Remember, love never dies! 9. část

V obličeji Meg se náhle vystřídalo hned několik emocí. Trvalo několik nekonečných vteřin, než jí plně dosah Christininých slov došel a visela na ní vyjeveným pohledem. Ve tváři se jí na malý okamžik dokonce mihnul lehký úsměv, ale pak se jí útlá ramena v trochu otrhaných šatech znovu začala otřásat pláčem. "Tak on mi věřil. A já ho zabila. To přece nemohu..." padla na kolena a skryla si obličej v dlaních.

Dříve než stačila Christine zareagovat, kleknul si vedle ní Gustave a malou ručkou ji pohladil po vlasech. "Ale vy musíte převzít Phantasmu, slečno Giryová. Jste přece hvězda." promlouval k ní konejšivým hláskem. "Já vás viděl. Phantasma vám patřila už dávno." pokýval hlavou a Meg k němu znovu zvedla obličej. Ťal do živého. "Ty jsi....ty jsi někdo viděl mé představení?" hlesnula přeskakujícím hlasem. Gustave znovu přikývnul. "Ano, slečno! Moc se mi líbilo, jak tančíte." Jeho dětská nevinnost a upřímné oči Meg po dlouhé době dokázali uklidnit. Bolestně si uvědomila, že jsou to oči Erika. Ale on se na ni tak laskavě nikdy nedíval.
"Musím si to rozmyslet." brouknula nakonec s očima upřenýma na jeho ruku, protože si povšimnula Erikova prstenu.

"Jen mi slib jednu věc." zaprosila Christine a přitáhla si plášť blíž k tělu.
Meg k ní vzhlédla a nepatrně se zamračila.
"Neudělej žádnou hloupost, Meg. Jestli chceš, můžeš se vrátit se mnou, do hotelu a...."
"Ne!" zarazila ji Meg a zase vstala. "Chci být sama."
"Ani tvá matka...."
"Nechci ji vidět! Najdu si já tebe." řekla úsečně a namířila si to od nich pryč. S každým krokem zrychlovala, až jim utekla z výhledu.

Christine se za ní smutně zůstala dívat. Natáhla ruku ke Gustavovi a pomohla mu vstát. "Půjdeme už zpět do hotelu, zlatíčko." řekla prostě a pohladila ho po tváři. "Byl jsi na slečnu Giryovou moc hodný."
"Je tak smutná. Má smutnější oči, než pan Y, když jsem od něj utekl." mínil Gustave a sklopil pohled.

Meg by mohla přísahat, že od jejího setkání s Christine a Gustavem na molu uplynulo teprve pár minut, ale tma, které se rozhostila kolem svědčila o opaku. Choulila se na lavičce, na kterou často rád usedával Erik, když ho pravidelně sledovala. Zaklonil vždy hlavu a dlouze přemýšlel. Obličej měl klidný, ale přesto se mu z hrdla občas vydral nešťastný povzdech. Přesvědčen o své samotě odkládal i svoji masku a Meg už znala zpaměti každý rys jeho obličeje a již jí nepřipadal ani trochu děsivý. Kdyby potkala sebe samu v době, kdy pobíhala po Opeře a vřískala o Fantomovi, bez váhání by si uštědřila políček. Přitáhla si kolena k bradě a natočila se na stranu, aby si jednu polovinu obličeje mohla přitisknout na ten chladivý kus dřeva, který tak často mohl na sobě cítit Erikovo tělo, zatímco ona se musela krčit v křoví. Na čele jí naskákaly krůpěje potu a obličej měla jako v jednom ohni, přesto drkotala zuby a otřásala se zimou. Na tak zničené ženě se začaly projevovat příznaky probdělé noci a dni stráveném venku v dešti.

Komentáře

  1. a jéje... tady někdo nastydne..

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem na to hrozně háklivá, tak jsem to asi přenesla na Meg. :D

    OdpovědětVymazat
  3. to já taky.. většinou chytim něco, když jsou všichni zdravý.

    OdpovědětVymazat
  4. Jojo, v jednom kuse nemocná...

    OdpovědětVymazat
  5. "Uštědřit někomu políček" - tohle slovní spojení se mi moc líbí, přide mi vždycky hrozně legrační. Uštědřit... Uštědřuje někdo, kdo je štědrý. Je štědrý a zmydlí tě na dvě doby :DNo dobře, teď ale vážně! Chudák Meg, fakt že jo! :-/
    A jako tradičně: co dááál? :D

    OdpovědětVymazat
  6. Původně jsem tam myslím měla něco jiného, ale po editaci vzniklo toto. :DTaky je mi jí líto. A faktu, že je Erik mrtvý. No...
    A jako tradičně si hold budeš muset počkat. :D

    OdpovědětVymazat
  7. objeví se u ní Erik..... obživne.. přiletí s ufounama...

    OdpovědětVymazat
  8. Už zase šílené alternativní pokračování? :D

    OdpovědětVymazat
  9. Fanta má pravdu!
    No co, když můžeš mně podstrkovat zázračné uzdravení, proč by rovnou u tebe nemohl vstát z mrtvých? :D

    OdpovědětVymazat
  10. Noné! Dámy, koukejte, narodilo se nám miminko! Pišta s Píšťalkou mají jehňátko, už druhé! Snad nám ho zase nevezmou...
    http://www.gymkh.cz/Dom%c5%af/tabid/40/EntryId/409/Drobecek.aspx

    OdpovědětVymazat
  11. [10]: Uzasne :).. Mate pekne stranky, nektere skoly by si mohly vit priklad :))[9]: Vyleceni se z TBC nemusi byt prece zazracne, dyt psali, ze je sance 50%, noné?!

    OdpovědětVymazat
  12. U nás se spousta lidí vztekala, když bývalý pan správce upravil naše stránky do téhle podoby, že to vypadá tak... no, neškolně :D A taky bylo ze začátku těžké se tam vyznat, ale už jsme si zvykli :DNojo, ale Erik měl podryté zdraví a myslím, že by si dobrovolně nezavolal doktora...

    OdpovědětVymazat
  13. No ale uz nezije sam a ty zenske by se o neho taky mohly postarat.. Ja treba nechapu, proc mu rikaji "pane" a jsou tolik servilni, jako kdyby byl neco vic, nez jejich zamestnavatel :o).. asi deformace dnesni dobou :))..

    OdpovědětVymazat
  14. No, muze byt treba sileny genius tvrdy jak skala, ale zenske zbrane jsou zenske zbrane. V tomto smeru "muj Erik" dostava docela zabrat :)).. Zrovna vcera pred spanim jsem tam vymyslela pekny odstavecek, jak potaji mlati hlavou o zed :o))))))..A i kdyz uz tam neni Christine, i jina sikovna zenska by umela chlapa jemne k necemu primet, ne?.. Nerikej mi, ze pani Giryova je jen takova, co chodi sem a tam a vodi navstevy.. Kam se podel jeji organizacni smysl a silny charakter :)..

    OdpovědětVymazat
  15. Hlavou o zeď? Chudák! :D
    Já si myslím, že z něj mají pořád dost respekt - Meg se navíc rozhovorům s ním vyhýbá... Mně se moc nelíbilo ani to, jak do něj paní Giryová v londýnském LND ryla, myslím si, že doopravdy by si to nedovolila. Třeba ve FO - když ukazuje Raoulovi cestu do podzemí, v půlce se zarazí a řekne, že dál už se neodvažuje jít. Prostě Erik je pořád Erikem, takže paní Giryová, která je ještě ke všemu celá přejetá z toho, co se stalo a v hlavě jí šrotuje, jak se chovala, si k němu jentak něco nedovolí.
    A asi ji, i když mi to došlo až teď, trochu míchám s lerouxovskou Giryovou, která v něm viděla naprosto všemocného fantoma...

    OdpovědětVymazat
  16. Ja jsem premyslela nad tim, jak vyjadrit, ze ho ta zenska tak trapi.. trebas nechtene.Snazim se predstavit si, co bych delala v kuzi pani Giryove. Nejspis bych mela z neho porad respekt, to urcite, ale taky mam pud sebezachovy. Jsem na nem chte nechte zavisla.. a navic, po tech letech uz z neho prece nemuzu mit hruzu. Dost pravdepodobne jsem zjistila, ze ma pod slupkou i nejake dobre stranky a na ty by se dalo apelovat..

    OdpovědětVymazat
  17. No, proč ne. V Lerouxovi mlátila hlavou o zeď Christine, tak ať si to Erik taky užije! :DTak hrůzu už z něho určitě nemá, ale zas to není takové, že by se k němu chovala jako k obyčejnému spolubydlícímu, žejo. Navíc Erik je věčně zalezlý ve své pracovně, takže o té nemoci paní Giryová ani nemusí vědět...

    OdpovědětVymazat
  18. No ja teda nechci nic rikat, ale vis jakou mely v 19. stoleti budovy mizernou stavebni akustiku? Tehdy na to jeste nebyly zadne normy :o)))..

    OdpovědětVymazat
  19. Takže člověk zakašle a slyší to celý barák? Kurník šopa! :DHm, Erik koupil fakt veliký dům! :D

    OdpovědětVymazat
  20. You resist, ale ja Te ubiju argumentama.. uvidis!.. Za Erika! :oD

    OdpovědětVymazat
  21. Tak to prrr! V debatní lize jsem získala titul nejlepší debatérka, já se budu rvát! :D

    OdpovědětVymazat
  22. Klidně bych i Erika oživila. Ale ježda, copak ono už to v téhle fázi jde? Nemyslím si. :D

    OdpovědětVymazat
  23. No jistě že to jde! Nezapomeň, že je to ERIK! :DViděla jsi jehně? :)

    OdpovědětVymazat
  24. Já vím, že je to Erik, ale jak by tohle mohl někdo přežít? I Erik? Asi půjdu udělat to co vždycky, když nevím....jdu si dát vanu. :DJojo! Krásňoučké! :)

    OdpovědětVymazat
  25. No třeba neumřel, jen to hrál, none? To je přece jesný jako facka! :D
    Neutop se, kdo by pak Erika oživoval? :D

    OdpovědětVymazat
  26. A proč by to u všech svatých hrál? :D

    OdpovědětVymazat
  27. Prostě tak. Se mu chtělo. Nikdy to neměl v palici v pořádku :DNe ale vážně! Třeba by si nebyl úplně jistý, jestli s ním Christine chce fakt zůstat, a tak chce vidět, jak se bude chovat po jeho smrti.
    Nebo by si to celé na poslední chvíli rozmyslel a došlo by mu, že s Raoulem bude Christine a Gusťovi líp...

    OdpovědětVymazat
  28. To teda měl! :<Já ještě uvidím. Je fakt, že se bez Erika píše těžko....uvidím.

    OdpovědětVymazat
  29. No prosím tě! :DNoné, noné, noné! :D

    OdpovědětVymazat
  30. Nic neříkej! :DŘekla jsem UVIDÍM. :D

    OdpovědětVymazat
  31. [17]: A pri jake prilezitosti mlatila hlavou o zed? to me zajima:)[21]: Hm, beru v uvahu.. ale davej si pozor, at tam nenapises, ze se hudba linula celym domem nebo neco podobneho :o))))..[22]: Taky si moc to oziveni nedovedu predstavit, leda, ze by to fakt byl dukaz jeho silene povahy, ktera tak dlouho spinkala a s prichodem Christine mu zas hrablo.. Ovsem, byt na miste Christine, tak to by neskoncilo pouho fackou a pak romanticky duetem. Podruhe uz ne :)..

    OdpovědětVymazat
  32. Já si myslím, že takové oživené by bylo nelogické. To už do tohohle příběhu nejde. :)

    OdpovědětVymazat
  33. [31]: Když ji Erik unesl do domu u jezera a na chvilku ji nechal samotnou, chtěla se zabít a tak mlátila hlavou o zeď.
    Holka pitomá! Když ji pak svázal, aby si nemohla ublížit, ještě si stěžovala Raoulovi, jak je na ni Erik zlý! :-/Ech. Hudba linoucí se celým tím vééélikým domem. Ne, to by mě ani ve snu nenapadlo! :DNo jistě, je to šílenec a vždycky byl, tak proč by nehrál vlastní smrt, none?[32]: Kam zmizelo UVIDÍM? :D

    OdpovědětVymazat
  34. Tím mě dost štvala!Erik není šílenec! :DZmizelo. Uvažovala jsem o tom a prostě to nejde....to už fakt nejde....

    OdpovědětVymazat
  35. Jistěže není šílenec! Vůbec ne! Vraždění a shazování lustrů doprostřed plně obsazeného hlediště je projevem naprosté duševní vyrovnanosti! :DKdyž nejde, nejde. Jen mi řekni: jak se ti spí, když víš, že jsi zavraždila svou oblíbenou postavu? :D

    OdpovědětVymazat
  36. Žejo! :DDocela fajn, dnes se mi zdálo, že jsem Ramin! :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  37. Očividně a ušislyšně. :DA to jsem si myslela, že JÁ mám divné sny... A cos dělala, Ramine? Žádala ses o ruku? :D

    OdpovědětVymazat
  38. Jojo! True story, bro! :DNe, nabalovala mě postava ze Sexu ve městě. -.-' :D

    OdpovědětVymazat
  39. :D :D-||- Můj bože! :D Bojím se zeptat, jak to dopadlo :D

    OdpovědětVymazat
  40. Nijak, sice jsem byla Ramin, ale pořád jsem se cítila jako Lotte, takže jsem jí myslím utekla, nebo tak. :D

    OdpovědětVymazat
  41. Hm, bylo by asi složité být Lotte uvězněnou v Raminově těle!

    OdpovědětVymazat
  42. Mohla bych si zpívat "I am sexy and I know it" a poprvé by to byla pravda! :D

    OdpovědětVymazat
  43. Ono by tě to brzy přešlo, až by si Mandy chtěla udělat romantický večer :D

    OdpovědětVymazat
  44. Kuš. Mandy půjde na medvěda s Rosalií. :D

    OdpovědětVymazat
  45. Tak fajn. Pak musíš očekávat, že tě jakožto vdovce přijde utěšit Lotte. Co pak? :D

    OdpovědětVymazat
  46. Ouch. Uch. Složitá situace, není-liž? :D

    OdpovědětVymazat
  47. Těžko říct. Nedokážu si to představit :D

    OdpovědětVymazat
  48. Já jo! :D O to je to divnější. :D

    OdpovědětVymazat
  49. Výhodou je, že byste si aspoň rozuměli :D

    OdpovědětVymazat
  50. Ohromně! :D Budu paní Karimloo co nevidět! *.*

    OdpovědětVymazat
  51. Tak to se mi teda jeste nestalo, ze by se mi zdalo, ze jsem chlap.. hmm..[33]: tak to si musim preci jen co nejdriv precist :).. hned jak dopisu povidku :o)..

    OdpovědětVymazat
  52. Já abych taky neměla něco extra...:D

    OdpovědětVymazat
  53. [50]: Aha. Lotte si vezme Lotte v jiném těle. To bude ideální manželství! :D[51]: Tolik tě láká představa Christine s rozmlácenou hlavou? :D

    OdpovědětVymazat
  54. [53]: Tak bych to primo nerekla, ale proste to ve mne vzbudilo zvedavost :).. jeste vetsi :o)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky