Listopadový Oněgin

Vím, že poslední dobou vyšlo poměrně hodně nových videí z Oněgina, ale bohužel jsem jen tak nešťastně sledovala, jak vychází, aniž bych měla čas se na ně podívat. Teď se pokusím ty "staré dluhy" rychle dohnat co se týče listopadu a prosinci se budu věnovat v dalším článku. :)




Letní slunovrat/Milovala (Natalia Martynova, Manana Gogitidze), 12. 11. 2015 - samozřejmě zvlášť zajímavá byla ta pasáž na konci se svíčkami a věnečky...buď je to něco nového, nebo spíš něco doposud nenafilmovaného? Každopádně to byl velmi éterický, téměř až nadpozemský okamžik a musí být něco neuvěřitelného zažít to naživo. :))
Zpívám z lásky (Vadim Michmin), 14. 11. 2015 (matiné) - Vadimovi vážně není těžké věřit tu křehkou básnickou duši unikající do světa veršů a fantazie, milujícím svoji Olgu více duševním způsobem, než ona mohla pochopit. Strašně se mi líbí výraz v jeho obličeji - je přímo u vytržení takovým dětsky čistým způsobem.
Čím méně milujete ženu (Kirill Gordeev, Vadim Michman), 14. 11. 2015 (matiné) - první video, které jsem viděla s Vadimem v roli básníka Lenského. Vadim je takový...když mi odpustíte to slovo ťutínek :D - mnohem dětštější, naivnější než Anton, napůl Oněgina zavrhující napůl k němu vzhlížející, protože aura jeho osobnosti je zkrátka tak silná. Ten kontrast mezi Oněginem a Lenským je ve Vadimově podání značně umocněn a zanechává silný dojem.
Taťána navštěvuje Oněgina, Věštění (Natalia Martynova, Denis Fedorenko, Sergey Khudyakov), 12. 11. 2015 - mám tu ještě pár videjí i z dvanáctého, aneb nikdy nezaškodí druhý úhel :))
Vysvětlení (Vera Sveshnikova, Denis Fedorenko, Kristina Kuzmina), 14. 11. 2015 - Denis a Vera - to je velmi snivé spojení co se týče pojetí obou herců k rolím. Velmi vzácná a křehká kombinace, tihle dva. :)
Výzva, Motlitba (Vadim Michmin, Kirill Gordeev, Julia Romanova), 14. 11. 2015 (matiné) - ten motiv Démona stojícího mezi Oněginem a Lenským, držícího to "dítě", které si vyrobila Olga je zvláštně znepokojující a především vyvstává otázka, co přesně to má symbolizovat. Tak celkově mi postava Démona pořád vrtá hlavou.
Rarášek (Natalia Grumad, Julia Romanova, Sergey Khudyakov), 14. 11. 2015 (matiné) - čtrnáctého vám to bylo nanejvýš zajímavé představení, jsem moc ráda, že se z něj objevuje více videjí. Většina hlavních rolí obsazena alternujícími herci v ten samý den - to je vzácný úkaz a já moc ráda vidím nové tváře. :) A další Natalia v Oněginovi. :) Natalia má takový mladistvější hlas, celkově ten maminkovský, vřelý dojem, jaký by měla chůvička mít se trochu ztrácí, Natalia by se mi asi spíš hodila na maminku Taťány a Olgy, má v sobě spíš ten elegantní šmrnc, abych tak řekla. Se Sergejem podle mě trochu lépe pracovala Manana, protože Natalia na něj reagovala téměř až znechuceně, řekla bych? :D Manana v tom umí zkombinovat trochu víc emocí, podle mého názoru charakterističtějších pro chůvičku.
Nejvíc mě ale zaujal stejně konec, kdy Démon s velmi lítostivým, téměř dětským výrazem Lenskému vezme z rukou rukavici a schová ji do kapsy. Jako by v tu chvíli chtěl souboji zabránit....zajímavá změna!
Rarášek (Manana Gogitidze, Vera Sveshnikova, Kristina Kuzmina), 14. 11. 2015 (večerní představení) - i večerní představení se pyšnilo jednou velkou premiérou. Z Démona je Démonka! Asi první unisex role, kterou si v muzikálu jako takovém vybavuji - ale proč ne. Démon je tak nedefinovatelná postava, že ji skutečně může hrát jakékoliv pohlaví, není-liž pravda? Kristina je skvělá, naprosto úžasná! Na jednu stranu ještě méně lidská než Sergey, na stranu druhou se v ní ale možná i trochu lépe čte a tím pádem i pro ni malinko víc cítím. Líbilo se mi jak v této scéně zdůraznila nejen smutek a melancholii, ale i jistou špetku závisti k těm hřejivým lidským vztahům a projevům náklonnosti, které pro ni budou navždy nedosažitelné.
Taťánin sen (Vera Sveshnikova, Sergey Khudyakov), 15. 11. 2015 - docela mě překvapilo, že už i Vera přestala nosit paruku. Ale vzhledem k tomu, že i Taťány - Natalia Martynova a Julia Romanova - též mají na show své vlasy s příčeskem, možná to zase takový šok není. :)
Výzva & Motlitba (Denis Fedorenko, Anon Avdeev, Vera Sveshnikova), 15. 11. 2015 - začínám mít teorii, proč je Denis mým oblíbeným Oněginem. On je typově na tu roli dokonalý - z mého naprosto subjektivního pohledu. Když se na to podívám objektivně, musím občas uznat, že místy je jeho herectví lehce strnulé - na druhou stranu je na ně něco....co se špatně popisuje. Úžasné charisma, jiskra...takové "něco navíc" co mě na něm fascinuje...:)

Komentáře

  1. Tento blok mě potěšilo, že se představily nejen stálice ale i alternace. Ano, ano, Vadim je vskutku takový ťutínek ňunánkovitý a kontrast mezi jeho Lenským a Oněginem víc vynikne.
    Kristina jako Démonka se mi líbí (až na ty legíny s kraťásky/kalhotkami), však musím se přiznat, že víc tíhnu k Sergejovi (který je, jaks napsala lidštější). Osobně si myslím, že "její" Démonce se dostalo křivdy. Docela jsem byla zvědavá, jak upraví její tanec v Taťánině snu a oni ji -dle fotek- z tama úplně vyškrtli a taneční part převzal démonek. To jako fakt?! To mi přijde nejen strašně nefér vůči Kristině, ale nehorázné i obecně. Tohle na mě působí tak, že si nevěděli rady, jak změnit choreografii z "Démon a Taťána" na "Démonka a Taťána". Mrzí mě to a navíc jsem byla zvědavá, jak tu změnu provedou a oni nic.
    Já jsem moc ráda, že už Veře nedávají paruku (doufám, že to nezakřiknu). :-)
    No Denis... na něj jsem byla už minulý blok zvědavá, protože jsem ho ještě v jiném muzikálu neviděla a hned mě zaujal jeho hlas, který je víc zabarvený do hloubek než třeba u Kirilla. :-) Nevěděla jsem, jak některé pasáže v jeho výkonu popsat a myslím, že "lehce strnulé" jaks napsala, je výstižné. Ale zase některé pasáže má skvěle "vypointované" a nesklouzává k přehrávání. (Ne žeby Kirill přehrával, ale Denisův Oněgin je mi bližší.) :-)
    Jinak jsem ještě ráda za změny, které proběhly v listopadovém bloku (hlavně v duetu Taťány a Oněgina "mladšího" - v této scéně jsem při říjnovém bloku často vybuchla smíchy, což by během této scény nemělo vůbec nastat). :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky