Gardar Thór Cortes Fantomem v Paříži

Ačkoliv oficiálně ještě nic potvrzeno nebylo (vážně, proč si dávají tak načas, už začali zkoušky!), tak se velmi živě spekuluje, že tajemným Fantomem v pařížské inscenaci bude Gardar Thór Cortes. Může za to jeho nápadná přítomnost na sociálních sítích Sierry Boggess, která v Paříži bude hrát Christine. Zvlášť nápadné to bylo ve chvíli, kdy se pořídila tato fotka před Operou Garnier, kde je Sierra, Bastien Jacquemart (Raoul) a Anne-Marine Suire (Christine alternace), přičemž popisek fotky zněl tak, že si dávají obědovou pauzu. V tu chvíli se spekulace o Fantomovi Gardarovi jaksi staly přímo faktem. :D


Zdroj: https://www.instagram.com/officialsierraboggess/

Gardar pochází z Islandu, jeho tatínek Gardar Cortes Snr byl světově uznávaným tenorem, který založil Islandskou operu, Školu zpěvu v Reykjavíku a rovněž orchestr v Reykjavíku.
Jeho anglická maminka Krystyna byla koncertní pianistka, která vystudovala Royal Academy of Music v Londýně.
Jeho sestra Nanna Maria je operní soprán, jeho bratr Aron Axel zase baryton.
Aneb jak vidíme, v jeho rodině hudba vždy hrála hlavní roli.
Ve třinácti letech hrál hlavní roli v islandské televizní sérii Nonni and Manni, která byla velmi úspěšná v Evropě.
V osmnácti letech se rozhodl, že se chce stát zpěvákem, čtyři roky studoval na škole jeho otce v Reykjavíku a poté získal stipendium na Univerzitě hudebních a dramatických umění ve Vídni, ale po šesti měsících odešel, aby studoval soukromě s profesorem Andrejem Orlowitzem v Kodani.
V roce 1999 působil ve West Endu v roli Raoula, kde podle vlastních slov docela náhodou objevil rozsah svého rejstříku, když jeden večer zazpíval ostré c, ani sám nevěděl jak (říká se tomu ostré c? Překladám z angličtiny a nerozumím těmto věcem, opravte mě :D), čímž šokoval i svoji Christine, která mu dokonce prý zašeptala: "To jsi vážně zpíval ty?"
Když mu poté nabídli ve FO prodloužit smlouvu, zamítl, protože si uvědomil, že se chce věnovat opeře a začal studovat na Royal Academy of Music, kde v té době studovaly i jeho sestra a Katherine Jenkins.
Po absolvování pracoval všude napříč Evropou, hrál hlavní tenorové role v operách od Verdiho, Rossiniho a Donizettiho, ale působil třeba i v Oklahomě! od Rodgerse a Hammersteina.
Gardar rovněž hojně koncertuje s mnoha hvězdnými kolegy a v roce 2011 hrál Passarina ve výročním představení na počest pětadvaceti let Fantoma Opery v Royal Albert Hall a má dvě alba pod názvy Cortes (2005), When You Say You Love Me (2008).


(Omlouvám se za neaktivitu. Bohužel i v následujícíh dnech se odmlčím, ale v neděli bych se měla vrátit k normálu.)

Komentáře

  1. Uvidíme, jestli je to pravda - ale vypadá to, že na 99% ano(?) Uvidíme, uvidíme. Jinak na Gardara bych byla zvědavá. :-)
    Jé, Bastien má na fotce krásný kudrlinky! (Ale na jevišti se ho s kudrlinkama se asi nedočkáme. :-D)

    OdpovědětVymazat
  2. Gardar má úžasný hlas, moc doufám, že je to pravda. :)
    Hmm, Maxovi Niemaerovi se ty kudrlinky coby Raoulovi snažili ulíznout, no. Snad je Bastienovi nechají. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jj, právě kvůli Maxovi mě napadlo, že mu je asi nenechají. :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky