Mistr a Markétka, 18. 9. 2015


Když nám v Mistrovi a Markétce zakázali filmování, docela jsem počítala, že článek tohoto typu už nikdy psát nebudu. No ejhle, nikdy neříkej nikdy (a ne, proboha ne, neodkazuju na žádnou píseň žádného popového zpěváka, goddamnit).
Aale - tady jsem, velmi šťastná, že jsem se mýlila. Tahle nahrávka je sama o sobě vcelku...um...špatná, točená z balkonku nepříliš kvalitní kamerou s absolutně žádným zoomem do tváří herců ALE! Už mám záminku konečně sledovat dění na celém jevišti a přestat jen jako uhranutá zírat na...em....ty krásné kostýmy. :D
Ale největší hodnotu má tato nahrávka z jednoho prostého důvodu - mapuje změny provedené v druhé sezoně o kterých bychom jinak nevěděli a to by byla veliká škoda.
Zaprvé: Prolog Wolanda s Matoušem Lévim je zpět! :D
Zadruhé: je zpět představovací scéna Wolandovy svity, ale v trochu jiné podobě - démoni se hádají o to, kdo může jít se svým Maestrem na Zem a tu se ozve Wolandův hlas, oznamující, že s sebou vezme čtyři a to....víme koho. :D
Zatřetí: díky této scéně má herec Wolanda čas se převléknout, tudíž bílý oblek v moskevské scéně je zpěěět. :D
Začtvrté: je nová hudba pro určitou část Sbohem Markétce a zní fantasticky! Byla jsem unesená! :) Velmi impozantní změna této velké scény. :)
No a Natalia Martynova jako Hela!!! :) Bohužel...právě pasáž Ukolébavky pro vášeň je uťatá, ale i tak, je velmi milé přece jen vidět alespoň něco z jejího vývoje v roli. :)
Takže i přes tu kvalitu vřele doporučuji. Ono už nám asi nic jiného zbývat nebude. :D
Obsazení: Ivan Ozhogin, Vera Sveshnikova, Anton Avdeev, Natalia Martynoa.


Komentáře

Oblíbené příspěvky