Drew Sarich

//Drew se na tomhle blogu objevil už vícekrát, ale nikdy nebyl řádně představen. Ale já se do něj jako do herce natolik zamilovala, že to tu dopracoval na vlastní rubriku. :D :D //

Drew Sarich se narodil 24. srpna 1975 v St. Louis, Missouri v USA.
Vystudoval muzikál na bostonské konzervatoři v roce 1997.
Jeho divadelním debutem byla role v Tony n' Tina's Wedding, následovaném tour, kde účinkoval s The Cortes Alexander Trio jako backup pro Lizu Minnelli.
V roce 1998 hrál Jidáše v Jesus Christ Superstar v Nyacku, New York.
Rok 1999 Drewa odvál do Berlína, kde zazářil jako Quasimodo ve Zvoníkovi u Matky Boží, originálním názvem Der Glöckner von Notre Dame, kde odehrál více než 580 představení.
V roce 2000 vydal své první album Say It s podtitulem Drew Sarich Band.
Následovala role Bergera v muzikálu Hair (Vídeň), bratrance Kevina v rockové opeře Tommy (Amstetten, Rakousko) a titulní roli v muzikálu Hedwig and the Angry Inch (Berlín).
V roce 2003 účinkoval v Lapdog and Wildcat, počinu který vytvořil se svojí manželkou, francouzskou herečkou Ann Mandrella.
Drew rovněž často vystupoval na Donauinselfest Musical Festivalu, jmenovitě v letech 2001, 2002, 2003, 2004 a 2009. Drew dále hrál hlavní role v muzikálech Jekyll and Hyde, Barbarella, odehrál tři představení v Jesus Christ Superstar z čehož první dvě vystoupení byly koncertní verze v Passau (Německo) a ve Vídni a třetí představení byla divadelní produkce v Amstettenu.
Poté ztvárnil Draculu ve stejnojmenném muzikálu v St Gallen ve Švýcarsku, přičemž roli sdílel s Thomasem Borchertem.

Jeho debut na Broadwayi ho čekal na jaře roku 2006, v muzikálu Lestat, kde ztvárnil Armanda po boku Hugha Panara v titulní roli.
Role pro něj novinkou nebyla, protože předtím Lestat běžel v San Francisku, kde Drew hrál Laurenta a jako cover právě Armanda plus ještě Lestata. Po odchodu Jacka Noseworthyho roli Armanda převzal úplně.
Drew si na Broadwayi zahrál i Lestata a to kvůli náhlé nemoci Hugha Panara. Někde jsem dokonce četla, že Hughovi odešel hlas přímo během představení a tak se Drew rychle převlékal z kostýmu Armanda do kostýmu Lestata. Tuto roli hrál pouze na dvě představení 27. a 28. května 2006. Druhé z dat bylo totiž zároveň i derniérou show.
V létě téhož roku si zahrál v Jacques Brel is Alive and Well and Living in Paris.
Od října 2006 do začátku července 2007 hrál Grantaira a understudy Enjolrase a Javerta v broadwayské produkci Bídníků. Později v červenci z produkce odešel Alexander Gemignani a Drew po něm převzal roli Jeana Valjeana do října 2007, kdy si s Johnem Owen-Jonesem vyměnili působiště. Drew tak od 22. října 2007 začal hrát Valjeana v Londýně a John od 23. řijna 2007 v New Yorku. Drew poslední představení v této roli odehrál 8. listopadu 2008.
Od Valjeana si ale na dva dny - 20. a 21. března 2008 - odskočil do Vídně, aby si zahrál Ježíše v Jesus Christ Superstar.
6. října 2008 se ve vídeňském Raimund Theater odehrála tisková konference, aby bylo oznámeno obsazení plánovaného muzikálu Rudolf, Affaire Mayerling. Do titulní role byl obsazen Drew, ale konference se nemohl zúčastnit, poněvadž tehdy ještě hrál v Les Mis v Londýně. Drew tedy byl alespoň natočen jak zpívá píseň An Ordinary Man, což bylo na tiskovce poté přehráno.
Drew byl jako korunní princ Rudolf dokonce profesionálně natočen a DVD se záznamem muzikálu bylo vydáno v říjnu 2009.
6. listopadu 2010 měl debut v Tanz der Vampire v roli hraběte Krolocka.
V roce 2011 se Drew znovu vrátil k roli Ježíše v Jesus Christ Superstar ve Vídni. Ten samý rok se ještě objevuje jako Curtis Shank v Sister Actu a poté se vrací do Tanz der Vampire, znovu jako hrabě Krolock.
Druhé album pod názvem Silent Symphony vydal 21. října 2011.
V květnu 2012 byl na tiskové konferenci oznámen jako hlavní hvězda nového muzikálu Rocky, kterýžto byl po značném úspěchu v Německu uveden i na Broadway.
Rockyho Balbou hraje do současnosti s přestávkou v říjnu 2013 kdy hrál Fantoma v Love Never Dies v koncertní verzi ve Vídni a v červenci 2014 kdy hrál Ježíše v Jesus Christ Superstar v Mnichově.

Na jeho další role se s nadějí těším, Drew má za sebou obdivuhodnou a dlouhou kariéru. :)

Chtěla jsem na konec dát "menší výběr mých oblíbených fotek Drewa" ale....slovo menší tu očividně dostalo nový rozměr.
Sorry, I'm not even sorry.





































Zdroj: http://en.wikipedia.org/wiki/Drew_Sarich

Komentáře

  1. Já čekala kdy k tomuto dojde :-) byla to opravdu otázka času kdy pro něj bude vytvořena rubrika :D a není se čemu divit Drew je vážně výjimečný herec a skutečně jde vidět, že ho máš moc a moc ráda :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jemně vyjádřeno, na to, že ti o něm spamuju naše chaty na FB. Díky. :D

    OdpovědětVymazat
  3. [2]: I já Drewa ráda :-) sice na v tak gigantickém měřítku, ale alespon to zvládám :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Hahaha, gigantické měřítko. :D No co říct, přišlo to samo. :D

    OdpovědětVymazat
  5. [4]: A to bývá právě že nejlepší :-)

    OdpovědětVymazat
  6. haha, ten posledni gif s Alexem Melcherem je dokonalej....jeste si zapomnela na par Musical Christmas in Vienna, ale to je jedno

    OdpovědětVymazat
  7. No žejo? :)
    Nojej, já tušila, že neobsáhnu všechno...

    OdpovědětVymazat
  8. Jéjejjejé!
    :)(Mně prostě nejde do hlavy, jak zvládne v tak krátkém čase vystupovat na tolika moc různých místech - a jazycích a vůbec.)Ale pěkný muzikály si vybral, jen co je pravda.A jéj... :) :) :)Mám nejistý pocit, že alespoň minimálně tě chápu :)A z čeho je ta první fotka - ostatní jakž takž zvládám, ale u téhle nemám nejmenší ponětí...:) :) :)Ale pořád si nemůžu zvyknout na to, jak vypadá s krátkýma vlasama... :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jéj, já si tvého komentáře povšimla až teď, pardon. :DOn je prostě....já nevím jak to dělá. Obdivuhodné, jiné slovo nemám. :)Ta fotka je z Drákuly. Scéna kde si dramaticky rozervává košili. Fajn, moc fajn muzikál. :D :D :DNo, ty dlouhé mu svědčily, že? :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky