Remember, love never dies! 11. část

Christine se celou noc převracela v posteli a nemohla usnout. Spánek ji začal zmáhat až nad ránem a tak upadla do neklidného snění, sotva na pár hodin, když ji probudilo jemné zaťukání na dveře. "Maman? Spíš ještě?"
Christine nemotorně vstala z postele a otevřela Gustavovi dveře. "Ano, zlatíčko?" pousmála se, zatímco se rozespale rozhlédla po přijímacím pokoji, kde sem a tam nerozhodně přecházel Raoul.

"Zase tu byli ti lidé." oznámil Gustave.
"Trio?" nechápala stále probouzející se Christine.
"Ano, maman. Říkali, že jsi jim nakázala, ať tě probudí dvě hodiny předem. Nerozumím...." pípnul Gustave zmateně, ale Christine sebou cukla, jako by ji polili ledovou vodou.


"Ach, jistě! Gustave, běž se přichystat, za dvě hodiny půjdeme na pohřeb pana Y." vydala ze sebe Christine a nenápadně se zezadu zachytila rámu dveří. "A-ale....nemusíš chodit, jestli nechceš. Můžeš zůstat v hotelu, jak jsem ti už včera říkala."
Gustave na ni upřel pronikavý pohled. "Ne, maman. Půjdu."

Raoul se zamračil a přešel k oknu. Když Gustave odešel do svého pokoje zaťal ruce v pěst. "Doufám, že nepředpokládáš, že bych tam šel?" zaskřípal zuby.
"Ne, ne, jistěže. Nemohu po tobě nic takového žádat." zavrtěla Christine spěšně hlavou.
"Výborně." ucedil Raoul a jasně dal najevo, že tím jejich rozhovor považuje za ukončený.
Christine se smutně otočila a vrátila se do ložnice.

Posadila se ke svému toaletnímu stolku a zadívala se na skvostný náhrdelník, který jí Erik daroval před jejím vystoupením. Znovu ji tehdy měl ve své moci, která sílila. Zpíval jí stejně tak něžně, jako když byla ta hloupoučká sboristka, přesto v jeho hlase byla znát jistá ukřivděnost a bolest za těch dlouhých deset let odloučení. Jen při vzpomínce na hlas jejího Anděla jí znovu naskočila husí kůže a mohla by přísahat, že opět cítí jeho dech na své šíji. Znovu spolu, příteli. Ale tentokrát již opravdu naposledy pousmála se chabě Christine, když si ho připínala na krk.

"Gustave? Je čas." klepala na chlapcovi dveře zatímco Raoul stále setrvávající v přijímacím pokoji ji pozoroval s nerozluštitelným výrazem ve tváři.
Gustave otevřel dveře a přijmul maminčinu ruku. Ohlédnul se po Raoulovi, nejistý co udělat. Raoul k němu proto přistoupil a políbil ho na čelo. "Půjdu se projít. Uvidíme se tu později." promlouval spíše ke Gustavovi než ke Christine, kolem které vzápětí prošel, aniž by jí věnoval pohled.
Christine spolkla slzy a povzbudivě se na Gustava podívala. "Tak pojďme."

Raoul kráčel, aniž by přesně tušil kam. Proplétal se hlučným davem a širokým obloukem se vybýbal všem rušným atrakcím a "příšerám" patřící k tomu jeho cirkusu.
Dlouhými kroky mířil pryč ze středu Phantasmy, až se najednou, ani si nebyl jist jak, ocitnul na ztichlé pěšince lemované stromy a keřovým porostem. Trochu si vydechnul a povolil si nesnesitelně škrtící knoflíčky u krku. Zmírnil krok a užíval si té vzácné chvíle samoty a klidu. Celé hodiny trávil zavřený v tom prokletém hotelovém pokoji obklopen čtyřmi stěnami a byl pouhým divákem lidí proudící okolo něj. Neustále odcházející a přicházející Christine odmítající prozradit účel jejích pochůzek, trio každé ráno se vzkazem pro ni, Gustave tu a tam odcházející s Christine...
A Christine? Věčně pobledlá v obličeji, nemizící kruhy pod očima a slzy stékající po tvářích. Tak moc by ji chtěl utěšit, přál by si, aby ji mohl pomoci, ale věděl, že každou slzu roní pro toho bídáka a kdyby nebyl mrtvý, klidně by ho opustila bez nejmenších výčitek svědomí. Nenáviděl každou její slzu pro něj a v noci, když nemohl spát ho napadalo, jestli by byla tak nešťastná i pro něj, kdyby to byl jeho život, který by vyhasnul, zda-li by v náručí toho monstra poklidně zapomněla...
Snažil se pochopit vztah, který spolu měli. Zjistit na co myslela pokaždé, když zpívala a měla ten svůj nepřítomný výraz naznačující, že i když právě byla v místnosti s ním, byla ve skutečnosti jeho. Ale ať to propíral ze všech možných úhlů, nedokázal si odpovědět.

Po jeho levici se ozvalo zakašlání, které ho přimělo vrátit se do reality. Na lavičce ležel nějaký pobuda a proto znovu zrychlil krok. Svraštil obočí a se sílícím pocitem, že ta nešťastná hromádka šatstva na lavičce je mu čímsi povědomá zacouval zpět. Přimhouřil oči a bezvládná Meg, otřásající se chladem a celá promáčená jej upřímně poděsila. "Slečno Giryová! Co je vám?" sklonil se nad ní.
"Drahý vikomte." vydala ze sebe namáhavě drkotajícímu zuby. "Dostávám, co si zasloužím." šíleně se rozesmála, což Raoula znepokojilo ještě více. Smích ji vyčerpal natolik, že po chvíli omdlela.

Komentáře

  1. Povedene, nejlepsi je ten rozbor v Raoulove hlave :)..

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: souhlasím.. takové protichůdné.

    OdpovědětVymazat
  3. To jako tedko ji Roul podvede s Meg? ...

    OdpovědětVymazat
  4. Páni, děkuju! :)Ježda! :D Jen ji našel na lavičce, to ještě není podvádění! :D

    OdpovědětVymazat
  5. Raoul by Christine nepodvedl, on ji ne!Fíha! Klobouk dolů! Souhlasím s Ellanor, zvlášť na Raoulova pasáž je skvělá :) Chudák Raoul! A chudák Meg, co s ní bude?

    OdpovědětVymazat
  6. Inu, znáte mě, nejsem raoulistka, ale ano, také si myslím, že by Raoul Christine nezahnul. :DPáni, páni! Tak děkuji! Všichni chudáci, dávám jim zabrat, což?
    Co bude s Meg. That's the question! Isn't it?

    OdpovědětVymazat
  7. no jo, nenávist k Meg se u mě jeví snad všude.. omlouvám se.

    OdpovědětVymazat
  8. [5]: jinak toho tučňáka máš vysvětleného u mě na blogu v posledním článku.

    OdpovědětVymazat
  9. [6]: Jasně že nezahnul. Já raoulistka jsem a můžu to potvrdit! :D
    Mezi námi, já myslím, že by ani Christine nezahnula Raoulovi. Aspoň Lerouxova ne.[7]: Zkus ji odhodit stranou! Mně lezl podobně na nervy Raoul - a koukej, jak jsem se nad to dokázala povznést! :D

    OdpovědětVymazat
  10. Ta Webberova očividně ano, hehe. :D

    OdpovědětVymazat
  11. Taková ta, co tříbí ducha, že? :D

    OdpovědětVymazat
  12. Po druhem precteni konstatuji, ze zrovna tu vychvalenou cast o Raoulovych myslenkach bych lehce prepsala. :o) Rozdelila bych vety. Napriklad posledni vetu druheho odstavce odspodu prepis aspon do tri samostatnych vet. :)..

    OdpovědětVymazat
  13. Hned tři? To na tři věty moc nevidím....:D

    OdpovědětVymazat
  14. Tři? tři intelektuálky? :o)..Snažil se pochopit vztah, který spolu měli. Zjistit na co myslela pokaždé, když zpívala a měla ten svůj nepřítomný výraz naznačující, že i když právě byla v místnosti s ním, byla ve skutečnosti jeho. Ale ať to propíral ze všech možných úhlů, nedokázal si odpovědět.

    OdpovědětVymazat
  15. U ktereho clanku byl ten havajsky Hadley? :)

    OdpovědětVymazat
  16. [24]: Za slovem "zjistit" ma byt carka, jsem o tom presvedcena :)..

    OdpovědětVymazat
  17. [25]: Havajský Hadley byl pod jedním článkem u mě, ale kde, to ti nepovím... Zkusím to najít. Byla by škoda, nemoct si připomenout tak veleskvělé video! :D

    OdpovědětVymazat
  18. Prosimte, jak je to stare a pro jakou vekovou kategorii to je? pro 5-7 let? :o)..
    http://youtu.be/f96RkwqZ9Hs?t=4m39s

    OdpovědětVymazat
  19. Ty nemáš ráda souvětí? :D

    OdpovědětVymazat
  20. Myslis souveti v souveti? :)).. Je to jen navrh, nic nenutim :o)..

    OdpovědětVymazat
  21. Já si dělám legraci! :D Možná, že je věta na tři řádky trochu moc, no. :D :D

    OdpovědětVymazat
  22. Hele, kdyz tak nad tim premyslim, muzete udelat s BJ soutez, kdo napise delsi vetu - vyhrava ta, ktera bude mit celou jednu kapitolu sve povidky napsanou v jedne vete tak, aby to slo pochopit, a nebo jeste lepe, aby to neslo pochopit a budeme tipovat, co tim chtela basnirka rici :o))..

    OdpovědětVymazat
  23. Hehe, už jsme s tím BJ expertky! :D

    OdpovědětVymazat
  24. bože.. půlka konverzace přečtená a jsem mrtvá smíchy.. no jo.. asi jsem naprosto zhulená :D:D:D:D:D:D:D:D:

    OdpovědětVymazat
  25. [33]: Tohle znám... Bylo to "jak se zabavit ve škole" - napište slohovou práci v jedné větě, používejte různé závorky, čárky, středníky, pomlčky.. ale jedujedinou tečku.

    OdpovědětVymazat
  26. My už se s Barbarou vsadily o žvejku Pedro, další sázka by byla moc! :D

    OdpovědětVymazat
  27. [29]: Noné! Reed je prostě skvělej! :D Já vždycky chtěla umět hrát na příčnou flétnu! :D No, řekla bych, že asi tak nějak... Připomíná mi to Lazy Town, znáte to?[33]: Myslím, že jsme kdysi měli v čítance povídku o jedné dlooooooooooooooooooooooooooooooooouhé větě. To je pak, panečnu, pošušňáníčko! :Dtak fajn, ve hře je už druhý žvejka! :D

    OdpovědětVymazat
  28. Lazy Town...hmm....to je ta růžová holka? :DDevil take the hindmost!!! :D

    OdpovědětVymazat
  29. Jo, to je ona! Sportakus a... Sakra, jak se jen jmenovala? :-/ :D Stefanie nebo tak něco :DOjé. Začíná to být ostré :D

    OdpovědětVymazat
  30. A ona pořád zjpívala jakési ding ding dong, none? :DFine! :D

    OdpovědětVymazat
  31. Přesněji ding dong digi-digi dong :DJupíjej! :D

    OdpovědětVymazat
  32. http://www.youtube.com/watch?v=aQfNo3LM9po&feature=related :D :D :DNáhodou ale byla ta holka dobrá, jak se dokázala hýbat! :D
    Možná by mohl Hadley zazářit i jako Sportakus :D

    OdpovědětVymazat
  33. :D :D :D :D :D Kdyby zazářil, už nikdy bych se na Raoula nedívala stejnýma očima. :D

    OdpovědětVymazat
  34. Stejně jsi proti němu zaujatá! :D
    A když s tebou nehnul Reed v havajské košili, Sportakus by už nebyl taková darda. Ale je fakt, že Sportakus se musí fakt hodně hejbat. To je samá stojka, kliky, přemety... :D

    OdpovědětVymazat
  35. Nejsem zaujatá! :D
    Já stejně prostě nechápu, jak v tom Hadley mohl hrát. :D

    OdpovědětVymazat
  36. [43]: Tak k tomuhle nechci vedet zadne souvislosti 8-)..

    OdpovědětVymazat
  37. [46]: Nojo, holt je jednou herec, tak hraje - a dokonce i pro děti. Není to roztomilé? :D[47]: Dobře děláš :D

    OdpovědětVymazat
  38. [29]: Chich, tak jsem to nakonec dokoukala, je to úžasně vtipné. Oni zapomněli na volant! :D

    OdpovědětVymazat
  39. [49]: No prave, takova skleroza, to je priklad pro deti, co? :)..

    OdpovědětVymazat
  40. Dokonalý. Aspoň budou vědět, co je čeká :D

    OdpovědětVymazat
  41. [49]: Myslim, ze nejlepsi Reedova hlaska je "Wooow, thats a lot of paper.." :))).. Naprosto se muze jit zahrabat s vetou "No more talk of darkness, forget these wide-eyed fears..." :oD

    OdpovědětVymazat
  42. Tojo. Genialita scénáře se u Fresh Beat Band nedá popřít :D

    OdpovědětVymazat
  43. Já si představila, jak Raoul Christine zpívá "Woow, that's a lot of paper" v AIAOY :D :D :D
    A víš co se mi dnes zdálo? Víš co? Víš? Že se mi rozbil počítač! To beztak tou tvojí pohádkou jedním dechem! :D

    OdpovědětVymazat
  44. No, to by bylo dokonalé! :D
    Christine hledí na Raoula zamilovanýma očima a pěje: "Say you love me!" - kolem začnou padat papíry jako v tom seriálu, Raoul se rozhlídne kolem a povídá: "Wow, that's a lot of paper!" :D :D :DAle to už vážně není normální, tobě stačí k noční můře jakákoliv blbost :D

    OdpovědětVymazat
  45. Třeba byl Hadley už tak ovlivněn svojí rolí, že to řekl, když se na ně po děkovačce spustila ta hora toho bílého něčeho :D zapomněla jsem, jak se tomu říká...ach, konfety !:DJá se tento týden zatím ani jednou nevyspala normálně. :( A včera jsem zase byla na plese s Hadleym. :D Není nějaká medicína na bezesnou noc? :D

    OdpovědětVymazat
  46. :D :D :D No, to byla vážně fůra papíru! :DNa plese? :-O Zááávidím! A takové sny chceš odhánět? :D
    Já mám doma lapač snů, vyráběli jsme ho n táboře, ale že by nějak extra fungoval, to se říct nedá :D

    OdpovědětVymazat
  47. To byla! :DTakové zrovna ne, i když...vypadala jsem tam jako Christine z jakési německé produkce Fantoma, co jsem nedávno sledovala na YT. Hodím odkaz, jestli se toho ještě dopátrám...
    Lapač snů nemám...nepotřebuju, mé podvědomí je jedinečné! :DHa! http://www.youtube.com/watch?v=Hn0v7sc1-4M

    OdpovědětVymazat
  48. Jo, z toho už jsem jednou něco málo viděla, lekla jsem se tenkrát, že jde o Webbera, ale naštěstí ne :D
    Ta paruka křičí: Jsem falešná, jsem falešná! :D Ale možná jsem trochu zaujatá, němčinu nemám ráda a vedle Webbera musí tohle blednout... Aspoň že je Christine blond! :D

    OdpovědětVymazat
  49. Ta paruka vyhlíží poněkud uměle. :D
    A vedle Webbera to bledne i proto, že ty písničky jsou poněkud všechny na jedno brdo...

    OdpovědětVymazat
  50. to poněkud ano :D A navíc je to německy! :D

    OdpovědětVymazat
  51. Sakra, poněkud je asi nové ohromně! Takže poněkud moc německy a poněkud moc jednotvárné! Popojedem! :D

    OdpovědětVymazat
  52. Poněkud je vskutku poněkud neotřelé, jsem pro zavedení "poněkud" namísto "ohromně", popřípadě jejich rovnocennosti, to bych poněkud uvítala :D

    OdpovědětVymazat
  53. Poněkud překvapující, že se ti poněkud tak poněkud zalíbilo! :D

    OdpovědětVymazat
  54. Možná je to tím, že slovo poněkud používám sama poněkud často :D

    OdpovědětVymazat
  55. Ach ano, to by mohlo být poněkud tím :D

    OdpovědětVymazat
  56. Poněkdu by mne zajímalo, kdy nám "poněkud" začne poněkud lézt na mozky :D

    OdpovědětVymazat
  57. Ale zatím nám poněkud na mozky neleze, ne? :D Toho si musíme poněkud užít, než nás to poněkud přejde :DSlyšela jsi někdy někoho říct, že někomu kape na karbid? :D

    OdpovědětVymazat
  58. Musíme si toho poněkud užívat co nejdéle, protože za chvíli to bude vskutku poněkud otravné. :DJo. Proč? :D

    OdpovědětVymazat
  59. To poněkud ano. Ale myslím, že to poněkud nebude hned :DJen tak. Nedávno chemikářka říkala, že to existuje, ale já to neznala. :D
    A co slovo kňasáky? :D

    OdpovědětVymazat
  60. Já si poněkud myslím, že to bude poněkud časně. :DU nás je to celkem běžné. :D
    To neznám. Co to je? :D

    OdpovědětVymazat
  61. Kape na karbid se rika, jednou mi dokonce deda vysvetloval, co to je a jak se to pise, cimz me nastval a to jsem se rozhodla (zcela vzacne) ceskemu pravopisu vzpricit, ze to spravne psat nebudu a hotovo :o)..

    OdpovědětVymazat
  62. Kňasáky jsou prý velké zuby. Ale já to neznám :DA jak ten karbid píšeš? Brali jsme karbidy o chemii, měly by se psát takhle, none?

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky