Záblesky z české produkce Fantoma Opery

Fantom v Čechách už nám běží nějakou tu dobu, představení jsou beznadějně vyprodaná (letos už se tam nikdo nedostane bez předpokladu, že si lístek koupil ve značném předstihu) a tak přináším menší ohlédnutí se za premiérou, promo fotky plus první české backstage. ^^
Enjoy. :)


image host

Děkovačka, slavný to moment pro každého herce. :)



image host

Doktor František Janeček s Michaelou Gemrotovou, která mimochodem měla nádherné šaty. :)

image host

image host

A tady póza s představitelem RUGu (vlastníci licence FO), který přijel z Anglie zkontrolovat premiéru.

image host

Karel Gott už byl na FO dvakrát a pokaždé odcházel spokojen. :)

image host

Na této fotce jde zatím nejlépe vidět korzet z Hanibala, co má Christine pod negližé.


image host

První lepší záběr na náš lustr a scénu se starým Raoulem. Plus samozřejmě česká opička! ^^

image host

Hanibal, o kterém jsem se už rozepisovala v předešlých článcích.

image host

Awww. :)


image host

image host

image host

Zajímalo by mě, jestli Christine i normálně vážně musí držet tu lucerničku?

image host

S českými kulisami FO jsem nikdy neměla větší problém, ale fanouškem těchto Erikových varhan jaksi nejsem.

image host

Il Muto je scéna asi nejvíc inspirovaná filmem, řekla bych.


image host

image host

image host

image host

Raoulův kostým mi jako první připomměl barevnější verzi filmového muzikálového Javerta z Les Mis. ^^

image host

Česká Rudá Smrt. Bez klobouku je ta maska lebky ještě hrozivější. Tenhle kostým je rozhodně jednou z perel naší produkce, velmi působivý. Drží se svého názvu, ale přece tak jiný. :)


image host

image host

Páni! Erik posílá výhružné poselství Carlottě? Lerouxovské, nemyslíte? Líbí se mi ten nápad, na jevišti to musí být efektní. :)

image host

image host

Jak se nyní přesvědčujeme, Christine nosí stejný plášť v All I Ask Of You i ve Wishing. A skutečně v této produkci nepoužívají červenou šálu. Což ale asi dává smysl, protože v českém překladu Raoul Christine z moře nevylovil nikoliv šálu, ale stuhu.


image host

Pamatuji se na nějaké protesty ohledně faktu, že česká Christine v All I Ask Of You nosí tmavě modrý plášť, ale jak vidíte to se občas používalo i v replikových produkcích. Na fotce Janet Chvatal.


image host

Tahle scéna vypadá dobře, motiv hvězdné oblohy a Christine držící svíci. Není to tím pádem tak tmavá scéna, ale pořád si zachovává hřbitovní ponurost.


image host

image host

No není náš Erik švihák? ^^ :)


image host

Tahle fotka myslím dobře ukazuje o kolik je česká scéna pro FO větší než třeba v Londýně nebo NY.

image host

Nojono, když já tuhle scénu pořád nějak nechápu. Kulisy z italské renesance, ale Christinin kostým alá španělské flamenco?

image host

image host

Tohle je tak garnierózní fotka! Možná bych si přála, aby tam nebyla použita ta editace, protože bych chtěla zřetelněji vidět Christininy šaty. Jsem zvědavá jak fungují na jevišti - plus ta vlečka co může být při téhle hodně akční scéně lehce choulostivá.

image host

A backstage nakonec. :) (Ta tiára je skvost)


image host

image host

image host

Komentáře

  1. Ach! Budiž tedy sjednán smír mezi mnou a českou produkcí!
    Ano! Ani náš český Raoul není takovou tragédií, jakou se zdál být! Snad jsem ve výsledku i spokojená, neboť co je, mohlo být horší... A ta paruka sepnutá do culíku vypadá koneckonců dobře.
    A co víc, možná, že tato produkce Fantoma Opery si svou českým, vysoce křiklavým a bulvárním zpracováním poskvrněnou pověst nakonec alespoň zčásti zachrání! Možná, že není vše ztraceno...
    Možná, že se začínám těšit až nastane den, kdy vše spatřím na vlastní oči, protože, co si budem - Fantom Opery je pořád Fantom Opery!
    Ach ano, budiž sjednán smír.Jen... achich ouvej! Záhadu stylové nesladěnosti PONR jsem schopna překousnout, ale... Star dress... Náš růžový star dress!(ale ty tiáry jsou nádherné, skvostné! Think of me! Ach! Zemité teplé odstíny nahrazeny za vzdušné, snové a vesmírné... Ano, líbí se mi to. Díky bohu!)ach.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem se propracovala k míru. Viva la white flag. :D :D :D
    A zdá se, že jsi na tom lépe než já, zrovna s Raoulem jsem se pořád ještě neskamarádila. :D
    No, ten bulvár...hodně špatná metoda, ale ve výsledku si kýženou reklamu udělali, no. Špatným způsobem, špatnými prostředky, ale je to jejich management, no.
    Přesně tak, přesně tak. ^^Plus ten fakt, že PONR je u nás v podstatě PORN, ehm, ehm.
    Svaté Star Dress, co ti povím. :D Tenhle kostým moc miluju, jak píšu v každém druhém článku, a tahle modrá verze prostě není můj styl.

    OdpovědětVymazat
  3. Měla jsem možnost shlédnout Fantoma v září a můžu říct, že i přes veškeré moje obavy ať už kvůli textům (které nakonec stejně trochu pozměnily) nebo kvůli tomu, že jsem tam nechtěla mít Mariana Vojtka ( kterého jsem stejně měla) dopadlo představení úžasně. Ano našlo by se i pár věcí k vytknutí, ale jinak jsem byla spokojená. Fantomovo: Spásou buď mi před mou samotou (doufám, že jsem se nepřeslechla) bylo vážně srdcervoucí a při Christine ( u nás Kristýn že) má lásko už jsem měla slzy na krajíčku. Ráda bych zašla ještě jednou abych viděla i někoho jiného ( měla jsem M.Vojtka, M.Gemrotovou a Raoul byl understady M.Bragagnolo),ale když vidím ty vyprodáné vstupenky, tak je to asi bez šance.

    OdpovědětVymazat
  4. [2]: To je skvělé, ale přesto si nemohu odpustit toto poučení pro věky příští: "Let other rise to take our place until the stage is freeeeee!"
    Jó, Raoulistky musej bejt se svými miláčky zadobře, ať už je hraje sebevětší pako! :D
    Já ani nic jiného neočekávala...
    To byla růžová verze látky o tolik dražší že by na tom celej podnik zkrachoval nebo co? To chtěli bejt za každou cenu originální? Opravdu? Zrovna u Star Dressu?![3]: Ach! Vidělas Bragagnola?!!! Toho musím ukořistit až/jestli tam půjdu! Musím! :OOOOO

    OdpovědětVymazat
  5. [3]: Tak to moc ráda slyším. :) Já bych tedy jako Fantoma (kdyby se mi podařilo někdy jet) moc moc chtěla Radima Schwaba, z poslechu audia zněl skutečně moc dobře, i když bych řekla, že má asi hodně naposlouchaný film, protože občas tam slyším Geryho Butlera.
    No, taky jsem se akorát na ty vstupenky koukala. Letos už se tam nedostane nikdo, ale na příští rok je termínů dost plus navíc docela nedávno přidali do nabídky březen. Zdá se, že běh FO u nás budou postupně prodlužovat měsíc po měsíci na základě úspěšnosti prodeje. Tak to dělají třeba i v Hamburku. :)[4]: Wise words. :D
    Jo takhle. Já bych totiž čekala, že právě raoulistky budou na herce Raoulů nejvíc přísné a ochranitelské, ale tohle je jaksi pozitivnější přístup, good for you. :DBtw - i alternace Tomáš Vaněk je velmi kouzelný. Vypadá Raoulovsky a rozhodně tak i zní. Herectví tedy soudit nemohu, ale zprostředkovaně jsem na něj slyšela chválu. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Ale ovšem, tato přísnost a ochranitelskost tady byla je a bude vždycky, více či méně silná a dlouhá, ale stejně toho či onoho Raoula nakonec zkrátka vezmem na milost, byť jenom proto že je to Raoul... :DJééé ty jeho oči!!! Dobře, nutno jim přiznat, že dluh za Matuše dorovnali. (stinking drunk, deep in debt,... the devil take the hindmost! -> huá! kdy já se zase podívám na LND...? :D)

    OdpovědětVymazat
  7. Musím uznat, že myšlení raoulistek má co do sebe. Ale ne, neznamená to, že opuštím fantomistky. :DTo teda jo, že jo? :D :D
    Já LND viděla akorát předevčírem, hehe. ^^

    OdpovědětVymazat
  8. [7]: Taky bych ti radila neopouštět fantomistky :D je nás málo :D

    OdpovědětVymazat
  9. Raoulistek ještě méně, ehm. :D

    OdpovědětVymazat
  10. No právě! Takže nějaké to rozšíření našich řad by vůbec ale vůbec nebylo od věci! :D

    OdpovědětVymazat
  11. Vážené dámy, všimly jste si, že má fantom kapesní hodinky? To je něco!

    OdpovědětVymazat
  12. No jen jestli to není jen řetízek na efekt. :D Ale já jsem milovník kapesních hodinek, takže jsem jedině nadšená. :D

    OdpovědětVymazat
  13. Chci si zajít na Fantoma - když už, tak na dobrá místa, takže čekám na další termíny na duben
    Čekala jsem na březen, dozvěděla se přidání nových termínů asi o 4 dny později a všechna dobrá místa o sobotách ve 2 hodiny (blíže k jevišti) byla obsazená :(Bulvárem si vytvořili úžasnou reklamu - lístky jdou na dračku.
    Osobně se mi tento přístup prezentace muzikálu nelíbí, vytváří to pro mě nelichotivý obrázek o tvůrcích. Ale je vidět, že ví, jak nalákat "české diváky" (nehází to nepříjemný stín na českou populaci návštěvníků divadla).Spoustu detailů jsem vzala na milost, však z kostýmů nikdy nepřekousnu Star Dress a Hannibala s Think of me - neholduji těmto snovým tiárám :(
    Trochu se obávám choregrafie PONR - četla jsem popisy v duchu "smyslná choreografie". Zparodizovaná fotografie z PONR + Christine válící se po stole = děsivý účinek. (Ale počkám si, až scénu uvidím naživo - třeba budou mé obavy zbytečné :) )[12]: kapesní hodinky???? páni, nevšimla!!! (páni)

    OdpovědětVymazat
  14. PS: fotka ze hřbitova s triem - "měsíčku na nebi hlubokém..."
    :D :D

    OdpovědětVymazat
  15. [14]: Lístky mizí závratnou rychlostí, jen co je pravda.Ale i přesto se mi osobně ten bulvár stále nezamlouvá. Muzikál formátu FO by se měl propagovat jinak.Nojo, to už má každý o vkusu. :)
    Choreografie z PONR na základě popisu zní vcelku....PORN, no. :D Co je to za nápad nechávat Christine lézt po stole...v hodně non replica produkcí se k tomu uchylují a já nechápu.[15]: Ha! :D Good one. :D :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky