Final Lair - Norm Lewis, Kaley Ann Voorhees, Jeremy Hays

Zdravím, jsem zpět. :D Byla jsem na návštěvě u slečny BarbaryJane (dohodly jsme se sepsat konkurenční články, stay tuned :D :D :D) a taky jsem se zúčastnila jedné supurčupr skvělé akce týkající se divadla o které napíšu později. Od této chvíle se vracím k normálnímu blogování, ale že srpen bude nejméně "úrodný" blogový měsíc tohoto roku je už asi něco, co nezachráním. Nevadí, nevadí, pojďme raději k videu týdne.

To je velmi čerstvé, na internetu se zatím neohřálo ani 24 hodin a já budu věřit, že tam i dlouho vydrží. :D
O Kaley jsem slyšela už hodně - zvlášť o jejím Final Lair, ve kterém je popisována jako bojovnice, co si od Fantoma nenechá nic líbit. Už v prvních vteřinách videa jsem chápala odkud se tyto recenze berou, protože ještě dřív, než natáčející stačil nazoomovat na její tvář, přesvědčila mě o tom ta vášeň smíšená se zlobou v jejím hlase. Vskutku pozoruhodné. (A všimněte si, jak má pokaždé zaťaté ruce v pěst, když s ní Fantom cloumá, nebo na ni křičí "you try my patinence".)
Taky oceňuju a obdivuju její obsazení na Broadwayi v tak veliké roli - dokázat něco takového tak mladičká a jít proti obvyklým konvencím vyzrálých hlasů v této roli je prostě bomba.
Kaley to ovšem nepřehrává - má momentky kdy je až ledově stoická a tvoří kontrast k Normovu Fantomovi, který se neustále pohybuje po jevišti.
Ohledně Norma se cítím asi tak, že jsem pro něj byla strašně šťastná, když ho obsadili - vím že o té roli dlouho snil a byl frustrovaný, že ji nejspíš nikdy nedostane kvůli barvě pleti. Jenže když se tak nakonec přece jen stalo, jako by ze samé radosti nevěděl, které pojetí role mu sedí nejvíc a vytvořil zvláštní mix všeho, což na jevišti vytváří smršť - myšleno jak v dobrém, tak špatném slova smyslu. (A to poskakování při chycení Raoula do smyčky asi nikdy úplně nepřenesu přes srdce.)
Jeremyho Hayse jsem se naučila opravdu ocenit s časem. Ne že by se mi nelíbil už od začátku! Jeho důstojné, aristokratické pojetí v sobě má špetku odstupu, snad jako by se na něm projevila jistá izolace od Christina světa, kterému se snaží porozumět, přičemž nezastírá, že se mu to plně nedaří. Snad teď nejsem moc zmatená. :D Tak či tak je skvělý.

Krásný nový týden. :)


Komentáře

  1. Díky za video! Videa s Normem jsem viděla jenom se Sierrou. :-) Vlastně teď mi dochází, že jsem žádné video s Kaley neviděla. (Jenom Prince of Broadway s Raminem.) :-)
    Jj, za Norma jsem měla taky velkou radost, jenže... je to tak, jak jsi napsala. Ano, ano, vítězný taneček nikdy nepřekousnu.
    Kaley je první Christine/bojovnice, kterou jsem viděla. Páni. :-)
    Většinu videí z Broadwaye jsem viděla s Jeremym a vůbec jsem na něj na internetu hodně často narážela, že jsem si ho i díky tomu rychle oblíbila jako Raoula.
    Ještě jednou díky za sdílení :-) jsem ráda, že už nevnímám Kaley jako "tu mladičkou představitelku Christine". :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Jo a její zpěv se mi moc a moc líbí :-D Je skvělá :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Počkat, ono je nějaké video z Prince of Broadway? Tak o tom zase nevím já! :D
    Já myslím, že třeba i Rachel Barrell ve West Endu se takto bojovněji projevovala. :)
    Fantomáci fantomákům, není vůbec zač. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Jéje, moc děkuji, na některá videa jsem narazila, ale většinu z nich jsem neviděla. :) A to ze zkoušek je fakt super, jéj! :))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky