Podzimní pohádka o Barbaře Jane: Kapitola 14: Oslava ve Smaragdovém městě

Lottinda se probrala druhý den ráno, zrovna tak zmatená jako dne předcházejícího. A možná ještě o něco více. "Řekněte mi o tom ještě jednou."
Kyle zazíval. "Kterou pasáž z těch stokrát dokola opakovaných máš konkrétně na mysli?"
"Haha - opravdu vtipné." ucedila Lottinda skrz zaťaté zuby. Na čele jí nabíhala žíla. "Ano, asi vám už věřím….nejsem Glinda the Good, ale kdo jsem?"
Kyle zívnul ještě víc. "Přece Lotte, jak už jsme ti řekli."
"Jistě, ano já vím! Ale….krindypindy! Jejdanánku, Fiyero!" vypískla a praštila se dlaní do čela.
"Já jsem přece Kyle, krátkodobá paměť nic? Ta s vymytím mozku odchází do důchodu nebo, co?"
"Vy mužští jste tak nevrlí, když jste nevyspaní, ale v tebe jsem měla větší očekávání, Kyle! Uch? Ani nevím, proč jsem to právě řekla…" podivila se.
"Víš, že se ti pramen blond vlasů právě přebarvil zpátky na zrzavo?" podivila se Barbara a naklonila se blíž.
Lottinda navracející se pomalu zpět na Lotte nad tím ale mávla rukou. "Na to nemáme čas! Musíme zpátky do Smaragdového města! Zapomněl jsi? Slaví se padesát let od založení, přece!"
"Hopla!" vyjeknul Kyle a náhle se probral. "Rychle, rychle, teď musíš být zase Glinda a já Fiyero!"
"Tak počkat!" Barbaře zasvítily oči. "This could by our chance!" celá zářila, že si mohla zarauoulovat.
"Jak to myslíš?" otázala se Lottinda zatímco si zastrkávala pod korunku pramen rudých vlasů.
"Celé město se teď soustředí na náměstí, kde se oslava koná! Většina strážných, i sám Čaroděj a madame Morrible! Dostali jsme šanci jak osvobodit skutečnou Glindu a Fiyera! Teď nebo nikdy!" postavila se na stůl a z plna hrdla zahulákala. "NA BARIKÁDY!"


Kyle a Lottinda na ni zůstali s otevřenou pusou zírat. "Oh well…já vždycky chtěl hrát Enjolrase." ozval se po chvíli rozpačitého ticha Kyle a blýsknul se kylovským úsměvem.
Lotte chtěla něco říct, ale Barbara seskočila ze stolu a zacpala jí pusu. "Žádnou zasněnou poznámku o Enjolrasovi, nebo se ti přebarví další pramínek vlasů! Teď tě potřebujeme coby Glindu!" zdůrazňovala. "Uvidíme se na té oslavě, ano? Půjčím si něco ze skříně Lotte a vmísím se tam. Hrozně ve Star dress připoutávám pozornost, jakkoliv je miluji musí jít pryč…" pokrčila lítostivě rameny.
"Můžeš si půjčit ty růžové." zamrkala na ni Lottinda potěšeně.
"Achjo." vzdychli Kyle a Barbara.
***
"Milí Oziané!" pronesla Lottinda slavnostně s rukama rozpraženýma, že by Evitě dělala čestnou konkurentku. "Dnes v tento slavný den jsme se tu sešli, abychom smekli před nedozírným talentem našeho velkého Čaroděje." ozval se výbuch nadšeného jásotu. Když se dav utišil pokračovala. Zpěvavým hláskem nešetřila chválou na Čarodějův um, Smaragdové město, madame Morrible, na hezké počasí i nad loajalitou města, které se sešlo v tak hojném počtu. Nešetřila u tohoto výkonu blýskavými úsměvy a bublinky se kolem ní jen míhaly. Kyle postával vedle ní, usmíval se zrovna tak zářivě ale neposlouchal jejímu projevu. Jako vlastně nikdy. Bloumal očima v davu jestli někde neuvidí blondýnku v růžovém co ovšem není Glinda. Měl to zatraceně těžké. Glinda měla v Oz velmi početný fanklub mladých dívek, které s nadšením sobě vlastním rozhodly se inspirovat svým vzorem. Byly tu stovky blonďatých slečen v růžovém. Snad i tisíce, uvědomil si frustrovaně. Jedna se ale lišila…."Můj ty dobrý Bože." zalapal po dechu a vytratil se z pódia. Nikdo si toho ani nevšimnul, tady šlo přece o Glindu a její falešná zástupkyně si svých patnáct minut slávy náležitě užívala.
***
"Elphie!" polekal se Kyle po chvíli pronásledování zeleného děvčete, které se nakonec zastavilo v opuštěné uličce plné odpadků a starých vlaječek s obličeji Lottindy a Kyla vyrobených pro příležitost jejich jednostranného zasnoubení. Elphie jeden z nich shodila do kaluže a založila si ruce na hrudi.
Vrhla po něm pronikavý pohled "Víš, já miluju Fiyera…a i když mám mysl zatemněnou nějakým zlým trikem Morrible…ty nejsi on. Nejsi Fieyro. Ale kdo tedy jsi?" pronesla ledově a namířila na něj koště.
Kyle nasucho polknul. "Je ve vězení. A pravá Glinda taky. Ale…ale my tři se jim snažíme pomoci! A kdybys nám pomohla-"
"Pomohla? Myslíš, že ti tyhle bláboly věřím? Jedno jsem se za ty roky ve vyhnanství naučila - nevěřím nikomu, jen sobě!"
"Prosím, musíš mě nechat jít! Už za chvíli se musím jít setkat s Lotte a Barbarou! Máme plán! Využijeme toho rozruchu kolem oslavy založení a osvobodíme je z vězení!"
Elphie se zatvářila udiveně. "To…to vážně? A kdo jsou Lotte a Barbara?"
"Lotte je falešná Glinda…vymyli jí mozek, takže si myslí, že je opravdu Glinda, ale s Barbarou se nám už podařilo nalomit ji…začíná se vzpamatovávat!" vyprávěl Kyle překotně jak mu Elphie držela násadu u krku.
"A ta Barbara je…"
"Složitá historie….královna Narnie jí zajala manžela, vydala se ho zachránit, ale zvrtlo se to a bílá čarodějnice ji poslala sem." vypověděl Kyle obsah této pohádky v kostce.
"Hmm…vlastně máme podobný osud, když se nad tím zamyslím."
"No vidíš! Pojď se mnou a poznáš ji i náš plán! Bude se ti líbit!" zaradoval se Kyle.
"To jistě! Vedeš mě do pasti, Čaroději rovnou pod nos, co?" zavrtěla Elphie hlavou zamračeně.
"Tak mě nech jít samotného, mě je to jedno! Marníš tu svůj čas!" zaúpěl Kyle.
"Jak je libo. Jdi!"
"No fajn!" Kyle si povzdechl a rychlými kroky se vzdaloval.
"Počkej, počkej! Hej, ty falešný Fyiero!"
"Ale no tak, nesmíš mě prozradit!" Kyle se spěšně ohlédnul. "Chceš mě pro štěstí přetáhnout tou metlí po hlavě?"
"No, mám na to zrovna tisíc chutí!" zasyčela Elphie. "Změnila jsem názor. Ty jsi neškodný…nech mě jít sebou."
Kyle povytáhnul obočí.
"Prosím."
"Páni. Vážně jsi to řekla?"
"To čučíš! Tak vezmeš mě?"
"A zakopeme válečnou sekyru? Začali jsme špatně, ale nechci tak kvůli nějakému pošťuchování se i skončit.." Kyle na ni upřel hluboký raoulovský pohled.
"Tak dobře! Já se vlastně nerada hádám. Jaké je tvé pravé jméno?" roztála Elphaba. Kdo by hnědým očím Kyla odolal?!
"Jsem Kyle."
"Těší mě, Kyle. Ode dnešního dne jsme spojenci."

Komentáře

  1. Tak tady jsem se mírně více neorientovala díky neznalosti Wicked... :D

    OdpovědětVymazat
  2. Noné, Elphie! S tou jsem se vždycky chtěla kamarádit! :D

    OdpovědětVymazat
  3. [1]: Ach, to může být trošku zavádějící, já vím. Ale myslím, že kromě příchodu Elphie už se nadále orientovat budeš, to byla výjimka. :)[2]: A kdo ne? :D She is my idol! :D

    OdpovědětVymazat
  4. Největší Reedova fanynka je teď na naší straně. Bájo! :D

    OdpovědětVymazat
  5. Awesome, já vím! :D A jak se ti líbí tvé nové šatičky? :D

    OdpovědětVymazat
  6. Nestěžuju si. Zřejmě to bylo nutné. :D

    OdpovědětVymazat
  7. Kdo by nemiloval Glindiny Popular dress? :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky