Musik der Nacht - Rob Pitcher, Valerie Link

Cítím, že na úvod by bylo vhodné odůvodnit moji docela dlouhou neaktivitu. Hodně věcí se sešlo dohromady. Jedním z nich je jistá nemilá věc a to že můj pokoj je momentálně v rekonstrukčních troskách, veškerý můj světský majetek je chaoticky vyskládán na třech různých místech ve dvou různých patrech. A to není zdaleka všechno, ale to nepotřebuju zveřejňovat.
Tak tu sedím v kuchyni, ťukám na tátově notebooku a spím v obýváku, kde jsem nucena s tátou sledovat Autosalon či hůř, Ulici s mámou. Duh.
Pojďme tedy k příjemnějším věcem, jako je toto video.
Bylo vydáno vcelku nedávno a je to první dostupný záznam Roba Pitchera, který v Hamburku hraje jako understudy nejen Fantoma ale i Raoula. Pojďme se tedy podívat na prvího zmíněného pána. :))
Musím říci, že už v první části písně jsem si řekla něco na styl "chápu, proč je zatím understudy. Má obrovský potenciál a talent, ale ještě to není vyloženě hlas pro Fantoma. Nicméně je jen otázkou času, než bude."
Hned vzápětí mě ovšem ohromil prožitek, které do role vkládá, zejména ten způsob jakým vyslovil "ich brauch dich" na mě udělal značný dojem. Ještě jsem neslyšela tuto pasáž zdůrazněnou takovýmto velmi zajímavým způsobem. Rob zdůraznil že Fantom potřebuje Christine...ji jako osobu, ne ji jako hlas jeho hudby.
Mimické výrazy Robova obličeje jsou podle mě něco, co by si možná měl zkusit víc hlídat, nevím na co konkrétního bych ohledně tohoto poukázala...možná snad na ten moment, kdy vytřeštil oči....uh, já tohle nerada. Za mě takové třeštění očí nevypadá dobře prostě v žádné situaci.
Abych zase chválila - byly chvíle, kdy jsem nemohla spustit oči z jeho rukou...ta delikátní gesta, ty jemné umělecké prsty. Tralalá, Rob má čemu já řikám "fantomovskou ruku". :D :D
Vím, že vůbec nemluvím o Valerii, ale až do poloviny videa jsem k ní neměla moc co říct - není na ni mnoho záběrů a když už jsou, vidím dobré herectví, ale asi ne nějak převratné...nebo už jsem tuhle scénu viděla v příiš mnoho provedeních a nic mě už nepřekvapuje.
Ale jedno bych přeci vyzdvihla! To jak se lekla a utekla od Fantoma, když spolu stáli u mříží - působilo to přirozeně, naivně no zkrátka trefa do černého. :D
Co se týče chemie mezi Robem a Valerií, moc jsem jí necítila, což nechci být zlá, ale cítila jsem z toho videa, jako by si od sebe pořád tak trochu drželi odstup, který možná svým způsobem dává smysl, ale nemyslím, že to bylo záměrné.
Závěr s děsivou figurínou v zrcadle se mi líbil - zaujalo mě to váhání, nechuť Valerie vůbec k té figuríně je přistoupit a zvlášť bych poukázala na ten nedůvěřivý, poplašený pohled, jaký po Robovi vrhla. Valerie to nezahrála jen jako úlek, ale ošklivé uvědomění si situace a faktu, že ten muž co před ní stojí není žádný anděl ani jeho vtělení....najednou jsem si vykládala to její omdlení jako spíše vytržení ze snu, čili Fantomovy hypnózy, než přímo úleku nad figurínou s jejím obličejem. A to se mi velmi líbilo, oceňuju když u mě odlišné herečky vzbudí odlišné emoce a nějak se mi zapíší do mysli, takže smekám! :)
Ač jsou moje výlevy výše spíše smíšeného druhu, věřte, že ve výsledku jsem si tohle video velmi užila a jen se mi potvrzuje jak skvělé je hamburské obsazení.
Nemá cenu vám v pátek přát hezký nový týden, tak jen snad doufám, že jste ho hezký vážně měli. Ono ne vždycky je posvícení. xxx





Komentáře

  1. POTO je náročná show a Rob v sobě má potenciál. Ohledně mimiky a gest jsem s tebou zajedno. Řekla bych, že často vrtí hlavou, jako by tak mimoděk, že si to ani neuvědomuje. Připadá mi, že se mnohem víc soustředil
    Jů, u pasáže "Brauch dich..." jsem také zpozorněla. Páni... za tohle oba palce nahoru! Nedokážu si vybavit, že bych u někoho zaznamenala podobný důraz zrovna na tuhle repliku. Přesně jak říkáš, vážně to zní, jako by jeho Fantom potřeboval Christine samotnou (a ne jen její hlas). To je skvělé! Mě moc potěší takové maličkosti, které dodají situaci zcela nové vyznění. :-)
    Chemie mezi nimi... připadalo mi, že hrají spolu, ale nereagují na sebe, takže chemie mezi nimi jsem žádnou nezaznamenala. Třeba MOTN póza - nichts, nichts, gar nichts... to spíš já budu zlá, protože - nemůžu si pomoct - ale Val mi tu přišla vůči robovi chladná. (Ehm, zajímavá momentka byla, když zvledla ruku, že se dotkne Fantomovy masky a na vteřinu se usmála. Zvláštní, to jsem ještě u žádné Christine neviděla.)
    Ano, moment u figuríny byl brilantní! Škoda, že v tuhle chvíli byla kamera trošku mimo z místa Val. Tvoje interpretace mě zaujala. :-) Řekla bych, že to tam vidím (ale nejsem si jistá, zda bych to tam sama uviděla bez tvého komentáře). Jak já nerada vidím, když Fantom nechá Christine žuchnout na zem. :-) Hihi, z toho úhlu to na chvilku vypadalo, že Rob přikryje Val i obličej.
    Jé, to bylo hezké, jak u ní klečel a pohladil ji po vlasech. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Pravda, Rob si ty výrazy občas prostě nehlídal, ale nejde říct, že by to byla vyloženě jeho chyba...prostě live theatre. :D
    Možná, že ten chlad mezi Robem a Valerií je spíš fakt, že spolu nejsou zvyklí hrát? Jen tipuju, ale tohle je ta potíž, když někdo na roli příležitostně zaskakuje.
    Hihi, tak tě potěší, že v hamburské produkci teď konkrétně Valerii padat nenechají. Je to proto, že je těhotná, takže ji teď Fantomové chytnou a opatrně položí na zem...není to to romantické nošení v náruči, ale už je to lepší. :))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky