Michaela Kovaříková, česká Sarah


Je většinou nemožné najít nějaké české stopy v mých oblíbených muzikálech, no nicméně Tanz der Vampire je čestnou výjimkou, neboť jsme měli českou Sáru ale i českého Krolocka.
O Krolockovi, Marcelovi Kučerovi, sepsala hezký článek Shadowsteed, který naleznete ZDE. Já jsem si řekla, že se podívám i na Michaelu. :)
Michaela do Rakouska odjela za studiemi na vídeňské konzervatoři (tanec, zpěv, herectví) a zůstala tam dodnes.
V několika muzikálech účinkovala už během studií, muzikálu jako žánru se věnovala i poté, ale v současnosti se přeorientovala spíše na popovou hudbu a vystupuje pod jménem M!SHA.
Konkrétně v Tanzu hrála Sáru understudy v roce 1999, takže se v podstatě dostala do originálního obsazení a ač nejsou dohladatelná videa, hrála tím pádem i se Stevem Bartonem samotným. :)
Výčet muzikálů, ve kterých účinkovala:

WE WILL ROCK YOU
Evita
Phantasma
Der Ring
Braunschweich, Braunschweich
Divas
Jekyll & Hyde
Tanz der Vampire
Magie in Working
Into the Woods
Non(n)sense
Sissi
Im weißen Rössl
Der Kleine Horrorladen

Její Sarah je milá. Je ještě z generace těch původních, které roli hrávaly stejně a přece nějakým způsobem viditelně jinak, než dnes. A samozřejmě tu máme i okénko do originální produkce, kde jsou ještě trochu jiné písně, texty a kostýmy....ovšem ne nijak zásadně. :)
V některých ohledech mi připomíná originální Sáru Cornelii Zenz, která asi nejvíce ovlivnila její vyjádření, no ale má tam svůj osobitý pohled na věc a to je hlavní.
Je zasněná, možná o něco víc nevšímavá k realitě, ovšem o to ostražitější ve svých fantaziích. Narážím tím na to, že mi z jejího podání přijde, že její Sarah celou dobu věděla, do čeho se s Krolockem pouští a tak u ní vidíme jistou rezignaci, nad kterou ovšem vítězí okouzlení a nebojím se říci zamilovanost, protože takový Tanzsaal jako u ní jsem ještě neviděla.
Po kousnutí, když je většina hereček mátonožných, apatických k okolí, ona nereaguje na nikoho, jen na hraběte, ve chvílích, kdy s ním tančí a především! když na něj Alfred zaútočí se svícnem....lidičky, ona se v tu chvíli viditelně vyděsí a dokonce, když Alfred s profesorem ze svícnů kříž a odrovnají tím Krolocka, tak se při pohledu na něj, jak se hroutí k zemi, samým děsem přikryje dlaní ústa! Detaily!!!! :D Sarah&Hrabě!!! Jeeeeeeeej! :D
Hlas má krásný, něžný, mladě znějící a líbí se mi, jak si vyhrává s výškami. :)
Ano, její Sarah ve mě vzbouzí silné a nadšené emoce a to mě těší dvakrát tolik, když si vzpomenu, že ač už se v ČR nepohybuje, přece jen je závanem českého vzduchu do Tanzu. :))

Komentáře

  1. Myslela jsem, že navždy zůstanu jenom tichým čtenářem, ale vzhledem k tomu, že už strašně dlouho potřebuju někde vyjádřit své nadšení z Michaeliny Sáry...
    Abych začala tak nějak od začátku, líbí se mi její reakce, když jí Chagal zatluče dveře. Většina hereček je v tu chvíli naštvaná, často si dupnou, ale Michaela se na ty dveře akorát podívá, jako "až tohle bych nečekala, ale zas tak překvapená nejsem". Při Draussen Ist Freiheit, když Alfreda chytne za paži, když chce, aby slíbil, že nikomu nic neřekne, se na něj dívá tak naléhavě, vyloženě ho očima prosí a je vidět, že se bojí toho, kdy by se to Chagal dozvěděl. Ale když potom odpovídá, že kam jde, je její tajemství, usmívá se tak zasněně, až mám pocit, že duchem už je u hraběte na hradě... ^^ A když posílá Alfreda pro houbu, je na ní vidět, jak je nervózní, už aby odešel a ona mohla utéct. Jen mě mrzí, že v původní produkci je Roten Stiefel jenom taneční scéna, ráda bych v Michaelině podání viděla, jak si nasazuje červené botky a definitivně se rozhodne, že zákaz nezákaz, o tomhle přece tak dlouho snila.
    Co se Totale Finsternis týče, připadá mi Michaela celou dobu taková trochu smutná, na jednu stranu je Krolockem okouzlená, ale zároveň si uvědomuje, co ji čeká a představa, že se vzdá života ji úplně netěší, i když je ochotná to pro Krolocka udělat. Když zpívá, že by měla utéct, dokud má ještě čas, je vidět, že si plně uvědomuje, že by to bylo nejrozumnější. A teď přejdu k Tanzsaal protože yaay, Michaelin Tanzsaal! Vždycky mě baví sledovat, jak se Sára chová, když schází dolů po těch točitých schodech. To, když se po Michaele jeden z upírů natáhne a ona rychle uskočí a chytne se zábradlí, jeden z mých Sára-Michaela nejoblíbenější momentů :D Pak rychle proběhne mezi upíry a se stydlivým úsměvem pomalu chytá hraběte za ruku a aww... Ale před kousnutím se vyloženě třese strachy. Mimochodem, jak se dívám na Nicholase bojujícího s jejími vlasy, říkám si, že paruka s vyčesanými vlasy v novějších produkcích má možná spíš praktický důvod :D Když se pak Sára probere a na zemi zpívá Totale Finsternis, má Michaela takový nešťastný, možná přes to, že věděla, do čeho jde, i zrazený a šokovaný, výraz, jaký si nevybavuju, že bych někdy viděla u jiné herečky. Tanec jsi už rozebrala a musím přiznat, že jejích reakcí na porážku hraběte jsem si do teď nevšimla, takže děkuji za upozornění :D
    A vážně má hezoučký hlas, možná pro Sáru trochu nezvyklou barvu, ale opravdu je to radost pro uši :)
    Opravdu mám Michaelinu Sarah ráda a jsem ráda, že o ní ví víc lidí :) Zatímco Marcela Kučeru sem tam někdo někde zmíní, Michaelu jsem kdysi objevila víceméně náhodou na tumblru.Jinak, tuhle generaci původních Sarah mi trochu připomíná Marjan Shaki...

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Uf, sakra... Poslední dobou kam vlezu, tam bez předchozího varování nechám takový dlouhý sloh.
    A omlouvám se za případnou zmatenost, většinou tyhle věci nesepisuju, protože nemám nikoho, kdo by to byl ochotný číst nebo poslouchat :D

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Jéé a já jsem zase ráda, že jsi přestala být tichým čtenářem, protože tenhle komentář mi udělal velikou radost! :)
    Do puntíku s tebou souhlasím, všechno jsi rozebrala stejně tak, jak to cítím i já. A rozhodně to není zmatené, naopak. Celou dobu jsem při čtení souhlasně přikyvovala hlavou. :)
    S Marjan máš pravdu, ani mě to ale dřív nenapadlo. Možná je to tím, že já nad její Sárou zase tolik nepřemýšlím, protože mi vždycky přišlo, že ona je až moc okouzlená Alfredem a já tak nějak protěžuju jiný pár...:D
    Ale když se nad tím teď tak zamýšlím, tak máš pravdu. Marjan je asi nejblíž generaci originálních hereček Sáry a to je veliké plus, protože dnes už se to nevidí. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahojky, velice pěkný článek, děkuji moc za zmínku. :) Je rozhodně paráda zjistit, že přestože si Tanz der Vampire stále ještě nenašlo místo na naší muzikálové scéně, máme aspoň několik "našich" na té královské scéně německé. :) A česká Sára je skutečně stejně úžasná jako český Krolock. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky