Denk an Mich - Valerie Link

Muzikálofilové! Pamatujete na můj složitý a nespravedlivě dlouhý proces zvykání si na fakt, že na Broadwayi už nehraje Raoula Kyle Barisich, ale Jeremy Hays? Jako kafemlejnek jsem to nejčastěji opakovala právě zde v rubrice videjí týdne. Přichází stejné situace na téma Lotte a němčina.
Začínám si na na cizojazyčné produkce FO zvykat a o němčině jsem přestala smýšlet jako o nepříliš libozvučném jazyce, let's celebrate! :D
Denk an Mich není jak by se z obrázku mohlo zdát Wishing, ale Think of Me...(pro případ, že je tu někdo jako já, kdo německy dvakrát nerozumí. :D)
Jen chci říct, že jsem sem ten obrázek dala čistě ilustračně a Valerii to tady moc sluší a prostě mě zaujal a tady je. Tak. :D
A když odbočíme k Meg - nikdy jsem neviděla žádnou Meg, co by Christine tak svědomitě a opravdově držela při nervózním startu árie palce. Bylo to roztomilé, když na ni na chvíli padnul záběr. :)
A líbí se mi tiáry co v téhle produkci mají, jsou krásné. Musím si někde najít, jakou Valerie nosí při Masquerade. :)
A když Christine ustoupí do pozadí, aby jí převlékli sukni, tak scénu pozoruhodně namodrale nasvítili. Nejsem si jistá, ale tohle jsem ještě neviděla. A rozhodně je to pěkný prvek, protože jinak bychom neviděli, jak nervózní, avšak zároveň i nadšená Christine poposkočí buď samou nedočkavostí, nebo prostě aby se jí lépe vklouzlo do té veliké sukně. :D Tak či onak se u toho tak pěkně usmála...Německo má prostě rozkošnou Christine! :) Když se pak scéna znovu rozjasnila, na Christine už svítil normální reflektor, kdežto Meg ještě chvíli zůstala v tom "nočním vidění" a ještě nějakou chvíli Christine sledovala, než světlo pomalu zmizelo spolu s Meg. To jsou takové novátorské detaily, co do FO vnáší svěží nový vzduch! :)
Nu a co se týče Elisiny sukně, to je další mistrovské dílo. Víte jak moc znamená, když povím, že se mi líbí asi ještě víc než v Londýně.
Z Raoula Nickyho Wuchingera toho v této písni bohužel mnoho nevidíme, ale zapůsobil na mě správným raoulovským dojmem a poté, co jsem viděla první fotky Bohuše Matuše v této roli, si jemných, aristokraticky působících herců Raoulů umím vážit mnohem více.
A pokud si vzpomínáte, ve článku, ve kterém jsem znovu-otevření Fantoma Opery v Německu oznamovala, jsem jako zajímavost přidala informaci, že Andrew Lloyd Webber byl hlasem Valerie natolik učarován, že se jí právě pro Denk an Mich, Think of Me, rozhodl složit nové kadence. Teď máte šanci si tuto verzi árie poslecnout a posoudit. Sice těmto věcem dvakrát nerozumím, ale na kvalitě hlasu Valerie se s ALW určitě shodneme. :)
Krásný nový týden plný (doufejme) slunce! xxx




Komentáře

  1. Ano! Meg je vážně rozkošná:-) Tiára! Tiára moc pěkná.
    Taky si myslím, že to modré osvětlení bude německá raritka (mimochodem moc povedená)
    Valerii to moc sluší (i na fotce) a má krásný hlas. Je jen dobře, že jí Andrew složil ovace:-)
    Raoul mi trochu připomínal Simona Baileyho.
    Závěr videa, její vokalizace mi přišla jak vystřižená z opery, áááááaaa-a-("zazpívám si nejvyšší tón")ÁÁÁÁ-an mich! (asi nikdo nepochopí co jsem tím chtěla říct, ale to nevadí:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vida! Simon Bailey! Ano, ano, vskutku. A já si říkala, čím je mi povědomý, kápla jsi na to. :)
    Náááhodou...asi tě chápu. :D

    OdpovědětVymazat
  3. ve všem souhlasím s Adele a nemám již co dodat... Ano, i ten Simon sedí... :)
    Nádhera, vážně, vážně nádhera... :)

    OdpovědětVymazat
  4. No a vedle toho Německa leží Česká republika, tam vám mají takový pěkný jazyk a tak poprasenou produkci Fantoma!
    Ale teď vážně: je nádhera vidět (a slyšet), že úžasné produkce a báječně nadané herce a zpěváky člověk nenajde jenom ve West Endu a na Broadwayi :)

    OdpovědětVymazat
  5. Německo na tom bylo z hlediska muzikálů vždycky lépe, ale skutečně, co se týče FO, ten rozdíl bude nejvíc bolestný....

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky