Broadway hits (9. 8. 2015)

To datum v titulku berte orientačně. S jistými obtížemi jsem našla video ze srpnových Broadway Hits, ale bez uvedeného data, takže jsem vycházela z data, kdy bylo video nahráno na YT, ale to může být nepřesné.
Nu, o existenci videa jsem pár dní věděla, ale dostala jsem se k němu až dnes ráno. Ono je totiž nastavené jako soukromé, takže běžnými metodami jsem se k němu nejprve neprokousala. :D
Co vás jistě jako první překvapí na tomto videu je fakt, že Ivan zpívá Die Unstillbare Gier německy. Pokud se pozorně zaposloucháte, i velmi spořádaně tiché ruské publikum na to reaguje velmi překvapeně.
Broadway Hits je totiž akce, které přibližuje ruskému divákovi muzikály, které se do Ruska ještě nedostaly, či naopak oslavuje ty muzikály, které už se v Rusku s úspěchem hrály. Proto jsou všechny písně zpívány v ruštině (svého času byl výjimkou Fantom Opery, kterého zpívali v původní angličtině, ale Fantoma Broadway Hits už nějakou dobu zřejmě nemají v repertoáru).
Zrovna u Tanzu/Balu, který byl a je v Rusku extrémně populární muzikál, který se má podle všeho vrátit příští léto, nedává smysl, proč by Ivan zpíval v němčině.
Jako fanouškovi konspirací se mi nabízí pár důvodů, proč to znamená, že je to nápověda ohledně Ivanovy příští sezony, aka, že bude hrát hraběte buďto v Berlíně nebo Mnichově.
1) když se oznámilo, že se Tanz vrací do Německa, administrátoři Ivanových oficiálních stránek sdíleli odkaz s článkem, že se muzikál vrací s poněkud škádlivým komentářem "koho byste chtěli vidět jako Krolocka v této plánované produkci?"
2) může to být jen můj dojem, ale že je Ivanova němčina pozoruhodně lepší? Daří se mu lépe klást důraz na slova, překvapivě dobře maskuje svůj přízvuk, tak celkově se zdá v němčině uvolněnější a jeho proslulé velmi znělé er už se mu daří trochu mírnit, v některých slovech jsem dokonce zaslechla "německé ráčkování", což jsem u Ivana slyšela prvně. Takže se nabízí říct, že poslední dobou piloval němčinu. Že by se na něco připravoval? ;) ;) ;) ;) ;) ;)

Když vezmeme stranou tu nečekanou "německou bombu", musím ještě zmínit, že tohle je podle mého názoru Ivanův nejlepší Gier. Ironicky je to Gier co nepochází přímo z muzikálu, ale je to velmi blízko se všemi těmi projekcemi a faktu že je Ivan v kostýmu.
Máme tu docela nový obraz Krolocka, jakého by Ivan mohl ztvárnit. Nebudu vyloženě srovnávat, ale rozhodně je to velký rozdíl od takového tradičního Ivanova projevu v Gieru.
V tom představení je ohromná vášeň, jsou tam chvíle zoufalství, i frustrace, dokonce tam má pár momentů, kdy se téměř hroutí, ale na poslední chvíli se vzpamatuje, protože Ivanův hrabě vždycky byl a bude velmi hrdý, majestátní, aristokratický...chodící ač děsivá, tak přece okouzlující grácie.
Podívejte se ZDE.

Komentáře

  1. Ivan spustil po německy a v publiku se ozval šum. :D
    Taky bych řekla, že Ivan piloval němčinu, hlavně u "Ich bin frei" jsem zřetelně zaslechla ono, jak říkáš, německé ráčkování. Zní uvolněně a řekla bych, že je to jeho hereckým projevem. Kolik on zachytil emocí, vztek, smutek, ironický úšklebek, snaha o sebeovládání (je to přece aristokrat, i když mu někdy ujedou nervy).
    To na něm strašn obdivuji, jak dokáže do svých rolí pokaždé vnést něco nového. Moc by zajímalo jeho "nové pojetí Krolocka". Já jsem tak ráda, že šel na této akci do němčiny. Kéž by to znamenalo Ivanovu přípravu na Hraběte do Německa. :-)
    Moc děkuji, že jsi sem přidala toto video, sama bych se k němu asi nedostala a to by byla vážně škoda. Ivan (zase) předvedl precizně perfektní výkon, nad kterým se můžu blaženě rozplývat (a po jeho skončení musím zahnat nahromadě slzy v očích). Krása, krása, krása! :DPS: krásně se mu blyští kostým :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Aneb to nikdo nečekal. :D Já být Ivan, tak se neudržím a uculím se tomu. :D
    Ivan a role hraběte...to je stejně zajímavá cesta a příběh.
    Občas mám pocit, že mu asi chvíli trvalo, než se tu roli naučil mít rád...ono by to odpovídalo i tomu velkému váhání než ji přijal.
    Souhlasím s každým tvým slovem. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já postavu Krolocka miluju, takže mě jeho váhání docela překvapilo, ale jsem ráda, že ji neodmítl. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Je třeba dívat se na to z jeho pohledu věřícího, kterému to bylo zatěžko. Navíc kdyby nehrál Krolocka, tak by později tuplem nepřijal ani Wolanda, takže Tanzu vděčíme za mnohé. :D :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky