmizelo".)

Costume changes ve Fantomovi jsou občas opravdu vražedné. A někdy se herec prostě převléct ani nestihne a tak nezbývá než improvizovat. A tak se Stranger than you Dreamt It jednou v podání Earla Carpentera muselo prostě obejít bez perské róby...HERE. (Další Fantom jen v košili :D WOOT WOOT) A motýlek rebelsky plandající na straně tomu dodává ještě více stylu. :D

Zabití Buqueta dává lehce zvrácený smysl, když se vezme, co všechno o Fantomovi vykládal. Jenže když jednou herec pana kulisáka zapomněl přijít a tak místo něj zaimprovizovala Heather McFadden aka Meg Giry, tak mělo všechno skončit jejím zabitím, right? :D Fantom je muzikál, ve kterém i malý detail má nakonec velký význam! :D WATCH.

Nu a když jsme u rodiny Giryových. Zjistili jsme, co se stane, když herec zapomene přijít na jeviště. Pomysleli jste už na pozdní příchod? Aneb když madame Giry přijde pozdě do Notes I. a vznikne tak chvilka trapného ticha. WATCH.

Masquerade je kouzelná taneční scéna plná barev a veselí. Někdy je toho veselí až moc. To třeba když Kyle Barisich obšťastnil obecenstvo nešťastným zakopnutím o čísi nohu. Být diváky, tak bych se nesmála, chudáček si narazil koleno!

Už víme, co se stane, když kus kostýmu chybí, nebo se svleče aniž by neměl. Abychom to měli úplné, musíme ještě zjistit, co když se kostým má svléknout, ale nějak se....mu nechce. Gary Mauer a Elizabeth Southard to only for us zjistili! :) WATCH.

Herci Raoula těsně před Final Laur provádí menší kaskaderský kousek, když z docela výšky skáčou z můstku do poklopu v jevišti, aby to vypadalo, že skáčou do jezera. Jednomu herci se to ale vymstilo a při této akci si zlomil nohu. Final Lair musel odehrát klečíci a v bolestech.

Final Lair je emočně velmi napjatá scéna. Co s emocemi zamává ještě víc, je když Hugh Panaro jednou zjistil, že NEMÁ pandžábskou smyčku. Tudíž museli s Kylem Barisichem sehrát pozoruhodnou improvizaci, kdy Kyle předstíral, že je uvězněný, či přivázaný na mříži. Movie style!

Mizející pandžábská smyčka ještě jde, ale jak si poradit s tím, když záludně praskne? Just WATCH. (Nebohý Raoul umírající na podlaze z naprosto neznámých příčin :DDDDDDDDD).

Nejrychlejší costume change celého muzikálu je ta Christinina, když se musí z šatů Aminty v PONR převléct do svatebních na Final Lair. Sundat a navléct si tak složité šaty v půl minutě vyžaduje menší pomocnou armádu kolem herečky. Sofii Escobar takhle jednou omylem místo jejích svatebních šatů, oblékly šaty pro její alternaci, které byly moc dlouhé. Sofia si je přišlápla a vyvrkla si kotník. Killian Donnelly ji jako pravý gentleman utěšoval, protože mu bylo jasné, jaké peklo na zemi Sofii v následující a díky bohu poslední scéně čeká.
Final Lair odehrála v slzách bolesti...

Selhávající kostýmy ještě nikoho nezabily, s tím už se hold občas musí počítat. Jenže Annu Forbes jednou zklamala i vlastní paruka. To ve scéně, kdy Meg proniká do Fantomova doupěte a odhazuje šátek z vlasů....představte si ten hrozivý pocit, když si uvědomila, že si s šátkem sejmula i paruku. :D

A víte co je nejhorší? Když za jedno pouhé představení pokazí...takňák VŠECHNO. No, já být herci, tak s jekotem utíkám z jeviště. Nevěříte? WATCH!

Komentáře

  1. Mno strašně mi bylo líto toho herce co si zlomil nohu :-( nedokážu si představit, že to mohl zvládnout dozpívat, ale hlavně v té části kdy dopadne má pak zmizet z jeviště ne? a to se zlomenou nohou musel být výhon přímo nemožný (nevím, proč to nemohou herci dělat jako Headley v 25) a také mi bylo líto Sofie ten kotník vím že je taky moc pěkný zlo obdivuhodné, že to tam dokulhala a dozpívala do konce
    palec hore za oba :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Inu, herečka Christine ho podpírala, když odcházeli z jeviště. Mohlo to být i docela realistické, vždyť ho právě pustili z oprátky, žejo.
    To opravdu je...hlavně ji ale mrzelo, že následující den kvůli tomu kotníku nemohla být v představení. Byla to totiž zrovna poslední show Killiana Donnellyho a ztratila tak možnost se s ním tím posledním představením společně rozloučit.
    Na druhou stranu tak naskočila její druhá alternace, která měla ten den taky poslední show, takže dostala nečekanou šanci rozloučit se jako Christine a ne jen jako bezejmenná tvář z Masquerade, což je milé.
    Páni, já když se rozepíšu...

    OdpovědětVymazat
  3. Interesting!! jak to tak čtu,tak nevím,jestli se mám smát,nebo brečet...:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Mně ten Raoul umírající na zemi takňák nevadil... Spíš se mi i LÍBIL! :D Víš co, takhle nějak by to vypadalo, kdyby se s Erikem jako praví gentlemani utkali na kordy a Raoul prohrál. (Ale on by neprohrál! :D) A pak... mají takhle k sobě s Christine blíž. :) I like it! Just like it! Really like it! :DKsákru! Kdo hraje toho Raoula s tím pozdním příchodem mme Girry? Je vážně... vážně... raoulistickoaristokraticky krásný! :DAjé, jakoby mi něco nenaznačovalo, že budu mlít jen o Raoulovi! :DMyslím, že Meg se s absencí Bugueta vyrovnala celkem pěkně. Profesionálně. Buguet měl potěšení z toho, že straší, ale Meg byla čistě veselá, bavilo ji vyprávět kamarádkám strašidelnou historku! :D A Mme Girry si taky zaslouží potlesk! :DA ty kostýmy jsou taky docela úsměvné záležitosti...Ale jakmile dojde na zranění, tak už to tak úsměvné není. Pak je to auauau a spousta "oplakávání" našich hrdinů. Stačí mi, že vím, jak jsi šílela ty, když se Kyle při Masquerade zranil a obecenstvo se mu smálo! (!!!) A myslím, že díky tobě doteď nezapomenu na chladící mražené borůvky... :D
    A obdivuji Raoula se zlomenou nohou - ójé! Just let him be my hero... A Sofia! ójé. To je tak, když pro svou roli nadšeně uděláte první poslední! :D Ostatně, já bych za tu možnost zahrát si Christinu (s... no nebudu tady ještě vyjmenovávat Raouly, to bych už byla příliš náročná!:)), klidně bych za ni na jevišti i zemřela! Tedy ne. Beru zpět. Klidně bych se na jevišti domrzačila natolik, že bych musela bejt měsíc na JIPce, ale pak to zázrakem PŘEŽILA- Tak. To je lepší. :D

    OdpovědětVymazat
  5. [3]: TO JÁ KDYŽ SE ROZEPÍŠU!!! :D hahaha! - fantoms laugh!

    OdpovědětVymazat
  6. [4]: tvůj koment je akorát :D alespon já si to myslím :D mno já bych taky pro roli Christine udělala cokoliv :D jen na to nemám základní aspekty :D tedy váhu a hlas (můj je bohužel níž zpívat prý umím ale ty jejich árie :D na ty nemám ani kdybych lezla po žebříku :D) a Ty bys "umírala" pro Raouly :D já zasejc pro Fantomy :D

    OdpovědětVymazat
  7. [6]: A rovnováha by zůstala zachována! :D

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: Žeop :D až na ot, že já bych v té závěrečné části asi fantomovi nedokázala říct že ho nenávidím :( :D to nejde obzvláště kdyby to byl jeden z mých oblíbenců :D

    OdpovědětVymazat
  9. [8]: No vidíš a já bych to měla tak náááádherně jednoduché! :D Wait for me Raoul! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Není nad to, když se člověk může zasmát. Což je přesně to, nad co není :D (zubatej dopisní samjlík)Já sadistická! Já trestuhodná!

    OdpovědětVymazat
  11. [10]: HA!!! Ukřižuj ji! Ukřižuj ukřižuj ukřižuj ji! Ukřižuj ukřižuj ukřižuj!!!!! :-D

    OdpovědětVymazat
  12. [9]: netvrď mi, že by se pro tebe v celém vesmíru nenašel jediný Erik, kterému bys nedokázala říct tu krutou větu?![11]: souhlasím :D

    OdpovědětVymazat
  13. [11]: I'm not good, I'm not bad, I'm just right. Give me the blame. (kradu citace)

    OdpovědětVymazat
  14. Hééé. Tak ono jak co...něčemu bych se taky zasmála, ale něčemu určitě ne.
    Jak Zuzka správně pravila, ze smíchu nad nebohým Kylem jsem byla hluboce rozhořčená. :D

    OdpovědětVymazat
  15. [12]: Nohele, pokud by se v celém paralelním vesmíru objevil Erik - tedy Ramin, kdo jiný ;) - kterému bych tuto krutou větu říct nedokázala, záleželo by už jen na typu Raoula, který by byl v oprátce... A pak také... V můj prospěch hrají taky dva roky dramaťáku! :D Takže jo, dokázala bych to říct jakémukoliv Erikovi... :P[13]: Anička, you deserve it!!! :D[14]: Ano, hluboce. Tzn. jančila jsi, šílela, oplakávala a já nevímcoještě! Kyle může být hrdý, že má tak starostlivou fanynku! A prosím tě, ptám se tě ještě jednou - nevíš, kdo byl ten Raoul z Mme Giryina pozdního příchodu??? :D ;)

    OdpovědětVymazat
  16. [15]: heh s tím dramaťákem jsi na tom stejně jako já :D a díky bohu za Ramina :-) alespon jeden fantom který se našel v celém vesmíru, kterému bys to jen tak snadno neřekla :D

    OdpovědětVymazat
  17. Týjo, jsou to profíci, to se musí uznat, já bych měla problém, abych udržela smích na uzdě a oni nehnou brvou a pořád zůstávají v roli.Co se týče zranění, tak to rozhodně sranda není (poor Kyle). Taky scéna Why so silent po Masquerade, když se Fantom propadne. Herec má na sobě strašně těžkej kostýma ve většině případu jsou z toho "pádu" nějaká zranění.Kvůli roli Christine by samosebou každá fanynka skousla cokoliv :D. Pak by nebyl problém říct fantomovi, že ho sama nenávidí a pak v LND dát vale Raoulovi :D.

    OdpovědětVymazat
  18. [15]: Aaach, omlouvám se! To nebyla ignorace, jen jsem zůstala lehce překvapená nad takovou menší záplavou komentářů...za což vás miluji! :D
    Héé, obávám se, že tohoto Raoula nejen nepoznávám ale i neznám. Německé produkce Fantoma nejsou můj obor...
    Ale přišel mi trochu jako německý Anthony. :D[17]: Já bych spíš s jekotem utíkala z jeviště, než se smála. Teda kromě toho, když Christine nemohla Erikovi sundat kapuci v PONR. To by mi koutky zacukaly určitě. :DTaky jsem slyšela, že ta scéna je často náročná. I bez toho kostýmu to může být dost problém...ale s tou maskou, přes kterou beztak není moc vidět. Fuuu.Ha! Dobrý pohled na věc! :D xx

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky