V den premiéry

Tento článek tu měl být už včera, ale ve chvíli, kdy jsem ho už měla hotový a klikla na zveřejnit, se mi smazal. To nic, jen jsem si chtěla postěžovat.
Dnes je to stejně příhodnější datum na tento článek, protože právě dnes 13. 9. 2014 nás čeká premiéra Fantoma Opery v Praze.
Tak si čekání do večera zkraťme fotkami. Let's see!

image host

Hanibal. Narozdíl od originální produkce, která na tyto kostýmy používá většinou spíše zemité odstíny se nám tu hodně opakuje motiv pastelově modré. Zlatý korzet evokuje film z roku 2004, tím pádem polskou produkci (ta produkce je vyloženě kopií filmu).



image host


Polská produkce.

image host

Film.

image host

Na fotkách níže je ten kostým zase ještě trochu jiný, "límeček" na krkku, stříbrné ozdoby na rukou, což mají být asi řetězy, když vezmeme v potaz roli jakou Christne v Hanibalovi původně hraje.
Snová, vílí tiára se mi moc líbí.

image host

image host

image host

image host


Zase bych to pro ukázku vytáhla Maďarsko, kteří sice opět používali jen tlumené barvy hnědé, zlaté, nevýrazně červené, ale i tak v tom nějakou podobu vidím.Tahle produkce je dítětem lásky stage a filmu, takže když ještě přikládám Polsko & film, ničemu se nedivíme, že? :)


image host


Maďarská produkce.

image host

Polská produkce.


image host


Film.

image host

Opět mi to přijde taková pohádková kombinace filmu a divadla a na to, že s pastelově modrou by se podle mého mělo šetřit (teď poukazuju na dánskou produkci LND kde kostým takové barvy Christine jen zbytečně postaršoval) - v tomhle případě je to výhra. Uvidíme ještě níže i na Erikovi.
Prvky modré v Elisině kostýmu podle mě znovu volají po přirovnání k maďarské produkci, kde ovšem používali tmavší odstím, což ale bylo chytré, protože jak jsem říkala, používali pro tuhle scénu zejména zemité odstíny a tam byla pastelová průšhiv, že ano. :)


image host

Maďarská produkce.

image host

O Little Lotte scéně můžeme už teď zjistit, že stejně jako asi ve všech non replica produkcích: tedy Polsko, Maďarsko, přepracovaná UK/US tour bude Christinina šatna zabírat prostor celého jeviště a bude tedy bez zákulisního pohledu na trénink baletek v pozadí.
Raoul dostal navíc šviháckou hůlčičku, díky čemuž jsem si vzpomněla na Evžena Oněgina, kterého jsme v Brně viděly s BJ. Jinak se o jeho kostýmu ani nic nového nedá říct, prostě společenský oděv a ani ta bílá šála nezmizela.
Christinino negližé taky není výrazná změna, až na ten nepohodlný fakt, že si můžeme všimnout, že má pod ním stále korzet z TOM. A vzhledem k tomu, že tohle negližé je navrženo tak, že vypadá taky jako korzet tak...má korzet na korzetu?


image host

image host

image host

image host


Christinino negližé mi docela dost připomíná propracovanější verzi toho z Maďarska:

image host

image host

Jak jsem slibovala, motiv modré u Erika. Zase mi to tím pádem připomíná takovou snovou verzi z originální produkce. Ty rukávy jsou asi pro herce nepraktické, ale na jevišti vypadají efektně.
Pro srovnání originální produkce:

image host

image host

Musím vám říci, že Carlotta a PONR jsou moje nejméně oblíbené části show. Tenhle kostým asi bude ze scény Primadonna a vyloženě volá filmem.


image host

Její líčení mi dost připomíná to z australské tour a máme tu zase tu modrou.
Tak zase jednou připojuji Polsko a film.


image host


Polská produkce.

image host

Film.

image host

Christine jako Serafimo vážně připomíná originál, jen tam méně použili krajku. Co tak z tohoto úhlu mohu soudit. Co se zbytku dam týče: slyšíte jak to křičí "2004"? :D

image host

image host

image host


U Christine jsme zvyklí na tuhle barvu v trochu jiné scéně, než All I Ask Of You, ale to je o zvyku. Jen se modlím, aby ty zlaté prvky vypadali na jevišti dobře. Teď mi přijdou trochu laciné. Ale tak přece jen je to scéna, kdy na střechu vyběhne v kostýmu uprostřed hry takže, to by tu extravagantní barvu šatů vysvětlovalo.

image host

Hah. Spoře oděná Chritine a růže ve vlasech. V tom vidím film.
Použité barvy jsou asi zase inspirované originální produkcí?
Prosím, prosím, prosím, prosím ať je tohle jen promo fotka. Ať tohle není skutečná choreografie. PROSÍM.
Zahraniční phans v téhle fotce viděli svoji šanci. A chopili se své šance. Can we blame them? Oh no, hell no.
Kdo se chce na ono první české POTO meme podívat, tak ZDE.

image host

Film.

image host

Final Lair. Erik vypadá hodně jako z originální produkce, ne? Z kostýmu moc nevidíme, ale deformace tváře vypadá na jevišti pod reflektory dobře, z non replica produkcí máme to znetvoření určitě nejlepší. Hah, to zní ale blbě.
Raoul dostal navíc vestičku, jinak se o něm zase toho tolik říct nedá. V originále je v téhle scéně Raoul v rozerané bílé košili a ještě k tomu i mokré, aby pád do jezera vypadal věrohodně.

image host

Filmové svatební šaty.
image host

No a náš Erik bez masky.

image host

image host

Komentáře

  1. Strašně moc ti za tento článek děkuji. Krásně jsme si prohlédli kostýmy a musím podotknout, že jsem přímo nadšená z toho jak si tam ukázala i jiné zahraniční produkce, a prohlédli jsme si tak kostýmy i z jiných show, alespon víme na čem jsme. i já doufám že scéna PONR bude vypadat na jevišti lépe, tohle mě celkem děsí

    OdpovědětVymazat
  2. S obrovskou vděčností se ti kořím za to, že jsi sebrala dostatek svých poztrácených nervů a nás jsi o tento článek neochudila!Takže, jakožto Raoulistka začnu Raoulem:
    Krize! Nenenenene!!! Ne! Radši ho měli oholit úplně! (ale vždyť to už sám Janeček jednou udělal, proč ho nechali, ať si ty vousy nechá znovu narůst? Mě by stačilo to rámování toho obličeje, knírek ať si klidně nechá, protože bez něj vypadá strašně, ale to rámování!!!) A vestička? Nenenenenenenenenenenene!!!!K Fantomovi:
    V případě Vojtka se znetvoření nemuselo aplikovat vůbec, on je už tak dost velká šereda! :D Ale jinak obrovsky smekám před maskéry! Děkuji veškerým existujícím mocnostem, že z Erika neudělali sexy zrůdičku v kožených kaťatech s lehounce popáleným obličejem!
    Ach... Já jen... Modrá... Přeplácaná... Já nemůžu...To je tak křiklavé a umělé... Vypadá to jako župan s příliš širokými rukávy a klopami, ukradenými z modrého kabátu!... Nenenene!!! Já chci zpátky klasický černý plášť! Kam se poděl?! Vždyť při POTO ten plášť má, to se jako stihnul převlíknout?! Řekni, že ten plášť bude mít!Christine:
    Mě se tak strašně moc líbí ten spodní lem toho negližé!!!!
    Slave girl? Ne! TOM? Ano, ty šaty jsou krásné, ale opět přeplácané... Jen bych decentně odstranila ty červené baldachýny (:D) či co to je a byla bych spokojená, protože jsou skutečně překrásné.
    Negližé!!!
    Ne... Modrá AIAOY? Nenene, modrá je z Wishing,... Go green thats all I ask of you! AIAOY je v zelených barvách! Jsem přílišná konzerva, ale tohle je prostě jasný a neměnný fakt stejně jako to, že naše národní barvy jsou modrá, červená a bílá! Nedeformujte mi kostýmy, nebo se stane něco, co se vymyká lidskému chápání! She is dressed to bring down a chandelier!
    A PONR? Ech, ach... Musím něco komentovat?Takže co bych vyzdvihla je negližé a převelice krásná a sympatická představitelka Christiny na fotce před mirror scene... A deformace.Dilema: Půjdu tam? Jo, půjdu tam!
    Já vím, jsem netolerantní, ale tady to jinak nejde!!! Ach ne... A! Šaty Carlotty z polské produkce jsou krásně jednoduché...Mockrát děkuju za zajímavý článek, drahá informátorko! :) Bez tebe bych ani nevěděla, že nějaká česká produkce Fantoma vůbec bude... :D

    OdpovědětVymazat
  3. [3]: OOOOOOOOOOOOUAAAAAAAAUUUUUUUAAAAAA to mi přece NEMŮŽOU UDĚLAT!!!
    nejkrásnější scéna ať už ve filmu, nebo na jevištích - tohle přeci NEJDE to NEMŮŽOU :-( :-( :-(všechno ABSOLUTNĚ VŠECHNO bych snad i překousla ovšem TOTO nikoliv

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj tak se hlásím, že jsem byla na předprepiéře :P. V pátek 12. 9. :P :P.A dnes nejdíl zítra vyjde článek ohledně mých dojmů... a že jich není málo :D.Zároven asi vydám článek ohledně Kabátů na které jsem měla čest býti.Musím varovat, že mě osobně počeštělé či jinak přeložené písničky nikterak nevadí a zároven upozornit, že jsem do ted žádnou jinou divadelní verzi než tu českou neviděla.

    OdpovědětVymazat
  5. Jo a pokud z toho cítíte film 2004 tak vám řeknu že až na pár "maličkostí" a jednu i dost stěžejní věc je to dějově a i slovně to samý ;)

    OdpovědětVymazat
  6. [5]: No ve filmu si ani nemyslím, že by to nebyla nejhezčí scéna, ale to je věc názoru každého. Ale tvé zděšení sdílím. :/[6]: To je náhoda, i kamarádka tam to datum byla.
    Tak se těším na dojmy. :)[7]: No já právě slyšela, že je to takový mix filmu a pětadvacítky. Tak uvidím pak sama. :)

    OdpovědětVymazat
  7. [8]: Mix ani ne :D. Jen se tam vysvětluje pár maličkostí, o které se často ohledně filmu diskutuje :). No snad se k tomu dostanu to napsat. Ted jsem konečně přepsala svoji 1. povídku ke který jsem se v životě odvážila :D a zároven ji i vydala tak jsem zvědavá co kdo na to.No a uvidím.. pokusím se to napsat souhrn. Bohužel nesleduju fotky a tak, takže to bude čistě že jsem šla na něco a netušila jaký to bude jen znala děj :)

    OdpovědětVymazat
  8. No, jen interpretuju, co jsem slyšela, sama zatím žádný obrázek nemám. :) Tak to se ráda podívám. :)Však to bude aspoň objektivní názor, pak. :)

    OdpovědětVymazat
  9. [10]: ok, já vím.  blesku zas semleli hrušky s jabky :D. Adaptace díla od Leruxe, ktrerý vypráví příběh o znetvořeném Erikovi co postavil operu :D :D :D Nebo jak to tam bylo.Musím to najít.Chudák babi z toho byla dost vyjukaná :D

    OdpovědětVymazat
  10. No jo, bulvár je vždycky "úžasně přesně" informován. Áchjo. :DFakt jo? :D

    OdpovědětVymazat
  11. Ten Hanibal se mi líbí víc a víc. Je super, že kostýmy Christine a Carlotty pr Think of me nejsou tak daleko od sebe. Chápu, že je potřeba dát Christine tu připínací sukni, ale naživo mi v tom připomínala spíš nějakou cikánku a byla jsem zklamaná.

    OdpovědětVymazat
  12. Ale PONR je přestřel, jen co je pravda. Něco jako Butler a jeho uplý obleček.

    OdpovědětVymazat
  13. [13]: Cikánku? Cože? Nenenene, tohle mi vůbec ani nepovídej, tomu nevěřím. :D[14]: No, já si říkala, co to, že z toho nikdo není zděšen jako já. :D

    OdpovědětVymazat
  14. [13]: jj.. přeměna musela být asi stejně rychlá jako ve filmu - takže připnout šaty postavit se na místo a jedem :D.[15]: Co se týče PONR tak to nevím. ty šaty byli skoro až na zem. to že zde to byla christina kdo sváděl a vyhrnovala si sukni co to šlo za to nemůžu :D :DI když to vypadalo jako cikánský doupě, ale to ve filmu taky...ok přeskakuji. Nic vám už neřeknu :P

    OdpovědětVymazat
  15. [12]: Kvůli topmu blesku :D. byla trošku mimo, ale to chápu, asi nebyla jediná kdo každýmu říkal že jde na Fantomase :D.Ale líbilo  se jí to :)

    OdpovědětVymazat
  16. [16]: Nojo, to asi ani jinak nejde. :)Achjej, achjej. Don't like at all.No, to má být inspirované Španělskem, tahle scéna....teda v originále alespoň.Tak se tedy necháme překvapit. :)[17]: Heh, pár písmenek umí udělat divy. :DTak to je dobře. :)

    OdpovědětVymazat
  17. [18]: cikáni a španělsko je skoro to samý :D. A ta sukně na rozdíl od 2004 tak vypadala. pardon. šaty :)Náhodu to vypadalo dobře. jako v nějakým doupěti :D.

    OdpovědětVymazat
  18. No to se asi nejlíp posuzuje naživo. :)Ale tak co by ne, kulisy mají velkolepé, občas možná až moc. :D Tři lustry v Masquerade mě trochu  mátly. :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky