Podzimní pohádka o Barbaře Jane: Kapitola 13: Narozeninový speciál

Kyle je takový neškodný roztomiloučký králíček s úsměvem, který umí s dívčiným srdcem hotové divy, toho se ale rozhodně nedočkáte pokud ho nařknete ze zrádcovství své osudové, srdcové role. Jeho hnědé oči metaly blesky a podle všeho dostával tik v oku. "Už toho mám dost! Quite enough, řekla by Lotte!"
"Spíš Ramin v Love Never Dies?" pípla Barbara a teď to byla ona, kdo před ním nenápadně couvala. Možná ho neměla tak dráždit, když je na temné straně….Kyle ji ale chytil za ruce. "Necháš už mě konečně vypovědět ti celou pravdu, nebo si jen na základě nesmyslných a neúplných faktů, které jsi nasbírala za těch pouhých asi deset minut co jsi tady, utvoříš příběh člověka, co tu tvrdne celé měsíce?"
"Nehodlám poslouchat tvoje mozek vymývající řeči! Viděla jsem Lotte v akci a to mi bohatě stačilo!" vyprskla Barbara a pořádně se mu zakousla do ruky.
"Jaaaauuuuu!" zakvílel Kyle a pustil ji. "Vážně, BJ, vážně? To si říkáš raoulistka?"
"Ne v tvém případě!" usoudila bojovně.
"Poslyš…" Kyle nasadil psí očička a vrhl po ní úsměv stále poněkud poznamenán bolestí. "Jen mě poslouchej, ano? Být ten špatný….nepomohl bych ti, viď? Nechal bych dav rozhořčený tvým útokem na Glindu the Good aby tě rozcupoval na kousíčky! Nezavedl bych tě do bezpečí, ale předvedl tě královně o které si myslíš, že dělám posluhovače, right?! Ale já přece nic z toho neudělal, ani tě tu nedržím. Můžeš utéct, můžeš...co se ti zachce…kromě kousání mě…nenutím tě k ničemu, ale kdybys přece jen usoudila, že si chceš vyslechnout, co ti chci říci, tak by to tvé situaci jen prospělo, snaž se mi při všem raoulismu na naší Zemi trochu důvěřovat, to je vše oč tě žádám!"
Barbara netušila, co si o tom myslet, kromě toho, že jeho projev byl působivý a též, že na něm možná byla i trocha pravdy. "Tak dobře…" kývla.
Kyle si očividně oddychl. Posadili se na vyvrácený kmen stromu.
"Předně bych ti rád pověděl, že Lotte není královna."
"Ale…"
"Jde o to…" Kyle zvýšil netrpělivě hlas "že, královna má moc měnit podoby, jakkoliv se jí zrovna zachce. Využívá to jako zbraň, proti svým nepřátelům. V tvém případě tušila, jak zrazená a využitá by ses cítila, kdyby se z královny vyklubala Lotte. Ale tak to není. Lotte je tady a nemá o ničem ani nejmenší tušení. Když my jsme se před královnu dostali, vypadala jako má zubařka." Kyle se oklepal a Barbara na něj zazírala s otevřenou pusou.
"No co, každý se přece bojí zubařů, ne?" zatvářil se Kyle nechápavě. "Královna usoudila, stejně jako v tvém případě, že Lotte nechce v Narnii a seslala na ni vír, který přenáší sem do Oz. Podařilo se mi vytrhnout strážím a skočit za ní…." Kyle zkoumal jestli mu Barbara věří, nic z jejího obličeje ovšem nevyčetl a tak pokračoval. "Když jsme se sem dostali Čaroděj byl tak překvapený, když mě uviděl. Královna mu vždycky posílala jen samé…no víš, neherce, zkrátka lidi co ho nezajímali a tak, jak tvrdil, byl nadmíru potěšen. Zrovna totiž řešil krizi ohledně Fiyera a Glindy takže…"
"Jakou krizi? Dostáváme se k pointě, proč jsi v kostýmu Fiyera?" Barbara se napřímila a Kylovi spadnul kámen ze srdce. Věří mu. Už ho nekousne.


"Tak nějak - Glinda a Fiyero jsou totiž uvězněni v paláci Čaroděje. Postavili se proti paktu s královnou Narnie, nemohli přihlížet jak Morrible nevinné lidi proměňovala na ty okřídlené opice…a tak se je rozhodli jednoduše nahradit. V očích veřejnosti mají ti dva obrovské postavení, nemohli prostě jen tak zmizet."
"Jasně, ale když místo Glindy která vypadá jako Gina Beck, přijde Lotte Glinda, toho si nevšiml nikdo?" otázala se Barbara ironicky.
"Očarovali Oziany…na kouzlo takového rozsahu se museli spojit i s královnou, ale…očividně to vyšlo. Jsem tu znám jako Fiyero, ten co stojí vedle Glindy. Abych pravdu řekl, na mě tu zase tolik nesejde." usoudil s povytaženým obočím.
"A proč byla Lotte taková, ech, vypadalo, že mě nepoznává, taková mimoňská…" charakterizovala Barbara Lottino zvláštní rozpoložení.
Kyle se zatvářil jako to nejnešťastnější, ovšem stále roztomilé stvoření. "To není Lotte. Tedy, je, ale vymyli jí mozek. Ona…ona si opravdu myslí, že je Glinda. Nevzpomíná si kdo je, ani kdo jsi ty. Odmítla na tu jejich hru s Glindou a Fiyerem přistoupit, takže ji chtěli taky proměnit ve zvíře, ale přimluvil jsem se za ni, předstíral jsem, že jsem na jejich straně…" Kyle vzdychl "Nebylo to nic, zač bych mohl být hrdý, ale věděl jsem, že je to jediná volba, jak zůstat s čistou myslí…být teď ze mě jen prázdná loutka v rukou Čaroděje nebyl bych k ničemu! Myslel jsem to dobře, jenže Lotte je zkrátka…"
"Lotte." doplnila ho Barbara.
Kyle se nešťastně uchechtnul. "Jo, tak nějak."
"Páni, tohle je ale strašné!" Barbara si složila obličej do dlaní. "Tak mě mrzí, jak jsem na tebe byla ošklivá, opravdu!"
Kyle vrhl ponurý pohled po své ruce, na které ještě prosvítal otisk Barbařiných zubů. "Nedělej si s tím starosti." řekl přiškrceně.
"Ale co si teď jen počneme?" Barbara se prudce postavila. "Tak či tak nejdřív musíme nějak dostat zpátky Lottindu…Glitte….G…"
"No prostě Lotte, ano?" zavrtěl hlavou Kyle. "Jak ji chceš probrat? Navíc, vzpomeň že jsi ji div nezabila, jsi poslední s kým bude chtít mluvit."
Barbara si zase sedla. "Hmm, tohle jsem pokazila, že?"
"Lehce…" připustil Kyle zamyšleně. "Prostě si budeme muset poradit. Budeme jí potřebovat. Vládne teď Glindinou mocí, má to kouzelné žezlo, knihu, Glindinu autoritu mezi občany - pokud chceme osvobodit skutečnou Glindu a Fiyera tak jedině s její pomocí."
"A za pomoci Glindy a Fiyera můžeme porazit královnu?" zadoufala Barbara.
"Doufám v to…a když se nám podaří získat na svoji stranu i Elphii bude to vítaný bonus." usoudil.
"A ta jde kde?"
"Netuším, někde se skrývá před Oziany, kteří jí nejsou příliš naklonění, známe Wicked, ne? Nehledě na to, že když mne považuje za Fiyera chová ke mně něžné city, které mě uvádí do zrovna takových rozpaků, jako blížící se svatba s Lotte." Kyle jí poněkud nešťasten ukázal prsten na ruce.
"Och!" Barbara vyprskla smíchy. "Nemilá situace, připouštím."
"Takže zítra se vydáme za Lotte?" ujistil se Kyle.
"Platí!" kývla Barbara.
Kyle pokývnul k chaloupce před nimi. "Přespi tady, tohle místo mi patří, budeš tu v bezpečí. Já…" zhluboka se nadechnul. "se musím vrátit ke své rozmilé snoubence. Dobrou noc."
Barbaře zacukaly koutky. "Dobrou."
Když Kyle odešel, osaměle zůstala sedět na onom kmeni stromu ještě dobré hodiny. Kolik se toho může pokazit a ona už nikdy neuvidí Hadleyho...!

***

"Lotte, víš ty co je dnes za den, doufám?" vyjela na ni zostra, ačkoliv ve skutečnosti se jí klepala kolena a nejraději by se na patě otočila a utekla z místnosti. Kyle ale stál ve dveřích.
"Co to....?" Lotte, Glinda, Galinda se rozječela na zalezla pod postel, jen se za ní bubble dress zavířil. "Fiyero, chraň mě! Slyšíš! To je ta šílená atentátnice, co mi udělala monokl!!!"

Když zpod postele vylezla, našla co hledala - zamířila na Barbaru svým glidnovským žezlem a bublinky se rozlétly kolem celé místnosti. "Stráže?!" zavřískala vysokým hláskem.
"Ech...Glindičko, prosím tě, utiš se." řekl kylovský Fiyero a vrhl po Barbaře nešťastný pohled.
"Fieyro, co to má znamenat? Zatkni ji, přece!" vřeštěla glindovská Lotte.
"Necháš mě už promluvit, Lotte?!" ozvala se znovu Barbara, která na hru s Fiyerem a Glindou jednoduše odmítala přistoupit.
"Jak mi to říkáš? To mě neznáš, či jsi duševně chorá? Já jsem velká Glinda the Good!"
"Nosit její šaty ještě neznamená být jí. Podívej se na mě - myslíš, že jsem Star princess?" Barbara povytáhla obočí a přešla k Lotte blíž, nehledě na to, že jí neustále šermovala žezlem před obličejem.
"Ale jsou to moc pěkné šaty, ne že ne." usoudila Lotte bezelstně.
"Nic ti nepřipomínají?" zkusila Barbara.
"Mám divný pocit, že jsou mé oblíbené, ač je vidím poprvé. Ale jsou růžové, to je normální!" usoudila posléze. Kyle si unaveným gestem skryl obličej v dlaních.
Barbara se zatvářila spíše otráveně. "Tak znovu Lotte -"
"Přestaň mi tak říkat!"
"A to si piš, že nepřestanu! Co je dnes za den, LOTTE?" opakovala zatvrzele.
"Den, kdy jsi mi zničila svojí šíleností zasnoubení s Fiyerem?"
"Ale jdi s tím někam! Tvá nejlepší virtuální kamarádka dnes slaví narozeniny, ignorante!"
"Jejda. Všechno nejlepší." ozval se Kyle.
"Děkuji!" Barbara se na něj zářivě usmála, pak se pohledem vrátila zpět k Lotte a výraz jí ztvrdnul.
"Taky přeji všechno....ups." svíravý pocit v žaludku a výčitky svědomí při zapomnění na důležité výročí fungují zaručeně a vždycky. I s vymytým mozkem. "Já dočista zapomněla ale...proč mám pocit, že mě to mrzí, když tě neznám?" Lotte malátně žezlo sklopila. Kyle přikročil blíž a nenápadně jí ho odebral. Když se na něj kvůli tomu vyčítavě podívala oplatil jí to hlubokým raoulovským pohledem, díky kterému mu to prošlo. Jo, hnědoocí, Lottinčina slabost.
"Kdo jsi?" hlesla Lotte.
"Barbara Jane Fraser." zadeklamovala Barbara.
"Něco...něco mi to říká." zamumlala Lotte a jala se přecházet sem a tam po místnosti. Mezitím Kylovi znovu vytrhla žezlo a Barbara na něj vrhla přezíravý pohled. Kyle pokrčil rameny.
"Na tohle nemáme čas!" zamumlala Barbara a prudce s Lotte zatřásla, jako by jí mohla falešné vzpomínky vytřást z blonďaté hlavy. "Ramin je v nebezpečí! Tvůj skutečný snoubenec Ramin!...Tedy sice ne snoubenec v této pohádce, ale to nevadí! Tohle není žádný Fiyero ale Kyle Barisich! Raoul! A ty jsi fantomistka, takže si žádného Raoula ani brát nemůžeš! A už vůbec nejsi žádná Glinda! Lotte! Tvé jméno je Lotte!"
Kyle v očekávání sledoval Lottinu reakci.
Barbara v očekávání sledovala Lottinu reakci.
Lotte protočila oči v sloup a praštila sebou na zem. Ačkoliv jsou Raoulové mistrové v chytání bezvládných omdlévajících dam, nemají v tom až takový cvik jako Fantomové, takže sebou žuchla řádně na zem.
"Možná jsi na ni mohla být mírnější." nadhodil Kyle.
"Možná jsi mi taky mohl víc pomoct a neschovávat se ve dveřích." naparodovala jeho tón Barbara a šťouchla špičkou nohy do Lotte. Nic. "I co. Plán B." Barbara pokrčila rameny.
"A ten je?" nechápal Kyle.
"Popadni svoji snoubenku, Kylíčku, právě unášíme Glindu the Good. Žezlo a knihu beru já." usoudila bezstarostně.

"To jako vážně?" Kyle vytřeštil oči.
"Ach, naprosto. Jednou - v dohledné době asi ne - nám za to poděkuje."
"A co s ní chceš udělat?" sípal Kyle, mezitím co si Lotte docela neromanticky přehazoval jako pytel ramen přes rameno. Na romantické nošení v náručí by nesměla mít sukni velikosti fotbalového stadionu.
"Dobrovolně či ne - pomůže nám najít pravou Glindu, Fiyera a Elphii."
"No nazdar." zasténal Kyle. "Jenže jak ji proneseme ven? Tahle osůbka je vcelku nápadná."
"Vyhoď ji z okna." plácla Barbara první, co ji napadlo.
"Kecáš!" Kylovi málem vylezly oči z důlků.
"A proč vlastně ne? Jsme v přízemí! Tak dělej!" s tím ho dostrkala k oknu.
"Tohle gentlemani nedělají!" bránil se Kyle.
"Hm, ale ty jsi gentleman v nouzi! Tak šup!" strčila do Kyla tak šikovně, že Lotte fakticky upustil z okna.
"Víš ty, co mě tak zrovna napadlo?" pravil Kyle, jak tak pozorovali potlučenou a poškrábanou Lotte v záhoncích růží s pěkně ostrými trny.
"Hmmm?"
"Že jsme ji za pomoci toho žezla mohli dolů prostě odlevitovat." usoudil nepříliš vzrušeně.
"To by ztratilo to unášecí kouzlo." namítla Barbara zatímco se v bublince snášeli dolů za ní.
"Máš pravdu." přitakal Kyle.
"A třeba ji ta rána přivedla k rozumu."
"Nebývá to spíš tak, že lidé právě po ráně do hlavy ztrácí paměť?"
"No a nebylo by lepší, kdyby tu svoji blonďatou paměť ztratila?" Barbara se ťukla do čela.
"Fíjo! Geniální!" hvízdnul Kyle.
Barbara se samolibě usmála. "I know! Exactly!"
"Proboha jen to ne! Neglinduj!" Kyle vypadal natolik upřímně vyděšeně, že toho Barbara opravdu nechala. A to je co říct. Když se totiž muzikálofil jednou rozjede, jó, to pak stojí za to.
"Můžem si dát dort k zasnoubení, když máš ty narozeniny." navrhnul Kyle.
"To zní super! Lotte vypadá, že si pár dní nic nedá. Asi jsme nakonec fakt mohli být mírnější..."

Komentáře

  1. Tohle je velmi reálná pohádka! Poprvé jsem pokousala člověka ve školce - kamarádka mi nechtěla půjčit plastovou žehličku. Dodnes to pokládám za vhodnou zbraň. :D
    A je milé, že mi Kyle popřál k narozkám! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Juvááááááá!!!!
    Lotte má vymytej mozek!
    To jsme to dopracovaly... Barbara se dala na fet, Lotte má vymytej mozek a my jsme si s CM navzájem vyhlásily válku...
    Tohle bude ještě hodně zajímavé... :D

    OdpovědětVymazat
  3. Jo a abych nezapomněla: Bar, vše nej a tuny rudých růží... I když tuna tolik nepotěší jako jedna, viď? :D (./.)

    OdpovědětVymazat
  4. Počkej, o fetu nic nevím! Konec konců ani o válce... To jsou mi věci! :D[3]: Tisíceré díky :) Ono to může fungovat i s růžovýma, když už jsme u toho. Mám to ozkoušené. :D

    OdpovědětVymazat
  5. A co ty houbičky? To je tak, když se přestane sledovat CMin blog. Válka vypukla... :-DS růžovýma? No to snad! Že vtipkuješ? :-D

    OdpovědětVymazat
  6. [1]: Kyle je prostě zlatíčko. :D
    :D :D :D Teda, BJ! :D :D :D :D[2]: To není nic nového, při každé písemce z matiky / účetnictví / daní mám taky vymytý mozek a nikdo se nad tím  nepodivuje. :D[5]: Růžové růže mám už odmalička nejraději, protože nám rostou na dvoře a co znám Sierru, tak se k nim přidaly žluté...takže :D.

    OdpovědětVymazat
  7. [6]:  Ale kdybys přišla do školy s bublinkama v zádech á la Glinda, myslím, že by se divili celkem dost...:-D

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: Aspoň bych těm podivným jedincům, se kterým nějakým omylem sdílím označení 3. B konečně vytřela zrak. :))

    OdpovědětVymazat
  9. [5]: Počkej, fakt? Já měla zato, že CM už nechtěla blogovat, tak o co jde? :-OHeleď, taky bych tomu nevěřila, ale v praxi se ukázalo, že jsou růžové růže nádherné. Fakt. :D[8]: Vytřela a vymydlila. :D

    OdpovědětVymazat
  10. Uch-ach, BJ už je ohledně CM v obraze, přesněji BJ už se probudila. Pardon, byla jsem mírně mimo. :D

    OdpovědětVymazat
  11. Tož tak, CM měla totiž sáhodlouhé deprese... :D Rozhodla se dokončit naši pohádku a pak šmytec... (fňuk!) :(

    OdpovědětVymazat
  12. Ts, ts, nechápu ty pochyby, vždyť přece každému musí být jasné, že růžové růže musí být úúúúchvatné. :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky