České obsazení Fantoma Opery



František Janeček nás přestal napínat a odtajnil část obsazení historicky první české produkce Fantomy Opery.

Roli Fantoma získal Marián Vojtko, který svoji kariéru začal v Little Music Night, ale prvním větším úspěchem se stala až alternace titulní role hraběte Monte Crista. Velké pocty se mu dostalo, když ho sám autor muzikálu Jekyll & Hyde prohlásil za nejlepšího představitele titulní dvojrole na světě. Muzikály (ve kterých si zahrál značné množství rolí, ale není prostor všechny zmiňovat, ovšem rozhodně na ně nezapomínám) ale jeho kariéra nekončí, rovněž je také operním zpěvákem a působil v dílech jako Cosi fan Tutte (Ondra), Potrestaný prostopášník aneb Don Giovanni (Don Ottavio) a v Kouzelné flétně (Tamino). V listopadu 2010 mu vyšlo první sólové album album.



Jeho alternací se stal Radim Schwab, absolvent Janáčkovy akademie múzických umění, kde vystudoval Činoherní herectví. Proto je jeho kariéra propletená nejenom muzikálovými, ale i činoherními rolemi. V roce 2013 vydal sólové album Amoroso.
Z muzikálových rolí zmíním Cornelia Hackela z Hello Dolly, což je role, kterou ve filmové podobě tohoto díla ztvárnil také Michael Crawford. :) V činohře si zahrál například uhrančivého černého myslivce v Babičce, nebo Saint Johna Riverse v Janě Eyerové.

Christine je Michaela Gemrotová, která je podle vyjádření Londýna ideálním prototytem na tuto roli. Michaela je absolventkou pražské AMU a bratislavské VŠMU a nyní působí v Praze v Národním divadle a divadle Broadway. Mimo to už ale vystupovala i na jevištích v Německu, Rakousku, Itálii nebo Francii.

Alternací Christine je Monika Sommerová, která vystudovala Pražskou konzervatoř, další hlasové školení následovalo u operního zpěváka Antonia Carangela, poté se zúčastnla dalších pěveckých kurzů, z nichž jeden byl dokonce v Itálii. Za sebou má role v muzikálu Petr a Lucie, Alena, nebo Sedmero havranů, kde hrála Bohdanku.

Roli Raoula získal Bohuš Matuš, který je rovněž absolventem Pražské konzervatoře, účinkoval v muzikálech Dracula, Johanka z Arku, Pomáda, Noc na Karlštejně, Angelice a mnoho dalších. Nazpíval písně "Já budu chodit po špičkách", a "Stín katedrál" k soundtracku muzikálu Rebelové. V Českém Slavíku dosáhnul nejvýše v roce 2003, ve stejném roce obsadil třetí místo v anketě Týtý.


Zde si o našich hercích můžete přečíst článek.

Komentáře

  1. Chnéééé!!! AIAOY a já jsem ve škole BEZ jakékoliv možnosti, připojit sluchátka do těch starých křápů, které jsou dobré leda pro šrot, které vydávají za počítače.Ach né! proč mi to, krutý světe, děláš???

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem za fantoma v podobě Mariána ráda, protože ho mám ráda a vím že ty Lotte z toho nadšená zrovinka dvakrát nejsi :D ale to víš tvůrci se nikdy nezavděčí nikomu. Jen mi ten Bohuš Matuš pořád nesedí :D bude to Raoul s šátkem na hlavě nebo to bude Raoul s parukou

    OdpovědětVymazat
  3. Cože, oni napsali, že Alfie Boe neumí hrát?? Vždyť to byl jeden z nejlepších muzikálových hereckých výkonů, jaké jsem kdy viděla!A Radim bude určitě skvělý Fantom, i takhle na fotce z něj charisma úplně tryská :) Zato u Mariána tedy nic. A na Fantoma je takové to "temné" charisma fakt potřeba, protože bez dávky charismatu se ten herec pak v té fantomově masce jakoby "utopí" a je z něj pak jen takové nevýrazné strašidýlko :DMarián je bezpochyby opravdu výborný zpěvák, ale mám obavy, že herecky to prostě neutáhne.

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím, že ta fotka vypovídá sama za sebe. Česká produkce se snaží oslnit domorodé diváky a ve výsledku bych se nedivila, kdyby to vypadalo vcelku lacině. Ale Radim bude bájo (když se odbutleruje :D).

    OdpovědětVymazat
  5. Já jsem ty komentáře četla a jen jsem si říkala, jaká je to hrůza, jak ti lidi dokážou být hnusní. Většina komentářů je pěkně ostrá a krutá, zkrátka samé brblání a nespokojenost.
    Někdy je hrozně těžké se zavděčit, ale já se náhodou těším. Vždyť je to skvělá příležitost vidět Fantoma naživo.
    A taky se těším na Radima (viděla jsem video, ve kterém zpívá Toreadorovu árii z Carmen a moc se mi jeho podání líbilo:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Chmm, no ne, opravdu nejsem nadšená z Vojtka jako Fantoma, tím jsem se netajila. Jsem odhodlaná, že pokud se mi poštěstí Fantoma v Praze vidět, tak jedině s Radimem a Michalem, aneb alternace jedou. :)[4]: Eheh, přesně tak tu promo fotku okomentovali zahraniční fantomáci. Použili slova laciné a otřepané. :DAno, komentáře na Musicals.cz jsou katastrofa. Přísahám, že mít v Lottelandu tak sarkastické a chronicky nespokojené čtenáře, tak už tu dávno nejsem...

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky