Mark Seibert a Thomas Borchert na hostování v Rusku



Mark Seibert a Thomas Borchert přijali nabídku na limitovaný počet hostování v roli hraběte Krolocka v Balu Vampirov/Tanz der Vampire v Petrohradu. Kvůli malému času na zkoušky a celkové náročnosti své party zpívali v němčině, takže svět ochudili o ruštinu s německým přízvukem. A všechna čest představitelkám Sáry, které v Totale Finsternis musely soustavně přepínat z ruštiny do němčiny.
Toto hostování zároveň doplnilo velkou muzikálovou mezeru a totiž zoufalý nedostatek videí Marka v roli hraběte.
Co mě na těchto videí ale stejně bavilo nejvíc, byly ty komické situace, které vznikaly z dvojjazyčné inscenace. V mluvených dialozích a zvlášť ve Vor Dem Schloss to bylo úsměvné. Hlavně v pasáži, kdy se profesor představuje a přejde do němčiny, aby mohl říct, že je "aus Königsberg" což vyvolalo smích a následný potlesk. Bylo vidět, že si to herci užívali, bylo to pro ně zpestření a občas se bavili spolu s diváky. Vyvolávalo to takovou milou atmosféru.
Celkově za tenhle projekt moc tleskám, vážně jde vidět, jak ruský muzikál pomalu ale jistě srovnává krok s evropským trhem.




Na úvod velmi povrchně naznám, že líčení této inscenace je k Markovi značně lichotivější, než to z originální produkce. Jeho hlas mě v této dané roli už delší dobu fascinoval. Vím, že kvůli Krolockovi bral hodiny zpěvu, protože to není role v jeho "komfortní zóně". Stejně jako třeba Ivan Ozhogin musí jít s hlasem do hlubší polohy, než ve které běžně zpívá.
V Markově případu tím pádem krásně vynikla jeho unikátní barva hlasu. Mám pocit, že místy trochu slyším, že si v roli není úplně jistý, ale možná mám prostě jen moc naposlouchaný jeho hlas a prostě mým uším jen přijde zvláštní slyšet ho náhle tak hluboko. Ale třeba s Einladung Zum Ball si nádherně vyhrál a jeho hlas tam perfektně vynikl, takže si říkám, že je to vážně jen o tom, zvyknout si na tenhle hlubší odstín jeho hlasu.
"Ruský" Mark mě trochu překvapil tím, že působil chladněji, než v německé inscenaci a vybudoval si mezi sebou a Sárou o něco větší odstup. Snad to bylo již zmiňovaným kratším zkouškovým obdobím. Jo a taky mě trochu děsily ty jeho tiky očí, jak je občas třeštil ve stylu Bena Lewise na DVD Love Never Dies. Liebe Mark, nein.
Ale chci odstavec ukončit pochvalou a tak dodám, že se mi líbí, jak už se v roli usadil (jediné předešlé video, které jsem viděla bylo z jeho úplných začátků) a osvojil si majestátní krolockovské manýry. Opravdu na jevišti vystupoval velmi impozantně.
Ach a ještě Gier! Samozřejmě musím zmínit i jeho Gier! Velmi na mě zapůsobil. Markův Krolock působí tak nějak mladistvěji, takže ještě není tak "nekonečně unavený", je v něm víc nedosažitelné touhy, smutek nad jeho minulostí působí křehčeji, jako by to on sám za až tak dávnou minulost ani nepovažoval. V kontextu písně mi to docela lámalo srdce.






Thomas je oproti Markovi zase o něco agresivnější, což mi přijde zajímavé, jeho Krolocka si vždycky vybavuju především jako takového znaveného a velmi melancholického. Taky mi připadal mírně škodolibý, což mě bavilo. Ostatně Krolock hodně času tráví stáním na vyvýšeném místě a tichém odsuzování lidí pod ním, takže to dává naprostý smysl. Nebál se scény odlehčit gagy a publikum mu zobalo z ruky a smálo se na všech správných místech.
Hodně se mi líbilo jeho a Veřino Totale Finsternis. Oba dva už mají se svými rolemi letité zkušenosti, takže to byl zajímavý kontrast oproti "nováčkům" Markovi a Alexandře. Připadali mi spolu důvěrnější a Thomas se coby Krolock musel vedle Very skutečně ovládat a díval se na ni s takovým dojemným smutkem v očích...
Thomasův Gier na mě dělal dojem odjakživa, takže jsem ani teď nečekala nic jiného. Zbožňuju ten kontrast mezi jeho temným hlasem a křehkou interpretací, která je plná takového až něžného smutku a zároveň umí být až hrozivě zuřivý.
Ale trochu mě matou jeho pohyby - občas se po jevišti pohybuje poněkud zbrkle, až jsem si říkala, jestli se na to video omylem nedívám se zvýšenou rychlostí. :D


Zdroj obrázků:
https://vk.com/ballofvampires

Komentáře

  1. Nedostatek videí s Markem je trochu vykompenzován. :D To je jedno plus. Další plus je, že po dlouhé době se objevily videa z Tanzu ve výborné kvalitě. :-)
    Jj, jako první mě jsem si říkala, že v této verzi Markovi nalíčení nejvíc sluší. :D
    Jeho hlas zní skvěle! Ano, je to kapku zvláštní, ale v dobrém smyslu. :-) ANO! Ty oči mě taky vyděsily, jako WTF?! Jsem ráda, že v jiných rolích tohle nepředváděl (a ani předvádět nebude). :-D
    Co se týče gest a celkového vystupování, udělalo mi radost, že si osvojil aristokratickou majestátnost - to mi v jeho začátcích chybělo.
    Na Alexandru jsem byla samo sebou zvědavá a musím říct, že se mi v roli Sáry moc líbí, mnohem víc než Elizaveta nebo Anna z předchozího revivalu. Herecky i pěvecky, jediná její nevýhoda je, že neodehrála tolik představení jako třeba Veruška. :-)Thomas mě překvapil - ještě jsem ho neviděla hrát Krolocka s takovou nadsázkou. Zpočátku mě to zaskočilo, ale je to super vidět ho, jak si roli užívá. (Na pár místech to na můj vkus hraničilo s přehráváním, ale co. Thomas je pořád skvělý Krolock.)
    Z tohoto záznamu mám velkou radost, kvůli kvalitě videa, zoomování, obsazení a taky kvůli atmosféře v sále. Diváci představením žili a reagovali fantasticky. :-)
    WOW! Totale Finsternis bylo úžasné! Řekla bych, že z "Thomasových verzí" to nejlepší. Líbí se mi jeho nový postoj k Sáře, jak ho to k ní víc táhne a musí se víc ovládat. Super! :D Nevím, kolik měli času na zkoušky, ale ta souhra je fantastická!Jinak Veruška: hlavně v Tanzsaalu je vidět, že silnou zastánkyní teamu Krolock. Po kousnutí bývají Sáry většinou malátné, tancují víceméně mechanicky. Zato Veruška jako Sára sleduje Krolocka tak okouzleně a zamilovaně. Jako fakt hodně.)Velký dojem na mě udělal Saša Kazmin. Když začínal v roli Alfreda, tak na mě moc nezapůsobil. Ne že by byl špatný, měl krásný hlas s velmi příjemnou barvou, ale herecky mi přišel průměrný. Možná je to lepší kvalitou, ale asi se na něm podepsal větší počet odehraných představení. Je to takový rozkošný ťulda. :D Některá gesta, mimika... fakt si s rolí pohrál. (Některé detaily mě fakt dostaly - u Wenn Liebe in Dir Ist mě hodně pobavilo. Pohled na to jak zády narazí do Herberta je k nezaplacení! Jo a píseň o Sáře byla tááák sladká.) :D

    OdpovědětVymazat
  2. Elizaveta ani Anna mi popravdě řečeno vůbec neutkvěly v paměti, Elena a Vera mi asi nastavily laťku moc vysoko. :D :DJojo, bylo to takové netradiční představení a Thomas se vyřádil, hehe. :D
    A ano, jeho chemie se Sárou se mi taky moc líbila. :)Sašu jsem moc nezkoumala, abych pravdu řekla, ale vidím, že bych si měla doplnit vzdělání. :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky