Lottin (ne)divadelní deníček: leden 2017

Další měsíc za námi, ale projednou chválabohu za to, protože leden je zkouškové a zkouškové je fuj. :D
Pojďme si tedy shrnout můj ne zase tak vzrušující měsíc. :D


image host

Povánoční čas jsem strávila jistou snahou zdokonalit své pečení a zdobení. Nedá se říct, že bych zvlášť uspěla, ale všechno se dá zamaskovat přiměřeným množstvím třpytek a barevných tentononc. :D



image host

Tento sněžný andílek měl za úkol modlit se za moji zkoušku.
Neudělal dobrou práci a já zkoušku dělala nadvakrát.
Nicméně na to se historie neptá. :D

image host

Moje rowlingovská polička a má radost z toho, že už mám všechny strikovské detektivky pohoromadě. Navíc se do fotky vetřelo i Prázdné místo a záludně tu vykukují i Bajky barda Beedleho.


image host

Eeeeeeeh. Co vám mám povídat. Zkouškové zátiší. Velmi nudné archivnictví. Eeeeeeeeh. Živě se mi vybavuje ta nechuť. :D

image host

Letošní pravá zima mi sice dělá radost pouze z okna, ale fakt, že nám ve vesnici po x letech zamrzl rybník a já se mohla takto vrátit do dětství (protože na tom rybníku jsem jako malá trávila každou zimu celou zimu), to pro mě bylo nejvíc. :)

image host

Hele! Janáčkovo divadlo zase z nového úhlu. :DDD Tohle byla Rusalka a já byla strašně vděčná, že se mi vůbec podařilo ulovit lístek. :)

image host

Z mého šuplíku divadelních tiskovin už josu šuplíky divadelních tiskovin. Začíná to být problém. :D

image host

Parťák. Co nemá vůbec rád sníh. :D Nepřeháním. Když jsem ho ten den brala na procházku, zničehonic se prudce obrátil a chtěl se vrátit domů, vyškubl mi z ruky vodítko, utíkal domů, vodítko tahal za sebou a já ho přes půlku vesnice pronásledovala a hystericky se smála. To vám byl pohled. :D

image host

To měla být romantická fotka, ale kvůli těm holým stromům asi spíš trochu bezútěšná. :D


image host

Nicméně není nic, co by nemohlo být spraveno kvetoucím čajem. :D

image host


Diva, magazín Národního divadla Brno. Tuze dobré čtení, zvlášť před spaním pro kreativní sny. ;)
(Mám povleční s britskou vlajkou, jo. :D)

Kniha měsíce: To se dá už téměř tradičně uhádnout z fotek výše. Je to Ve službách zla od Roberta Galbraitha aka J. K. Rowlingové. Ona má geniální a nenapodobitelný talent na popisování míst, atmosféry, malých detailů, které dovytváří příběh a především se umí tak přesvědčivě vžít do doslova všech typů lidí. Z kapitol psaných z úhlu pohledu sériového vraha mi tuhnula krev v žilách a z rozvinutí příběhu a minulosti obou hlavních postav Strika a Robin mě taky dostalo, protože jisté zvraty jsem fakt nečekala. Konec mě fakt napnul a jsem teď moc zvědavá na další knihu. :)
Seriál měsíce: SHERLOCK. SHERLOCK. SHERLOCK. O MŮJ BOŽE SHERLOCK. Tři týdny tohoto měsíce jsem téměř nebyla schopná přemýšlet o ničem jiném. Chystám sérii článků o Mycroftovi. Čtvrtou sérii jsem milovala - důraz na postavy a jejich vztahy a minulost, to je přesně moje. Nimrání se v psychlogii postav. Za mě dokonalost. :) Jestli nebude pátá série, budu se s tím špatně vyrovnávat.
Film měsíce: Jemináčku....já fakt nejsem moc filmový člověk. Um, ani si nevybavuju, jestli jsem koukala na něco zvláštního, co bych sem mohla zmínit. Asi ne. Pardon. :D
Divadelní představení měsíce: Rusalka. 10/10 Lotte miluje Rusalku. Plakala jsem už při Měsíčku na nebi hlubokém. A aby ne. Viděla jsem v titulní roli Pavlu Vykopalovou!!! Yes!!!!
Video měsíce: Je čas na další "Co jste nevěděli o Adamovi Plachetkovi, který je krutopřísný".
Věděli jste, že když ve Vídni debutoval v roli Dona Giovanniho, byl v celých dějinách Vídeňské stání opery jeho nejmladším přestavitelem?
A tahle operní scéna, Finale Dona Giovanniho, je nejspíš důvod, proč jsem se tak zamilovala do toho žánru. Fakt že jo. Nic mě nedostane víc.

Komentáře

  1. Na ty články o Sherlockovi se moc těším. Co se týče písně z Rusalky Měsíčku na nebi hlubokém tak u té budu asi do smrti brečet navždy protože to byla poslední píseň kterou jsem zpívala se svou babičkou když ještě byla naživu :-(
    ale dost morbidních věcí. Měla si opravdu nabitý měsíc a já brzy taky plánuju si přečíst příběhy Cormorana Strikea :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jen nám nevykládej, že se ti nepovedlo pečení - vypadá to fantasticky! :-)
    Někdy zkouška nevyjde na první pokus, a máš pravdu, nikdo se nepídí po tom, kolikrát někdo nějaký předmět opakoval.
    Za tu Rowlingovou mám takovou radost! Jo, Ve službách zla je skvělý díl! Napínavé jak kšandy, místy mrazivé.
    Ty šuplíky s programy a letáčky jsou senzační! Taky to mám tak a musím jim najít nové místo. :-)
    Já se mu nedivím, že se mu nechtělo do zimy. Ach, jak ti rozumím, kamaráde. :-D Já mám radši jaro. :-)
    Kvetoucí čaj jsem ještě nechutnala. :-)
    Jé, povlečení s britskou vlajkou. (lajknuto)
    S tvým shrnutím Ve službách zla naprosto souhlasím.
    Vůbec se nedivím, že seriálem měsíce je Sherlock. :-) STejně jako Tahmed i já se těším na články o Mycroftovi. (Sem s nimi! :D :D)
    Jéééé, Rusalka!!!! Pavla Vykopalová!!!!!  Doufám, že bude brzo recenze. :-D
    Návštěva komtura u Giovanniho je best! Díky za sdílení videa. Je to ukázka z představení a nebo natočili i záznam. Vypadá to skvělostně úžasnákově. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky zbožňuješ pečící experimenty? :D
    Tyjoo! Bruslení na rybníku! To jsem v dětství fakt nezazila... no joo městský buržoazní floutek! :D
    Joo,  to kdyby ten můj parťák ten sníh měl aspoň z poloviny tak nerad... on si v něm libuje, válí se v něm a skáče do něj šipky. Někdy šipky, někdy salta. Kort ted když tak hezky nasnezilo. A ne a ne ho dostat domů!!!
    Rusalka!!! Tu bych strašně moc moc moc chtěla vidět!!!

    OdpovědětVymazat
  4. ... a Dona Giovanniho asi ještě o stopadesátkrát více!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Jůůů, děkuji za odkazy!!! :-D

    OdpovědětVymazat
  6. [4]: Pečící experimenty jsou fajn, jen ne vždycky vyjdou. :D
    Buržoazní floutek. :D :D :D Inu, bruslení je konec konců krásné v jakékoliv podobě. :)
    A já ho musím do sněhu vynášet v náručí, protože dobrovolně prostě nepůjde. :D A  když se vrátíme domů, ostentativně si olizuje packy od toho fujavého sněhu. :D :D
    Rusalka je nádherné, Don Giovanni je srdcovka, obojí je zážitek. :)[6]: Není vůbec zač. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já letos ještě bruslit nebyla! Musím to napravit :)Kvetoucí čaj chci už hrozně dlouho zkusit, jak to chutná?Přiznám se, že ze 4. série Sherlocka jsem zatím viděla jen první díl. Máme teď v rodině takové smutnější období, takže když už si něco pustím, tak spíš komedii, abych přišla na jiné myšlenky, ten "dramatický" děj Sherlocka teď tak úplně není to, na co bych měla náladu... Tak snad později. Takže tobě se 4. série líbila? Já jsem četla spíš negativní ohlasy, tak se toho trochu bojím :D

    OdpovědětVymazat
  8. O ano, je to příjemný relax a člověk si připadá jaksi romanticky. :DJá jsem vyzkoušela vícero příchutí a nejvíc mi chutnal limetkový, ten byl fakt mňam, ale já obyčejně ráda mívám citrusové chutě, tak jsem zaujatá. Obecně vzato jsou moc dobré, jenom trošku silnější. :)Ty negativní ohlasy na Sherlocka pramení z toho, že děj není založený na řešení případů ale spíš na postavách, jejich minulosti a vztahy mezi nimi. Taky kvůli té ponurosti. No a taky proto, že se nekonal Johnlock. Pokud ti ani jedno nevadí, tak myslím, že by se ti Sherly mohl líbit. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky