Hamilton's America

Já vím! Jsem strašná! :D Pořád slibuju lepší blogovou aktivitu a pořád nic. :D Mrzí mě to především kvůli povídce. Ale není čas. Praxe byla časově (i obecně) náročnější než jsem si myslela a teď se vracím do školy a seminárky a mrak blížícího se zkouškového....eh.. :D
Ale pokusím se (opět) se polepšit. :)

O Hamiltonovi jsem v Lottelandu nikdy nepsala a tak může být překvapivé, že ho teď dávám jako video týdne, ale třeba se k článku o muzikálu samotném ještě dostanu. :D
Když jsem si poslechla první píseň z tohoto muzikálu, byla jsem ztracena...musela jsem slyšet všehno a znovu a znovu. Ta hudba, ty texty....Lin Manuel Miranda je génius.
Ten fakt, že na konci muzikálu jsem si poplakala jen z audio nahrávky, to bylo nečekané....mě ještě žádná píseň sama o sobě nikdy nerozplakala, obvykle k tomu musím mít ten "kontext", obraz.
Navíc to, že se mi ten muzikál tak moc líbí a přitom je to žánrově jakožto hip hop zcela mimo mě, je malý zázrak.
Hamilton je ostatně zázrak. Nečekala jsem, že muzikál může v dnešní době ještě dokázat to, co před třiceti lety Fantom nebo Bídníci a stát se kulturním fenoménem. Bravo. Prostě bravo. Tenhle dokument jen dokládá s jakou citlivostí byl život Alexandera Hamiltona zpracován a že jeho příběh, na který všichni zapomněli byl znovu vyslyšen a obdivuje ho celý svět. Historie je občas nespravedlivá, ale v tomhle případě bylo vše napraveno. :)

Kdo Hamiltona neznáte, na YT si můžete poslechnout celý cast recording a dokonce je tam i video bootleg celého představení, ale pšššt. :)

Komentáře

  1. No jé, Hamilton! Já pořád odkládám ten muzikál stranou - už bych to měla napravit.
    Na tumblr je nyní téměř nemožné na něj nenarazit (alespoň na stránkách muzikálofilů). Týjo, po tom co jsi napsala... to bych vážně měla napravit, protože pokud se "něco" dá srovnat na pomyslnou laťku s POTO nebo Les Mis, pak to rozhodně stojí za to. :-)Jé anóó! Článek o muzikálu, prosíííím!!! :D

    OdpovědětVymazat
  2. No, pro muzikálofila je těžké o Hamiltonovi nevědět, to je fakt. Zvlášť na Tumblr. :D :D
    Co se týče vlivu a tím statusem "fenoménu" je to určitě na úrovni toho, co kdysi dokázalo Les Mis a POTO, ačkoliv žánrově je to jablko a hruška. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky