All Phantasma's mysteries



Dnešní den, drazí a vážení, vstupuje do historie Lottelandu. Den, kdy jsem viděla DVD australské produkce Love Never Dies.
Jak už je mým zvykem, pojďme se v tom šťourat pěkně, po detailech! :D

DVD začíná za zvuků šplouchajícího moře na Coney Islandu. Na obrazovku pomalu vystupují titulky.
Paris, 1895
A mysterious fire consumed the Opera Populaire
A mob rampaged through the theatre´s twisted
catacombs baying for the masked man
they held responsible.
Only his mask was ever found.

Posladní šance opravdu pohodlně se usadit...příběh začíná a rozeznívají se tóny Till I Hear You Sing. Znovu se setkáváme s Erikem, který ani po 10 letech nepřestává toužit po své múze a lásce Christine Daaé. Opuštěn sedí ve své věži, z dohledu rušného Coney Islandu a pokouší se skládat. Ale bez úspěchů. Stále dokáže myslet jen na Christine a má tam doknce její obraz, který pokud je divák pozorný, se hýbe.
Následuje impozantní až okázelé, v dobrém slova smyslu, představení místa děje. Phantasma. Nikdy nespící, třpytivá a záhadná. Mostra a příšery, vše na dosah ruky na jednom jediném místě. Oheň, třpytivá scéna, kolotoč. Výprava je dechberoucí. Přesto je tam kus z Erika, kus z jeho života v Opeře, jak nám připomene známá opička, hrající na činely.
Nejen to, je lákadlem Phantasmy. Miliony lidí chodí na pět představení denně božské Meg Giry. V kostýmech ze kterých přechází zrak a úžasných choreografických vystoupeních je hlavní hvězdou Phantasmy.
V zákulisí si madame Giry na zkrácení času pročítá noviny a dozvídá se šokující zprávu. Do Ameriky přijíždí Christine Daaé, aby otevřela Operu pana H. (nevíte někdo, jak se to jméno píše? :D) Ačkoliv ona dvakrát nadšená není, Meg z té zprávy má opravdovou radost. Vzpomíná na staré časy v Opeře, kdy spolu tančili bok po boku...zdá se to už stovky let!
Ocitáme se v přístavu, kde se to jen hemží senzacechtivými novináři. Je to tu! Christine Daaé poprvé vstoupí na americkou půdu! Ovšem spíše než její fanoušci tu slídí posměváčci, jejichž hlavním terčem se stává Raoul a ruku na srdce, může si za to sám. Propil jejich majetek, či ho prohál v kasinu...rodina de Chagny už nemá takovou váhu, jako dříve.
Raoul je z tohoto přijetí vzteklý a v hotelovém pokoji přechází se skleničkou v ruce přechází sem a tam jako lev v kleci. Odbyje Gustava, který si chce hrát a zamíří pryč, neboť se s ním chce setkat pan H. (tak fajn, tipuju to na Hammerstein)
Gustave je nešťastný a myslí si, že ho otec nemá rád. Christine ho utěšuje a mě, jako někoho, kdo se díví každému, kdo pláče v nedojemných scénách začnou slzet oči. To bylo tak miloučké, ten duet syna a matky! Prohlašuju, že děti nechci, ale ani by mi takovéhohle Gustíka nevadilo mít. :D Aw. :D A taky se tak pěkně tahali za nosy! :D
Christine vykolejí, že hrací skřínka, kterou Gustave dostal hraje jí velmi známou melodii. Melodii, kterou zná jen ona a Fantom. Posílá Gustava spát a její obavy/doufání se vyplní. Do místnosti za dramatické (nikomu nedoporučuju si Beneath a Moonless Sky nastavovat jako budíka, pokud nechcete každoranní šoky :D :D ani nevím, jak mě to napadlo :D) hudby vstoupí Erik a Christine omdlí. Když se probudí, její křehkost je ty tam, hádá se s Erikem a obviňuje ho ze lží, když předstíral vlastní smrt. Přesto je na okamžik jejich vzpomínky spojí. Vzpomínky na noc, pod bezměsíčnou oblohou, kdy svět prostě odpadnul..
Jenže Erik Christine tehdy docela bezdůvodně opustil a podle Christine tím udělal konec jejich příběhu. Erik se ale nevzdává a požaduje po ní, aby pro něj zpívala. Zaplatí dvakrát víc než pan asi H. To Christine odmítá. K hádající se dvojici se připojuje vyděšený Gustave, který měl noční můru. Ať nepříliš nadšená, Christine ho představuje Erikovi. Ten mu slibuje, že ho zítra provede Phantasmou. Po jeho odchodu jí znovu vybízí ať zpívá. Proč by to měla dělat? Kdo je, že se ji odvažuje na tohle ptát. Erik se rozčílí. "I am your Angel of Music!" zahřímá.
Potom vytasí svůj nově získaný trumf. Nejsem si jista, jestli jsem tuhle část správně pochopila, proto uvítám, když mě někdo opraví, ale zdá se, jako by Christine vydíral, že se Gustave při prohlídce Phantasmy může ztratit, či co...nejsem si opravdu jistá.
Christine nakonec souhlasí a dostane od Erika noty. Tiše si začne broukat melodii titulní písně muzikálu a je ohromena, otáčí se po Erikovi, ale ten už zmizel...
Opět měníme místo, přichomýtneme se zrovna na zkoušku Meg, jejichž číslo ještě potřebuje doladit, ale jistě bude velkolepé. Celá rodinka de Chagny se rozhlíží po někom, kdo by jim dal instrukce k vystoupení Christine a Raoul jen září štěstím, že narazili na toho pana Y, díky kterému dostanou dvojnásobek peněz. Pro všechny se šokem, když na sebe Giryové a Christine a Raoul naráží. Nemůžu si pomoci, ale v této scéně mě slzení přešlo a celou jsem se ji prohihňala. Těžko vysvětlit proč, ale přišlo mi ohromně vtipné ve chvíli, kde se Raoul dozvídá KDO je pan Y:
Christine: I need some air.
Raoul: I need some drink....
Obávám se, že nikomu dalšímu to vtipné nepřišlo, ale já prostě....:D :D :D
Popojedem...
Christine zjistí, že Gustave se někam ztratil a spolu s Meg se ho vydávají hledat.
Gustava si Trio odvádí za Erikem, mimochodem mě též lehce bavilo, jak ironický tón Erik nasazoval pokaždé, když s Gustavem mluvil, ale ve chvíli kdy mu začínalo docházet, že je to jeho syn úplně obrátil. :D
Erik slíbil Gustavovi dobrodružství a měl ho mít! Zase jsem začala slzet, ani nevím proč, asi mi přišlo dojemné, že spolu pravý otec a syn tráví poprvé čas, či že Erik po deseti letech zase začínal být šťastný....každopádně bláznivou píseň The Beauty Underneath jsem opět viděla rozmazaně. Erik i Gustave zjišťují, že si spolu rozumí jako s nikým na světě a oba se tak trochu nechávají unést. Erik ovšem podcení schopnost Gustava vidět "tu krásu uvnitř" a ten, když uvidí jeho tvář s jekotem utíká pryč do náruče Christine, která se tam objevila spolu s Meg. Meg jako u vytržení zírá na Erika, ten se od ní ale odvrací protože si myslí, že ho pozoruje kvůli jeho ošklivosti. Christine Meg požádá aby Gustava odvedla pryč a ona jí jen neochotně svolí.
Erik po Christine žádá pravdu, jejíž vyřčení ho zlomí. Ano, je to tak. Gustave je jeho syn a on je oba před deseti lety opustil. "Jsi volná. Vezmi ho a jdi...Odpusť mi." žádá Erik na kolenou. "Jen jednu věc mi slib. Nikdy se nesmí dozvědět..." Christine mu slíbí, že se Gustave pravdu o jeho pravém otci nikdy nedozví, ale zželí se jí naprosto zničeného Erika a slíbí mu, že pro něj i přesto zazpívá. Jeho hudba bude znovu živá. Ale potom znovu odjede. V tu chvíli jsem musela povolat do služby papírové kapesníčky, protože situace začínala být neúnosná. :D
Osamnělý Erik slibuje, že všechen jeho majetek jednou odkáže Gustavovi a mizí. Jak se ukáže, nebyl osamělý, jejich rozhovor vyslechla madame Giry, která proklíná Gustava, kéž by se tak nikdy nenarodil! Celou dobu, si totiž na Erikovo bohatství dělala zálusk.
Raoul mezitím vysedává v baru. Ostatně jak sám řekl "I need some drink" :D :D (ne, to se mi nikdy neomrzí :D).
Obsluha je z něj zoufalá, ne a ne odejít, pořád by chtěl další a další pití. Raoul dumá, nad jeho manželstvím s Christine, ovšem kupodivu nehledá chyby u ní, ale u sebe (takový chlap se jen tak nevidí :D). Jeho chvilku filozofie nad sklenkou přeruší Meg, která se přišla zahřát po zaplavání si v moři. Cítí, že ztrácí její místo v Phantasmě a usilovně Raoula přesvědčuje, ať s Christine ihned odjedou. Raoul se ovšem pod vlivem alkoholu cítí neporazitelný a po jejím odchodu v prahu dveří křičí, že z něj strach nemá.
Ovšem ve chvíli, kdy se tam znenadání Erik opravdu objeví se zrovna nebojácně netváří. Raoul posilněn alkoholem Erik posilněn ehm....no, možná si taky něco dal se vsází, že pokud Christine zazpívá, je Erikova a Raoul musí zmizet. Jestli ne, všechny Raoulovy dluhy jsou zaplaceny a mohou v pořádku odjet. Erik Raoula ještě trochu poškrtí a mizí.
V tu chvíli mi poprvé bylo...opravdu líto Raoula. Simon to zahrál zkrátka tak úžasně, že jsem si neříkala "a máš to, kraulíčku!" (mé geniální spojení slov Raoulíček-králíček) ale "chudák Raoul!".
Následuje vystoupení Meg, které je opravdu úžasné, Sharon tam odvádí odvážím si říct, z celého obsazení nejlepší práci...
Po svém čísle je nadšena, dav jásal, dav křičel. Erik tam musel být! Ale nebyl, byl s Christine...s kým jiným. Madame Giry jí to trochu nemateřsky vmete do tváře, z čehož Meg přímo zešílí.
A proč vlastně Erik byl s Christine? Spolu s Raoulem (ale každý zvlášť, jasně) přemlouvali Christine. Nezpívej! Zazpívej! Christine je zmatená. "Twisted every way, what answer can I give?"
Na FO si opět můžeme zavzpomínat, když Erik pozoruje Raoula a Christine tajně v zrcadle...
Přichází ta velká chvíle, kdy má Christine vstoupit na jeviště, ale ještě před ním vidíme nervózní a očekávající Raoula s Erikem v zákulisí. Zazpívá? Odejde s Raoulem? Nad čím tak dlouho přemýšlí?
Gustave, který s očima navrch hlavy prochází zákulisím (a ani se mu nedivím, ten systém zábradlí a prostě celé scéna jednoho nenechává chvíli mimo údiv) se všem ztratí z očí a i mysli. S ne právě pozitivním "Devil take the hindmost" si ho odvádí pryč "tetička Meg".
Christine vystupuje na jeviště a k údivu Erika...zpívá! Zpívá celým svým srdcem, znovu a jen pro něj. Raoul pochopil, že svůj boj prohrál a odchází. Po Christině zpěvu jak jsem už avizovala se dočkáme dokonce polibku mezi Fantomem a Christne, což je oproti londýnské produkci veeelká novinka. Pro mě další novinka byla, že se ti dva políbili nejednou, ale aspoň tak třikrát. A srdce fantomaččino plesá....(a ona si bere asi tak pátý kapesník).
Na Christinině stolu leží naposledy rudá růže a dopis od Raoula (který svoji část písně zpívá v zrcadle). To však není jediné, co Christine rozruší. Gustave zmizel. Jako první padá podezření na Raoula, pak na madame Giry, ale pravda je jinde. Gustava unáší k moři Meg.
Nejdřív chce zabít Gustava, pak Erika, pak sebe, ale nakonec zabije Christine. Tohle mi trochu nevhodně přijde zpětně taky vtipné. :D Ale když jsem to sledovala, tak jsem spíš brala desátý kapesník...
Už zase ta Sharon, ale její výkon mě opravdu uchvátil! Bylo mi jí tak líto, nejraději bych si ji přičarovala k sobě a objala ji. :D :D Když postřelila Christine, vypadala opravdu na zhroucení, že jsem jí to věřila. Což se mi často nestává, spíš si v podobných chvílích například v nějakém seriálu či tak povídám "to je ale hysterka"...
Love Never Dies si na svůj účet může připsat i rekord. Ještě nikdy mě nic nerozplakalo natolik, že bych se opravdu dala do usedavého pláče, vždycky si prostě jen kapu do klávesnice, ale...umírací scéna Christine to dokázala.
Poslední polibek...a na molo pozdě přibíhá Raoul. Na Erikovi jde vidět to přemáhání se, když Raoulovi předává mrtvé tělo Christine, ale i on má právo se rozloučit. Erik chvíli vypadá, že se chystá skočit do moře, ale nakonec se zhroutí na zem. Gustave ho přijde překvapivě utěšit (že i Raoul zírá) a Erik zpívá úryvek z Love Never Dies. (což si jako musím prostě rýpnout, protože jsem zkrátka milovnice Love Never Dies v Londýně až za hrob, to je naprosto okopírované od londýnské produkce, která s tím sice přišla na poslední chvíli - asi tak v poslední týden jejího života v Adelphi Theatre, ale i tak...australané tam tohle neměli a když s tím přišli v Londýně vzali si to od nich). Gustave mu sundává masku a pohladí ho po znetvořeném obličeji. Muzikál končí objetím těch dvou. (miliontý kapesník padá na zem)
Opona se znovu zvedá a nastává hlučná děkovačka. Jsem ráda, že je hlučná, protože si konečně můžu pořádně zatroubit do kapesníku. :D :D :D

Lottinu shrnutí, aneb čte to někdo až sem?
Hudba: Co si povídat, vážení, pan Webber je génius a dáno se to ví! Oproti londýnské produkci je tam opravdu hodně změn, předělávek, či úplně nových věcí a se vším si bylo skvěle poraděno. Diváci DVD můžete se cítit vskutku privilegovaně, je tam i dokonce pár změn speciálně kvůli DVD se kterým přišel pan Webber.

Kostýmy a scéna: Och, nejen sir Webber je génius! Třikrát sláva pro Gabrielu Tylesovou, která stvořila něco nepřekonatelného! Kostýmy jsou jeden hezčí než druhý, pro ty paruky bych vraždila a na jeviště jsem jen zírala jako na pohádku. Jeden by nevěřil, že to není film ale muzikál na scéně! Milion bodů z deseti. :D

Vítěz je: Již právem zmiňovaná Shraron Millerschip jako Meg Giry. Hrála dokonale šťastnou Meg, Meg na scéně, Meg zakoukanou do Erika, Meg narosto na dně. Při děkovačce jsem až čekala, že tam bude taky umírající neštěstím, protože přece nejde být tak rychle zase v pohodě, ale...jasně, že už tam v pohodě byla. Jsem z ní na větvi. :D
A věděli jste, že jako mladičká už v roce 1990 hrála Meg v POTO?

Komentáře

  1. Mam titulky pise se to "Hammerstein".
    S tema titulkama je to jeste vetsi zazitek, kdyz clovek fakt rozumi i novy slovum :).. Fantom Chritine opravdu vydira, ze by se Gustav mohl ztratit. Jeste potrebuju prelozit, co to rika Meg Raulovi v baru, jak ho pak hladi po tvari a mluvi o Fantomove hudbe. A dalsi kousky..

    OdpovědětVymazat
  2. Já to tipla dobře? O.o :D Juch! :D
    Wooot! Já tomu i rozuměla dobře? :D Juch podruhé! :D

    OdpovědětVymazat
  3. jinak dobré pokračování, ale nějak nicneříkající :D

    OdpovědětVymazat
  4. I need some drik xDxDxDxDxD to mě fakt dostalo

    OdpovědětVymazat
  5. [3]: Tebe taky! Juch, nejsem sama! :D :D[4]: No jo, já vím...:D

    OdpovědětVymazat
  6. a busde další? třeba by mohl Erik obživnou txD

    OdpovědětVymazat
  7. kdybys do tho zatahala mimozenšťany tak by to bylo OK

    OdpovědětVymazat
  8. [6]: No, plánuju něco, ale obživnutí Erika by bylo trochu scifi, ne? :D

    OdpovědětVymazat
  9. Erik by aspoň měl jednooký zelený chapadlovité přátele...

    OdpovědětVymazat
  10. jinak asi jdu také překládat. jk bys říkala příběhu odhrávající se za jeho pobytu u cikánů? Krapet... drastický, ale aspoň to není slaďák s Chris?

    OdpovědětVymazat
  11. Jasně, to si ráda přečtu! A jestli drastický, tak zase škvírou  mezi prsty, ale co už. :D

    OdpovědětVymazat
  12. ezi prsty :D takže raději perzie,že? tam je teplo...

    OdpovědětVymazat
  13. já taky a právě mrznu... hádám že erik tky... takovej teplomilnej člověk :D

    OdpovědětVymazat
  14. V podzemí měl určitě teploučko, no jo. :D

    OdpovědětVymazat
  15. hezký krbíček, ohníček... trochu podpálil nábytek a bylo :D

    OdpovědětVymazat
  16. Můžu jen dotaz? kolik ti je? abych vědala s kým mám vůbec tu čest a s kým se tu tak suprově píše :)

    OdpovědětVymazat
  17. a když mu tam vlezla ženská tak byl asi zoržhavenej až moc...

    OdpovědětVymazat
  18. Nábytek....:D kdyby měl špatný skladatelský den tak třeba i nějaké ty noty, že....:D
    A je mi 16. :)

    OdpovědětVymazat
  19. To je fakt! Tak to tam musí mít teploučko! :D

    OdpovědětVymazat
  20. [21]: víš kolik papírů přijde na zmar když je vyhodíme do koše? A co takový skladatel!

    OdpovědětVymazat
  21. jj navíc svíčky na každém metru...

    OdpovědětVymazat
  22. Že mu ještě nikdy nic nechytilo. Jako nepřála bych mu to, ale vždycky mě to zajímalo...:D

    OdpovědětVymazat
  23. je šikovnej a svíčky sami nepadaj. a pokud někakou chytl a chtěl s ní omlátit skříň tak ona zhasla tím pohybem ("větrem")

    OdpovědětVymazat
  24. trocha logiky, fantazie a vlstní zkušenosti se svíčkami

    OdpovědětVymazat
  25. Asi budu muset častěji zapalovat svíčky. :D

    OdpovědětVymazat
  26. no ignoruješ fakt, že zítra píšeš test, který rozhodne o tom jakou známku dostaneš na výzo. Jsi v poho a hlavně bez stresu.

    OdpovědětVymazat
  27. Hm, to stojí za vyzkoušení...:)

    OdpovědětVymazat
  28. ale bacha. Já sice nic nepodpílila, ale rodiče by tě obvinili za poud o podpálení baráku tak at te nevidí
    jo a fajn je to ležet u toho n zemi

    OdpovědětVymazat
  29. Tak to je blbé, mám dveře zčásti vyplněné sklem, to by hned poznali...

    OdpovědětVymazat
  30. nezapomen ze nevydava svicka tolik svetla

    OdpovědětVymazat
  31. Že by to ani nepoznali? Hmm...

    OdpovědětVymazat
  32. zkus si zabálit (s dovolením rodičů) dej na stůl vyjdi z pokoje zavři dveře a poznáš to ;)

    OdpovědětVymazat
  33. Ha, geniální, jde vidět, že logické uvažování není má silná stránka. :D

    OdpovědětVymazat
  34. no alespoň je na angličtinu ;). To víš roky a roky přemýšlení, jak být na PC aby to mammka nepoznala, učení po noích a podobně mne mnohému naučilo

    OdpovědětVymazat
  35. Přemýšlení, jak to udělat, aby mě rodiče nenačapali u počítače znám taky...:D

    OdpovědětVymazat
  36. nejde o přemýšlení jde o cvik - poslouchání kdy vrzne poslel a kroky na schodek, včasné vypnutí obrazovky, dávat pozor abych neusnula mezitím co ležím v posleti-...

    OdpovědětVymazat
  37. Ložnice rodičů je naproti mého pokoje, já často ani nemám šanci ten monitor vypnout...:( :D

    OdpovědětVymazat
  38. To jméno jsi tipla dobře, je to Oscar Hammerstein, ten otevřel Manhattanskou operu, Docela jsem se divila, když jsem slyšela, že má Christine vystupovat tam, jak to psal Forsyth - a ne ve Fantasmě.
    Přesně! Chudák kraoulíček! :D
    Ne ale vážně. Mě ho bylo líto. A ne proto, že jsem - a to teď už přiznávám bez obalu - tak trochu raoulistka. Prostě mi ho bylo líto. A Simon byl skvělý, řekla bych, že lepší než Ben.
    I mně se Meg hrozitánsky moc líbila, byla opravdu dokonalá.
    Fňukala jsem až o něco později, ale podobně důkladně :D A probrečela jsem i umíračku, i když mi nepřišla nejlíp zahraná.
    Líbilo se mi to propojení s FO, když tam Erik zapěl "I am your Angel of music, come to me Angel of music!"
    Prostě skvělé! :)

    OdpovědětVymazat
  39. Mimochodem, Raoulovo "I need some drink!"... No, dobře to zabil :D
    Když pak přidal že "potřebuje něce tvrdšího", už jsem se culila :D

    OdpovědětVymazat
  40. Ty jsi tady! Ty jsi tady! Ty jsi v Lottelandu! 8D 8D 8D
    Jsem s tím jménem, dobrá, co? :D Náhodou, se mi ta změna líbila! :)
    Simon je opravdu úžasný Raoul, úplně jsem mu Why does she love me věřila! :)
    Fantomačky to mají se spotřebou kapesníčků těžké. :D
    Jojojo! Jojojoo! To jsem nezmínila, ale taky se mi to děsně líbilo! :)

    OdpovědětVymazat
  41. [45]: Já jsem z toho dostala nefalšovaný záchvat smíchu. "I need some air. I need some drink." Potom s tím něčím tvrdším....fakt mě to odrovnalo! :D

    OdpovědětVymazat
  42. jo a LND je v angličtině s titulkami?

    OdpovědětVymazat
  43. [48]: Já to mám bez titulků, ale Ellanor psala, že titulky má...

    OdpovědětVymazat
  44. Ano, jsem tu...
                ... ve Tvé mysli! :D
    No dobře, teď vážně :D Lotteland se umoudřil a vpustil mě :D
    Jo, mně se to taky líbilo, dodalo to LND na důvěryhodnosti :)
    Why does she love me byla v jeho podání dokonalá! A u toho dopisu už jsem prostě nevydržela nebrečet. Chuděra! :D
    Mimochodem, inspirována tebou (a tvou výzvou) jsem se dala do psaní. Na světě je zatím šest stránek ve Wordu, pracovní název zní Fantomův dědic. Uvidíme, bude-li to mít takový úspěch jako tvá tvorba :D (Devil take the hindmost! :D)

    OdpovědětVymazat
  45. A já jsem ráda, že jsi zpět! 8D
    Prostě jim to úplně žeru, všechno! :D
    Jo, ten dopis, u toho jsem taky natahovala  - překvapivě. :D
    Ty jo, šest stránek? Už se těším! :)

    OdpovědětVymazat
  46. pokud sew to dá stáhnout s titulkama máte mě v týmu! :). Jinak budu mít smůlu...

    OdpovědětVymazat
  47. Sakryš, můj komentář se neodeslal :-/ Lottelande, o co ti jde? :DJsem ráda, že jsi ráda :)
    Z Lotte bude raoulistka, cha-chá! :D
    Nojo, šest. A zdaleka nejsem u konce :DNo, já to mám s titulky, ale jsou zvlášť a já je tam neumím napasovat... Ale dá se tomu rozumět, fakt že jo :)
    Řeknu to takhle: jedním z mých oblíbených muzikálů je francouzský Notre-Dame de Paris, i když neumím francouzsky ani slovo :D Muzikálům je rozumět vždycky :)

    OdpovědětVymazat
  48. Asi mu budu muset vynadat! :DJsem ráda! :D
    No, já ti pořád nevím....:D
    Ty jedeš. Ty přímo frčíš. :D Kdy zveřejníš pokračování? :D¨¨

    OdpovědětVymazat
  49. páni 56 komentář :D. to já neměla ani 10 xD

    OdpovědětVymazat
  50. [56]: To tak neber, tak si příště zajdeme zaspamovat k tobě. :D

    OdpovědětVymazat
  51. Já myslela, že bych vás neměla předávkovat, ale tak fajn, jde se pokračovat :D
    Počkej, počkej, jestli váháš, je v tobě kus raoulistky už teď :DFanto, myslím, že kdybychom se měly dohadovat u tebe, brzy bys z nás vyrostla :D

    OdpovědětVymazat
  52. [61]: No jo, je to tak. Asi jsem přestala oficiálně Raoula nenávidět. :)Jé, BJ, slyšíš? Mejdan u Fanty! :D

    OdpovědětVymazat
  53. [61]: jóóóóóó já chci z vás vyrůůůůst. A radši brzo, jinak vyrostu z mamky :D.[62]: Mejdan jo? To abych připravilanějaké to překvapení :D. Klidně pozvěte přítelé... ale zas abychom se tam vešly... xD

    OdpovědětVymazat
  54. [62]: Přesně tak to začalo u mně! :DMejdlooooooo! :D
    Jupíjej, takhle to vypadá, když paří blogové závislačky :D

    OdpovědětVymazat
  55. Tvoje mamka, určitě nemá na tu mou se silnými sklony s cholerismu. :DJo, pozvala bych....mít koho. :D Ale donesu popcorn! :D

    OdpovědětVymazat
  56. [64]: někdy přemýšlím, kdo z nás dvou je větří cholerik.. netuším ale já si vše beru osobně a nakonec zkončím  toho, že jsem hrozná.[65]: Blogové závislačky xD. To asi nejsem. Poslední dobou moc článků ai nepíšu... ale psaní komentářů s někým s kým se píšou dobře to jo :D

    OdpovědětVymazat
  57. Bože, nakazila mě raoulismem....:DBrutální pařba fantomaček! :DJá jsem spíš flegmatik. Což mámu umí rozpálit ještě víc doběla. Jako když na mě ječí a já se na ni usměji "A už v klidu?" :D

    OdpovědětVymazat
  58. [67]: za to bych dostala pár facek za takovou drzost. Já jsem fakt cholerik. Ale nálada u mě růstane díl a napůl to táhne s melancholikem

    OdpovědětVymazat
  59. Sakra.. takže já jsem jediná čistá? Co stále páruje Meg s Raoulem?

    OdpovědětVymazat
  60. [68]: Ona už si na moje drzosti zvykla....:D[69]: Meg a Raoul...jo, taky mě to napadlo. :D A nikdy by mě nenapadlo, že zabiju Erika :(

    OdpovědětVymazat
  61. JInak Meg a Raoul.. stačilo mi její " OChristine, on je tak krásný" v 2004 a věděla jsem, že to je láska na první pohled

    OdpovědětVymazat
  62. [70]: ona ne, snaží se mě pořád vychovat.. takže žádné držkování, urážení, poslouchání na slovo... ufff... na osmnáct docela zálul xD

    OdpovědětVymazat
  63. [71]: To už u mě vzdala. :D Teď si připadám, jako neposlušná dcera...:D[72]: Už bych skoro zapomněla, že to tam vůbec je. No jo, dlouho jsem si film nepouštěla...

    OdpovědětVymazat
  64. jj.. ten její pohled nezapomenu. Je to jsk tam přijde na představení a ona tam stojí s Chris když vyjdou po těch schodech. než začnou tancovat.

    OdpovědětVymazat
  65. A jo! Ajo! No byl to zamilovaný kukuč! :D

    OdpovědětVymazat
  66. dyt říkám láska na první pohled!!!Jako u mě. To si taky říkám a pak uplynuly čtyři měsíce a on je stále v mém srdci...

    OdpovědětVymazat
  67. No a jak se na něj culila v LND! :D
    Sakra Meg, Raoul je můj! :DChacháááá! Lotte je raoulistka, Lotte je raoulistka! :D To máš za karimloozu :DU nás je to taky veselé. Maminka je děsná cholerička, ale já jsem sangvinik míchnutý s melancholikem, takže jsem normálně děsně veselá, ale jak mamka spustí, začnu brečet :D

    OdpovědětVymazat
  68. Mě fascinovalo, jak blízko se k sobě ti dva měli v baru. Wow.Raoulistka ještě fakt nejsem, drahá BJ. :DJá někdy mámu taky obrečím, jak kdy. Záleží na náladě, a já jsem dost náladová. :D

    OdpovědětVymazat
  69. [78]: Jo to znám.. s kámoena ozesmátá přijdu domů mamka co žes neudela tohle a další kecy a taky začnu brečet. Momentálně mám novinku - že vypadnu aby měla klid.[79]: já taky. aspon tolik nežve a snaží se mě uklidnit normálníma řečma a trapnejma ftipama co fungujou

    OdpovědětVymazat
  70. Já když už teda brečím, tak sama....

    OdpovědětVymazat
  71. třeba při psaní :D.... a zabíjení xD xD xD

    OdpovědětVymazat
  72. To teda! Skoro by člověk řekl... :DDrahá Lotte, to je otázkou času! :DNjn... až my budeme maminkami... :D

    OdpovědětVymazat
  73. To není žádnou otázkou času. :DJá budu mít Gustíka! :D

    OdpovědětVymazat
  74. [84]: Jen si to přiznej! :D
    Nene! Gustíka mám já! :D
    Já teda děti neplánuju, ale už mám vybraná jména :D

    OdpovědětVymazat
  75. A víte co? Já budu mít malinkýho Erikčíčka, a budu ho rozbazlovat a říkat piďulíne :P

    OdpovědětVymazat
  76. :D Pinďulíne! :D
    To mi připomíná Fufňu :DJá budu mít dvě děcka - Emu a Erika. Teda, ne Erika kvůli Erikovi, jen se mi to jméno líbí :)

    OdpovědětVymazat
  77. to mám od čtyřletý ségry... ě taky.. takový tvrdý. Nebo Tomáška..

    OdpovědětVymazat
  78. Já budu  mít Gustíka! A tečka. :D A budu ho tahat za nos :D

    OdpovědětVymazat
  79. to budš ošklivá matka.. víš jak to bolí?

    OdpovědětVymazat
  80. Jen jemně. To by jsi musela vidět LND, no...:D

    OdpovědětVymazat
  81. no já ho maxchytnu za nos a budu řvát: "držim tě za frňák!"
    xD

    OdpovědětVymazat
  82. [88]: heeeej... co to je? čtení myšlenek?? :)Titulky mam ja, mam je anglicky, francouzsky a italsky, ale je to takovy typ titulku, ze to neni textovy soubor. Tezko to tu vysvetlovat technicky (ode me). Maji vyhodu v tom, ze kdyz zpivaji dva lidi naraz, tak jeden titulek je vlevo a dalsi vpravo atd.. Ovsem nejdou prepisovat, a sem tam je nejaka veta vynechana (a to jsou to titulky z dvd %)).. Ale mam slibeno, ze se Honza zkusi podivat po jinych.

    OdpovědětVymazat
  83. [95]: Co? :-O Ahá, shodná jména? :DZnáte takové to "mám tvůj nos!" To budu provozovat se svými gusťátky já :D

    OdpovědětVymazat
  84. Titulky by byly fajn. :) Ale jsem ráda, že jsem to poprvé sledovala bez nich, víc jsem se soustředila na herecké výkony. :)[96]: Hehe, to znám! :D To bývá v těch amerických filmech. :D

    OdpovědětVymazat
  85. Fakt? V amerických filmech? Zrovna jsi mě připravila o kouzlo kradení nosu :-/ :D

    OdpovědětVymazat
  86. Ne, spletla jsem se, není to tam! :D

    OdpovědětVymazat
  87. Já si to myslela. Není to kouzelné? :D

    OdpovědětVymazat
  88. [96]: Mno, neni to jeste jiste, i kdyz asi o neco aktualnejsi nez u Tebe :o).. dlouho jsem patrala po nejake muzskem jmene na 4 pismena, co by nebylo Petr nebo Jiří, az jsem videla Xmen - First class.. jeste pred FO :o).. Hral tam pan Rochester a jeho postava mela krestni jmeno... :))

    OdpovědětVymazat
  89. [103]: Máš k tomu zjevně silné sklony :D[104]: A proč zrovna na čtyři? :D

    OdpovědětVymazat
  90. Ale sklony, tss. :D Já se zapomněla, jak jsem se rozplývala nad nosem Gustíka. :D

    OdpovědětVymazat
  91. [105]: Dlouha historie. Deda zavedl z praktickych duvodu kratka krestni jmena, me se ten napad libi a hodlam v nem pokracovat. Tripismenne muzske jmena jsou jiz vycerpany (krome Oty), tak patram po ctyrpismennych.. delam si proste pruzkum terenu :)..

    OdpovědětVymazat
  92. [106]: Z toho se nevykecáš! :D[107]: Hm, to je docela praktické, ta kratší jména. Asi bych u vás jako Barbora neuspěla... :D

    OdpovědětVymazat
  93. Ale mohla jsem to zkusit, no....:DMarcela asi tak nic moc, což? :D

    OdpovědětVymazat
  94. No u nás frčí Jan, Vít, Eva, maximálně Pavla atd.. :o).. ale teď když se příjmení o pár písmen zkrátilo, už to není tak žhavé :o)... Jeden můj favorit má i šest písmen :).. samozřejmě ženská jména by měla být kratší - kvůli "ová", naštěstí tam je větší výběr mezi těmi krátkými, třípísmenných je fakt hodně :)..

    OdpovědětVymazat
  95. Nejlepší je stejně Mečislava a Věnceslav, to mi nikdo nevymluví :D

    OdpovědětVymazat
  96. No to jsou fakt perly českých jmen. :D

    OdpovědětVymazat
  97. Já jsem ráda, že mám krátké křestní jméno, mohla jsi si vzít dvě příjmení a míň mě to trápí :).. teda spíš mě to téměř vůbec netrápí, ale je to i praktické.. :))..Teď ještě co chci napsat k LND, ale asi to tu nepadne na úrodnou půdu (ne, že bych se Vás chtěla dotknout:)) Herečka, která hraje Meg, má tak zvláštní obličej, který mi dost připomíná ty nádherné postavičky, jak je dělal jiří Trnka. Například Sen noci svatojánské..
    http://youtu.be/W7dOiXeU-Jk?t=16m46s

    OdpovědětVymazat
  98. Noné, ajo, fakt že jo, celá Meg! :D
    Mně zas Raoul připomíná Jiřího Langmajera, ale to je zas trošku z jiného soudku :D

    OdpovědětVymazat
  99. Meg má takový zvláštní obličej, ale můj obdiv k ní to nezmenšuje. :)
    Hehe, Langmajer! A já pořád přemýšlela, čím je mi kraulík tak povědomý....:D

    OdpovědětVymazat
  100. To každopádně, byla skvělá :)
    No, ještě je podobný jednomu mému spolužákovi, ale to je takový pitomec, že jsem se snažila tu podobu ignorovat :D

    OdpovědětVymazat
  101. Ano, ano. :)
    Jejda, ty máš ve třídě kraulíka? :D

    OdpovědětVymazat
  102. No, prakticky vzato už ne, je mezi šťastlivci, kterým bylo dovoleno opakovat ročník :D Školní kraulík je ale o hlavu menší než já, děsně protivný a mám takové tušení, že hudba mu nic neříká :D

    OdpovědětVymazat
  103. To mi povídej :-/ :D
    A navíc je to Rudlík :D
    Mít tak ve třídě druhého Hadleyho...
    Sakryš, potřebovala bych si dát od hadleyózy pauzu. Jak ty to děláš, když se tvoje karimlooza přeleje přes únosnou hranici? :D

    OdpovědětVymazat
  104. Co dělám? Nic, vyvádím. :D Na léčbu jsem nepřišla. :D

    OdpovědětVymazat
  105. Achjo. Jenže já mám občas pocit, že už mi z toho vážně tak trochu hrabe :D

    OdpovědětVymazat
  106. Nojo, ale co s tím? :D
    Týjo, ten necita mi ještě neodepsal, jak se to má s tím Javertem! :(
    Nemůže být nakrknutý, že se mi do mailu připletla zpráva, ve které není ani slůvko obdivi? :D

    OdpovědětVymazat
  107. phantom-love-never-dies20. února 2012 v 5:02

    Asi si potrpi na lichotky :-D

    OdpovědětVymazat
  108. Myslíš, že je libovej frája? Tomu se mi nechcě věřit :D
    Ale je fakt, že člověka nepotěší, když mezi dopisama typu "Óch, ách, jak jsi úúúžasný!" najde mail ve změní "Drahý Hadley, kde jsi vyhrabal Javertovo jméno?" :D

    OdpovědětVymazat
  109. Doufám, že jsi to formulovala jinak. :D

    OdpovědětVymazat
  110. Možná? :DNe, napsala jsem mu ve vší slušnosti. Bohužel jsem nepřidala ani slůvko o hadleyóze :-/
    Příště mu napíšu, že ho poslouchám před spaním.
    Že má tak zvláštní oči.
    Že jsem se zamilovala do jeho hlasu.
    Že ze mě udělal raoulistku.
    Že kvůli němu hájím Grantaira proti Enjorlasovi.
    Že ho mám radši než Ramina.
    Že bych ho tolik chtěla slyšet na živo.
    Že mi z něj už asi hráblo.A pak mi možná odepíše :D

    OdpovědětVymazat
  111. Nojo, ale předtím to bylo málo :D

    OdpovědětVymazat
  112. (a to nemáš ani ponětí, kolik jsem toho vynechala :D)

    OdpovědětVymazat
  113. Kolik jsi toho zhruba vynechala? :D

    OdpovědětVymazat
  114. Ne, jen číslo. :D Pokud bude moc velké, tak by mě takový soupis asi zabil. :D

    OdpovědětVymazat
  115. To takhle nespočítám. Pořád mě napadají nová a nová "že" :D

    OdpovědětVymazat
  116. Počet mých "že" náleží intervalu tisíc až plus nekonečno :D

    OdpovědětVymazat
  117. A co ty? Kolik "že" bys vymyslela Raminovi? :D

    OdpovědětVymazat
  118. [115]: Samozřejmě, že nezmenšuje, zvětšuje! Takový obličej se málokdy vidí, pan Trnka by měl radost :o)..Achjo, samé -lózy, odcházím :))..

    OdpovědětVymazat
  119. [145]: Já si myslím, že je jen otázkou času, než na tebe taky nějaká -óza skočí. Fantomáctvím to začíná... :D

    OdpovědětVymazat
  120. A u fantomáctví to nikdy nekončí. :D

    OdpovědětVymazat
  121. Jo, přesně to jsem těmi třemi tečkami chtěla říct :D

    OdpovědětVymazat
  122. Chápu. Není to skvělé, jak se doplňujeme? :D

    OdpovědětVymazat
  123. Vážně? Ohromně překvapivé! :D

    OdpovědětVymazat
  124. Ani to pravdaže nebylo tak časté :-/ :D

    OdpovědětVymazat
  125. To nebylo tak praktické slovo! :D

    OdpovědětVymazat
  126. V čem je tohle praktičtější? :D

    OdpovědětVymazat
  127. :D :D Krásně řečeno! :D Přímo ohromně! :D

    OdpovědětVymazat
  128. Ómmmm! Ómmm! Óm! Óm! Grrrr!!! :D

    OdpovědětVymazat
  129. Je to k neuvěření, já vím. :D

    OdpovědětVymazat
  130. Tákže,
    protože jsem prostě propadla komentování víc než rok starých článků, připojím svůj komentář. (proč, to je záhada).
    Říkám si, že jsem měla docela štěstí, že jsem se dostala k Love Never Dies až ve chvíli, kdy byla na uložto... Na druhou stranu mi asi odpadlo všechno těšení...
    A měla jsem tu smůlu, že jsem svoje první sledování musela přerušit a dokoukávat až další den...Já se Beneath the Moonless Sky leknu, i když vím, že už každou chvilku v té empétrojce začne :)Hele, kvůli větě "I need a drink" jsem si stáhla i hudbu z australskýho představení, ačkoli už jsem měla cédéčkovou verzi. Ale ono takový:
    I'm feeling dazed.
    I'm feeling used.
    má taky něco do sebe :)A teď trošku přeskočím... Přiznávám se, ten konec pro mě byl hodně zvláštní. Mně se totiž chtělo i smát (ony jejich výrazy...) i brečet. Nakonec se nestalo ani jedno...
    Ale jednou jsme se na to dívaly s kamarádkou, a ta ve chvíli, kdy se Fantom zvedá od Christine, aby k ní mohla Raoul, poznamenala, že to vypadá, jako by dělal místo, aby si k ní mohli sednout oba, tak od té doby v tu chvíli chytám záchvat smíchu... Což je k tomu, co se zrovna děje, trochu nefér :)

    OdpovědětVymazat
  131. Já to hrozně prožívala, protože čekání až se to DVD nějakým kouzelným způsobem dostane i do ČR bylo tááák nekonečné. :)
    Mě vlastně dojalo i jen to, že už to KONEČNĚ mám, hehe. :DToho se nedá leknout, chápu. :DJá vím, jen mě ta hláška tak pobavila. :D
    Ale má to něco do sebe, to ano. :)Konec je...oproti Rierře křečovitý. Ne úplně jim to teď s odstupem věřím.
    :D :D
    "Pojď posedíme u mrtvoly a hodíme řeč!"

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky