25 let Fantoma Opery na Broadwayi

Po dosažení magického a Guinnessovkou oceněného milníku 10 000 představení na sebe pětadvacet let nenechá dlouho čekat.
Všechny podrobnosti slavného večera, kdy newyorské obsazení oslaví neuvěřitelných 25 let jsou doposud drženy pod pokličkou, ovšem z toho mála informací, které byly vypuštěny vyplývá, že se nebude jednat o tak velkolepý počin, jako tomu bylo v Londýně. Především se show nebude stěhovat do žádné obrovské haly jako je Royal Albert Hall, ale oslaví se ve svém americkém domově - The Majestic Theatre. Když se to vezme kolem a kolem je to logické. Dvě megalomanské oslavy té samé show kvůli totožné příčině ve dvou letech? Já bych neměla nic proti, ale když se na to pokusíme podívat objektivně...
Ach, ale vraždila bych kdyby se to natočilo na DVD jako v RAH. Představte si to....Kyle jako Raoul v HD....*.*
Fantom Opery oslaví na Broadwayi 25 let dne 26. ledna 2013. Je to první muzikál na Broadwayi který kdy takového úspěchu dosáhl. Oslaví se speciálním gala představením v již zmiňovaném Majestic Theatre výjimečně už o půl sedmé večer.
FO na Broadwayi sbírá jeden úspěch za druhým. První místo v žebříčku nejdéle běžícíh muzikálů převzal dne 9. ledna 2006 se svými 7 486 představeními přičemž své vítězství vybojoval rovněž od díla A. L. Webbera - Cats.
Premiéra na Broadwayi proběhla 26. ledna 1988. Fantom se také může pyšnit obrovskými tržními sumami. Konkrétní částka zní 5,6 bilionů liber, což je víc, než vynesl Titanic, Avatar nebo Star Wars. Další neuvěřitelná čísla zní 130 milionů - počet lidí, kteří viděli Fantoma, 28 - počet zemí, kde se hrál, 148 - počet měst a nakonec 13 - počet jazyků, do kterých byl přeložen.
Na počest této skvělé zprávy přináším pár fotek originálního obsazení na navození té správné melancholie. :)
The brilliant original!

Komentáře

  1. Taky bych Kyla ráda viděla "kvalitně"...Já si nemůžu pomoct, ale paní Sarah mi není coby Christine vůbec, ale vůbec sympatická :D. A její Raoul - jehož jméno mi zase vypadlo - taky ne. Pochválena budiž dnešní doba! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ojéje, to by byla paráda!!!Steve Barton!!! Original Raoula musíš umět i kdyby tě o půlnoci probudili :D

    OdpovědětVymazat
  3. tož Con Grats! :-D ehm, ta čtvrtá fotka-to je jako tehdejší Raoul?

    OdpovědětVymazat
  4. Originální Raoul Steve Barton, podle mě Raoul s hlasem, který je jedním z nejkrásnějších, které jsme v této roli za těch šestadvacet let slyšeli. :)
    A o mrtvých jen dobře!!!! ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Stev Barton má skutečně nádherný hlas. Perfektně s hlasem pracuje, jen mě mrzí, že jsem ho neslyšela zpívat fantoma...Byl to skutečně pan zpěvák!

    OdpovědětVymazat
  6. Ach, konečně můj člověk! :)
    Škoda, že se pětadvacítky už nedožil...

    OdpovědětVymazat
  7. věřila bys mi, že mě jeho jméno napadlo hned potom, co jsem odešla z Lottelandu? :D
    já ti nevím, mně nějak nesedl. Měla jsem s ním i v mobilu All I aks of you a musím říct, že jsem tu verzi neměla zrovna nejradši

    OdpovědětVymazat
  8. Jo, jistě. :P
    Mě jeho hlas vždycky připadal příjemný a prostě raoulovský :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ne ale vážně, nedělám si legraci! Najednou se mi vybavilo, co ukazoval Reed, než jsem začala dlabat na písničky, co nejsou ve složkách :DV tom se v zásadě neshodneme, ale což, názorová různorodost je základním přepokladem pro vznik kvalitní debaty. :D :D (Možná se mi nelíbí taky proto, že nezapadá do koncepce Raoula - nadpřirozeně fešáckého mladého sympaťáka :D)

    OdpovědětVymazat
  10. Však já ti věřím. :DOjéje!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky