Remember, love never dies! 6. část

Asi vám to cpu moc často, viďte? Nemůžu si pomoct, trpím tou....zveřejňovací nemocí. :D
A ech....promiň, Ellanor. :D

Raoulovi se zachvěla víčka, když ve své těsné blízkosti zaslechnul hluk. Jen nerad se vrátil ze snu do reality a otevřel oči. Krb již byl vyhaslý a v místnosti bylo dost chladno. Někdo přes něj ale přehodil přikrývku. Otočil ztuhlým krkem na stranu, aby zjistil původce onoho nepořádku.
Byl to Gustave, který omylem šlápnul na střepy z jeho sklenky. Nerozhodně si odkašlal, aby Gustava upozornil, že je už vzhůru, s lehkými obavami jeho reakce.

Gustave na něj plaše pohlédnul. "Dobré ráno....tatínku."

Raoul se na chvíli zarazil, ale u srdce se mu rozehřál příjemný pocit. Stále ho oslovuje tatínku! Možná není vše ztraceno...zničeno. S elánem, jaký měl naposledy snad ještě jako mladík vyskočil z křesla a objal ho. "Dobré ráno, chlapče!"

Gustave zaraženě zkoprněl na místě, ale nakonec mu objetí oplatil. Takovou vlídnost od otce zažil naposledy jako velmi malý.

"Ty střepy omluv, menší nehoda. Někoho zavolám, aby to uklidil." rozpovídal se Raoul. "Maminka ještě spí?"

"Totiž...."

"Jsem tady, Raoule." Christne vešla vchodovými dveřmi a za chůze si svlékala plášť.

"Kde jsi byla tak časně?" zajímal se Raoul. "Ačkoliv to je tvá věc, omlouvám se, zapomněl jsem se. Těch deset let manželství mne snad omlouvá." usoudil a proklouznul kolem ní do ložnice se slovy, že se potřebuje převléci.

V přijímacím pokoji nastalo rozpačité ticho. "Zlobí se na mě?" špitnul Gustave.

Christine si k němu klekla a pohladila ho po tváři. "Ale proč by měl, Gustave?"

"Řekl jsem mu tatínku...." zašeptal Gustave, jako by se právě přiznal ke zločinu.

Christine se musela usmát a vtiskla mu polibek na čelo. "Nikdy mu tak nepřestaň říkat. Ať už jsi se včera dozvěděl cokoliv, stále jsi a budeš de Chagny, syn Raoula de Chagny."

"Ale pan Y..."

"Je tvým pravým otcem. Ale nesmíš kvůli němu zapomenout na Raoula. Miloval tě a miluje jako vlastního syna deset let a nikdy nepřestane. Tvé srdce je dost velké, aby jsi v něm měl místo pro oba. Pro Erika i pro Raoula. Ani na jednoho nesmíš nikdy zapomenout." Christine ho vzala za ruce a vstala. "Zlatíčko, chápu, jak je to pro tebe složité. Ale časem všechno pochopíš, slibuji."

Gustave duchem nepřítomen přikývnul ve chvíli, kdy do místnosti znovu vešel Raoul.

Christine se na něj nervózně podívala. "Nevadilo by ti, kdybychom se s Gustavem na chvíli šli projít? Potřebujeme si pročistit hlavu."

Raoul nad takovým dotazem nechápavě povytáhnul obočí. "Ne, samozřejmě, že ne."

"Nebude to trvat dlouho." slíbila Christine a sklonila se k chlapci. "Běž se převléct, ano?"

Komentáře

  1. pěkné, jak je? jinak přeji dobrou noc ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. odstraň ty dvojitý entry, do příběhu se to nehodí ;). Když píšeš bůhví jak douhej článek "o ničem" tak ano, ale .. vždyť to není ani v knížkách

    OdpovědětVymazat
  3. [3]: čím má drahá Lotte, má neschopnost, cokoliv vysvětlit ti poradí xD

    OdpovědětVymazat
  4. jinak... proč lámat malýmu chlapci věcma o někom kdo je mrtvý? jako.. já chápu, že to má vědět, ale... sakra, on ho nikdy nepřide navštívit tak co? horší by bylo, kdyby si ho vzal vychovával aErik a zapůl roku by se objevil Raoul se slovy "hele já si s ním chci na výkend pohrát, přeci jsem ho vychoval..."

    OdpovědětVymazat
  5. jinak stále píšeš báječně

    OdpovědětVymazat
  6. Já vím, ale prostě...přece Christine nemůže říct. "Gustíku, včera jsem ti řekla, že tvůj otec je pan Y, ale protože je mrtvý, tak na něj zapomeň. Tatínek je Raoul a tečka..." nevím, to mi nějak nesedí...

    OdpovědětVymazat
  7. [1]: Dobrou, Lily! :D[2]: Čert aby se v tom vyznal, co? :DChuděra Raoul... Snad si k sobě zase najdou cestu...

    OdpovědětVymazat
  8. :D. stjně nechápu pč mu to říkala když umíral. v tý době přece 10 letý kluk co celý život žije s jedním otcem nemůže pobrat proč ámten divnej, ale jinak suprovej, chlápek je vlastně jeho otec...
    Ano jsem ted příšerná.. a nešímej si mě. Pouze opět uvažuji nahlas. Takže mě neber vážně. Pouze mi haraší.

    OdpovědětVymazat
  9. [8]: Píšeš umělecké dílo? Bez dvojitejch entrů; píšeš několika stránkové pojednání o blbosti, ůvaze, eseji, imformacemi a faktech dohromady? Párkrát je tam udělej ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem ráda, že mu to Christine řekla. Erik si to zasloužil.
    Teď jsem dostala nutkání, podívat se znovu na LND...jenže to asi teď nemůžu. Gah. :D

    OdpovědětVymazat
  11. [11]: Proč bys nemohla? Stydíš se podívat Erikovi do očí po tom, cos ho zavraždila? :D

    OdpovědětVymazat
  12. [12]: Protože až by mi to skončilo, byla by tak půlnoc. Dobře, tolik zase ne, ale i tak....:D vstávám o půl šestý! :D

    OdpovědětVymazat
  13. [3]: asi bych jich tam dala taky min, chces-li znat muj nazor.. tak dva tri na clanek, ne za kazdou primou reci..

    OdpovědětVymazat
  14. [12]: :)))Já mám jednu věc, co mi dneska vrtá v hlavě, nevím, ke kterému článku ji napsat. Tak tedy sem. Asi bych na to našla odpověď v knížkách, ktré jsem zatím nečetla...Kdy měla Christine čas se proslavit? První veřejné vystoupení měla v době kdy se seznámila s Raulem. I kdyby pak ještě třeba půl roku, rok zpívala, po svatbě už to mohla těžko dělat.. nebo ne? Kdy se teda stala slavnou? Až když jim došly peníze? (vycházím z LND, žeano..)..

    OdpovědětVymazat
  15. Zajímavý dotaz, musím se přiznat, že jsem nad tím takto neuvažovala.
    Nejspíš musela zpívat i po svatbě, nebo ji tak proslavila ta "kauza" s Fantomem.

    OdpovědětVymazat
  16. [13]: aha, nezbýval by čas na hledání fotoraminů :D
    V půl šestý? :-O To by mě zabilo! :D[15]: Forsyth píše, že mezitím normálně zpívala a byla nejslavnější zpěvačkou vůbec...

    OdpovědětVymazat
  17. No vylučovacím způsobem na to dojdeme, že nejspíš musela zpívat i po svatbě, jinak to nejde.. Že ji asi vikomt nepřistřihl křidýlka, přestože už byla málem hraběnka (vyznáte se někdo v těch titulech?).. Tak zas na druhou stranu neexistoval nikdo, kdo by Raulovi říkal, jestli to je nebo není vhodné, aby měl za manželku zpěvačku (což ovšem v té době nebylo zrovna důstojné povolání) a on sám její zpěv miloval nebo aspoň měl rád, ne? :))

    OdpovědětVymazat
  18. [18]: Je fakt, že jeho bratr z toho nebyl nadšený, jenže bratr jaksi... :D
    Já bych řekla, že asi byla hraběnka, protože když nebyl Filip, byl Raoul hrabětem...

    OdpovědětVymazat
  19. Ad článek: bacha na Raula, určitě teď bude sekat dobrotu, já bych mu na to ale neskočila :o)..Ještě mám jednu poznámku k dnešní kapitole, předem se za ni omlouvám, protože nedokážu poradit, jak to udělat jinak a je to jen můj dojem:
    Z textu mi příjde, že Gustav se nechová tak na deset, ale spíš třeba na patnáct. Že tak malý kluk by si neuvědomoval tak jasně, co řekl špatně a že měl něco říct jinak.
    Mimochodem by bylo milé (ale nijak nevnucuji) oslovení "papá".. V naších českých luzích a hájích to používají spíše rozmazlené princezny, náš pohled na toto slovo je trochu deformovaný, ale musíš si uvědomit že tito lidé jsou všichni tři Francouzi :o)..

    OdpovědětVymazat
  20. [20]: Mně přišlo zvláštní, že jediná madame Giry má francouzský přízvuk - a na nahrávkách LND opravdu silný - i když jsou všichno Francouzi...
    Není to legrační, jak se často vkládáme Francouzům do pusy slova jako "monsieur" a podobně, aby byli francouzštější? :D
    Ale o papá nebo tak něčem jsem přemýšelela...

    OdpovědětVymazat
  21. [19]: Týjo, hraběnka zpěvačkou, to musel být skandál jak prase. Já si jen trochu zkouším představit jaký. Četla jsem kdysi knihu Minervistka, jak se jedna dívka (na konci 19. století?) snažila dostat na školu a jaký s tím měla problém ://.. A býti herečkou, to už se blížilo opovrženíhodné pověsti, mám takový dojem.. No rozhodně se na to nelze dívat našima očima.. Tehdy měly žena vést domácnost, být ozdobou ve společnosti, vychovat děti a nazdar.. Nedejbože že by pracovaly, nedej bože že by snad byly tanečnice nebo herečky, taková žena určitě nesehnala slušného manžela.
    To bylo v podstatě od Raula velice odvážné, že takhle bořil společenstké konvence.. Určitě musel mít svým postavením silnou pozici, aby ji uhájil i sňatkem se zpevačkou.. I kdybychom uvážili, že se Pařížské společnosti stranil - což asi nelze říct, když byl mecenášem opery..

    OdpovědětVymazat
  22. [21]: Ano, ano, já ale oceňuji, že se všichni Angličané (Američané) v muzikálu naučili pěknou francouzskou výslovnost těch pár slovíček, které ještě děj s Francií spojují..
    Madam Giry má silný přízvuk, dokonce mi přišlo, že to je ráčkování (kdysi nám učitelka pouštěla jednoho zpěváka, už nevím kterého, a říkala, že takhle to zní, když ráčkuje Francouz, je to ale hodně dávno, co jsem to slyšela)..

    OdpovědětVymazat
  23. [22]: teda naopak - zpěvačka hraběnkou..

    OdpovědětVymazat
  24. Papá...um, no jo, asi by to bylo trefnější. Mám stále co zlepšovat. :)

    OdpovědětVymazat
  25. Fňuk, koukej, co na mě vyskočilo na deviantartu! Fňuk! To mě zabije! :'(http://my.deviantart.com/messages/#/d4qcma6

    OdpovědětVymazat
  26. [26]: To se nedivim, ze pak pises povidky furt v tomto duchu.. Dalo se cekat, ze kdyz tak milujes Bidniky, v zadne z Tvych povidek se nedozije konce vic nez 0,5% postav %-))))

    OdpovědětVymazat
  27. [27]: Ale zas až tak hrozné to se mnou ještě není, ne? Hugo své postavy vraždil docela mladé a dost násilně :D

    OdpovědětVymazat
  28. phantom-love-never-dies22. února 2012 v 4:08

    Me ty odkazy nejdou na Raminovi otevrit :-[

    OdpovědětVymazat
  29. Jo, to si budeš muset asi počkat na doma :DChich, tohleto je jak napasoovaný na ty naše výtvory :D
    http://egh2493.deviantart.com/art/Make-Your-Choice-212102173

    OdpovědětVymazat
  30. phantom-love-never-dies22. února 2012 v 4:52

    Hehe a tyhle dva mi otevrit sly...:-D

    OdpovědětVymazat
  31. Zachran se kdo muzes :)..Hele, asi budu potrebovat aby mi do te povidky nekdo napsal dialogy. Mam rozepsane torzo, ve kterem skacu sem a tam, jak me to napadne a postupne se to snazim spojovat. Popisy deju, situaci, prostredi a dalsi podobne veci mi jdou, s tim jsem spokojena, ale prime reci a primo dialogum se zatim vyhybam. Bud pomuze az si prectu knihy (coz pravda odsune dokonceni povidky do velke dalky) nebo budu potrebovat spolupraci.Kdysi jsem cetla uzasnou knizku Stin modreho byka, je to fantasy z doby Keltu v Cechach. Leonard Medek napsal dej a Frantiska Vrbenska mu tam popsala prostredi, pohanske ritualy a vsechny ty dalsi veci.. co tim chci rict, ze dva "spisovatele" daji hlavy dohromady a kazdy napise tu cast, ve ktere je lepsi :)..
    http://www.fantasyplanet.cz/clanek/stin-modreho-byka-medek-leonard-a-vrbenska-frantiska

    OdpovědětVymazat
  32. No vida! To chce sečtělé fantomačky, jinak to nepůjde, co ty na to, Lotte? :)

    OdpovědětVymazat
  33. Fí. Bude na to mé spisovatelské "umění" stačit? :D

    OdpovědětVymazat
  34. No heleď, nikdo jiný krom nás dvou tomu nerozumí, takže Ellanor moc nemá na výběr :D

    OdpovědětVymazat
  35. Nidko jiny tomu nerozumi a nikdo jiny to ani nikdy cist nebude, uspech je zarucen :o)) ale potrebuju cas..

    OdpovědětVymazat
  36. Každopádně se těším na Christine s červenýma ušima. :D

    OdpovědětVymazat
  37. To i já! :D
    Bude to jistě garnieriózní! :D

    OdpovědětVymazat
  38. [43]: citujes Mlyny, nebo ne? :))

    OdpovědětVymazat
  39. Já cituji jen a pouze výroky slavné BJ :D

    OdpovědětVymazat
  40. [40]:[41]:  Mno, můžu vám sem prsknout pár kousků vytržených z kontextu, ale vy se namlsáte a budete chtít víc. Což bude problém, protože já mám jen pár kousků a mezi nimi zatím nic :)..

    OdpovědětVymazat
  41. Tak ale koukej psát, ženo bídná! :D

    OdpovědětVymazat
  42. Ale vlastně proč ne, vy mě taky trápíte čekáním na další díl. Takže Vám to jen oplatím :o)))..."Tohle nedopadne dobře", řekla si Christine, když málem uklouzla na mokrém dláždění na úzkém okraji vedle vodního kanálu.. Pak se v duchu sama pokárala a potichu šeptala: "Tohle dopadne dobře, tohle dopadne dobře"...Tak a to máte za to :o)))..

    OdpovědětVymazat
  43. Kanál? Fíha. :D A jak to bylo d...dobře mlčím. :D

    OdpovědětVymazat
  44. Tak to pozor! My nikoho netrápíme, na důkaz toho jdu vložit další část!A ty koukej psát.
    A ty taky, Lotte :D

    OdpovědětVymazat
  45. Na to jsem moc ospalá. Dějepis je fajn polštář, ale i tak...:D

    OdpovědětVymazat
  46. Ale no ták! Jsem ve stavu, kdy bych potřebovala sirky do očí, to tě nechává chladnou? :D

    OdpovědětVymazat
  47. Ach jo. Teror! Shame, shame, shame!

    OdpovědětVymazat
  48. Nejdřív se musím odlíčit, ať zase nemám sešit od řasenky. :D

    OdpovědětVymazat
  49. :D
    Řasenka se snese, mně na něj vytekla voňavka... No, ale líp se z toho učí :D

    OdpovědětVymazat
  50. Ta co voní jako kolínská mého táty? :D

    OdpovědětVymazat
  51. Ne, naštěstí ne :D
    Věřila bys, že fixy pak dělaj duhu? :D

    OdpovědětVymazat
  52. [21]: V češtině je ale i několik dalších výrazů, které pocházejí z francouzštiny. Snažím se jich tam vrazit co nejvíc, ovšem nenásilně, zatím jich tam není víc jak čtyři kusy zhruba :o)..
    Kupodivu slovo "monsieur", "madame" ani "mademoseille" tam zatim nemam :)..

    OdpovědětVymazat
  53. A když tatínek by měl být papá, pak nejspíš maminka mamá, či tak nějak, že?

    OdpovědětVymazat
  54. Jj, a tchyne se rekne belle-mere, coz doslova znamena "krasna matka", podobne vsichni ostatni vyvdani pribuzni.. Jeste, ze tydle postavy nemaji zadne takove pribuzne :o))..

    OdpovědětVymazat
  55. Uf, to mi asi ještě dá zabrat. :D

    OdpovědětVymazat
  56. Ehm, zpet, maminka se rekne "maman".. s nosovkou na konci..

    OdpovědětVymazat
  57. Mně přijde tuplem vtipná ta tchyně :D

    OdpovědětVymazat
  58. Ahoj,nemáš zájem se přihlásit do soutěže o nejlepší pár z filmu/seriálu nebo knížky? Kdyby ano, více informcí zde: http://thesecretcircle-fan.blog.cz/1202/best-couple-competition

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky